MBC Forum Banner

Author Topic: Honda Wave 125i FI  (Read 25634 times)

Offline JM PatriotSupra

  • Newbie
  • *
  • Posts: 23
  • Popularity: +1/-0
  • 125iUG
    • View Profile
Honda Wave 125i FI
« on: 10 January , 2018, 01:29:04 AM »
Assalamualaikum w.b.t..
Saya sebagai salah seorang pemilik Honda Wave 125i (FI-Fuel Injection) /Honda Future 125 FI (rebadge) (Ver. MY-2017, TH-2012) memulakan thread ini untuk kita berkongsi pengalaman dan maklumat-maklumat penting berkaitan motosikal kita.

Keep it clean, guys!
#onXon
#tautausampai
#hondawave125i
#projectFI
Founder of 125i UNDERGROUND (125iUG)
#125iUG #Brotherhood #Malaysia #Honda #Wave125i #ProjectFI #HRC #Repsol #Rothmans #MYStyle #JarangOnTapiKamiAdaJe #TauTauSampai #SupportRacingBoy #SupportKingDrag

Offline mkadzmi

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 70
  • Popularity: +0/-0
  • SPOCKRET
    • View Profile
Re: Honda Wave 125i FI
« Reply #1 on: 10 January , 2018, 01:51:38 AM »
Untunglah wave125 pun dah fi skang

Offline morisah

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: Honda Wave 125i FI
« Reply #2 on: 10 January , 2018, 05:05:17 AM »
Daku masih lg guna teknologi kabeta..huhu

Offline Mozac

  • Newbie
  • *
  • Posts: 25
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: Honda Wave 125i FI
« Reply #3 on: 10 January , 2018, 15:01:58 PM »
hi semua pengguna honda 125i.
rasanya honda future pun bole join sekali tak

Offline mkadzmi

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 70
  • Popularity: +0/-0
  • SPOCKRET
    • View Profile
Re: Honda Wave 125i FI
« Reply #4 on: 10 January , 2018, 15:24:50 PM »
hi semua pengguna honda 125i.
rasanya honda future pun bole join sekali tak

wave 125fi memang honda future pun cuma versi fi

Offline JM PatriotSupra

  • Newbie
  • *
  • Posts: 23
  • Popularity: +1/-0
  • 125iUG
    • View Profile
Re: Honda Wave 125i FI
« Reply #5 on: 11 January , 2018, 01:39:50 AM »
Daku masih lg guna teknologi kabeta..huhu
Xpe.. maintenance murah dari injeksi.. hehe

Sent from my ASUS_Z00AD using Tapatalk

Founder of 125i UNDERGROUND (125iUG)
#125iUG #Brotherhood #Malaysia #Honda #Wave125i #ProjectFI #HRC #Repsol #Rothmans #MYStyle #JarangOnTapiKamiAdaJe #TauTauSampai #SupportRacingBoy #SupportKingDrag

Offline JM PatriotSupra

  • Newbie
  • *
  • Posts: 23
  • Popularity: +1/-0
  • 125iUG
    • View Profile
Re: Honda Wave 125i FI
« Reply #6 on: 11 January , 2018, 01:40:43 AM »
hi semua pengguna honda 125i.
rasanya honda future pun bole join sekali tak
Haaa.. maghi2.. silakan.. jemput mai ada makan2 sikit.. hehehe

Sent from my ASUS_Z00AD using Tapatalk

Founder of 125i UNDERGROUND (125iUG)
#125iUG #Brotherhood #Malaysia #Honda #Wave125i #ProjectFI #HRC #Repsol #Rothmans #MYStyle #JarangOnTapiKamiAdaJe #TauTauSampai #SupportRacingBoy #SupportKingDrag

Offline JM PatriotSupra

  • Newbie
  • *
  • Posts: 23
  • Popularity: +1/-0
  • 125iUG
    • View Profile
Re: Honda Wave 125i FI
« Reply #7 on: 11 January , 2018, 01:42:16 AM »
hi semua pengguna honda 125i.
rasanya honda future pun bole join sekali tak

wave 125fi memang honda future pun cuma versi fi
Betul2.. term yg btui sikit lagi 'Rebadge' je.. chasis sama je.. coverset je lain tang dada (horn cover) dan lampu (headlights).. hehe

Sent from my ASUS_Z00AD using Tapatalk

Founder of 125i UNDERGROUND (125iUG)
#125iUG #Brotherhood #Malaysia #Honda #Wave125i #ProjectFI #HRC #Repsol #Rothmans #MYStyle #JarangOnTapiKamiAdaJe #TauTauSampai #SupportRacingBoy #SupportKingDrag

Offline mkadzmi

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 70
  • Popularity: +0/-0
  • SPOCKRET
    • View Profile
Re: Honda Wave 125i FI
« Reply #8 on: 11 January , 2018, 12:12:52 PM »
hi semua pengguna honda 125i.
rasanya honda future pun bole join sekali tak

wave 125fi memang honda future pun cuma versi fi
Betul2.. term yg btui sikit lagi 'Rebadge' je.. chasis sama je.. coverset je lain tang dada (horn cover) dan lampu (headlights).. hehe

Sent from my ASUS_Z00AD using Tapatalk

rebadge boleh...rebrand boleh....ayat mudah nama future tu xkomersial so tukar jadi wave semula

Offline JM PatriotSupra

  • Newbie
  • *
  • Posts: 23
  • Popularity: +1/-0
  • 125iUG
    • View Profile
Re: Honda Wave 125i FI
« Reply #9 on: 13 January , 2018, 12:40:27 PM »
hi semua pengguna honda 125i.
rasanya honda future pun bole join sekali tak

wave 125fi memang honda future pun cuma versi fi
Betul2.. term yg btui sikit lagi 'Rebadge' je.. chasis sama je.. coverset je lain tang dada (horn cover) dan lampu (headlights).. hehe

Sent from my ASUS_Z00AD using Tapatalk

rebadge boleh...rebrand boleh....ayat mudah nama future tu xkomersial so tukar jadi wave semula
Betul.. sbb future fi antara yg terteruk enjinnya.. tu dia hantar buat enjin tempat lain trus dia rebadge / rebrand ke nama lama..

Sent from my ASUS_Z00AD using Tapatalk

Founder of 125i UNDERGROUND (125iUG)
#125iUG #Brotherhood #Malaysia #Honda #Wave125i #ProjectFI #HRC #Repsol #Rothmans #MYStyle #JarangOnTapiKamiAdaJe #TauTauSampai #SupportRacingBoy #SupportKingDrag

Offline Kuda Tempang

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: Honda Wave 125i FI
« Reply #10 on: 18 January , 2018, 16:51:51 PM »
Nak tahu berapa nilainya Honda Wave yang jenis kabeta? Sedang mencari sebuah untuk ulang alek kerja.
Tq..

Offline Abg Jaa

  • Old Timer MBC Rider
  • Newbie
  • ***
  • Posts: 45
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: Honda Wave 125i FI
« Reply #11 on: 18 January , 2018, 16:56:09 PM »
Nubis nak tanya, apa beza 125s dgn 125x? Mana lebih baik?
Regards,
Abg Jaa

Offline Mozac

  • Newbie
  • *
  • Posts: 25
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: Honda Wave 125i FI
« Reply #12 on: 24 January , 2018, 19:00:43 PM »
hi semua pengguna honda 125i.
rasanya honda future pun bole join sekali tak

wave 125fi memang honda future pun cuma versi fi
oraitttt..

Sent from my M631Y using Tapatalk


Offline Mozac

  • Newbie
  • *
  • Posts: 25
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: Honda Wave 125i FI
« Reply #13 on: 24 January , 2018, 19:02:16 PM »
hi semua pengguna honda 125i.
rasanya honda future pun bole join sekali tak

wave 125fi memang honda future pun cuma versi fi
Betul2.. term yg btui sikit lagi 'Rebadge' je.. chasis sama je.. coverset je lain tang dada (horn cover) dan lampu (headlights).. hehe

Sent from my ASUS_Z00AD using Tapatalk

rebadge boleh...rebrand boleh....ayat mudah nama future tu xkomersial so tukar jadi wave semula
Betul.. sbb future fi antara yg terteruk enjinnya.. tu dia hantar buat enjin tempat lain trus dia rebadge / rebrand ke nama lama..

Sent from my ASUS_Z00AD using Tapatalk
first batch future mmg terok. bnyak yg komplen

Sent from my M631Y using Tapatalk


Offline Mozac

  • Newbie
  • *
  • Posts: 25
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: Honda Wave 125i FI
« Reply #14 on: 29 January , 2018, 02:57:09 AM »
ada sesapa yg pernah buat 150cc kongsi skit

Sent from my M631Y using Tapatalk