MBC Forum Banner

Author Topic: Riding - camana korang jaga kesihatan / fitness / persiapan sebelum ride /  (Read 2141 times)

Offline pirateofyoursoul

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 699
  • Popularity: +0/-0
  • OraMinggirTabrak!
    • View Profile
Kadang aku terfikir kenapa racing motor ni di panggil motor sport. Betul ada physical activity. tapi sebab syokkan layan the speed maybe. Tapi camana nak kekalkan fitness? apa yang korang buat eh untuk kekal fit untuk ride? fit untuk ride ni camana eh pada korang?
RageAGainstTheMachine!
OraMinggirTabrak!

Offline makaii

  • Newbie
  • *
  • Posts: 0
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
salam..
mmg naik motor jatuh di bawah sukan lasak, rider motogp boleh hilang 2-3kg berat lepas abes race..
utk kita yang biasa2 ni idokler,hehe..

Offline pirateofyoursoul

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 699
  • Popularity: +0/-0
  • OraMinggirTabrak!
    • View Profile
salam..
mmg naik motor jatuh di bawah sukan lasak, rider motogp boleh hilang 2-3kg berat lepas abes race..
utk kita yang biasa2 ni idokler,hehe..

kita ni jarang ambil berat pasal keselamatan dan persiapan menunggang kot. kita tak ambil serius benda benda ni.
RageAGainstTheMachine!
OraMinggirTabrak!

Offline mf_yamato

  • Newbie
  • *
  • Posts: 9
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Macam aku, aku selalu balik muor,
Kadang 3 hari skali balik muor dr sungai buloh.
Balik jumpa anak bini, aku keja sini sorang.

Aku keja shift, so last day kerja mmg night shift, biasanya aku akan tidor pada waktu break aku. Tp kalau banyaj sangat kerja, aku mmg tido kat rnr dulu. Janji tak tertido atas moto. Bahaya woih.

Offline pirateofyoursoul

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 699
  • Popularity: +0/-0
  • OraMinggirTabrak!
    • View Profile
Macam aku, aku selalu balik muor,
Kadang 3 hari skali balik muor dr sungai buloh.
Balik jumpa anak bini, aku keja sini sorang.

Aku keja shift, so last day kerja mmg night shift, biasanya aku akan tidor pada waktu break aku. Tp kalau banyaj sangat kerja, aku mmg tido kat rnr dulu. Janji tak tertido atas moto. Bahaya woih.

haiyyohh...jauh juga being a weekend husband ni mencabar woo..kalau
ko nantuk atas moto tiba tiba then camana bang?
RageAGainstTheMachine!
OraMinggirTabrak!

Offline KawiSaibot

  • Newbie
  • *
  • Posts: 23
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Quote
Kadang aku terfikir kenapa racing motor ni di panggil motor sport. Betul ada physical activity. tapi sebab syokkan layan the speed maybe. Tapi camana nak kekalkan fitness? apa yang korang buat eh untuk kekal fit untuk ride? fit untuk ride ni camana eh pada korang?
Betul, kalau badan tak maintain fit memang buleh terasa fatigue bila ride......tambah lagi nak layan koner.....buleh pancit oooo.....

Offline mf_yamato

  • Newbie
  • *
  • Posts: 9
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Macam aku, aku selalu balik muor,
Kadang 3 hari skali balik muor dr sungai buloh.
Balik jumpa anak bini, aku keja sini sorang.

Aku keja shift, so last day kerja mmg night shift, biasanya aku akan tidor pada waktu break aku. Tp kalau banyaj sangat kerja, aku mmg tido kat rnr dulu. Janji tak tertido atas moto. Bahaya woih.

haiyyohh...jauh juga being a weekend husband ni mencabar woo..kalau
ko nantuk atas moto tiba tiba then camana bang?
biasa ngantuk tido kat rnr je la... hahahhaa
mmg biasa camtu..... keselamatan kena jaga juga

Offline pirateofyoursoul

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 699
  • Popularity: +0/-0
  • OraMinggirTabrak!
    • View Profile
pernah sekali tu, memang penat sangat jam pun pukul 530AM...nak cari RNR je...so ada RNR Kuantan....ikat semua barang kat body then tidur la...kejap je...tapi worth it la....walaupun tidur kejap je tapi lepas tu rasa gagah sikit nak ride balik..
RageAGainstTheMachine!
OraMinggirTabrak!

Offline Jo

  • Newbie
  • *
  • Posts: 9
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile

Jom kita set futsal MBC....hahaha

Offline pirateofyoursoul

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 699
  • Popularity: +0/-0
  • OraMinggirTabrak!
    • View Profile

Jom kita set futsal MBC....hahaha

wa..bagus cadangan ni...Jo boleh setkan ke?
1- jo bukak satu thread untuk game ni
2- setkan date
3- tengok berapa ramai yang nak join..
aktiviti sihat !
RageAGainstTheMachine!
OraMinggirTabrak!