Author Topic: TEMUDUGA BOMBA  (Read 10718 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline secondcrew

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 74
  • ~~~jiwa ku jiwa kelajuan~~~
TEMUDUGA BOMBA
« on: September 16, 2009, 03:00:55 PM »
salam mbcian sume.
semalam aku dapat surat dari SPA mengatekan aku dipanggil untuk interview menjadi pegawai bomba.
so aku hantar post ni sb aku nk tau la sape lg yg dapat panggilan mcm aku? sb kwn2 aku xde sorang pon yg dapat. n satu lg aku nk mntak tip2 dari sesape yg dh lulus ke yg dah jd bomba ke or sesape yg bpngalaman leh la share2 kan kat sini. tq  :angel:

p/s: sori kalu salah pot.




~~~bile bwak moto smbil dgr lagu jiwa kelajuan aku ase moto aku btmbah laju lak hahahaha~~~
~side income... You are not allowed to view links. Register or Login

Offline adioz88

  • Lesen Antarabangsa
  • *****
  • Posts: 4552
  • Butterworth-Alor Star-Kangar
Re: TEMUDUGA BOMBA
« Reply #1 on: September 16, 2009, 03:09:06 PM »
You are not allowed to view links. Register or Login
salam mbcian sume.
semalam aku dapat surat dari SPA mengatekan aku dipanggil untuk interview menjadi pegawai bomba.
so aku hantar post ni sb aku nk tau la sape lg yg dapat panggilan mcm aku? sb kwn2 aku xde sorang pon yg dapat. n satu lg aku nk mntak tip2 dari sesape yg dh lulus ke yg dah jd bomba ke or sesape yg bpngalaman leh la share2 kan kat sini. tq  :angel:

p/s: sori kalu salah pot.
kawan aku dah kerja pun
umur baru 23  ;D
dah 3 tahun berkhidmat
 yang aku boleh kata bagi pihak dia, jaga kesihatan , jaga fitness, dan jangan anggap latihan bomba semudah ABC.
kalau badan tak clean, sila cleankan sebab cara pun nak sama macam pemilihan ATM.
latihan, ada kala lari 7 KM atau 7 batu berisi beban 10 atau 15kg.
pendek kata, tak ada yang mudah.
Tapi once dah habis rekrut, mesti rasa best bila ingat balik zaman dulu2
hehe
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline secondcrew

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 74
  • ~~~jiwa ku jiwa kelajuan~~~
Re: TEMUDUGA BOMBA
« Reply #2 on: September 16, 2009, 03:13:07 PM »
hum xde ke mbcian   yg dapat same mcm aku


~~~bile bwak moto smbil dgr lagu jiwa kelajuan aku ase moto aku btmbah laju lak hahahaha~~~
~side income... You are not allowed to view links. Register or Login

Offline little_rommel

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 433
Re: TEMUDUGA BOMBA
« Reply #3 on: September 16, 2009, 03:56:08 PM »
You are not allowed to view links. Register or Login
kawan aku dah kerja pun
umur baru 23  ;D
dah 3 tahun berkhidmat
 yang aku boleh kata bagi pihak dia, jaga kesihatan , jaga fitness, dan jangan anggap latihan bomba semudah ABC.
kalau badan tak clean, sila cleankan sebab cara pun nak sama macam pemilihan ATM.
latihan, ada kala lari 7 KM atau 7 batu berisi beban 10 atau 15kg.
pendek kata, tak ada yang mudah.
Tapi once dah habis rekrut, mesti rasa best bila ingat balik zaman dulu2
hehe

yg aku tau, bomba ni banyak tekankan aspek kekuatan... maksudnya lebih kpd kemampuan nak angkat beban berbanding stamina... mcm yg diberitahu tu, jaga kesihatan... banyakkan bersenam... sbb nak masuk bomba, aku cadangkan banyakkan buat angkat berat @ angkat besi... bukan nak ada otot mcm bodybuilder, tp nak bina kekuatan utk angkat beban... psl bomba ni banyak angkat beban...

bila bro kena pegi interview? apapun selamat berjaya sy ucapkan..
When I shut my mouth and turn to walk away, it doesn't mean that you've won. It simply means your stupid ass isn't worth anymore of my time.

Offline granseizer

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 1106
  • WQ* *30*
Re: TEMUDUGA BOMBA
« Reply #4 on: September 16, 2009, 03:59:26 PM »
KB17 ke?

yg penting,badan clean.
stamina mau mantap...

Offline secondcrew

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 74
  • ~~~jiwa ku jiwa kelajuan~~~
Re: TEMUDUGA BOMBA
« Reply #5 on: September 16, 2009, 09:40:37 PM »
You are not allowed to view links. Register or Login
KB17 ke?

yg penting,badan clean.
stamina mau mantap...

yap kb 17. clean cmane?


~~~bile bwak moto smbil dgr lagu jiwa kelajuan aku ase moto aku btmbah laju lak hahahaha~~~
~side income... You are not allowed to view links. Register or Login

Offline senduk

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 910
Re: TEMUDUGA BOMBA
« Reply #6 on: September 17, 2009, 04:39:25 AM »
ko kena berlatih julang tangga..sbb tangga tu tinggi berat lak tu...suruh julang lak...ko kena angkat beban kaw2...mcm kopi kapal api...sbb ujian buka hose bomba tu ada...dah la borat....pastu suh gulung balik dia amik masa....ujian panjat tangga ada gak...ujian gayat ada gak...larian 2.4km dlm masa 14minit pon ada...ada bran ker... ;D ;D ;D
p/s: aku bkn abg BOM... ;D ;D

Offline ohmlawx

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 143
Re: TEMUDUGA BOMBA
« Reply #7 on: September 17, 2009, 06:18:15 AM »
You are not allowed to view links. Register or Login
ko kena berlatih julang tangga..sbb tangga tu tinggi berat lak tu...suruh julang lak...ko kena angkat beban kaw2...mcm kopi kapal api...sbb ujian buka hose bomba tu ada...dah la borat....pastu suh gulung balik dia amik masa....ujian panjat tangga ada gak...ujian gayat ada gak...larian 2.4km dlm masa 14minit pon ada...ada bran ker... ;D ;D ;D
p/s: aku bkn abg BOM... ;D ;D

punya laju...
Jadilah Rider yang beriman

Offline senduk

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 910
Re: TEMUDUGA BOMBA
« Reply #8 on: September 17, 2009, 06:22:51 AM »
You are not allowed to view links. Register or Login
punya laju...

bukannye 24km 2.4km jer ler... ;D ;D
ade owg leh wat 8minit... ;D ;D

Offline chadmus_ska

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 185
  • Born To Be King
Re: TEMUDUGA BOMBA
« Reply #9 on: September 17, 2009, 06:31:31 AM »
You are not allowed to view links. Register or Login
bukannye 24km 2.4km jer ler... ;D ;D
ade owg leh wat 8minit... ;D ;D
ujian stended utk unit beruniform
2.4 km
klu time sy dl kn bwh 12 minit
klu tak alamat kn sideroll pusing markas kes2 ;D
"Kehidupan perlu diteruskan biarpun realiti kehidupan memeritkan"

You are not allowed to view links. Register or Login

Offline granseizer

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 1106
  • WQ* *30*
Re: TEMUDUGA BOMBA
« Reply #10 on: September 17, 2009, 09:25:53 AM »
You are not allowed to view links. Register or Login
yap kb 17. clean cmane?

clean dari anasir2 yg akan membuatkan urine test anda kantoi...

yg paling penting,kena fit.

Offline secondcrew

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 74
  • ~~~jiwa ku jiwa kelajuan~~~
Re: TEMUDUGA BOMBA
« Reply #11 on: September 18, 2009, 12:58:32 AM »
You are not allowed to view links. Register or Login
ko kena berlatih julang tangga..sbb tangga tu tinggi berat lak tu...suruh julang lak...ko kena angkat beban kaw2...mcm kopi kapal api...sbb ujian buka hose bomba tu ada...dah la borat....pastu suh gulung balik dia amik masa....ujian panjat tangga ada gak...ujian gayat ada gak...larian 2.4km dlm masa 14minit pon ada...ada bran ker... ;D ;D ;D
p/s: aku bkn abg BOM... ;D ;D

2 yg aku lemah 2. ade ape2 petua x? anyway thanx 4 da info.

You are not allowed to view links. Register or Login
clean dari anasir2 yg akan membuatkan urine test anda kantoi...

owh 2 insyaAllah aku lepas kot. huhuhuhu

yg paling penting,kena fit.


~~~bile bwak moto smbil dgr lagu jiwa kelajuan aku ase moto aku btmbah laju lak hahahaha~~~
~side income... You are not allowed to view links. Register or Login

Offline cikgufaizal

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 28
Re: TEMUDUGA BOMBA
« Reply #12 on: September 18, 2009, 09:34:21 AM »
You are not allowed to view links. Register or Login
2 yg aku lemah 2. ade ape2 petua x? anyway thanx 4 da info.


jangan kalah sebelum berjuang bro.....pergi dulu kendian rasa.....Semoga Berjaya.....

Offline KumulusNimbus

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 13
Re: TEMUDUGA BOMBA
« Reply #13 on: September 18, 2009, 11:03:20 AM »
bomba kalau org eksiden putus2 tu pun kena pegi kan...
eee ngeri ah  ;D

by the way...
goodluck!
awan mendung yang berarak . bawa tangis bawa resah . rebah rindu yang terkumpul . semua birat dan kalimah . semua janji yang terikat lebur disisimu

Offline senduk

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 910
Re: TEMUDUGA BOMBA
« Reply #14 on: September 18, 2009, 07:50:05 PM »
xpe wat amal angkat mayat org...takut hari kite xde owg nk angkat pulak nanti...

Offline Lipan_angkasa

  • Lesen B1
  • ***
  • Posts: 556
  • ::continue my quest::
Re: TEMUDUGA BOMBA
« Reply #15 on: September 24, 2009, 08:55:28 PM »
kalau perut ada tayar spare cam aku ni leh masuk bombe tak...hehe...
adeh la...susah tul nak keje gomen T_T
"My advice to you is get married: if you find a good wife you'll be happy; if not, you'll become a philosopher."
- Socrates (470-399 B.C.) -

Offline senduk

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 910
Re: TEMUDUGA BOMBA
« Reply #16 on: September 25, 2009, 04:03:35 AM »
boleh nye...pas kuar jer rekrut ilang ler tayar spare tu...pas dah keje ada blk ler hahaha... ;D

Offline secondcrew

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 74
  • ~~~jiwa ku jiwa kelajuan~~~
Re: TEMUDUGA BOMBA
« Reply #17 on: September 26, 2009, 12:29:10 AM »
ade x mbcian lain yg dapat intrvw same aku nti?
at least dapat gak jumpe n bkenalan. nti ade gak teman aku xde la bosan sangat sesorang je..


~~~bile bwak moto smbil dgr lagu jiwa kelajuan aku ase moto aku btmbah laju lak hahahaha~~~
~side income... You are not allowed to view links. Register or Login

Offline cikgufaizal

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 28
Re: TEMUDUGA BOMBA
« Reply #18 on: September 26, 2009, 12:42:50 AM »
You are not allowed to view links. Register or Login
ade x mbcian lain yg dapat intrvw same aku nti?
at least dapat gak jumpe n bkenalan. nti ade gak teman aku xde la bosan sangat sesorang je..

sampai kat tempat temuduga tu,ada le kengkawan boleh buat geng,...boleh ilangkan kebosanan,time rekrut nanti lagi seronok........

Offline secondcrew

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 74
  • ~~~jiwa ku jiwa kelajuan~~~
Re: TEMUDUGA BOMBA
« Reply #19 on: September 26, 2009, 12:48:55 AM »
harap2 lulus la sb ni jela jalan aku nk bls balik jase mak bapak aku. asik nyusahkan dorg je...  :angel:


~~~bile bwak moto smbil dgr lagu jiwa kelajuan aku ase moto aku btmbah laju lak hahahaha~~~
~side income... You are not allowed to view links. Register or Login