Author Topic: Megelli 250R  (Read 64566 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline ramfit

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 136
  • Tenguk aja kalo x ada duit
Re: Megelli 250R
« Reply #200 on: July 05, 2012, 04:03:09 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
huh kawen dgn moto la abg nih...lespek2...member aku de gak sorg cam nih...tp baru2 nih dier dah bertemu jodoh...

Nih baru duit Tunang nak bt dp 250 kalo duit Kawin lagi beso ler CC .hehe..!!! :cheesy: :cheesy:

Offline akmal21987

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 1327
    • http://manusiasenyap.blogspot.com
Re: Megelli 250R
« Reply #201 on: July 05, 2012, 04:17:27 pm »
lbh dari tu gaji mcm da tak mampu..kekekee...
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline warque

  • AFD2012
  • *****
  • Posts: 1231
  • NOKIA 3310 user
Re: Megelli 250R
« Reply #202 on: July 17, 2012, 02:49:19 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
Aku ingat time tuh mu try motor ni kan? "mugeli" naked time tu hang dok try kt naza  ;D ;D

bang.. tolong clearkan mailbbox... tak leh PM la..
wasap : 011 2385 4070

Offline cagivaman

  • Lesen B1
  • ***
  • Posts: 559
    • http://img40.picoodle.com/img/img40/8/7/6/f_Logom_6f75f32.gif
Re: Megelli 250R
« Reply #203 on: July 17, 2012, 03:00:00 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
bang.. tolong clearkan mailbbox... tak leh PM la..

Ok dah sowi hehe
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline ramfit

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 136
  • Tenguk aja kalo x ada duit
Re: Megelli 250R
« Reply #204 on: July 17, 2012, 04:10:59 pm »
Maner Pic Owner Migelli nih ..ahdoii..!!  :BangHead: :BangHead:

Offline Aiman63

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 10
Re: Megelli 250R
« Reply #205 on: July 17, 2012, 05:17:09 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
Maner Pic Owner Migelli nih ..ahdoii..!!  :BangHead: :BangHead:

seperkara info yg ak dpt tp x puas hti slagi xdpt taw dr tuan empunya moto.. moto magelli engine dr eropah.. tp design cina.. dn de info dr staff NAZA World Shah Alam, de customer yg angkt 250rr, ktenye ley cpai 180kmph.. tu yg ak nk taw dr owner moto ni.. ak minat sbb moto ni ringan n kecik.. lawa pn lawa..
nk moto beso, tp x kesampaian.. huu (T_T)

Offline xafee

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 473
  • CuBRiDa
Re: Megelli 250R
« Reply #206 on: July 17, 2012, 07:23:49 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
seperkara info yg ak dpt tp x puas hti slagi xdpt taw dr tuan empunya moto.. moto magelli engine dr eropah.. tp design cina.. dn de info dr staff NAZA World Shah Alam, de customer yg angkt 250rr, ktenye ley cpai 180kmph.. tu yg ak nk taw dr owner moto ni.. ak minat sbb moto ni ringan n kecik.. lawa pn lawa..

macam terbalik je... :dontknow:
---Fullface Sol 44S untuk dijual, jika berminat sila PM, TQ---

Offline ramfit

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 136
  • Tenguk aja kalo x ada duit
Re: Megelli 250R
« Reply #207 on: July 17, 2012, 09:35:30 pm »
hehehe... terbalik ler der !! Design Europe parts cina.. baru bwtul gelakk tul lah..!!! ker nak sedapkan ati heheh..!!! :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

Offline ashmil

  • Licensed Seller
  • *
  • Posts: 97
  • kumpul duit beli moto
Re: Megelli 250R
« Reply #208 on: July 17, 2012, 11:48:25 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
hehehe... terbalik ler der !! Design Europe parts cina.. baru bwtul gelakk tul lah..!!! ker nak sedapkan ati heheh..!!! :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:
hehe, bukan enjim sym ke?

Offline Aiman63

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 10
Re: Megelli 250R
« Reply #209 on: July 18, 2012, 12:42:01 am »
You are not allowed to view links. Register or Login
hehehe... terbalik ler der !! Design Europe parts cina.. baru bwtul gelakk tul lah..!!! ker nak sedapkan ati heheh..!!! :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:
haha.. yeke.. jd ak ditipu la ni.. cis.. tp top ley dpt 155 - 160 je (full trottle).. bek angkt blade.. 150 - 160 x full trottle lg tu..
nk moto beso, tp x kesampaian.. huu (T_T)

Offline ramfit

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 136
  • Tenguk aja kalo x ada duit
Re: Megelli 250R
« Reply #210 on: July 18, 2012, 01:03:03 am »
enjin cinan gred B !!! Naza enjin gred A hehehehe...!!! macam telur ayam plak ader gred muakakakakak..!!!! :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

Offline Ghazx

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 232
  • R1 619 M6 926
Re: Megelli 250R
« Reply #211 on: July 18, 2012, 08:33:00 am »
bulan lepas saya pegi ke 1 kedai kat Jalan Ipoh....kedai ni ada iklankan Magelli ni kat mudah...tapi yg dapat hanya bronchure saja....then dia minta no HP utk contact semula by the time bike ni dah ada kat kedai...until today, mcm tak ada lagi motor ni utk view depan mata. :cool:
Motorsikal untuk semua

Offline ramfit

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 136
  • Tenguk aja kalo x ada duit
Re: Megelli 250R
« Reply #212 on: July 18, 2012, 09:22:47 am »
You are not allowed to view links. Register or Login
bulan lepas saya pegi ke 1 kedai kat Jalan Ipoh....kedai ni ada iklankan Magelli ni kat mudah...tapi yg dapat hanya bronchure saja....then dia minta no HP utk contact semula by the time bike ni dah ada kat kedai...until today, mcm tak ada lagi motor ni utk view depan mata. :cool:

Aslm bro Ghazx moto nih actually dah lamer keluar sya dah tenguk dah duduk memang rengan giler motor nih !! kat Tropikana motor Tesco cheras mase tuh sales assistant dia ckap motor nih belum lagi bt perasmian hargs dlm 16 - 17K ajer cuba try bro gi sana mungkin ader motor untuk demo !!

Offline Ghazx

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 232
  • R1 619 M6 926
Re: Megelli 250R
« Reply #213 on: July 18, 2012, 01:52:52 pm »
Thanks info bro Ramfit....skrg mmg byk motor, dah rambang mata nak memilih ni. lebih meriah dari dulu2....skrg cari motor baru sbb lps ni kena travel jauh sket (Kg Melayu Subang to KLCC pulak)
Motorsikal untuk semua

Offline ramfit

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 136
  • Tenguk aja kalo x ada duit
Re: Megelli 250R
« Reply #214 on: July 18, 2012, 02:42:31 pm »
oic dah pindah umah ker ..? yer lah dah sampai mase nye bro kene tukar bike beso sket kalo tak letih pinggang kebas bon nanti yer dak hehe..!!!! sya pun dah bukan rambang mater lagi dah nih dah rabun mater dah nih tnguk motor bru ala SBike gitu..!! tepuk dade tanya selere cuma kewangan ajer yg x berape nak ader ... :crybaby2: :crybaby2:

Online wajarian

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 1253
Re: Megelli 250R
« Reply #215 on: July 18, 2012, 05:23:53 pm »
Masa aku pulangkan modem P1 Max kat PJ ada nampak sebijik parking. Bila tanya security yg curiga tengok aku tangkap gambar sambil belek motor dia kata staff P1 punya. Memang cun nampak exjos kuar kat bontot yg tak bole tahan. Siap la sapa kat traffic light duduk blakang kena prettt :grin:

Offline ashmil

  • Licensed Seller
  • *
  • Posts: 97
  • kumpul duit beli moto
Re: Megelli 250R
« Reply #216 on: July 18, 2012, 06:48:29 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
Masa aku pulangkan modem P1 Max kat PJ ada nampak sebijik parking. Bila tanya security yg curiga tengok aku tangkap gambar sambil belek motor dia kata staff P1 punya. Memang cun nampak exjos kuar kat bontot yg tak bole tahan. Siap la sapa kat traffic light duduk blakang kena prettt :grin:
kne prettt? hahaha, x boleh blah sungguh :tongue:
tapi yang menjadi masalah skarang nih, spare parts dan after sale service :lipsrsealed:

Offline ramfit

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 136
  • Tenguk aja kalo x ada duit
Re: Megelli 250R
« Reply #217 on: July 18, 2012, 07:44:06 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
Masa aku pulangkan modem P1 Max kat PJ ada nampak sebijik parking. Bila tanya security yg curiga tengok aku tangkap gambar sambil belek motor dia kata staff P1 punya. Memang cun nampak exjos kuar kat bontot yg tak bole tahan. Siap la sapa kat traffic light duduk blakang kena prettt :grin:

kene pret tak per lagi der..!! kalo saper duk belakang panas bon tu..!! sesilap bole cair whahahaha..!!! :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

Offline kipas

  • Lesen Antarabangsa
  • *****
  • Posts: 4972
  • Cincin Rosmah RM24 Juta tuh...
    • http://www.kawasakikips.com
Re: Megelli 250R
« Reply #218 on: July 19, 2012, 05:29:59 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
Thanks info bro Ramfit....skrg mmg byk motor, dah rambang mata nak memilih ni. lebih meriah dari dulu2....skrg cari motor baru sbb lps ni kena travel jauh sket (Kg Melayu Subang to KLCC pulak)
uik dkt ngan rumah aku nih....
percakapan dan tulisan anda mencerminkan diri anda siapakah anda sebenarnya...
jgn menukar lorong ketika kona!!!awas jaga-jaga air licik lelehan dari lori sampah..licin wooo...

Offline Ghazx

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 232
  • R1 619 M6 926
Re: Megelli 250R
« Reply #219 on: July 19, 2012, 05:47:52 pm »
kalo nampak mamat naik motor dgn jaket Komine tunggang CT110 puteh atau yg slow2 bawak R1'08 biru kat area Kg Melayu Subang kasi hon la. saya jenis tunggang mcm makan angin saja. tu dok cari 1 lagi bike yg boleh main full throttle tapi tak buatkan jantung boleh stop seketika...skrg pilihan KTM200, ER6n, Benelli TNT atau Meg ni. pening2 nak decide.
Motorsikal untuk semua

Malaysian Bikers Community (MBC)

Re: Megelli 250R
« Reply #219 on: July 19, 2012, 05:47:52 pm »