Author Topic: Service/Repair manual for Modenas Elit and other scooters  (Read 13424 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline AbgKamal

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 2
Service/Repair manual for Modenas Elit and other scooters
« on: November 25, 2009, 12:07:16 PM »
 Dah berminggu dok cari manual elit sports baru jumpa. Tuan2 boleh check di:  http://scootercommunity.com.au/files/folders/bolwell_sym_pgo/default.aspx . Itu untuk elit sports, Manual untuk motor lain pun ada banyaaaaak.  Boleh download dan simpan.

 Untuk superbike berbagai model:  http://www.carlsalter.com/motorcycle-manuals.asp

Semoga  ianya berguna untuk semua bikers.
« Last Edit: November 25, 2009, 12:12:12 PM by AbgKamal »



Offline AbgKamal

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 2
Re: Service/Repair manual for Modenas Elit and other scooters
« Reply #1 on: November 25, 2009, 12:24:50 PM »
 Actual Link:  You are not allowed to view links. Register or Login
        You are not allowed to view links. Register or Login

Maaf, otai ini tak berape pandai internet. Nasib baik dulu sekolah omputeh. Reti baca manual. Saya maintain moto sendiri.

Offline orange_120

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 25
Re: Service/Repair manual for Modenas Elit and other scooters
« Reply #2 on: November 26, 2009, 11:03:49 PM »
utk kriss 120 ade x??sy newbie...

Offline faris5884

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 88
  • Pakai drum brake je.
    • vrrrrrrrrrrrrrrrommm!
Re: Service/Repair manual for Modenas Elit and other scooters
« Reply #3 on: November 26, 2009, 11:08:56 PM »
klo nk cri service manual...
ko kene taip ni 'modenas ......... service manual'.....

cth 'modenas an110 service manual'....(ni utk kriss110)

klo usaha lebih,mngkin dpt...

Offline garm150

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 248
Re: Service/Repair manual for Modenas Elit and other scooters
« Reply #4 on: January 02, 2010, 03:17:57 PM »
utk elit 150 je pn ade eah abg kamal??

Offline k3nji

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 61
Re: Service/Repair manual for Modenas Elit and other scooters
« Reply #5 on: January 24, 2010, 09:09:26 PM »
ello...klu pasal servis moto modenas elegan bley tanyer kat sni tak??elegan ayah aku prob arr...
CARB TS UNTUK DIJUAL--->RM110 SAHAJA!!
You are not allowed to view links. Register or Login
menyediakan perkhidmatan COD untuk anda...mengelakkan diri anda dari ditipu..!!

Offline AbgKamal

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 2
Re: Service/Repair manual for Modenas Elit and other scooters
« Reply #6 on: January 25, 2010, 10:22:18 AM »
You are not allowed to view links. Register or Login
ello...klu pasal servis moto modenas elegan bley tanyer kat sni tak??elegan ayah aku prob arr...
Coba Hantar ke McDonas Jln Ipoh. Depa pakar scoot. contact no. 0192500774

Offline k3nji

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 61
Re: Service/Repair manual for Modenas Elit and other scooters
« Reply #7 on: January 25, 2010, 03:56:05 PM »
contact num??hmm..malas la plak...ti,,tkot byk citer...coz aku nak tanyer rege dulu...elegan tgh nak oberhaul tu..tp,,,kedai kater,,,kner tukar piston...yer kot...sumer kos,,dalam 1000 lebey...aduh...btol ker arr??aku tgk servis modenas pnyer rege,,100++ jerk...taktau la,,,barang bper inggit...what the best option??hmmm...help~
CARB TS UNTUK DIJUAL--->RM110 SAHAJA!!
You are not allowed to view links. Register or Login
menyediakan perkhidmatan COD untuk anda...mengelakkan diri anda dari ditipu..!!

Offline lockheed

  • Lesen B1
  • ***
  • Posts: 536
Re: Service/Repair manual for Modenas Elit and other scooters
« Reply #8 on: January 25, 2010, 08:41:57 PM »
k3nji,
rega yg disebut tu dah betul dah tu. memang 1000 lebey biasanya.
tapi kena cek betul2 lah, 1000 lebey tu "1100" ke atau "1900" riyal... haaa... tak silap saya, promosi modenas untuk elegan keluaran 04 dan 05 (pakej diskaun 30% - termasuk servis) juga sedang berjalan sehingga jun tahun ni. motor anda keluaran bila?

bagi pendapat saya, persoalan yg sebenarnya ialah - berapa konfiden anda dgn kedai yg disebut tu?

nasihat saya, kalau anda memang berada di kawasan kl dan sekitarnya, elok ke mcDonas jln ipoh spt yg disebut AbgKamal.
bengkel ni memang yg paling direkomen oleh pemilik elegan dikawasan sekitar(rujuk elegan forum "forum.eleganeers.net"), selain MMR ataupun pusat servis modenas di shah alam.

anyway, saya harap elegan anda dapat dipulihkan kembali...



Offline chapeak

  • Lesen L
  • Posts: 1
Re: Service/Repair manual for Modenas Elit and other scooters
« Reply #9 on: February 19, 2010, 05:48:30 AM »
You are not allowed to view links. Register or Login
Dah berminggu dok cari manual elit sports baru jumpa. Tuan2 boleh check di:  http://scootercommunity.com.au/files/folders/bolwell_sym_pgo/default.aspx . Itu untuk elit sports, Manual untuk motor lain pun ada banyaaaaak.  Boleh download dan simpan.

 Untuk superbike berbagai model:  http://www.carlsalter.com/motorcycle-manuals.asp

Semoga  ianya berguna untuk semua bikers.
modenas karisma ada x??

Offline k3nji

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 61
Re: Service/Repair manual for Modenas Elit and other scooters
« Reply #10 on: February 21, 2010, 09:32:34 PM »
aduh..agak mahal jugak la...npknyer,,,tersadai kat kdai jer la elegan tu...menunggu duit msuk..huuu
CARB TS UNTUK DIJUAL--->RM110 SAHAJA!!
You are not allowed to view links. Register or Login
menyediakan perkhidmatan COD untuk anda...mengelakkan diri anda dari ditipu..!!

Offline mat-akhir

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 24
Re: Service/Repair manual for Modenas Elit and other scooters
« Reply #11 on: March 13, 2010, 11:29:58 AM »
manual servis tuk modenas kriss 120 xde le bro?

Offline eshark_sempoi bah

  • Baru Daftar
  • Posts: 0
Re: Service/Repair manual for Modenas Elit and other scooters
« Reply #12 on: June 27, 2011, 04:33:53 PM »
aku bru tukar autoclutc tapi enjin still bunyi ketek2 tem naik bukit apa yg bunyi 2? tolong..... motor120 kriss

Offline ajib_faito

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 2
Re: Service/Repair manual for Modenas Elit and other scooters
« Reply #13 on: May 12, 2012, 12:41:58 AM »
salam geng mbc...
mto sy time da speeding pastu lpas throotle cm menyedut kenapa yee???boleh bg advice x??
kwn pakai cam faito racing turbo,,,

Offline ingintahu

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 2
Re: Service/Repair manual for Modenas Elit and other scooters
« Reply #14 on: May 16, 2013, 01:11:19 AM »
SALAM SEMUA.. NAK MINTA PERTOLONGAN, MODENAS ELIT X BLEH CHARGING, BATERY & REGULATOR BARU.. TAK TAHU NAK BUAT MACAM MANA DAH. ADA IDEA TAK. MINTA TOLONG SGT2..TQ SEMUA SIFU2

Offline asimm

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 45
  • newbie adik bongsu
Re: Service/Repair manual for Modenas Elit and other scooters
« Reply #15 on: May 17, 2013, 12:51:02 AM »
You are not allowed to view links. Register or Login
SALAM SEMUA.. NAK MINTA PERTOLONGAN, MODENAS ELIT X BLEH CHARGING, BATERY & REGULATOR BARU.. TAK TAHU NAK BUAT MACAM MANA DAH. ADA IDEA TAK. MINTA TOLONG SGT2..TQ SEMUA SIFU2
altenator dah check?

Offline asimm

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 45
  • newbie adik bongsu
Re: Service/Repair manual for Modenas Elit and other scooters
« Reply #16 on: May 17, 2013, 12:51:28 AM »
You are not allowed to view links. Register or Login
SALAM SEMUA.. NAK MINTA PERTOLONGAN, MODENAS ELIT X BLEH CHARGING, BATERY & REGULATOR BARU.. TAK TAHU NAK BUAT MACAM MANA DAH. ADA IDEA TAK. MINTA TOLONG SGT2..TQ SEMUA SIFU2
altenator dah check?

Offline azimin225

  • Lesen L
  • Posts: 1
Re: Service/Repair manual for Modenas Elit and other scooters
« Reply #17 on: September 03, 2013, 09:28:06 PM »
salam.. alhamdulillah malaysia masih aman ;),, sy nk minta tolong dari anda semua.. sy baru je beli modenas elegan 2nd hand. xpernah naik scooter.. apa yg perlu sy buat, apa perlu di service terlebih dahulu... dan bajet kasar tuk service motor tu(senng nk smpan duit ;D)....
bnyk part2 yg sy x kenal kat motor tu.... blajor slow2 dulu.... satu lagu.. sy duk area bangi... ada sapa2 tahu kedai tuk servis motor elegan nii... harap bkn kedai yg jenis lipak orng(yg tu kena tukar yg ni kene tukar benda elok jew)..hehehehe
yg berharap...