Author Topic: MOD BOLEH LOCK.....TQVM ::HDEO / EO Diesel Inside:: BULAN 12  (Read 15325 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline sarjantulang

  • Lesen Antarabangsa
  • *****
  • Posts: 3683
  • Petro Canada Engine Oil
MOD BOLEH LOCK.....TQVM ::HDEO / EO Diesel Inside:: BULAN 12
« on: December 21, 2009, 09:10:35 AM »
salam,


okeh2.....pilih mana yg terbaaeekkk...ni FINAL!!!.....

megatron_26


recorn:





jom bincang2 lagik.....umah lama kt sini

VERSION 1: You are not allowed to view links. Register or Login
SEASON 2: You are not allowed to view links. Register or Login
STAGE 3: You are not allowed to view links. Register or Login
LEVEL 4:   You are not allowed to view links. Register or Login
PARKING TINGKAT 5: You are not allowed to view links. Register or Login
TINGKATAN 6 ATAS: You are not allowed to view links. Register or Login
EJEN 007: You are not allowed to view links. Register or Login
Versi 8: You are not allowed to view links. Register or Login
BUSUT SEMUUUUUUUTTTTT NO 9: You are not allowed to view links. Register or Login
PIT STOP 10: You are not allowed to view links. Register or Login
LOT 11: You are not allowed to view links. Register or Login





""mostly recommend for motorcycle use, are the "heavy-duty" oils. They are commonly misunderstood, and often referred to as "diesel oils." They are NOT energy conserving, have higher zinc levels, as high as 0.16%, and by virtue of their multi-duty have a better engine protection package than an oil that is only rated "SL". These heavy-duty oils are rated SJ or SL, plus CH-4. They are currently closer in formulation to the motorcycle specific oils and to the "SG" oils that many motorcycle makers recommend.""

Allison C4 is an industrial and heavy duty commercial wet clutch and gear oil spec (banyak guna pada sistem transmissi kenderaan komersil). <--- Sesuai untuk motosikal.


yg ni plak senarai PERTAIFUKO yg start dan dah lama guna EO Diesel nih.......dah lama nak....dan dah jauh mereka berride.....hehehe....

**********************************************************************
Founder: milo - from shogun thread

naib founder2(15 years experience on EO Diesel....with special formula): nasrider

naib founder2(alot of experience) - GIGATA
**********************************************************************

01. apiz_legend - shogun - Mobil SD
1. sarjantulang - shogun SP/Proton BLM/Perodua Kelisa - Mobil Super Diesel/Mobil Delvac MX
2. sop2z  -  shogun SP/kriss 110 - Mobil Devlax Hi Performance
3. tahawk - kriss100/kriss120/nissan vannete 1.4. - Mobil Super Diesel/BHP
4. WKQ4913 - Yamaha 125z - Shell Rimula R3X
5. Pun_R1(Pengguna TEGAR) - Modenas Kriss 110/Nitro EX5/Perodua Kancil/  - EO Mobil Super Desel + 200ml ATF MITSINBO/SHELL RIMULA
6. Suka_vios - Yamaha rxz135cc/ honda ex-5horsepower - Mobil Super Diesel + ATF Dexron-III Mercon
7. Alex8fire - Wave 125 X - RIMULA X
8. Nytroz - JaguhStreetRodBuruk - Mobil Devlax Hi Performance
9. Blk.whiteWavE86 - WAVE 125s - Mobil super Diesel
10. syam TUDM(Pengguna TEGAR) - Smash Revo/Panther/GT128 - Mobil Super Diesel-> Shell Rimula X
11. bdk bru blajo- Rxz /pnther.- Mobil Super Diesel
12. amex - yamaha 125 - EO???
13. ariyako - yamaha 125z - Shell Rimula R3X
14. jerren - Belang - Mobil Delvac Super 1300
15. skolahlama- Shell Rimula R3X
16. sham_stalker  - Bakal pengguna Shell Rimula
17. ZUKI86 - MOBIL DELVAC MX  - FZ150i
18. SMKST - LC135 ES - SHELL RIMULA(BOTOL KALER ITAM) XPASTI X@R3X
19. KamenRiderZX-Wave125S-Shell Rimula R3X
20. seekers-kriss100(mobil super diesel)
21. inikoi-naza gtr(Mobil super diesel / BHP Heavy Duty Synguard 2000)
22 . Bang Eid - LC135ES - Shell Rimula R3X
23. maarz - 125zr - shell rimula R3X
24. kdsayang - CBR150 - Shell RIMULA X
25. dreadsoul110 - BELANGR150 - Mobil Super Diesel
26. ihsanyasashii - LC135 - Rimula
27. hokkageke4 - RXZ/Belang - Rimula
28. geng balbol - LC135 - DELVAC MX
29. vios88 - WAVE125 - Rimula -(CBR bila bang??hehehe)
30. aki_tycoon - KAWASAKI ZX-7 - Castrol atau HANSFORD...
31. mf_yamato - LC135 SS - shell rimula X
32. janggot8159 - ::motor pe ek??:: - Rimula
32. valentino - Lagenda - Rimula R3X
33. faris5884 - Kriss - Mobil Super Diesel
34. ise414 - wave100r - rimula3x
35. suriwan - FX125 - DELVAC MX
36. megatron_26 - WAVE125 - RIMULA
37. takumi_paehwara - Kriss 110,wave100,C70 - Mobil SD
38. apeNDots - Lagenda Z - RIMULA
39. Mady_Z - RXZ - SHELL RIMULA X
40. bokku - GT128 - Mobil
41. janggot8159 - EX5 - RIMULA
42. eightynine - Lagenda - RIMULA
43. prx2cha - WAVE 125 - Rimula
44. umarluffy - Kriss - Super Diesel
45. daus007 - Lagenda - RIMULA R3X
46. william_shogun - shogun sp - RIMULA R3X
47. Lingo - Smash Revo - Super Diesel
48. payid23 - SHOGUN SP POWER - RIMULA
49. redbull34 - WAVE125R POWER - RIMULA
50. santero_amar - LC135 MONSTER - RIMULA
51. kriss6559 - Kriss HAYATE - C A L T E X   D E L O / R I M U L A   R 3 X
52. djTom - Nouvo - RIMULA R3X
52. motorama - kriss - RIMULA X
53. lazirsuy - wave/FXR150 - RIMULA
54. recorn - LC ES - RIMULA
55. N18 - LC135 ES - Shell Rimula R3X
56. crazy_throttle - RXZ - RIMULA R3X
57. keropoklekor007 - kriss 110 - MOBIL SD
58. axiest - LC(super power) - RIMULA R3X
59. napi_wave - WAVE125R - RIMULA R3X
60. dude03 - WAVE S - RIMULA
61. lah wsa - LC135 - RIMULA
62. arelane - LAGENDA MONO 130cc POWER - RIMULA R3X
63. ivan7 - shogun - RIMULA R3X
64. fozan - shogun - RIMULA R3X
65. ymihar - shogun - RIMULA R3X
66. kuan - LC SS - RIMULA R3X
67. slayarcher - kriss - RIMULA R3X
68. deathcrane - SMASH - RIMULA R3X
69. mehmet - EX-5 - RIMULA R3X
70. smsn - wave - RIMULA R3X
71. imcop - wave x - RIMULA R3X
72. swissdec - GT128 - RIMULA R3X
73. bunta - shogun - RIMULA R3X
74. rakuzas - shogun - RIMULA R3X
75. kop - shogun - RIMULA R3X
76. wan_sp - shogun - RIMULA R3X <-----baru beli td...siap tipon aku...hehehe
77. zeugen21 ~ KRISS 110 ~ SHELL RIMULA R3X
78. penzoil21 - Lagenda carb 28mm(toyol byk) - RIMULA R1
80. muaz_90 - LC SS - Shell Rimula R3X
81. apekejal - Karisma Kapoor - RIMULA R3X
82.Syam - Kriss 110 - Shell Rimula R3X
83. fiesxu  - shogun sport - RIMULA R3X
84. asyraf_smile - LC135 SS - Shell Rimula R3X


p/s: will UPDATE TIME BY TIME

sarjantulang
« Last Edit: December 23, 2009, 06:57:24 PM by sarjantulang »



You are not allowed to view links. Register or Login

Offline sarjantulang

  • Lesen Antarabangsa
  • *****
  • Posts: 3683
  • Petro Canada Engine Oil
Re: ::HDEO / EO Diesel Inside:: BULAN 12
« Reply #1 on: December 21, 2009, 09:10:47 AM »
salam,

ZX2 dan DELVAC MX...hehehe....yg ni kategori MOPED......hahahaha



p/s: bukan motor aku....tp motor founder Eo Diesel kt MBC ni.....hehehe


Shell Rimula


Mobil Super Diesel



sarjantulang


selain dari EO Mobil Super Diesel tuh,

1. Mobil Delvac MX 15w-40=RM72
2. Caltex Delo 400 15w-40=RM92
3. Shell Rotella T(tp kt Malaysia takde)....klu kt MALAYSIA n, try RIMULA...ramai dah

try,....dah ramai kata OK....
4. Pennzoil Long Life 15w-40(harga tak pasti)
5. Maxoil UNIVERSAL PLUS CG-4/ SH SAE 20W50 = RM185.00 18liter

::PASTIKAN EO YG ANDA BELI MENEPATI API YG TELAH DITETAPKAN OLEH

PENGELUAR MOTOR
ANDA.RUJUK MANUAL MOTOR ATAU PADA KULIT ENJIN(JIKA ADA)

....SBAGAI CONTOH...: JIKA PADA MANUAL TERTERA IKUT API SG, SILA GUNA API

SG KEATAS....maksud...API SG,SH,SI,SJ,SL,SM.....JGN GUNA KEBAWAH DARI MINIMUM
......

spt biasa: DO IT AT YOUR OWN RISK.......


VISCOSITY INDEX:(kredit to bro GIGATA yg POWERRRRR....hehehe)




You are not allowed to view links. Register or Login
Berkenaan persoalan HDEO (Heavy Duty Engine Oil) ni... kalau mengikut rekemen dari pakar-

pakar lubricants, tribologist etc... Spesifikasi API yg diutamakan utk kita perhatikan dan

refer adalah C-Rating tu.. yang S-rating (eg: API SJ or SL or SM) tak diutamakan dalam

memilih minyak injin Heavy Duty (Diesel) nie...

So kalau boleh kita, pencinta-pencinta EO Diesel nie pilih lah spesifikasi C-rating

terkini.... tapi yg sesuai dan terbukti bagus/optima utk kegunaan motosikal. Mengikut

maklumat dari web-web terkemuka yg banyak bincang bab EO Diesel (HDEO) nie contohnye:

BOBISTHEOILGUY Forum, Thumpertalk, Rotella Forum, Noria dan lain-lain ... sepakat mereka

prefer EO diesel rating CI-4 plus/CI-4 untuk digunakan pada motosikal.

Ade juga kaki-kaki eksperimen yg. dah mencuba EO diesel rating terkini iaitu API CJ-4

(Minyak jenama SHELL rotella CJ-4 dan CALTEX DELO 400LE) pada motosikal-motosikal mereka.

So far diorang tak komplen banyak sangat. Cuma adalah sedikit sebanyak feedback

berdasarkan OIL ANALYSIS yg diorang buat ke atas minyak tu.. menunjukan minyak API CJ-4

(langsung dah takde support utk GM ALLISON C-4) nie kalau diguna pada motosikal, jangka

hayatnye tak tahan lama dan minyaknye mudah berubah viscosity/grade (lari grade dari SAE40

turun ke 30) kalau dibanding rating CI-4/CI-4 plus. Minyak HDEO rating API CH-4 pulak

dikira kurang superior sedikit nak dibanding ngan CI-4/CI-4 plus dan CJ-4 dari segi

basestock minyak tu sendiri dan additives yg digunakan. Tapi masih boleh digunakan kalau

CI-4/CI-4+ susah nak dapat.

Seterusnya kita lihat pada spec ACEA rating plak... kalau anda perasan... dekat belakang

botol EO diesel / dalam technical data (Product Data Sheet) minyak tu ... ade tulis ACEA

E2 atau ACEA E5 atau latest ACEA E7 ... E9 ? Ahhaaa... ini pulak susah saya nak explain...

tak reti sangat... tapi kalau baca bab ACEA standards nie plak... dia adalah rating bagi

performance, usage interval and operation bagi EO diesel tu. Anda sumer boleh refer sini

--> You are not allowed to view links. Register or Login, ada penerangan sedikit sebanyak pasal ACEA

classification/rating (mintak maaf sebab ini lama nyer ACEA specs).

sarjantulang

You are not allowed to view links. Register or Login

Offline sarjantulang

  • Lesen Antarabangsa
  • *****
  • Posts: 3683
  • Petro Canada Engine Oil
Re: ::HDEO / EO Diesel Inside:: BULAN 12
« Reply #2 on: December 21, 2009, 09:10:54 AM »

antara quote2 menarik dari PAKAR2 yg dah lama guna:

You are not allowed to view links. Register or Login
Salam,

Sorry lah bro semua baru tau ada tajuk ni, sebenarnya saya dah lama (sekitar 15 tahun)

guna eo diesel engine pada motor dan kereta saya dan dah lama dapat berjimat tapi tak

semua, saya campurkan sebab minyak motorsikal sebenar ada additive untuk gearbox dan

clucth basah.

Memang takde masalah pada engin sebab engine diesel lebih lasak dan memang perlu minyak yg

bagus tapi disebabkan engine diesel guna kuantiti yg banyak untuk satu engin seperti bas

perlu 17 liter maka harga jadi murah tetapi gred minyak tidak kurang malah lebih baik lagi

dari kebanyakkan minyak kereta dan motor lain, jadi rumusannya bukan minyak yg mahal atau

murah tetapi jenama dan jenis kegunaannya yg membuat ia berbeza harga, nampak sgt kita

dipermainkan oleh peniaga.

Cuma selama ini saya taklah berani nak rekomen member sebab ramai yg berfikiran dalam

kotak dan tak berani dan juga saya agak risau pula jika kebetulan engin mereka bermasalah

bukan disebabkan eo diesel nanti saya pulak dipersalahkan, baguslah jika dlm tajuk ini

ramai yg berhati terbuka dan berfikiran diluar kotak dan nampak sendiri betapa selama ini

kita hanya dipermainkan.

Baru2 ini saya telah mencuba pula minyak Automatic Transmission Fluid Oil untuk gearbox

auto dan power stering sebab agak hairan kenapa minyak tersebut boleh diguna agak lama dan

tidak memerlukan penukaran macam eo dan juga sebab guna kebetulan ada lebihan selepas

tukar minyak ATF, keputusannya amat memberansangkan, engin lebih senyap dan terasa lebih

lembut, gear juga lebih lancar dan tiada bunyi kasar seperti biasa bila tukar gear, oleh

yg demikian sejak dari masa itu saya telah gunakan ATF Oil sebagai additive tambahan pada

engin kereta dan motor saya pada nisbah sukatan satu gelas setiap kali tukar minyak,

terpulang kepada anda nak percaya atau tidak tapi niat saya cuma nak berkongsi, jika nak

mencuba risiko sendiri tanggung.

Saya bukan bermaksud disini semua jenis minyak boleh diguna sebagai eo, contoh minyak brek

tak boleh sebab bukan bersifat pelincir, tetapi jika bro semua perhatikan sifat2 minyak

ATF adalah;

1)Pelincir.

2)Di pam dalam sistem gear box dan power stering pump sama macam sistem eo dengan oil pump

dlm engine.

3)Gred yg sesuai (minyak gearbox manual sgt likat)

Jadi sifat2 yg ada pada ATF juga ada pada eo, tidak sepatutnya ada masalah untuk jadi

minyak tambahan kepada eo. Nasihat saya jika ada lebihan minyak ATF jgnlah dibuang begitu

saje, jika tak brann nak guna sila beri pada saya ye................... ;D ;D ;D




You are not allowed to view links. Register or Login
Betul tu untuk engin kereta 3 liter saya buh segelas ATF oil, untuk motor 4stroker cub dan

2stroker kapasiti eo 1 liter biasanya saya guna 50% minyak eo diesel 30% eo motorsikal dan

20% lagi ATF.

Memang selama ni saya belasah jer campurkan tapi pemahaman asas tentang sifat2 minyak2

tersebut perlu ada, jika main hentam saja pun tak boleh juga, eo utk setiap engin berbeza

dimana amat penting untuk laluan piping oil pump ke sekitar engin, jika terbubuh minyak yg

lebih pekat mungkin boleh mengakibatkan minyak lambat naik dan boleh menyebabkan overheat

serta menambah kelelasan besi2 dalaman engin.

Bukan semua org boleh terima terutama yg buta teknikal maksud saya sebagai contoh ada yg

tak faham apa fungsi gear pada kenderaan dan siap cakap "aku dah masuk gear lima kereta

aku tapi tak dapat potong lori buruk tengah panjat bukit heran gak". So org2 camni kita

cakap berbuih2 pun dia takkan faham betapa bolehnya guna minyak eo diesel dan atf pada

engin.

Saya mula guna sejak saya ceburkan diri dlm bidang jentera berat 15 tahun dulu dimana saya

perhatikan minyak yg jentera berat guna 10w40 sama dengan motorsikal so kenapa tak boleh

guna pada motosikal dan kereta dan beli dengan harga murah dapat berjimat.



You are not allowed to view links. Register or Login
Tak pernah diyatakan dlm stiker botol atau tin minyak atf tu, jika minyak gearbox manual

memang ada tulis 80w90 +- camtu tapi atf tak jumpa lagi stated kat botol dan tak tau

berapa tapi yg pastinya ia cair dari 10w30 eo kancil so tak sepatutnya ia melikatkan lagi

eo dlm engin.

ATF ni dlm gearbox auto dan power stering diguna untuk peliciran dan juga sebagai minyak

hidrolik untuk fungsi2 gearbox auto dan power stering so ia mestilah berada di tahap

pelincir yg sgt baik dan tahan tekanan termasuk juga tahan kepanasan tetapi jangka

hayatnya dlm manual secara purata sekitar 30 hingga 40k km untuk penukaran, tak sama macam

eo perlu tukar maksimum pun 10k km. So sepatutnya ia sgt baik jika ditambah sebagai

aditive dlm eo.



You are not allowed to view links. Register or Login
Nasihat saya jgn guna semata2 eo diesel pada engin sebab bahagian dalaman engin diesel

takde gearbox dan clutch basah begitu juga dengan eo kereta tak boleh guna semua pada

motorsikal, campuran mesti dibuat dan tak perlu eo motor nisbah lebih dari eo diesel,

biasa saya buat beli eo motorsikal yg gred baik dan mahal tapi guna sebagai tambahan

aditive contoh eo diesel 70% eo motorsikal mahal 30% dan saya dapat berjimat guna eo motor

yg mahal tu kepada 3 kali tukaran eo engin kapasiti 1 liter.

Saya pernah juga guna eo diesel 70% dan minyak gearbox manual 30%, hasilnya juga ok dan

takde masalah pada engin motorsikal, pendek kata semua minyak lebihan tukar gearbox oil

saya tak pernah terbuang. Malah kekadang boleh dapat free kat workshop2 kereta biasanya

owner tinggal jer lebihan minyak sebab tak tau guna utk apa termasuk pomen, kekadang tu

pomen tanya mau pakai apa saya cakap taruk dlm engin dia kata saya gila.......hehe,

lantaklah selama ni pun dia tak pernah merasa duit saya repair engin obohol atau overheat

sebab guna minyak2 ni engin jadi tambah lasak.




You are not allowed to view links. Register or Login
Takde hal, janji kita kongsi ilmu untuk dapat berjimat sebab eo kereta dan motorsikal

semakin lama semakin mahal, ni pun member workshop kereta dah beli banyak2 simpan stok

sebab nak naik harga lagi katanya, mana taknya stok tak cukup, cina2 ni sibuk beli banyak2

simpan wat stok, bila harga dah naik nanti boleh jual pada harga mahal, untung atas angin.


You are not allowed to view links. Register or Login
Jenis eo yg bagus saya cadangkan caltex dan mobil, dulu castrol bagus sebab mereka jaga

kualiti eo yg mereka jual, saya ada kenal sorang supervisor kilang castrol katanya QC

selalu periksa gred dan kualiti sehinggakan masa loading ke lori pun QC ambil sampel

minyak test, jika didapati gred menurun makan semua minyak dlm lori tersebut mesti

dipunggah keluar semula untuk recheck semua minyak2 tersebut,
 tapi sekarang ni dah di beli oleh BP, semua staf castrol dulu dah dioffer bersara dan

staf2 baru tak setaraf macam staf2 lama castrol so gred eo nya dah menurun.





You are not allowed to view links. Register or Login
Ye betul, mat2 rempit zaman saya dulu pakai rxz ycls, rxs, gipang dsb masa merempit mereka

pakai fully ATF tapi mereka rahsiakan sebab itu adalah rahsia sulit motor mereka jadi

power.

Lagi satu nak tambah kelebihan dexron 3 pada ATF oil tu adalah supaya minyak tidak berbuih

atau berbusa semasa engin beroperasi memang kelihatan di level minyak hitam tepi engin tu

tak nampak buih semasa engin hidup jika ada guna ATF, jika takde memang biasa nampak ada

buih dan cermin level tu makin lama makin gelap macam kotor melekat tapi jika guna atf

cermin tu akan sentiasa bersih jer.

Tentang eo bergred 20w50 dan kelihatan nampak kurang sesuai sebab pekat sgt untuk engin

motorsikal, selalu yg saya buat boleh cairkan atau turunkan gred dgn campuran eo kereta

kancil bergred 10w30 pada nisbah 60% eo 20w50 dengan 40% 10w30, secara tak lansung gred

campuran tersebut dah menghampiri 10w40 bersesuaian untuk engin motorsikal.



You are not allowed to view links. Register or Login
Lagi satu saya nak kongsi pernah tak korang tahu bahawa minyak mineral bijan castrol atau

silkoline R40 tu boleh diguna fully sebagai eo untuk kegunaan perlumbaan dan perlu dibuang

segera sebaik lepas habis perlumbaan atau main trek, kalu tak caya tengok betul2

keterangan manual label pada tin atau botol R40 tersebut memang ada nyatakan boleh dan

perlu dibuang segera atau diguna hanya sekali semasa di trek.

You are not allowed to view links. Register or Login
Info penjagaan eo dan engin sentiasa bersih dan kurang enapan agar tidak perlu membuat

valving utk 4stoker atau cuci head utk 2stroker adalah guna wire plug performance dan guna

plug yg bergred tinggi, saya cadangkan guna ngk g power platinum, harga tak sampai rm 20

satu untuk motorsikal, disamping pembakaran penuh plug tersebut juga tahan lasak dan takde

masalah cari rod seperti plug2 biasa yg tiba2 je engin mati sebab center rod plug cari

atau putus, kes2 yg sering berlaku disebut motor aku makan plug la, jika guna ngk ni takde

masalah2 tu lagi.

Bila pembakaran sempurna maka kurang karbon yg terkumpul di dinding blok, head, valve,

ekjos port maka engin dan eo akan kelihatan bersih dan jangka hayat yg panjang.

Cara bawa kenderaan juga tidak boleh manjakan sgt engin, sesekali kena tarik high rpm

buang karbon2 dalaman engin baru dapat jimat, jgn ingat bawa motor slow2 jer ni boleh

jimat tapi blok kotor dah kena wat top obohol pun kena duit juga.



You are not allowed to view links. Register or Login
Tak perlu oil treatment dah sebab atf tu memang dah ada dexron III makjun untuk eo dan

engin.

You are not allowed to view links. Register or Login
Itu yg saya maksudkan dapat berjimat dan guna bahan bagus yg selama ni terbuang, kalu

sebab idea saya nak beli2 atf rasa dah lari tajuk juga cuma kalu betul nak feel juga boleh

ar beli botol kecil, saya rekomen honda atau toyota yg ada tertera atf atau power stering

oil, benda yg sama tapi label lain2.

You are not allowed to view links. Register or Login
Jika tak salah, saya pernah tanya kedai2 parts yg ada jual minyak2 gred tu kata toke tu

dexron III ni bermakna dlm atf tu dah ada ubat supaya tahan dari berbusa atau berbuih yg

akan membuatkan hidrolik pump gear auto dan power stering pump tidak berfungsi sebab dah

dimasuki buble angin sama macam kita kena bleeding brek pump sampai keluar semua buble dlm

piping dan pump brek barulah dapat prestasi maksima brek.

Mercon tu bermaksud atf tu dah ada ubat supaya tahan kepanasan akibat dari cara pemanduan

lasak dan cuaca yg panas serta beban haba yg terhasil dari tekanan hidrolik. Ia juga

berfungsi supaya kualiti atf tahap yg lebih lama lagi dari kerosakan dan lasa dari stress

pengunaan.


You are not allowed to view links. Register or Login
Salam semua,

1st time saya posting nie...  Saya juga nak kongsi pengalaman saya yg. tak seberapa nie

berkenaan penggunaan minyak enjin HDEO (Heavy-Duty Engine Oil) nie... Saya dah guna EO

Diesel ni hampir 2 tahun ke atas tikus putih saya (Modenas Kriss1 - '98). Alhamdulillah

motor saya masih gagah dan sihat. Tahun pertama saya gunakan minyak engine diesel CALTEX

DELO 400 15W-40 (CI-4+ / SL), dari segi engine running dan gear changing OK dan selesa

cuma kadang? ada sedikit rasa macam klac slipping apabila motor ditunggang aggresif. Saya

suspek sebab Caltex Delo 400 nie kalau menurut spesifikasinya ..dia tak support ALLISON C

-4 (for Heavy Duty gear usage). Jadi tips penting (dapat dari forum? seperti

Bobistheoilguy.com dan Rotella forum) kita kena pastikan ada tertulis support for ALLISON

C-4 kalau nak gunakan EO Diesel pada motosikal. Maka kalau nak diikutkan kita tak perlu

menambah ATF Dexron III (yg. juga pada spesifikasinya support Allison C-4) pd. EO Diesel

melainkan anda gunakan EO yg sememangnya tak support Allison C-4 (contoh: DELO 400,

Petronas URANIA Supremo CJ-4 dan EO kereta.)

OCI (oil change interval) saya semasa guna DELO 400 ialah setiap 3000 KM dan terkadang

lajak hingga ? 4500 KM.

Tapi akhirnya saya terpaksa tukar minyak enjin kepada jenama alternatif disebabkan CALTEX

DELO 400 dah naik harga (RM90+/5L). Saya kini menggunakan SHELL RIMULA X 15W-40 (API CH-

4), RM 13 seliter, sekarang dah label/packing baru --> SHELL RIMULA R3 X 15W-40, sama je

tue... Rasa lebih mantap dari DELO 400 disebabkan dia support ALLISON C-4. Clutch

menggigit? xde slipping ... heheh  :o. Bab sprint memang puas hati. Pasal berbuih pada EO

diesel nie anda tak perlu risau sangat sebab itu menunjukan detergency minyak EO diesel tu

sendiri utk membersihkan enjin. So far saya dah guna hampir 6 bulan, 4 kali tukar minyak

Shell Rimula nie... Dalam 4 kali tukar tu saya juga ada gunakan Shell Rimula X SAE 40

(Monograde), RM 11 seliter. Pun support Allison C-4 tapi pada saya beza harga 1 liter cuma

RM2 berbanding Rimula R3 X 15W-40 tue..

Saya rekomen kalau nak gunakan SHELL RIMULA lebih baik pilih Rimula R3 - X sebab

spesifikasi dia lebih mantap dari segi TBN (Total Base Number) dan lain?. TBN value tinggi

bermakna lebih tahan dalam lawan asid, karat dan jangka hayat minyak lebih lama (baik

untuk extended drain interval).
Mobil delvac MX pon OK sepertimana salah seorang ahli sini dah gunakan. Pun support

Allison C-4, jadi tak perlu tambah additional additives atau ATF etc... cuma harga pun

agak mahal sedikit berbanding SHELL.

Sekian feedback dari saya...

You are not allowed to view links. Register or Login
Bab menambahkan ATF dengan EO diesel nie saya tak rekemen sebab utama adalah grade EO

Diesel akan berubah (Viscosity asal juga akan berubah). Contohnye ATF Dexron III nie agak

cair (hampir menyamai kelikatan EO SAE30 atau boleh jadi serendah SAE20). Maka sekiranya

dicampur dengan EO diesel yg spec'd SAE 15W-40, kemungkinan besar akan berubah menjadi

kelikatan seperti minyak 10W-30 atau silap campuran boleh lebih cair (10W-20 or 15W-20 ...

etc) yang mana akan mempercepat proses kehausan BEARING.

Kalau perlu guna EO campuran, saya cadangkan guna EO kereta 15W-50 atau 20W-50 (70%)

kemudian dicampurkan dengan ATF Dexron III (30%) utk dapatkan grade yg hampir menyamai

spesifikasi EO motosikal iaitu SAE 10W-40. Tang 40wt nie yg sangat mustahak.

Kita tak mahu nanti dalam enjin, bila tang bearing EO tu berkelakuan macam EO yg spec'd

10W-20 atau rendah lagi, yg boleh menyebabkan metal-to-metal contact.

Note: EO kereta yg sebaiknya boleh digunakan utk motosikal adalah berspesifikasi API SH

kebawah. Minyak API SM tidak digalakkan sebab ada "Friction Modifier" yg. dah terbukti

akan buat klac motosikal slipped! (berlaku hanya pada motosikal berklac basah = transmisi

& injin berkongsi housing/sump) macam kebanyakkan motosikal kita gunakan di Malaysia nie.


You are not allowed to view links. Register or Login
Salam, betul tu... yg SAE40 tu adalah MONOGRADE. Dari segi kesedapan tu... tak tau lar nak

beza. Dua-dua so far masa guna dulu best jek... Tapi yg SAE40 Monograde tu kalau direfer

pada technical specs dia kurang ROBUST (kurang canggih ler senang citer) nak dibanding yg

multigrade Rimula X 15W-40 atau R3 X 15W-40 (ini packaging baru !! :o bagi

Shell Rimula X 15W-40 yg masih bertimbun dekat Stesen Minyak SHELL - Jangan KONPIUS !!! 

::)). Yang Rimula X SAE40 atau packaging baru Shell Rimula R3+ SAE40 masih boleh

digunakan tanpa ragu-ragu cuma bagi aku ia tak sesuai untuk extended drain (lajak KM

penggunaan melebihi spesifikasi pengeluar - Yamaha, Honda, Suzuki, Modenas dll..)

Pasal GM ALLISON C-4 tu... takyah sakit kepala... kalau takda pon OK motor kita ... Tapi

kalau ade spesifikasi tu lagi best rasa clutch (lebih grip). Tapi pepehal pon ...menurut

review dari omputih yg dah lama guna EO Diesel kat motor-motor diorang tak kire SUPERBIKE,

MX, KTM, CRUISER, HARLEY DAVIDSON, Scooter etc. asal HDEO (Heavy Duty Engine Oil) dari

brand SHELL ROTELLA / RIMULA (Market Europe & Asia), CALTEX DELO dan MOBIL DELVAC diorang

tak agak-agak sesah guna sebab dah lama diorang explore dan buat eksperimen... BERKESAN,

TERBAIK, dan mesti PILEHHH punye LAR!!!  ;D

You are not allowed to view links. Register or Login
Engin motor dikira heavy duty pasal guna eo skit sgt 1 liter utk kapcai dan guna untuk

gear serta clucth sistem, bukan semua ada sistem coolant, mana cukup tahan eo2 motor pasal

tu kena tukar ikut 1k km, boleh tahan ker duit eo kejap2 dah kena tukar, kalu tak tukar

boleh rasa engin dah kasar dan panas, eo disel tahan lama boleh lajak hingga 5k km dan

masih rasa tak kasar dan tak panas, cuma jika kurang kena top up itu saja.

ni PERTAIFUKOSTER EO Diesel....hehehe

sarjantulang

You are not allowed to view links. Register or Login

Offline sarjantulang

  • Lesen Antarabangsa
  • *****
  • Posts: 3683
  • Petro Canada Engine Oil
Re: ::HDEO / EO Diesel Inside:: BULAN 12
« Reply #3 on: December 21, 2009, 09:11:00 AM »
You are not allowed to view links. Register or Login
Salam kepada Tuan Rumah n Warga MBC keseluruhannye...
tOm baru 2 hari menggunakan EO diesel Rimula X ni kat dlm nouvo. Takde ayat lain yg sesuai

selain semuuuttttttttt , memang semmmmmmmmmuuuuuut.

Enjin memang senyap, so apa lagi...test bawak plak, perghhhh...pulas minyak, motor terus

jln, tkde bunyi langsung semasa penukaran gear <---yg ni buat lawak sikit. Tapi ada

satu benda la yg tOm tak puashati tentang penggunaan EO diesel ni, petrol bertambah

plak...selalu isi rm7 ringgit leh guna dlm masa 3 hari, tapi semalam isi rm7 ringgit(isi

semasa beli Rimula X kat stesen Shell jln Shapadu) hari ni dah nk kena isi

lagi...adehh...ini la akibat meronda tk ingat dunia, kesemuuuuuutan

enjin membuatkan taknak berhenti, ari ni munkin bercadang nk ke Morib plak...cam?? ada

sesapa nk folo?? hehehe


**sorry gambar tk cantik, tangan kiri tuang minyak, tangan kanan snap gambar ;D


Terima kasih kepada tuan tanah yg berusaha keras untuk menyakinkan rakan2 di MBC untuk

menggunakan EO diesel. Terbaik diasia.

p/s kepada yg baru nk beli jgn terkejut kalau menerima soalan cepumas "Abg. ni minyak

enjin diesel, kat moto tk leh guna"


You are not allowed to view links. Register or Login
Hari Ahad lepas aku servis sagun sp aku.. tukar minyak hitam/oil filter. Pagi isnin pegi

keje dah terlambat sikit so aku pun full throttle la dari bukit mahkota ke sg besi. lepas

hantar wife aku kat sg besi aku terus ketempat keje kat teknologi park. masa parking moto

(enjin tak padam lagi) aku perasan ada bunyi agar kasar bila aku rem enjin. bunyi tu macam

bunyi dari crank bearing jer. bila rem enjin rasa macam berat dan berbunyi agak berdesing

bising. hati mula berdebar.."aduh..nak obohol pulak ker sagun aku nih?".

Tengahari waktu lunch aku pun start motor...bunyi tadi dah hilang..lega sikit..aku tak

puas hati terus bawak motor pusing2 kl dan patah balik ke opis...bunyik tu ada

balik.."aduhhhh".. masuk opis dengan kepala berat terus masuk MBC kalo ada apa2 info yg

boleh menolong.. ZASSSS!!!!! EO Diesel???!!!! aku mesti cuba sebelum aku membenarkan pomen

membaraikan enjin sagun aku....

Balik keje ambil wife aku kat Sg Besi..terus masuk highway. singgah kat Shell sebelum tol

sg besi, sambar Rimula R3X terus balik rumah kat Pajam, Nilai...(+-100km pergi & balik).

Sampai rumah terus buang semua EO/oil filter & bleeding sampai betul2 kering..masuk oil

filter baru/ Rimula. Start enjin..rem...bunyi kasar tu ada lagi tp beberapa saat lepas tu

hilang...hari dah malam, tak sabar nak tunggu esok.

Dipendekkan cerita...(dah panjang sangat cerita aku nih..) hari ni dah hari keempat aku

jadi warga EO Diesel...so?... memang mantap...smooth...ringan...bunyi2 kasar hampir hilang

(tp bunyi teped ada lg) masuk gear lembut..petrol?..aku tak pasti lg.. keseluruhan???!! 

POSITIF!!!.... tq rakan2 MBC terutamanya Sarjan Tulang.....aku cadang nak guna kat kereta

aku pulak....

p/s : kepada otai2.. bunyi apa sebenarnya kat enjin aku tu???..

You are not allowed to view links. Register or Login
Assalammualaikum  Warahmatullahi Wabarakatuh dan Salam Sejahtera,

Terlebih dahulu saya ingin merakamkan setinggi-tinggi penghargaan kepada yang berusaha

Tuan Rumah, saudara SarjanTulang a.k.a PCM (Pakar Campur Mencampur)  ;D Otai2 EO Diesel

MBC, Pengguna-pengguna baru EO Diesel MBC, tuan-tuan puan-puan hadirin hadirat yang saya

hormati sekalian.

Alhamdulillah, saya ingin mengucapkan kesyukuran ke hadrat Allah S.W.T kerana dengan

taufik dan inayahNya, dapat kita berkumpul bersama-sama di dalam ruang perbincangan ilmiah

ini, untuk sama-sama kita berkongsi ilmu dan bertukar-tukar pendapat.

Hadirin-hadirat yang dihormati sekalian.

Untuk pengetahuan anda semua, saya juga merupakan pengguna baru EO Diesel. Hasil hasutan

oleh kata-kata manis saudara Tuan Rumah kita  ;D saya teracun untuk menggunakan EO Diesel

ini untuk kuda hitam Honda Wave 125R saya yang telah berusia 4 tahun.

Sebelum ini saya merupakan pengguna setia EO Motorsikal Full Synthetic di mana modal yang

agak besar diperlukan setiap kali membuat penukaran baru. Dengan harga yang agak tinggi

adalah tidak mampu untuk saya yang telahpun bekeluarga menampung kos tersebut dan saya

cuba mencari alternatif lain. Alhamdulillah, saya secara tidak sengaja telah melawat

ruangan EO Diesel ini dan terus mencuba. Tahniah buat Tuan Rumah dan Otai2 yang telah

banyak memberi info dan nasihat berguna buat saya..... (tepuk sikit)  ;D

Penggunaan pertama saya adalah dari produk berjenama SHELL RIMULA R3 (RM12.90)


kali pertama menggunakan EO ini, saya amat teruja dengan kesenyapan enjin dan kelembutan

ketika penukaran gear. Sungguh lancar. Jarak perjalanan seharian yang agak jauh lebih

kurang 80KM pergi dan balik saya gunakan sepenuhnya untuk menguji produk ini dan ternyata

amat mengkagumkan. Enjin saya lancar dan tidak tersekat-sekat. Malah kelajuan yang saya

cari-cari selama ini tiba-tiba datang tanpa pengubahsuaian melampau pada sistem enjin

saya.

Pada penukaran yang seterusnya saya menurunkan gred EO tersebut kepada SHELL RIMULA R1

(RM11.90)

hasil yang agak sama dapat saya rasakan tetapi ada sedikit kekurangan waktu penukaran gear

kerana tidak berapa lembut dan idling yang agak tidak stabil. Performance pula masih sama

seperti biasa.

Dan pada penukaran terkini saya kali ini saya telah menggunakan SHELL RIMULA R3X 15-40W

(RM14.50)


hasilnya........... performance yang lebih mantap....  ;D

Kesimpulannya di sini, saya amat berpuashati dan akan terus menggunakan EO DIESEL pada

motorsikal saya dan insyaallah pada kereta saya pada masa yang akan datang.

SHELL RIMULA.... SAYA MESTI PILEYYYYYYYYYY....

SEMMMMMMMMMMUUUUUUUUUTTTTTTTTTTTTTT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

You are not allowed to view links. Register or Login
mne de rpm nek turun...
aku pakai idle cantek je mcm gune EO moto......
 ;D ;D ;D

yg xbes bau hanget je pakai rimula ni...tp siket je....
baru la bes...pakai EO rimula...
sampai ke hidung dpt feel........ ;D ;D


You are not allowed to view links. Register or Login
Salam....

setelah membaca thread mengenai EO Diesel ni..... maka saya pon pada hari ini bersamaan

09.12.09 telah memasukkan Rimaulah R3X dlm LCES saya....stakat ni masuk gear rasa lembut

ckit & enjin pon cam sonyap......mgkin makin lama akan jadi lagi sodap.....bsk saya nak

test mcmana keadaan motor masa poi keje laks......trimas kepada Otai2 EO yg membuat kajian

terperinci..... ;D ;D

mcm ucapan da.........

You are not allowed to view links. Register or Login
jen..i baru tukar rimula r3x....
compare sebelum guna EO mobil tu...
skrg..rimula lagi smooth......berbaloi jugak...

You are not allowed to view links. Register or Login
review lagi...

ak smlam g bangi pas sbuh trus gerak...
skali kick je tros stat...
dkat2 area sblom tol sungai ramal besh sgt bwak+jalan pon clear smpai tersmpak la ngan

wave 100 sorang ni...
bunyi ejos die dah pom2 kuat, rase2 dah modi moto tuh...
ak potong je la sbab xprasan ag mase tuh...
ttbe die kejar blakang...
tkjot ak... :o :o
pstu ak test la speed nk tgk power eo ni...
dpt gak la tggl die kejap...
pstu da dkat nk smpai smpang ak pon slow...
die lntas smbil pndang ak bnyak kali tkut ak kjar ag...
ak dah x kejar dah..
mklum la 100% moto stendet...

tp syes... mmg semmmmmmmmmmmuuuuuuuuuuuuuutttttttt la....
wlaupon stendet leh gak la kjar moto pom2 bdak tuh...
tp mybe die x full power ag kot...
ak pon x bran jgak nk full trottle... ade ag la baki2 skit...

jen...
jd ke tts smalam???
sori la ak xdapek nk g...
bru je bsmangat abis aturcomp tu nk g tts...
last2 kne rushing blek umah ade hal...

You are not allowed to view links. Register or Login
gear lembut.........siyes beb........
caltex pon klh...mobil SD pon klh...
rimula r3x bes..xpyh tggu 100-200km...
tuang...start..trus jln...
trus dpt rase gear lembut...
moto ringan siket...tp tu sbb myk baru...
tggu 600km..tgk ringan lagi ke tak...
kat moto kriss aku..rimula terbaek dr Mobil SD & caltex.......


You are not allowed to view links. Register or Login
Smash Revo je... hehe..
dlu gne mobil super diesel tu pun atas hasutan bro syam tudm tu.. ;D

review..
sme la cm yg lain2 tu..

semuttt x ingt punye.. mule2 mmg rse berat ckit..
enjin senyap.. (yg ni pling ketara r beza klu pki eo motor bse2 tu.. ;D)
top dpt smpai cpat.. 110 je.. jrg2 120km.. xbrani lelaju. :D

overall mmg best r... yg x best nyer cashier dok was2 kt kite, kite pn skolah jgk, stakat

nk eja diesel tu bleh la.. xperlu la tye bnyk kali..haha..


You are not allowed to view links. Register or Login
mak aiii. aku baru berehat dari touring ke selatan dah byk pages dah
ini review aku berbanding mobil SD dan rimaula x sae15-40
-SD aku pakai dlm 2 minggu (milage 1960)
-rimau la aku baru pakai dlm 1 minggu (milage 1655+420=2075

-SD murah dlm sikit dlm rm14 tapi rimaula dlm rm14.5
-rimaula boleh swipe bonuslink tapi SD takleh
-performance tak byk beza cuma rimaula pada awal2 tuh kerap slip cluth. SD aku tak pernah

slip cluth. aku punya kesimpulannya adalah bukan salah pada EO tapi diriku coz aku rasa

time pakai SD, nak masuk gear tak perlu kuat sgt. tapi lepas pakai rimaula, ko kena kuat

skit coz kalau buat stail pakai SD, memang slip clutuh
-maks rpm SD cuma 11.5 k rpm manakala rimaula 12k rpm (sbb turun bukit. kui kui kui)
-bila tarik coz aku pakai fast throttle, memang dua2 sedap
-bab temperature plak. aku rasa rimaula lagi sejuk dari SD. sejuk skit jer.

kesimpulannya, aku akan stick to rimaula berbanding SD coz
1. ada swipe bonuslink jer

kalau tadak, aku akan pakai SD coz jimat lima kupang.

sekian, cibiru melaporkan. go team rocket gooo

You are not allowed to view links. Register or Login
Review Perbandingan Mobil Super Desel dan Shell Rimaula ;D

Mobil SD Pro
-murah 5 kupang dri rimaula.... ;D
-botolnya menarik.. :)
-eo for starter racun ;D
-sennang nak start enjin ;D
-bila off enjin.enjin mati trus ;D
-mampu men silentkan enjin anda :-*
-minyak nih kaler dia menyakinkan :)
-gear ringan beb :D


Mobil SD conts-
-pekat gak..amik 300km gak tuk cair= full power
-leh tahan sampai RPM 10k tpi lmbat naik skit <--bergantung pada enjin gak....
-makin susah didapati
-xbanyak spec macam Rimaula :P
-masa awal2 pakai enjin amat panas sampai kuar haba :P
-Ade leak power masa rpm pertengahan skit-- <--enjin atau EO..We Never Know ;D


Shell Rimaula Pro
-cair..-jadi tuang2 dapat rasa full power dah..
-Its a Shell la brader ;D
-berlambak2 di stesen minyak shell <perlih laa
-performance lebeyy mantop dri sd
-seng capai top speed oooo..rasa rimula nih macam Mobil SD +ATF :-*
-Pikap lagik sedap dan berterusan dri SD
-enjin rasa ringan amat dan sedapppp
-spec dia kaw2 punyaa
percaya atau tidak...Rimaula menaikkantop speed sebnyak 10kmh ;D

Shell Rimuala Cont-
-Mahai 5 kupang dri SD
-ada bnyak pilihan..sampai 3 lak tuh..kalo main sambo aaja mmg no komen..jdik baca aa

lebel tuh dulu :P
-enjin mmg panas all the time dan RPM suka naik turun
-kaler EO kurg meyakinkan..Koko kehitaman..cm mi nyak recycle aja ;D
-Susah skit nak start enjin..enjin rasa AMAT-AMAT ringan..cam dah loose ooo :( tpi kalo

dah start xde hal...xkan matinya :D
-dan yg plg best--bunyi kocking enjin mai balik :-\ :-\
-masa changging gear ketat skit :P

SHELL RIMAULA DAN MOBIL SD 8)
-Semuuuuuuuuuuuuuttttt aja ;D
--Dua2 lagik sedap dri eo motor yg biasa2 :-*  malah 3 kali lagi best ooooooooo 8) 8)
-murah ooo.dri nak beli yg harga rm50 tuk sipakai 2000KM kebawah,.....HDEO lh pakai sampai

max 5000km
-Menjimatkan minyak petrol 8) sebb enjin ringan dan xmengerang
-melindungi enjin ngan baik dan mantopp.
-lambat mintak tukar eo nih ;D


Jadik..buat la pengadilan ngan baik..aku penah try 5 botol SD dan skang run in

Rimaula..Duckhams 500km saja :-*
Kesimpulnnya..EO DESEL BESTTTTTTTTTTTTTTTTTTTT ;D

iklan----perbandingan nih aku buat secara pemerhatian dan rasa yg aku dah rasa akt KISS 

aku....aku tk dibayar tuk puji mana2 ..aku tak untung pun...cuma aku untung enjin

semuuuuuuuuuuuuuutttttttttt ;D
Choose the best--Do at your own risk---dan Diam Diam Sudaaaaaaa ;D

You are not allowed to view links. Register or Login
salam kpd semua otai eo diesel nih...
ni aku punya 1st post tp aku dh teracun lame dh...
smlm aku da tkr rimula 3+ RM 12.90..
mase beli tu aku terus tanye cashier tu eo lori ada tak??
so xde la yg pelik2.... hehe.. mase mule2 tukar, enjin mase start terus bersemut...
bwk ok, n minyak rase cm jimat sket...
eo diesel, sy harus pilleyyyyyyyy!!!!!!!! ;D ;D

You are not allowed to view links. Register or Login
Tiin..tiin...kriss tumpang parking jap.. ;D
eo diesel membuatkan moto aku semutttttttttt walaupun skrg dah cecah 2000 km bersama mobil

sd.
apa yang aku prasan la kan.makin enjin panas,makin semutttttt plak.
lagi2 klau long distance..


You are not allowed to view links. Register or Login
da dkat sebulan da ak pakai shell rimula rx..
tiap2 ari ak full throttle g klas..
tiap2 ari la moto ak bau hangit.. takut woo..
tp enjin smooth je.. x knocking pun..
kalu ak taruk mintak diesel kat tank moto ak ok x??
kot2 semuut je.. minyak pun jimat..

You are not allowed to view links. Register or Login
penat jd ejen dah... ;D ;D ;D

tuka cite versi ke-8..
bgos3...

jen..
dfta name ak kt atas...shell rimula r3x...
td g bangi jap...
bawak pnye bawak tau2 da 120...
tkejut kejap... :o :o
slalu enjin da meraung...
ni sedap jek... ::) ::)

esok pas suboh pon nk g bangi gak ni ade atur comp...
abis abis tuh leh la g tts... ;D ;D
jen ak book tmpat ek esok...
harap2 xde prob..

You are not allowed to view links. Register or Login

salam sarjen..  ;D ;D

nk cite skit pasal eo diesel nie..

nk kongsi pengalaman ngn brader2 sume. heh.


td sy test maintan 60kmh.. pahtu.. 80 kmh.. pahtu 100 kmh..

mase sy balik dari shell stelah isi stengah tank dan testing high speed utk first time

pkai EO Diesel RIMULA X..

rase cam moto rxz ku mntak tukar gear lambat.. gearing shift pon ringan..

igt ke mase 140 tu gear 6 dah.. rupenye baru gear 4..

pahtu.. masok gear 5 da 155kmh.. masok gear 6.. dah 170... maintan smp balik..

padahal baru isi petang tadi.. heheheh ..  ;D ;D

memang SEeeeemmmmmmmmmmmuuuuuuuuuuuuttttttttttttttttt~~

sy vote utk SAYA MESTI PILEY>>~~~!!! thx for founder bro milo ,, tv3 bergerak = bro

nasraider, bro jentulang , gigata krn telah berjaya meracuni sy utk gune EO Diesel nieh..

time kasih sgt2....

EO Diesel mmg best..  8) 8) :police: :police:

You are not allowed to view links. Register or Login
salam bro sume..

sy nk wat review psal petang td..

dlm kul 5.30.. sy gi bengkel moto.. sbb carb ade prob..

prob carb nie muncul sblum letak EO Diesel lagi.. hehe.. ( saspen jek.. )

bile hanta bengkel.. pomen kate.. carb ade bahagian leaking.. pahtu.. service2 tukar itu

tukar ini..

ade la rm40 habis..

pahtu.. tros seting carb bagi power dan x bog.. testing dgn membe..

rxz membe : EO moto
rxz sy : HDEO ..

mse sy pkai EO moto dulu.. moto sy mmg xleh langsong kejar moto dy even nk pintas pon x

lepas..
tp setelah pkai HDEO ni.. power gile2.. td overal meter topspeed yg dulunye hanye 160kmh

,, dah jadik 180 kmh nk cecah 190 kmh..
bayangkan betapa seeemuuutttnye HDEO nieh...  :-* :laugh: :police:
 seeemmmmuuuuuuuuuutttttttt~ jeh.. smp tercabot skru

penahan ekjos
., mujur ekjos x tercabot teros.. hohoho  :police: :angel:

hahaha.. xprasan sbb sseemmmmuuuuttt sgt..

thx utk HDEO dan founder2 serta bro2 skalian alam kerana telah mengesyorkan HDEO kpd sy..

;)

Sy telah pileyyy..~  8) 8) ;D :D ;)

You are not allowed to view links. Register or Login
salam kpda otai2 HDEO skalian........utk pgthuan korng,aku lama da pratikan thread

ni.....jd kmarin dengan rasa TANPA WAS WASnya aku pn membli sebotol SHELL RIMULA R3X utk

diminumkan pada moto aku yg tak brapa nak laju2.....hasilnya amat menakjubkn,gear yg slama

ni rasa keras ckit tetiba ja jd lembut sangat2....cuma pickup gear 2dan 3 ada berat

ckit.....mklum la first tme pkai minyak ni...enjin dan HDEO blum lg brapa mesra2...mlu2

kucing lg.... masok gear 4 ok.....tp tak brani nak full throtle....takat bwa 90 je..tu pn

pulas throtle suku je...ingt org yg trsayang la katakan...bab bnyi enjin tak payah nak

cakap....dah terbukti di moto masing2 yg pakai HDEO.....memang

seeeemmmmuuuuuuuuuuuuuuuttttttt...apapun terima kasih d ucapkan pada korang2 suma yg telah

melemparkan racun2 dan terkena pada diriku ini.....sekian                                 

                                                                                           

                                                     HIDUP HDEO :laugh:,HIDUP HDEO


               
« Last Edit: December 21, 2009, 09:12:53 AM by sarjantulang »

You are not allowed to view links. Register or Login

Offline sarjantulang

  • Lesen Antarabangsa
  • *****
  • Posts: 3683
  • Petro Canada Engine Oil
Re: ::HDEO / EO Diesel Inside:: BULAN 12
« Reply #4 on: December 21, 2009, 09:11:06 AM »
salam,





PILIH YG MANA KORANG NAK....kali ni MESTI JALAN utk PRINTING!!!

ni dari lepas......STIKER EO DIESEL....

dari recorn

DESIGN 4


dari megatron_26

DESIGN 5




sarjantulang
« Last Edit: December 21, 2009, 09:13:23 AM by sarjantulang »

You are not allowed to view links. Register or Login

Offline sarjantulang

  • Lesen Antarabangsa
  • *****
  • Posts: 3683
  • Petro Canada Engine Oil
Re: ::HDEO / EO Diesel Inside:: BULAN 12
« Reply #5 on: December 21, 2009, 09:11:13 AM »
salam,

meh sambung bincang kt sini........

harap2 tiada lagik yg provoke2, kutuk2 cam dulu2......penat ler nk layan....lantak korang

ler nk pakai ke tak....ehehehe

bincang dgn info.....orang tnya jawap jelah.....lawan dgn fakta, bukan dengan

EMOSI....nnti bertambah provokasi dalam ni....hehehe



KURANGKAN SPAM.......KEEP THIS THREAD CLEAN


sarjantulang
« Last Edit: December 21, 2009, 09:13:40 AM by sarjantulang »

You are not allowed to view links. Register or Login

Offline apexio

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 20
Re: ::HDEO / EO Diesel Inside:: BULAN 12
« Reply #6 on: December 21, 2009, 09:21:07 AM »
slam jen n otai2 oed semua. saya baru kat sini. rsa mcm nk try jgk.... ;D
mana yg ok antara rimula r3x ngan rimulax?? sd ssh carik la

Offline sarjantulang

  • Lesen Antarabangsa
  • *****
  • Posts: 3683
  • Petro Canada Engine Oil
Re: ::HDEO / EO Diesel Inside:: BULAN 12
« Reply #7 on: December 21, 2009, 09:23:59 AM »
You are not allowed to view links. Register or Login
slam jen n otai2 oed semua. saya baru kat sini. rsa mcm nk try jgk.... ;D
mana yg ok antara rimula r3x ngan rimulax?? sd ssh carik la

salam,

2 2 aku dah pakai....semuuuuuuuuuuuttttttttttttt....no problem...hehehe...

try MOBIL DELVAC MX plak...tak pun CALTEX DELO 400...hehehe

sarjantulang

You are not allowed to view links. Register or Login

Offline skolahlama

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 118
Re: ::HDEO / EO Diesel Inside:: BULAN 12
« Reply #8 on: December 21, 2009, 09:32:08 AM »
salam..

semalam baru tuang Castrol CRB Sae 40(18 liter..RM 120.00) + Mobil ATF = besttt.. ;D ;D

Offline tahawk

  • Lesen B1
  • ***
  • Posts: 547
  • Aku adalah aku.. Dan slalu akan begitu..
    • Nak beli Broadband??
Re: ::HDEO / EO Diesel Inside:: BULAN 12
« Reply #9 on: December 21, 2009, 09:33:31 AM »
Amacam sticker??

Die n cry.. Always belong togather.. Pandu laju dan slamat..

You are not allowed to view links. Register or Login llll You are not allowed to view links. Register or Login

Offline mf_yamato

  • Lesen Antarabangsa
  • *****
  • Posts: 1869
  • kini ku tawar hati sudah~~~
Re: ::HDEO / EO Diesel Inside:: BULAN 12
« Reply #10 on: December 21, 2009, 09:50:31 AM »
sy piley design 5..hehehe ;D ;D ;D ;D

::saya suka gundam::

Offline syam TUDM

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 382
  • pencinta jentera suzuki
Re: ::HDEO / EO Diesel Inside:: BULAN 12
« Reply #11 on: December 21, 2009, 10:17:28 AM »
sreeeeet...GT parking se'lot' heee..bulan 12 dah thread niiih..lajuh sungguh!!! ;D
yg nak cuba2 tu teruskan niat ngetest anda, dijamin syemuuut insya allah!! :D

Offline pun_r1

  • Lesen Antarabangsa
  • *****
  • Posts: 2231
  • Pusing-Pusing-Pusing
    • PUN ROY 1
Re: ::HDEO / EO Diesel Inside:: BULAN 12
« Reply #12 on: December 21, 2009, 10:48:53 AM »
Pom Pom Pom Pom riss powered diesel parking 20 dasss ;D ;D
You are not allowed to view links. Register or Login
;D ;D K-B-A Stendet Abis Power ;D ;D

Offline knight

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 221
  • moh kite makan ikan patin sungai pahang
Re: ::HDEO / EO Diesel Inside:: BULAN 12
« Reply #13 on: December 21, 2009, 10:50:26 AM »
salam,

melalui pembacaan di atas, saya difahamkan EO diesel bole digunakan pd kereta biasa,

saya memiliki sebuah wira 1.3 yang bakal diservis mggu ini sebelum digunakan utk perjalanan balik ke kelate x lama lagi.

sehubungan dengan itu, saya amatlah berharap jika mendapat pandangan atau pendapat samada saya bole menggunakan EO diesel utk kereta saya dan apakah yg terbaik yg perlu saya guna, kerana saya juga insan biasa yang berkeinginan kenderaan yg semuuuuuuuuut

sekian, terima kasih
LeT's FiGhT If U DaRe:
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline pun_r1

  • Lesen Antarabangsa
  • *****
  • Posts: 2231
  • Pusing-Pusing-Pusing
    • PUN ROY 1
Re: ::HDEO / EO Diesel Inside:: BULAN 12
« Reply #14 on: December 21, 2009, 10:57:47 AM »
jen da pakai kat BLM..aku kat kancil...tahawk kat vaneette ayah dia......so no doubt ;D
You are not allowed to view links. Register or Login
;D ;D K-B-A Stendet Abis Power ;D ;D

Offline skolahlama

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 118
Re: ::HDEO / EO Diesel Inside:: BULAN 12
« Reply #15 on: December 21, 2009, 11:07:19 AM »
Quote
salam,

melalui pembacaan di atas, saya difahamkan EO diesel bole digunakan pd kereta biasa,

saya memiliki sebuah wira 1.3 yang bakal diservis mggu ini sebelum digunakan utk perjalanan balik ke kelate x lama lagi.

sehubungan dengan itu, saya amatlah berharap jika mendapat pandangan atau pendapat samada saya bole menggunakan EO diesel utk kereta saya dan apakah yg terbaik yg perlu saya guna, kerana saya juga insan biasa yang berkeinginan kenderaan yg semuuuuuuuuut

sekian, terima kasih

salam..jangan bro..jangan tak bubuh... ;D ;D..den dah bubuh kat satria 1.3i taun 98.....hasilnya...hiway menten 140km(cukupla ..tayar dah botak...).shah alam-bukit beruntung...aircond memanjang tak sampai separuh..malam 1/4 jer...penggunaan petrol..save skit kot..jalan biasa kalu tak jem slalu 100km...arituh dari Bukit Jelutong-Puncak Alam follow blakang nissan sepit 1.8 kot...tinggal pun tak jauh jgak..bole kejar jgak la...skang dah tukar klac plate..lagi syiokkkk....keta suma stended bro..

p/s skang dah jarang pakai motor... ;D..

Offline tahawk

  • Lesen B1
  • ***
  • Posts: 547
  • Aku adalah aku.. Dan slalu akan begitu..
    • Nak beli Broadband??
Re: ::HDEO / EO Diesel Inside:: BULAN 12
« Reply #16 on: December 21, 2009, 11:16:02 AM »
Nak buh kat keta biasa xda hal.. Tp pastikan eo tu ada multigrade kat API dia.. Contoh API CF-4/SL.. Coz SL tu spec utk petrol engine.. Lg 1 bro.. Jgn sebut nak sumbat eo diesel kat keta.. Nnt pomen sumpah enjin barai.. Ckp jew nak buh heavy duty eo..

Die n cry.. Always belong togather.. Pandu laju dan slamat..

You are not allowed to view links. Register or Login llll You are not allowed to view links. Register or Login

Offline Naim_blade

  • Lesen B1
  • ***
  • Posts: 517
Re: ::HDEO / EO Diesel Inside:: BULAN 12
« Reply #17 on: December 21, 2009, 11:25:11 AM »
Salam pada otai2 EO Diesel smua... Sy nie pendatang bau dkt cni, nk kongsi pengalaman psl EO Diesel nie dkt kete sy.

2 minggu lps sy p kuantan, sb member tunang, pegi dgn kete kuncil sy, blk dr kuantan br sy perasan enjin sy dah telan EO sy, bnyk lak tu, dh sakit kepala nk wat top overhaul.

Di sebabkn modal yg x mencukupi sy terpaksa tmbh EO je wat sementara waktu, sy pn tringat psl EO diesel nie, trus beli yg rimula x3, tmbh hmpr 1 liter jgk.

Yg paling best psl benda nie enjin kuncil sy dah snyp sakan banding dulu, dan yg paling2 x sangka lps tmbh hari tu lps jln hmpr smingu EO x kurang... maintain je... Ingt lps nie nk p servis pakai EO nie je lah... Mg semut abis... Nie br tmbh je, x pakai 100% lg nih... ;D

P/s: motor sy pn mcm dah mintak nk msk EO diesel jgk tuh... ;D
« Last Edit: December 21, 2009, 11:27:19 AM by Naim_blade »

Offline sarjantulang

  • Lesen Antarabangsa
  • *****
  • Posts: 3683
  • Petro Canada Engine Oil
Re: ::HDEO / EO Diesel Inside:: BULAN 12
« Reply #18 on: December 21, 2009, 11:39:23 AM »
salam,

beginilah rupa bahagian KLAC motor sagun aku masa bukak aritu....hehehe



aikkk....macam cermin....hehehe

You are not allowed to view links. Register or Login
salam,

melalui pembacaan di atas, saya difahamkan EO diesel bole digunakan pd kereta biasa,

saya memiliki sebuah wira 1.3 yang bakal diservis mggu ini sebelum digunakan utk perjalanan balik ke kelate x lama lagi.

sehubungan dengan itu, saya amatlah berharap jika mendapat pandangan atau pendapat samada saya bole menggunakan EO diesel utk kereta saya dan apakah yg terbaik yg perlu saya guna, kerana saya juga insan biasa yang berkeinginan kenderaan yg semuuuuuuuuut

sekian, terima kasih

no problem....aku dah dua kali tukar kt kereta BLM aku....setakat ni??alhamdulillah...enjin manyak syiooooooookkk...mau tekan pedal pun smoootttthhh...hehehe....

You are not allowed to view links. Register or Login
Salam pada otai2 EO Diesel smua... Sy nie pendatang bau dkt cni, nk kongsi pengalaman psl EO Diesel nie dkt kete sy.

2 minggu lps sy p kuantan, sb member tunang, pegi dgn kete kuncil sy, blk dr kuantan br sy perasan enjin sy dah telan EO sy, bnyk lak tu, dh sakit kepala nk wat top overhaul.

Di sebabkn modal yg x mencukupi sy terpaksa tmbh EO je wat sementara waktu, sy pn tringat psl EO diesel nie, trus beli yg rimula x3, tmbh hmpr 1 liter jgk.

Yg paling best psl benda nie enjin kuncil sy dah snyp sakan banding dulu, dan yg paling2 x sangka lps tmbh hari tu lps jln hmpr smingu EO x kurang... maintain je... Ingt lps nie nk p servis pakai EO nie je lah... Mg semut abis... Nie br tmbh je, x pakai 100% lg nih... ;D

P/s: motor sy pn mcm dah mintak nk msk EO diesel jgk tuh... ;D


kan dah kata........TAK CUBA TAK TAHU.....DAH CUBA, TAK MO CARI LAIN....hehehe......

habislah GT128 ko lepas sumbat EO ni.....cam tuan syam tudm aarr...laju jekkkkkkkk

You are not allowed to view links. Register or Login
salam..

semalam baru tuang Castrol CRB Sae 40(18 liter..RM 120.00) + Mobil ATF = besttt.. ;D ;D


mak aihhhhh....18 LITER!!!....bila nak habis tu??hehhe...mintak seliter bang??nk try gak CASTROL punya...hehehe......

semuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuttttttttttttttttt

sarjantulang

You are not allowed to view links. Register or Login

Offline bunta

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 12
  • slow2 pn sampai jg
Re: ::HDEO / EO Diesel Inside:: BULAN 12
« Reply #19 on: December 21, 2009, 11:40:00 AM »
salam...

aku br blk dr konvoi ke penang... dh lbh 1000km dh pakai ni.. br je smggu.. jln jauh mmg sedap la..

aku bc thread ni, jen ckp pakai rimula kuat skit bunyi enjin dia, aku rase betul sbb compare ngn sd yg mmber aku pakai, sd lg senyap. performance sama je rasenye.

klu slh tlg beri tunjuk ajar...
best regards, Bunta