Author Topic: SYM SYMPHONY 250i EVO.....  (Read 50365 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline azlana

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 35
  • SUBHANALLAH......
SYM SYMPHONY 250i EVO.....
« on: September 18, 2009, 03:06:27 am »
salam to all mbc'ansss.....moh kite smbang2 psal kluaran trbaru SYM nie..... :police:


[IMG}http://i568.photobucket.com/albums/ss130/gsrpearlblue/DSC00191.jpg

[IMG]http://i568.photobucket.com/albums/ss130/gsrpearlblue/02082009_002-1.jpg

Offline azlana

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 35
  • SUBHANALLAH......
Re: SYM SYMPHONY 250i EVO.....
« Reply #1 on: September 18, 2009, 03:21:03 am »

muka dpan


projektor lamp


panel meter


rims 13"


electronic fuel injection EFI


double pump system
[IMG}http://i568.photobucket.com/albums/ss130/gsrpearlblue/DSC00191.jpg

[IMG]http://i568.photobucket.com/albums/ss130/gsrpearlblue/02082009_002-1.jpg

Offline viarfour

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 5
  • always something new
Re: SYM SYMPHONY 250i EVO.....
« Reply #2 on: September 18, 2009, 10:45:21 am »
sy dah test mmg best....beli utk nak merasa jer...
sapa nak ...cepat sy nak jual sy punyer harga cash on the road 16.5k not nego. loan sy tak sediakan, pergi cr sendiri.
serious buyer sila pm. klu setakat nak bual kosong tak layan.












« Last Edit: September 18, 2009, 10:47:48 am by viarfour »

Offline viarfour

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 5
  • always something new
Re: SYM SYMPHONY 250i EVO.....
« Reply #3 on: September 18, 2009, 01:26:32 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
salam to all mbc'ansss.....moh kite smbang2 psal kluaran trbaru SYM nie..... :police:

salam
nak sembang2 ekk...k,

1)cuba perhatikan betul2 meter gts200 engko ngan meter evo250i tu..
gts100mph=160kmh
evo100mph=180kmh

mcm kena physho jer kan... ingat laju ler dpt 160kmh... tetiba elegen 140kmh potong selamber jer....he he he kan potong stim dan kena tipu dah tu namanya...anyway klu sesapa ader penjelasan secara teknical mahupun political(utk salesman mforce) sila lah yer citer sikit kat saya yg baru blajar ni.


2) Emblem evo tu sure 2 hari jer dah kena kebas..alih2 lepas ni mesti byk wiralution yg pakai emblem evo ni kat kete dorang..he heh he
« Last Edit: September 18, 2009, 01:31:38 pm by viarfour »

Offline InspSahab

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 30
  • - Ride Your Life -
Re: SYM SYMPHONY 250i EVO.....
« Reply #4 on: September 18, 2009, 01:33:19 pm »
fuhhh lampu dia ade kening LED stail2 Audi laa...
You are not allowed to view links. Register or Login

You are not allowed to view links. Register or Login

Offline al_payid

  • Baru Daftar
  • Posts: 0
  • Boleh je...
Re: SYM SYMPHONY 250i EVO.....
« Reply #5 on: September 18, 2009, 02:39:54 pm »
Rasa2nye injin dia macam Elegan / GTS200 lg ker?

Offline al_payid

  • Baru Daftar
  • Posts: 0
  • Boleh je...
Re: SYM SYMPHONY 250i EVO.....
« Reply #6 on: September 18, 2009, 02:44:57 pm »
Ada gambar belakang dia x? mesti mantop kn? Boleh tukar dgn Piaggio X9 200 Evo sy x? ;D

Offline edi99

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 847
Re: SYM SYMPHONY 250i EVO.....
« Reply #7 on: September 18, 2009, 11:35:29 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
salam
nak sembang2 ekk...k,

1)cuba perhatikan betul2 meter gts200 engko ngan meter evo250i tu..
gts100mph=160kmh
evo100mph=180kmh

mcm kena physho jer kan... ingat laju ler dpt 160kmh... tetiba elegen 140kmh potong selamber jer....he he he kan potong stim dan kena tipu dah tu namanya...anyway klu sesapa ader penjelasan secara teknical mahupun political(utk salesman mforce) sila lah yer citer sikit kat saya yg baru blajar ni.


2) Emblem evo tu sure 2 hari jer dah kena kebas..alih2 lepas ni mesti byk wiralution yg pakai emblem evo ni kat kete dorang..he heh he


aik..ye ke bwk evo 160km...elegan boleh potong.. ;D ;D.(siap boleh tau lagi elegan tu kelajuan dia 140kmh...hmm..labu...labu   ekekikikik) teman dah OTR seminggu...bwk 160kmh GPS reading 150kmh..teman punya BKM 6*6*...mike punya no plat berapa??? ;D
You are not allowed to view links. Register or Login
« Last Edit: September 19, 2009, 12:07:08 am by edi99 »
Apa Jua Kelebihan Yang Anda Miliki...Ia Hanya Sementara...Jangan Sesekali Memperkecilkan Kekurangan Orang Lain

Offline viarfour

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 5
  • always something new
Re: SYM SYMPHONY 250i EVO.....
« Reply #8 on: September 19, 2009, 07:12:35 am »
sapa nak ...cepat sy nak jual sy punyer evo250i harga cash on the road 16.5k not nego. loan sy tak sediakan, pergi cr sendiri.
serious buyer sila pm. klu setakat nak bual kosong tak layan.

labi (edi99), klu eder membe2 kamu yg berminat nak beli moto raya ni utk ride balik kampung pm teman k.cash otr 16.5k jer.

ps:lawa side mirror....

Offline zurzur

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 143
Re: SYM SYMPHONY 250i EVO.....
« Reply #9 on: September 19, 2009, 09:09:58 am »

salam
nak sembang2 ekk...k,

1)cuba perhatikan betul2 meter gts200 engko ngan meter evo250i tu..
gts100mph=160kmh
evo100mph=180kmh
***kena ingat hp yg berbeza

mcm kena physho jer kan... ingat laju ler dpt 160kmh... tetiba elegen 140kmh potong selamber jer....he he he kan potong stim dan kena tipu dah tu namanya...anyway klu sesapa ader penjelasan secara teknical mahupun political(utk salesman mforce) sila lah yer citer sikit kat saya yg baru blajar ni.

***belum test belum tau, GTS 250i baru 130kmh, standet gts 200 pun dah kena bye bye!!!

2) Emblem evo tu sure 2 hari jer dah kena kebas..alih2 lepas ni mesti byk wiralution yg pakai emblem evo ni kat kete dorang..he heh he


Offline zurzur

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 143
Re: SYM SYMPHONY 250i EVO.....
« Reply #10 on: September 19, 2009, 09:11:54 am »
You are not allowed to view links. Register or Login
Rasa2nye injin dia macam Elegan / GTS200 lg ker?



dah lain sangat

Offline zurzur

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 143
Re: SYM SYMPHONY 250i EVO.....
« Reply #11 on: September 19, 2009, 09:16:27 am »
You are not allowed to view links. Register or Login
aik..ye ke bwk evo 160km...elegan boleh potong.. ;D ;D.(siap boleh tau lagi elegan tu kelajuan dia 140kmh...hmm..labu...labu   ekekikikik) teman dah OTR seminggu...bwk 160kmh GPS reading 150kmh..teman punya BKM 6*6*...mike punya no plat berapa??? ;D
You are not allowed to view links. Register or Login

16.5 motor tu kat kedai lagi kot belum berdaftar...
apa nombor plat kalu dah register, saya nak check dgn SYM.

setahu saya BKM tu yg dah on the road.

Bau asap BKM aku hari tu konon nak mengejar GTS250i tu, tak dapek memang power motot tuh.

Offline edi99

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 847
Re: SYM SYMPHONY 250i EVO.....
« Reply #12 on: September 19, 2009, 10:11:07 am »
You are not allowed to view links. Register or Login
sapa nak ...cepat sy nak jual sy punyer evo250i harga cash on the road 16.5k not nego. loan sy tak sediakan, pergi cr sendiri.
serious buyer sila pm. klu setakat nak bual kosong tak layan.

labi (edi99), klu eder membe2 kamu yg berminat nak beli moto raya ni utk ride balik kampung pm teman k.cash otr 16.5k jer.

ps:lawa side mirror....


RM16.5K...tu belum masuk insuran sekali... ::)baik amik baru kat kedai je..RM16.4K siap sediakan loan sekali :)
Apa Jua Kelebihan Yang Anda Miliki...Ia Hanya Sementara...Jangan Sesekali Memperkecilkan Kekurangan Orang Lain

Offline ajin

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 4
Re: SYM SYMPHONY 250i EVO.....
« Reply #13 on: September 29, 2009, 08:28:45 am »
Bro al_payid,

Berapa nak jual piaggio X9 200 tu? Kaler apa? Mileage dah berapa?

Offline al_payid

  • Baru Daftar
  • Posts: 0
  • Boleh je...
Re: SYM SYMPHONY 250i EVO.....
« Reply #14 on: September 29, 2009, 09:17:54 am »
You are not allowed to view links. Register or Login
Bro al_payid,

Berapa nak jual piaggio X9 200 tu? Kaler apa? Mileage dah berapa?

Baru amik 2Blan lepas. baru 1500Km warna biru. Hutang pun blum habis bayar. saje je Usik Forum ni. nk test market.  ;D

tu ari aku ada tanya kedai Willy Rawang. SYM Evo 250i ni dlm Gran x sampai 250cc. x silap aku lebih kurang 225cc. Body & lampu belakang saiz moto macam GTS200 gak. Harga RM16K.

Rugi la kalu aku jual X9 aku. sbb aku dengar bisik2 orang X9 200cc boleh Upgrade Block & piston kepada 250 atau 280cc sbb Engine dia sama dgn X9 250cc punya. cuma xtau berapa bujet kos utk Ubahsuai ni.

Offline ^pomen_GTR^

  • MBC Riders
  • ***
  • Posts: 8434
  • hands-on habbits
Re: SYM SYMPHONY 250i EVO.....
« Reply #15 on: September 29, 2009, 09:37:41 am »
uiks..taw2 dah ade orang pakai jer  ::) :o
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline pirateofyoursoul

  • MBC Support
  • *****
  • Posts: 428
  • being me...
Re: SYM SYMPHONY 250i EVO.....
« Reply #16 on: September 29, 2009, 09:50:27 am »
smart..ada seapa yang ada spek nya tak?
r@Ge aG@1nSt tHe mAcHIne!.

Offline ^pomen_GTR^

  • MBC Riders
  • ***
  • Posts: 8434
  • hands-on habbits
Re: SYM SYMPHONY 250i EVO.....
« Reply #17 on: September 29, 2009, 10:52:04 am »
You are not allowed to view links. Register or Login
smart..ada seapa yang ada spek nya tak?

spec. boleh tengok kat sini kapten...>> You are not allowed to view links. Register or Login



huhuhu..awat cb4 tuh berat sgt ke??meh pass kat pomen  ;D ;D ;D
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline Kee Leong

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 244
Re: SYM SYMPHONY 250i EVO.....
« Reply #18 on: October 01, 2009, 11:00:50 pm »
bro, trade-in terima ke tak?

Offline jelan

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 1367
  • جلان سيستم
Re: SYM SYMPHONY 250i EVO.....
« Reply #19 on: October 02, 2009, 01:04:56 am »
agak2 bole lawan mesin auto itali x..  ;D ;D ;D ;D ;D
« Last Edit: October 02, 2009, 01:32:04 am by jelan »