MBC Forum Banner

Author Topic: Ride Report Santai ke PD :: Balai Cerap  (Read 789 times)

Offline pirateofyoursoul

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 656
  • Popularity: +0/-0
  • OraMinggirTabrak!
    • View Profile
Ride Report Santai ke PD :: Balai Cerap
« on: 02 May , 2019, 10:58:47 AM »
Ringkas je report kali ni. Destinasinya pun dekat. Memang lebih santai dan ramai juga yang membawa famili berkereta.

Jam 1015 kebanyakan peserta sudah tiba di Balai Cerap Kompleks Baitul Hilal. Peserta yang terawal sampai ialah Hj Azam. Kemudian kami pun bersama menjuju ke Balai Cerap. Kelas sudah bermula.



Antara mesin yang hadir malam itu.



Antara geng yang sampai awal. Diorang ni camping.



teleskop nya...



Khusyuk Hj Azam dengar penerangan pegawai bertugas.



Mr Musket dan heronya..



Tarmizi dan Shahrizal memang rajin amik nota tuh.



Pelajar contoh malam itu : Mr Mohdi



Silau. sori pencahayaan gagal berfungsi.



macam banyak lagi soalan tak terjawab jer...



Pelajar cemerlang Mr Haris

Selesai je 'kelas', ada yang nak setup khemah , ada yang nak minum membawa haluan masing masing.

Saya, Hj Azam dan Mr Haris minum di restoran berhampiran. Geng geng yang camping pun minum juga.



Bung Adi dan Faizal mengepalai geng SYM..



Peh,...review la sikit CKT kat situ...



Pelajar cemerlang malam itu, Mr Haris bersiap pulang ke KL pada malam itu juga. Perghh...kentalnya.



geng geng yang camping...jelesnya!



Wah...eh? ada Pizza?



Apa pun, jutaan terima kasih kepada yang sudi join event kali ni. Event kali ni simple dan santai. Alhamdulillah semua peserta selamat ke pangkuan orang tersayang.

Jumpa lagi next ride ya.
« Last Edit: 02 May , 2019, 11:04:12 AM by pirateofyoursoul »
RageAGainstTheMachine!
OraMinggirTabrak!

Offline mf_yamato

  • Newbie
  • *
  • Posts: 9
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: Ride Report Santai ke PD :: Balai Cerap
« Reply #1 on: 04 May , 2019, 09:37:14 AM »
sorry bang pirate, email pm tak masuk plak kat phone aritu aduhhhh... bukak email kat pc baru nampak ada email pm dr abang pirate.

30-1may aritu ada ride camp PD juga, solo je.. tp pg ke Blue Lagoon....
tak payah bayar tapak, dan gelap sket, leh tgk bintang cerah waktu malam.
ada medan selera kat situ, buka sampai jam 12am. toilet tutup jam 7pm.










makan brekpes, kebetulan ramai lak tgh malam tu yg dtg pacak kemah, so penuh terus pantai, mujur dtg awal.... so brekpes makan ngan jiran.. hahahah


apa pon port sini baek... boleh repeat lagi, klu sy nak repeat pon akan bikin weekday, bukan weekend hahaha....
ni number phone saya, kot ada ride yg best roger la.... selalu ride sorang2 je... hahahha
01128107671
« Last Edit: 04 May , 2019, 09:49:18 AM by mf_yamato »

Offline pirateofyoursoul

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 656
  • Popularity: +0/-0
  • OraMinggirTabrak!
    • View Profile
Re: Ride Report Santai ke PD :: Balai Cerap
« Reply #2 on: 04 May , 2019, 19:04:20 PM »
sorry bang pirate, email pm tak masuk plak kat phone aritu aduhhhh... bukak email kat pc baru nampak ada email pm dr abang pirate.

30-1may aritu ada ride camp PD juga, solo je.. tp pg ke Blue Lagoon....
tak payah bayar tapak, dan gelap sket, leh tgk bintang cerah waktu malam.
ada medan selera kat situ, buka sampai jam 12am. toilet tutup jam 7pm.










makan brekpes, kebetulan ramai lak tgh malam tu yg dtg pacak kemah, so penuh terus pantai, mujur dtg awal.... so brekpes makan ngan jiran.. hahahah


apa pon port sini baek... boleh repeat lagi, klu sy nak repeat pon akan bikin weekday, bukan weekend hahaha....
ni number phone saya, kot ada ride yg best roger la.... selalu ride sorang2 je... hahahha
01128107671
wahhh..nice ni bro...in shaa Allah...next bro boleh post kalau ada nak ride camping ke..
RageAGainstTheMachine!
OraMinggirTabrak!

Offline iceman

  • Newbie
  • *
  • Posts: 9
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: Ride Report Santai ke PD :: Balai Cerap
« Reply #3 on: 27 May , 2019, 10:21:38 AM »
kenapa takde gambar??

Offline pirateofyoursoul

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 656
  • Popularity: +0/-0
  • OraMinggirTabrak!
    • View Profile
Re: Ride Report Santai ke PD :: Balai Cerap
« Reply #4 on: 27 May , 2019, 12:17:10 PM »
kenapa takde gambar??
huh? ada ni boss...kat atas sekali...
RageAGainstTheMachine!
OraMinggirTabrak!

Offline iceman

  • Newbie
  • *
  • Posts: 9
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: Ride Report Santai ke PD :: Balai Cerap
« Reply #5 on: 28 May , 2019, 14:22:27 PM »
takde pun??!?! kenapa pulak eh??

Offline pirateofyoursoul

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 656
  • Popularity: +0/-0
  • OraMinggirTabrak!
    • View Profile
Re: Ride Report Santai ke PD :: Balai Cerap
« Reply #6 on: 29 May , 2019, 13:00:43 PM »
takde pun??!?! kenapa pulak eh??
aik...pelik nih...bossku browse dari chrome ke? atau google?
RageAGainstTheMachine!
OraMinggirTabrak!