MBC Forum Banner

Author Topic: TokWan dari Gombak nak tumpang setayar  (Read 341 times)

Offline Haris

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
TokWan dari Gombak nak tumpang setayar
« on: 17 May , 2019, 15:55:23 PM »
Assalaamualaikum...

Saya Mohd Haris Khalim.  Buleh panggei Haris.

Asai dari Gurun, Kedah.

La ni dok di Gombak.  Sebenagnya dok kat Taman Melewar.  Tapi kalau habag Taman Melewar ramai tak tau.  Taman Melewar tu sebenagnya dalam Kolumpo.  Jadi habag Gombak la senang.

Saya baru berjinak balik dengan moto... Baru dalam 4 tahun lebih.  Lama jugak la tinggai motor.  Mujoq reti lagi lagu mana nak tukaq gear ngan pulaih trotel.

Saya pakai motor pi kerja.  Cepat sikit banding kalau bawak keta.

Sesekali lajak la jauh sikit dengan moto tu...Kadang sampai ke Utara Malaya.  Kadang sampai ke Selatan Malaya...

Harap buleh join ramai biker kat sini kongsi pengalaman dan pengetahuan.  Join ride ke tempat-tempat menarik seluruh Malaya (mungkin melangkaui sempadan juga).

Panjang pulak cerita... Orang tua siri 5 lagu ni laaaa...

Oh...oh... Saya bahasa diri TokWan tu maksudnya datuk.  TokWan tu loghat kedah.  Pasai apa TokWan?  Pasai saya dah ada cucu... Alhamdulillah...

Cukup dulu kot sebagai mukaddimah.  Insyaa Allah jumpa lagi...

Wassalaam.

Offline pirateofyoursoul

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 660
  • Popularity: +0/-0
  • OraMinggirTabrak!
    • View Profile
Re: TokWan dari Gombak nak tumpang setayar
« Reply #1 on: 17 May , 2019, 17:40:54 PM »
tengkiu la tuan Haris...otai ni...boleh la kongsi ilmu dengan kami kat sini...hihihi...kadan tu terifkir nak route old back road je...tapi route pun tak tau..hihi...
welkam tuan, enjoy your stay
RageAGainstTheMachine!
OraMinggirTabrak!