Author Topic: boleh ke motor lme nak buat no. baru????  (Read 2030 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline arifsaphire

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 64
boleh ke motor lme nak buat no. baru????
« on: September 30, 2009, 10:47:42 AM »
aku ada kemushkilaan(mcmne nak eja nie)...
contohnye member aku...
dia ada ex5...plate JFX ...
pastu dia tukar TAV...
aku xtanye la la dia buat mcmne...
tapi boleh ke macam tu???
maksud aku dia guna no. plate baru???



Offline granseizer

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 1106
  • WQ* *30*
Re: boleh ke motor lme nak buat no. baru????
« Reply #1 on: September 30, 2009, 10:59:40 AM »
Blh...

kalau dia interchange no

maksudnya dia tukar no antara motor yg lain...

Offline arifsaphire

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 64
Re: boleh ke motor lme nak buat no. baru????
« Reply #2 on: September 30, 2009, 11:02:21 AM »
kalau mcm no. plate lme...
contoh TAD
pastu kita sje2 pegi beli plate TAW bleh x???

Offline caxert

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 94
Re: boleh ke motor lme nak buat no. baru????
« Reply #3 on: September 30, 2009, 11:34:21 AM »
sapa yg tau bagitau ler......aku pun nak tau jugak.....tp aku rasa boleh kot pegi unregister no lama tu n pastu pakai no baru......sbb kat JPJ pun ada jual blik no lama-lama.....bleh ler tu kot......

Offline afbat

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 1066
Re: boleh ke motor lme nak buat no. baru????
« Reply #4 on: September 30, 2009, 11:52:25 AM »
Setahu aku... ada 2 cara...
1. tukar nombor dgn nombor plat kenderaan baru..
2. beli plate baru...

tp beli nombor plate baru nih, t no plate lama nk campak mana? mlaink kenderaan baru nk register tp xde no plate lg... yg biasa org wat, kenderaan model baru tp pkai plate lama....
Barang baekkk....
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline pian s.b.k

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 2
  • sparepart baru dan terpakai sbk, gilera, vespa
Re: boleh ke motor lme nak buat no. baru????
« Reply #5 on: December 08, 2009, 04:58:29 AM »
coverset gilera runner 2nd, 1set siap lampu, rm 1k
coverset aprilia rs125 2nd, 1set siap lampu, rm1.5k
sparepart baru dan terpakai sbk, gilera dan vespa

Offline afbat

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 1066
Re: boleh ke motor lme nak buat no. baru????
« Reply #6 on: December 08, 2009, 07:56:05 AM »
You are not allowed to view links. Register or Login
coverset gilera runner 2nd, 1set siap lampu, rm 1k
coverset aprilia rs125 2nd, 1set siap lampu, rm1.5k

aik, bro sesat ke? cni bkn tmpt jual brg bro...
Barang baekkk....
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline patrickstar

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 1029
  • MBCian since 5/6/2007 ヤマハ
Re: boleh ke motor lme nak buat no. baru????
« Reply #7 on: December 08, 2009, 07:57:25 AM »
You are not allowed to view links. Register or Login
coverset gilera runner 2nd, 1set siap lampu, rm 1k
coverset aprilia rs125 2nd, 1set siap lampu, rm1.5k

aik..jd tempat iklan plak topik ni  ;D
Bye2 er6n.welcome to versys

Offline fuad91

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 432
  • personal tune
Re: boleh ke motor lme nak buat no. baru????
« Reply #8 on: December 08, 2009, 08:08:04 AM »
You are not allowed to view links. Register or Login
coverset gilera runner 2nd, 1set siap lampu, rm 1k
coverset aprilia rs125 2nd, 1set siap lampu, rm1.5k


ni nombor plate mne ni??ha3..
if it isn't broke why change?

Offline RinGGoStaR

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 2
Re: boleh ke motor lme nak buat no. baru????
« Reply #9 on: December 08, 2009, 09:27:49 AM »
setau aku la kan.. biasenye owner ni dah ade satu motor lame.. then die amik motor baru pastu tukar no plate tu.. kire motor lame pakai no plate baru.. motor baru die pakai no plate lame.. yang macam kes kawan ko tu maybe ade org beli no plate die tu kot.. sbab tu die sanggup tukar.. tak silap aku la kan..

Offline Idaman

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 353
  • Safety Awareness of myself and others
Re: boleh ke motor lme nak buat no. baru????
« Reply #10 on: December 08, 2009, 10:14:03 AM »
Saya ada sebijik C70 yang digunakan untuk interchage number
1. Mula-mula masuk plet no XXX 22---> masuk kat kereta
2. Selepas itu masuk plet no XXX 7227 ---> masuk kat kereta
3. Sekarang guna no XXX 7337

Geran mesti atas nama orang yang sama, kalau ada hutang, kena dapatkan kebenaran dari finance company atau kedai motor.