MBC Forum Banner

Author Topic: Proposal untuk test ride model Honda 2019  (Read 1774 times)

Offline pirateofyoursoul

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 699
  • Popularity: +0/-0
  • OraMinggirTabrak!
    • View Profile
Proposal untuk test ride model Honda 2019
« on: 26 August , 2019, 13:50:18 PM »
MBC sedang dalam perbincangan dengan pihak Honda untuk adakan satu sesi test ride bagi model 2019. Proposal ni utk kami submit pada boonsiew utk hantar moto test ride. MBC tak dpt janji semua permintaan dapat di dipenuhi. Saya juga akan sertakan senarai nama yg berminat kepada boonsiew utk cuba mendapatkan moto2 test ride tersebut.

Jika berminat, sila sertakan nama dan model2 berminat.
Contoh : alex leong - cbr1000rr, cb1000r, africa twin / no telefon

Senarai terkini1. PirateofYourSoul Han - cb1000r / xAdv
2. Azam - CB1000 / CB650 / XADV / cb1100rs
3. Aedy Raof - CB 1000r
4. Zubaidi - cbr1000rr, cb1100rs
5. Faizal - cb1100, Xadv 750 ,  Africa twin
6. The7virus - Xadv / African Twin
7. Membe The7virus -Syafiq - cbr1000rr,cb1100, xadv
8. Hanafi - CBR1000 / X ADV / Africa Twin / CBR 650 R
9. Muaz - CBR650r/ FireBlade
10. Membe The7virus - Taufiq - African twin / Xadv
11. oldwave - CB1000/CB650/CB500/CB250
12 - AIMAN - CB1000
13.AzamReeves - Africa Twin

Keperluan penunggang untuk sessi ini
LESEN
Riding gears
1. Helmet
2. Jacket
3. Glove
4. Seluar panjang
5. Kasut

Tak boleh pakai selipar dan seluar pendek. Tapi benda2 ni nanti event dah confirm baru saya akan umum

Closing date for proposal 31 ogos. Untuk yang berminat sila letak nama sebelum tarikh tutup 31 Ogos ini. Tarikh sessi Test Ride akan diberitahu kelak.

Jom geng
« Last Edit: 02 September , 2019, 07:24:00 AM by pirateofyoursoul »
RageAGainstTheMachine!
OraMinggirTabrak!

Offline The7virus

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: Proposal untuk test ride model Honda 2019
« Reply #1 on: 26 August , 2019, 18:05:05 PM »
MBC sedang dalam perbincangan dengan pihak Honda untuk adakan satu sesi test ride bagi model 2019. Proposal ni utk kami submit pada boonsiew utk hantar moto test ride. MBC tak dpt janji semua permintaan dapat di dipenuhi. Saya juga akan sertakan senarai nama yg berminat kepada boonsiew utk cuba mendapatkan moto2 test ride tersebut.

Jika berminat, sila sertakan nama dan model2 berminat.
Contoh : alex leong - cbr1000rr, cb1000r, africa twin

1. PirateofYourSoul Han - cb1000r / xAdv
2. Azam - CB1000 / CB650 / XADV / cb1100rs
3. Aedy Raof - CB 1000r
4. Zubaidi - cbr1000rr, cb1100rs
5. Faizal - cb1100, Xadv 750 ,  Africa twin
6. The7virus - Xadv / African Twin
7. Membe The7virus -Syafiq - cbr1000rr,cb1100, xadv
8.
9.

Keperluan penunggang untuk sessi ini
LESEN
Riding gears
1. Helmet
2. Jacket
3. Glove
4. Seluar panjang
5. Kasut

Tak boleh pakai selipar dan seluar pendek. Tapi benda2 ni nanti event dah confirm baru saya akan umum

Closing date for proposal 31 ogos. Untuk yang berminat sila letak nama sebelum tarikh tutup 31 Ogos ini. Tarikh sessi Test Ride akan diberitahu kelak.
« Last Edit: 26 August , 2019, 22:36:05 PM by The7virus »

Offline pirateofyoursoul

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 699
  • Popularity: +0/-0
  • OraMinggirTabrak!
    • View Profile
Re: Proposal untuk test ride model Honda 2019
« Reply #2 on: 27 August , 2019, 10:48:55 AM »
MBC sedang dalam perbincangan dengan pihak Honda untuk adakan satu sesi test ride bagi model 2019. Proposal ni utk kami submit pada boonsiew utk hantar moto test ride. MBC tak dpt janji semua permintaan dapat di dipenuhi. Saya juga akan sertakan senarai nama yg berminat kepada boonsiew utk cuba mendapatkan moto2 test ride tersebut.

Jika berminat, sila sertakan nama dan model2 berminat.
Contoh : alex leong - cbr1000rr, cb1000r, africa twin

1. PirateofYourSoul Han - cb1000r / xAdv
2. Azam - CB1000 / CB650 / XADV / cb1100rs
3. Aedy Raof - CB 1000r
4. Zubaidi - cbr1000rr, cb1100rs
5. Faizal - cb1100, Xadv 750 ,  Africa twin
6. The7virus - Xadv / African Twin
7. Membe The7virus -Syafiq - cbr1000rr,cb1100, xadv
8. Hanafi - CBR1000 / X ADV / Africa Twin / CBR 650 R
9. Muaz - CBR650r/ FireBlade

Keperluan penunggang untuk sessi ini
LESEN
Riding gears
1. Helmet
2. Jacket
3. Glove
4. Seluar panjang
5. Kasut

Tak boleh pakai selipar dan seluar pendek. Tapi benda2 ni nanti event dah confirm baru saya akan umum

Closing date for proposal 31 ogos. Untuk yang berminat sila letak nama sebelum tarikh tutup 31 Ogos ini. Tarikh sessi Test Ride akan diberitahu kelak.

Jom geng
« Last Edit: 27 August , 2019, 10:58:30 AM by pirateofyoursoul »
RageAGainstTheMachine!
OraMinggirTabrak!

Offline aHLengChai

  • Old Timer MBC Rider
  • Newbie
  • ***
  • Posts: 29
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: Proposal untuk test ride model Honda 2019
« Reply #3 on: 27 August , 2019, 17:00:03 PM »
lesen kena bfull ke hahaha

Offline The7virus

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: Proposal untuk test ride model Honda 2019
« Reply #4 on: 27 August , 2019, 17:22:31 PM »
MBC sedang dalam perbincangan dengan pihak Honda untuk adakan satu sesi test ride bagi model 2019. Proposal ni utk kami submit pada boonsiew utk hantar moto test ride. MBC tak dpt janji semua permintaan dapat di dipenuhi. Saya juga akan sertakan senarai nama yg berminat kepada boonsiew utk cuba mendapatkan moto2 test ride tersebut.

Jika berminat, sila sertakan nama dan model2 berminat.
Contoh : alex leong - cbr1000rr, cb1000r, africa twin

1. PirateofYourSoul Han - cb1000r / xAdv
2. Azam - CB1000 / CB650 / XADV / cb1100rs
3. Aedy Raof - CB 1000r
4. Zubaidi - cbr1000rr, cb1100rs
5. Faizal - cb1100, Xadv 750 ,  Africa twin
6. The7virus - Xadv / African Twin
7. Membe The7virus -Syafiq - cbr1000rr,cb1100, xadv
8. Hanafi - CBR1000 / X ADV / Africa Twin / CBR 650 R
9. Muaz - CBR650r/ FireBlade
10. Membe The7virus - Taufiq - African twin / Xadv
Keperluan penunggang untuk sessi ini
LESEN
Riding gears
1. Helmet
2. Jacket
3. Glove
4. Seluar panjang
5. Kasut

Tak boleh pakai selipar dan seluar pendek. Tapi benda2 ni nanti event dah confirm baru saya akan umum

Closing date for proposal 31 ogos. Untuk yang berminat sila letak nama sebelum tarikh tutup 31 Ogos ini. Tarikh sessi Test Ride akan diberitahu kelak.

Jom geng

Nanti update syarat2 admin...
Diorg berminat nak join..
Kalu nak B Full membe2 ni otomatik terkeluar.
Tq admin.

Offline pirateofyoursoul

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 699
  • Popularity: +0/-0
  • OraMinggirTabrak!
    • View Profile
Re: Proposal untuk test ride model Honda 2019
« Reply #5 on: 28 August , 2019, 08:32:48 AM »
lesen kena bfull ke hahaha
kalau yang nak test cc250 rasanya tak payah kot ...kalau yang lebih dari kelas tu kena lah. jom sifu aperla
RageAGainstTheMachine!
OraMinggirTabrak!

Offline pirateofyoursoul

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 699
  • Popularity: +0/-0
  • OraMinggirTabrak!
    • View Profile
Re: Proposal untuk test ride model Honda 2019
« Reply #6 on: 28 August , 2019, 08:33:10 AM »
MBC sedang dalam perbincangan dengan pihak Honda untuk adakan satu sesi test ride bagi model 2019. Proposal ni utk kami submit pada boonsiew utk hantar moto test ride. MBC tak dpt janji semua permintaan dapat di dipenuhi. Saya juga akan sertakan senarai nama yg berminat kepada boonsiew utk cuba mendapatkan moto2 test ride tersebut.

Jika berminat, sila sertakan nama dan model2 berminat.
Contoh : alex leong - cbr1000rr, cb1000r, africa twin

1. PirateofYourSoul Han - cb1000r / xAdv
2. Azam - CB1000 / CB650 / XADV / cb1100rs
3. Aedy Raof - CB 1000r
4. Zubaidi - cbr1000rr, cb1100rs
5. Faizal - cb1100, Xadv 750 ,  Africa twin
6. The7virus - Xadv / African Twin
7. Membe The7virus -Syafiq - cbr1000rr,cb1100, xadv
8. Hanafi - CBR1000 / X ADV / Africa Twin / CBR 650 R
9. Muaz - CBR650r/ FireBlade
10. Membe The7virus - Taufiq - African twin / Xadv
Keperluan penunggang untuk sessi ini
LESEN
Riding gears
1. Helmet
2. Jacket
3. Glove
4. Seluar panjang
5. Kasut

Tak boleh pakai selipar dan seluar pendek. Tapi benda2 ni nanti event dah confirm baru saya akan umum

Closing date for proposal 31 ogos. Untuk yang berminat sila letak nama sebelum tarikh tutup 31 Ogos ini. Tarikh sessi Test Ride akan diberitahu kelak.

Jom geng

Nanti update syarat2 admin...
Diorg berminat nak join..
Kalu nak B Full membe2 ni otomatik terkeluar.
Tq admin.

beressss
RageAGainstTheMachine!
OraMinggirTabrak!

Offline oldwave

  • Newbie
  • *
  • Posts: 15
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: Proposal untuk test ride model Honda 2019
« Reply #7 on: 29 August , 2019, 00:19:51 AM »
MBC sedang dalam perbincangan dengan pihak Honda untuk adakan satu sesi test ride bagi model 2019. Proposal ni utk kami submit pada boonsiew utk hantar moto test ride. MBC tak dpt janji semua permintaan dapat di dipenuhi. Saya juga akan sertakan senarai nama yg berminat kepada boonsiew utk cuba mendapatkan moto2 test ride tersebut.

Jika berminat, sila sertakan nama dan model2 berminat.
Contoh : alex leong - cbr1000rr, cb1000r, africa twin

1. PirateofYourSoul Han - cb1000r / xAdv
2. Azam - CB1000 / CB650 / XADV / cb1100rs
3. Aedy Raof - CB 1000r
4. Zubaidi - cbr1000rr, cb1100rs
5. Faizal - cb1100, Xadv 750 ,  Africa twin
6. The7virus - Xadv / African Twin
7. Membe The7virus -Syafiq - cbr1000rr,cb1100, xadv
8. Hanafi - CBR1000 / X ADV / Africa Twin / CBR 650 R
9. Muaz - CBR650r/ FireBlade
10. Membe The7virus - Taufiq - African twin / Xadv
11. oldwave - CB1000/CB650/CB500/CB250

Keperluan penunggang untuk sessi ini
LESEN
Riding gears
1. Helmet
2. Jacket
3. Glove
4. Seluar panjang
5. Kasut

Tak boleh pakai selipar dan seluar pendek. Tapi benda2 ni nanti event dah confirm baru saya akan umum

Closing date for proposal 31 ogos. Untuk yang berminat sila letak nama sebelum tarikh tutup 31 Ogos ini. Tarikh sessi Test Ride akan diberitahu kelak.

Jom geng
Wave 100 - Wave 125 - GT128 - FZ150i - Wave 125X - XJ6 Diversion F - Spacy 100 - Wave Dash 110i

Offline pirateofyoursoul

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 699
  • Popularity: +0/-0
  • OraMinggirTabrak!
    • View Profile
Re: Proposal untuk test ride model Honda 2019
« Reply #8 on: 29 August , 2019, 09:39:48 AM »
mr oldwave ni memang kaki naked ni...cb jer ke yang nak test...
hihi  8)
RageAGainstTheMachine!
OraMinggirTabrak!

Offline pirateofyoursoul

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 699
  • Popularity: +0/-0
  • OraMinggirTabrak!
    • View Profile
Re: Proposal untuk test ride model Honda 2019
« Reply #9 on: 29 August , 2019, 10:03:49 AM »
untuk abang oldWave, the7Virus dan kawan, dan yang lain lain tu tolong PM Saya no tepon segera. Terima kasih
RageAGainstTheMachine!
OraMinggirTabrak!

Offline The7virus

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: Proposal untuk test ride model Honda 2019
« Reply #10 on: 29 August , 2019, 10:29:24 AM »
untuk abang oldWave, the7Virus dan kawan, dan yang lain lain tu tolong PM Saya no tepon segera. Terima kasih

Dah pm

Offline pirateofyoursoul

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 699
  • Popularity: +0/-0
  • OraMinggirTabrak!
    • View Profile
Re: Proposal untuk test ride model Honda 2019
« Reply #11 on: 29 August , 2019, 16:32:08 PM »
untuk abang oldWave, the7Virus dan kawan, dan yang lain lain tu tolong PM Saya no tepon segera. Terima kasih

Dah pm

yup bossku...thank you
RageAGainstTheMachine!
OraMinggirTabrak!

Offline pirateofyoursoul

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 699
  • Popularity: +0/-0
  • OraMinggirTabrak!
    • View Profile
Re: Proposal untuk test ride model Honda 2019
« Reply #12 on: 08 October , 2019, 12:06:45 PM »
Nampaknya pihak Honda belum bersedia untuk memberikan jawapan yang pasti untuk sesi test ride ini kali ini. Sedih juga sebab tak dapat test . Nak buat camana HONDA tu bukan company saya.
RageAGainstTheMachine!
OraMinggirTabrak!