Author Topic: bisnes apa menguntungkan  (Read 4308 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline akira ogawa

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 2
bisnes apa menguntungkan
« on: December 27, 2009, 03:03:03 pm »
salam...
    nak tanye pendapat kwn2... aku baru dpt loan dalam rm10k ingat nak buat real bisnes yang boleh menguntungkan so pada pendapat kwn2 apa bisnes yang bagus boleh buat masa sekarang ni.. ??? ???
 aku ingat nak bukak kedai pancing udang tp masih teragak2 untuk run biz ni..
harap kwn2 yg dah otai2 dapat la membantu aku ni...TQ ;D



Offline mahaguru

  • Lesen Antarabangsa
  • *****
  • Posts: 1989
Re: bisnes apa menguntungkan
« Reply #1 on: December 28, 2009, 09:14:10 pm »
kawan wa ada berniaga burger
dari 8pm - 3am
sehari dia dapat paling kurang rm300++

berniaga ni kena pandai susun strategi
berdoa pun sama
born to LEAD
live to RIDE

Offline cikgufaizal

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 28
Re: bisnes apa menguntungkan
« Reply #2 on: December 28, 2009, 10:47:21 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
salam...
    nak tanye pendapat kwn2... aku baru dpt loan dalam rm10k ingat nak buat real bisnes yang boleh menguntungkan so pada pendapat kwn2 apa bisnes yang bagus boleh buat masa sekarang ni.. ??? ???
 aku ingat nak bukak kedai pancing udang tp masih teragak2 untuk run biz ni..
harap kwn2 yg dah otai2 dapat la membantu aku ni...TQ ;D

market kat tempat bro tu camner..?ada pesaing lain tak..?bermusim kan mancing udang ni..?
kene fikir2 panjang gak tu bro....
usul mahaguru tu aku setuju,meniaga burger ni,jualan bersih satu hari di tempat aku dalam rm400 tu,sebab dekat dengan taman perumahan,asrama pekerja,asrama sekolah (burger depa berapa kali kantoi dah,heheheh...),taman perumahan,dan tepi jalan utama (laluan ke KL-Kelantan),sebabnya burger ni sejenis makanan,dan sentiasa orang mencari,...kalau kene dengan gaya masakan,ramuan,resipi,layanannya...rasa aku modal rm10k tu lebih dari cukup dah,pepehal kita tunggu ulasan forumer yang lain,moga2 berjaya........ ;)

Offline mahaguru

  • Lesen Antarabangsa
  • *****
  • Posts: 1989
Re: bisnes apa menguntungkan
« Reply #3 on: December 29, 2009, 12:20:48 am »
You are not allowed to view links. Register or Login
market kat tempat bro tu camner..?ada pesaing lain tak..?bermusim kan mancing udang ni..?
kene fikir2 panjang gak tu bro....
usul mahaguru tu aku setuju,meniaga burger ni,jualan bersih satu hari di tempat aku dalam rm400 tu,sebab dekat dengan taman perumahan,asrama pekerja,asrama sekolah (burger depa berapa kali kantoi dah,heheheh...),taman perumahan,dan tepi jalan utama (laluan ke KL-Kelantan),sebabnya burger ni sejenis makanan,dan sentiasa orang mencari,...kalau kene dengan gaya masakan,ramuan,resipi,layanannya...rasa aku modal rm10k tu lebih dari cukup dah,pepehal kita tunggu ulasan forumer yang lain,moga2 berjaya........ ;)

betul tu
macam member wa ni berniaga betul2 kat pekan taiping
tak putus customer dia
memang burger dia yang paling top n paling laku kat taiping

rm10k tu kalau buat berniaga burger,
boleh bukak dua cawangan stall tuu..
 ;D
born to LEAD
live to RIDE

Offline surfaris

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 86
Re: bisnes apa menguntungkan
« Reply #4 on: January 03, 2010, 11:55:41 am »
prob nya - pekerja = susah dpt yg rajin & mau gaji rendah
& lokasi power

Offline musbiaggi

  • Lesen Antarabangsa
  • *****
  • Posts: 2456
  • BIKES THAT RARELY GET EXERCISE MAY BE PROBLEMATIC
Re: bisnes apa menguntungkan
« Reply #5 on: January 04, 2010, 08:28:15 am »
bisnis ni ada yang untung besar..tapi risiko tinmggi dan sambutan bermusim..ada yang untung tak banyak tapi menten jer sampai bila2..pilih la
Dont walk infront of me, I may not follow... Dont walk behind me, I may not lead.. Just walk beside me and be my friend...

Offline sniperz11

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 269
  • Feel the fun to be a bikerz... (",)
    • Budak Botak
Re: bisnes apa menguntungkan
« Reply #6 on: January 04, 2010, 08:33:48 am »
 ;) ;) ;)

Buat bisnes apa2 pn kna slow2 bro...
Ye la, kalo kita bwu nk mula mgkin owg x knal lagi...
Tp kalo diorang dh puas ati, diorg akan cari kita balik...

Doa, usaha, tawakkal...
He3...
You are not allowed to view links. Register or Login

You are not allowed to view links. Register or Login

Offline maCx

  • Lesen Antarabangsa
  • *****
  • Posts: 3414
  • B e e l z e b u l l
Re: bisnes apa menguntungkan
« Reply #7 on: January 07, 2010, 12:57:41 pm »
aku plak tengah invent satu MLM yang baru.
nama syarikat n bisnes pun blum ada..

matlamatnya? aku nak kaya cepat..

kena la jadi owner mlm.

orang bawah? hehehe... usaha la baru bleh kaya.

Offline rahim

  • Lesen Antarabangsa
  • *****
  • Posts: 2051
Re: bisnes apa menguntungkan
« Reply #8 on: January 07, 2010, 01:05:58 pm »
Saya nak masuk ...

Saya sanggup jadi kuli batak tipu orang lain ...

Saya PM bro ...

Tolong check ...

Offline nikki_star

  • Lesen L
  • Posts: 1
  • Kuat Bekerja
    • Usahawan HyproBulkSms
Re: bisnes apa menguntungkan
« Reply #9 on: January 18, 2010, 01:46:24 am »
Sedikit pandangan.2010 ni tahun teknologi internet.Jadi semua aktiviti mcm pembayaran segala bil,bayar yuran pengajian,berbisnes dan sekarang semuanya dilakukan dengan hanya akses ke internet.

Jadi kenapa tidak gunakan dulu peluang yang diberikan pada kita(kemudahan internet).Buat perniagaan yang secara online dulu.Mungkin ramai yang berminat nak bina perniagaan konvesional tapi xmampu dari segi modal jadi gunakan internet sebagai jalan alternatif dulu.Bina modal dengan perniagaan kecik dulu mcam berniaga melalui internet ker.

Sekarang terlalu ramai usahawan internet yg buat keje diorang hanya keje depan komputer je sambil menunggu tempahan barang2 dari customer.Dan terlalu ramai yg dah dapat hasil dari perniagaan diorang.Jadi kenapa tidak kita mencuba sesuatu yang agak baru ni?org kta belom mencuba kita tak kan tau dapat ke x?jadi mungkin boleh mencuba dulu.cadangan sahaja......
Bagaimana saya buat duit dgn Internet?   
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline vergildevil

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 217
Re: bisnes apa menguntungkan
« Reply #10 on: January 18, 2010, 02:38:23 am »
kedai topup kot...ari2 kire duit closing sale rm 2000 dn ke atas...tp untung bersh 1 hri tk tau la bape bnyk plak......
Akhrnyer........dpt gak lesen..

Offline fakrul655

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 2
    • Beli Secara Online....
Re: bisnes apa menguntungkan
« Reply #11 on: January 18, 2010, 02:43:57 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
Sedikit pandangan.2010 ni tahun teknologi internet.Jadi semua aktiviti mcm pembayaran segala bil,bayar yuran pengajian,berbisnes dan sekarang semuanya dilakukan dengan hanya akses ke internet.

Jadi kenapa tidak gunakan dulu peluang yang diberikan pada kita(kemudahan internet).Buat perniagaan yang secara online dulu.Mungkin ramai yang berminat nak bina perniagaan konvesional tapi xmampu dari segi modal jadi gunakan internet sebagai jalan alternatif dulu.Bina modal dengan perniagaan kecik dulu mcam berniaga melalui internet ker.

Sekarang terlalu ramai usahawan internet yg buat keje diorang hanya keje depan komputer je sambil menunggu tempahan barang2 dari customer.Dan terlalu ramai yg dah dapat hasil dari perniagaan diorang.Jadi kenapa tidak kita mencuba sesuatu yang agak baru ni?org kta belom mencuba kita tak kan tau dapat ke x?jadi mungkin boleh mencuba dulu.cadangan sahaja......

Rasa-rasanya pendapat yg baik....coz aku sdg ceburi bidang ni secara part time, tgh berkira nk bukak kedai dah..
Aku dah elu satu ruang niaga di komplek niaga Wakaf Che Yeh.....

Survey dulu bisnes di internet yg kurang berisiko. Skrg aku wat bisnes online cam kt bawah....

JOM BELI ONLINE..... MURAH, MUDAH & MEYAKINKAN!!!.....
|Produk Tenaga Batin|Sextoys|Sunglass|Contact Lens Colour|Jersi Bola|
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline lordsasuke

  • Lesen B1
  • ***
  • Posts: 531
  • hati kering cicah teh-o
Re: bisnes apa menguntungkan
« Reply #12 on: January 20, 2010, 01:38:53 am »
You are not allowed to view links. Register or Login
betul tu
macam member wa ni berniaga betul2 kat pekan taiping
tak putus customer dia
memang burger dia yang paling top n paling laku kat taiping

rm10k tu kalau buat berniaga burger,
boleh bukak dua cawangan stall tuu..
 ;D

mahaguru, kat mane tu burger top tu? KE corner? bleh gak merasa esok..hehe
aku jarang makan burger bile kuar tepeng..tu yg xtau tu.. ;D


sorry off topic sikit tuan tanah ;)
ternyate aku mmg lembab.. bukan nye paradox dah..lain kali takmau pelan2 dah..aku nak tarik dari gear 1 sampai habis ..kalau tak nanti ade org potong..bia org nak kate ape asalkan aku tak sakit hati lagi..i dont want banana fruit two time!

WTS: carb.125z, piston 53.25mm, cover seat kriss100[/s

Offline shagohod

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 106
Re: bisnes apa menguntungkan
« Reply #13 on: January 20, 2010, 09:15:11 am »
salam...niaga top up henset tu ok gak tpi untung tu emmmm susah mau cakap..aku ade sorg kawan la niaga top up ni..tp tk lame dia kate untung tak leh wat pusing modal..just lpas tuk top up diri sndri..mgkin dia modal kecik agaknya..just my 20 sen
through the fire and flame!!

Offline vergildevil

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 217
Re: bisnes apa menguntungkan
« Reply #14 on: January 21, 2010, 02:20:49 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
salam...niaga top up henset tu ok gak tpi untung tu emmmm susah mau cakap..aku ade sorg kawan la niaga top up ni..tp tk lame dia kate untung tak leh wat pusing modal..just lpas tuk top up diri sndri..mgkin dia modal kecik agaknya..just my 20 sen
1 hari mmbe tu closing sale dapat bape?? kedai mmbe ak adela rm 2000 ke atas, p untung tk tau la bpe....bnyk la kot klo sale rm 2000 ke atas
Akhrnyer........dpt gak lesen..

Offline nujum lc

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 1112
  • wahehehehe
Re: bisnes apa menguntungkan
« Reply #15 on: January 22, 2010, 04:12:47 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
1 hari mmbe tu closing sale dapat bape?? kedai mmbe ak adela rm 2000 ke atas, p untung tk tau la bpe....bnyk la kot klo sale rm 2000 ke atas


klau xsilap membe den jual t.up neh sekeping kad t.up rm10 die dpt untung dlm 4 posen jer
[/URL]

- psp 3004 black for sale rm640 nego smpai jlan    (0194608875)
-WTS rim aloi hitam 1.60x18 sekali pum blakang local(guna 2    minggu) &cdi BRT dualband rm390 pakej sume negoss

Offline shagohod

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 106
Re: bisnes apa menguntungkan
« Reply #16 on: January 22, 2010, 09:44:08 pm »
40 posen eh...10 kping dpt 4 hengget.....100 kping 40 hengget...tpi aku rase niage berger ok gak...tpi petua brger ni pada aku la..kene sedap dn harge brpatutan..msti ramai pnye yg cari :laugh:
through the fire and flame!!

Offline DuKe StUcK

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 77
  • OuTAMen... BerTuKar.. '' TINGGG .... !''
Re: bisnes apa menguntungkan
« Reply #17 on: January 22, 2010, 09:56:56 pm »
 ;D... aku pernh dgr kwn2 dok citer niaga burger pon masyuk... untung bersih 3-5rts sehari.. aku dok pikir nk bisnes apa.. tk nampak lubang lg... tp kalu niaga kena cari partner senang sikit.. burger kt tempat aku dh byk sngat... aku dok pikir nk buka kedai cuci keta... sapa yg ada pngalaman leh citer sikit..?
LaZer... Bru KoRanG TaU...! Prrrttt....Prrrtt..

Offline zuel

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 963
Re: bisnes apa menguntungkan
« Reply #18 on: January 25, 2010, 01:27:21 am »
salam...aku pnh follow/tolong2 pakcik aku dr zero (xberniaga) sampai dia skrg dh bole pakai pesona, aku tabik dgn keberanian nye
syukur alhamdullillah.. :)
dia bukak kedai handphone, ilmu tntg hp canggih mmg xde mase tu,ape2hal msti tnye aku... dlm mase yg same dia g kursus baiki hp kt shah alam..pastu cari kedai yg murah2 je, first dia cr supplier mane nk cr brg plg murah dia leh dpt..sambil menyambil..sbb dia mase tu kerja kilang jgk..mmg kne kerja keras..tido kejap je, aku lak tido lebih..hehe...pastu aku tlg dia jual brg hp, eksesori, topup, sim kad dan mcm2 lgla..modal dlm 3k..mule2 mmg org xramai dtg...pastu aku sambung bljr, cuti je aku dtg tlg,

peh skrg xckup tgn nk masukkn topup kt hp org(reload tpop).. ;D pastu amik upah repaire lg..sales sehari bole cecah 1k..untung sehari dlm seratus lbh la..bole la kedai pn kecik kt kampung(kampung sri Gambut)promote sket...skrg dh sarat dgn brg2....

so aku rase, bisnes brg telekomunikasi yg jarang lingkup sbbnye org akan sentiase topup hp diorg..xkesah la bape byk..tp sikit2 lame2 jd byk jgk kn?cume kita perlu ade ilmu seiring dgn teknologi yg smakin pesat ni bagai cendawan tumbuh selepas hujan..(karam sing walia la plak)....sekian..salam  ;D ;D

p/s:pasal poster jgn risau, sbb mcm maxis, celcom akan dtg bg poster...dia yg ckp ..aku pn xtaula.agaknye la...cume digi jela lain sket....bole rujuk kt centre company2 tu
« Last Edit: January 25, 2010, 01:31:43 am by zuel »
Wave125 r singapore/thai in the making...

Offline fenzster9

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 83
  • xdapat z1000,er6n jadi lah...
Re: bisnes apa menguntungkan
« Reply #19 on: January 25, 2010, 09:20:22 pm »
nk jual topup baik ger under yg sepatutnya.aku dah terkena ngan ezytopup ngan mudah topup tu..

reg rm20 modal koman2 rm50. sever buat hal, kita yg kena tanggung.topup kat pelanggan rm5,skali tu topup haram xmasuk,xpasal2 topup lgi skali.dah rugi rm5, nak harap untung rm3 rm00.6sen(ni diorg xbagi tau,hantaq msj nk topup kena rm00.01)dah jadi untung rm00.05 je.

last2 server xbetul(konon2nya),tukar server.cek baki ada rm1.00,sblum 2 ada rm3*.**

mana pegi rm30.00?

stop takat 2.kira2 rugi yg banyak..
MYVIANS