Author Topic: SUZUKI RG 110 / RGV120 /RGX V8  (Read 34363 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline pirelli

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 1177
  • argon
Re: SUZUKI RG 110 / RGV120 /RGX V8
« Reply #60 on: August 18, 2009, 09:41:53 PM »
You are not allowed to view links. Register or Login
salam...
RGX unregistered x do..
kalu RGV spotrim n RG spotrim ado... rm4.8k cash...
spotrim enkei tueewwewewewewew..... hohoh... :D :D

lama tuk ketua tak masuk sini la.. ;D

baru aku tahu yang ader edisi yg pakai sport rim..
sport rim macam fx125 tu ker..
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline BFW4200

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 1201
  • You don't know me.. but I'll let you be the judge!
Re: SUZUKI RG 110 / RGV120 /RGX V8
« Reply #61 on: August 19, 2009, 08:32:57 AM »
You are not allowed to view links. Register or Login
lama tuk ketua tak masuk sini la.. ;D

baru aku tahu yang ader edisi yg pakai sport rim..
sport rim macam fx125 tu ker..

camni bentuk dia..


erk.. apo lak ketua nyo.. ketuat di kaki ado lorhh.. ;D ;D

yup.. aku pun baru tau pas melihatnya...

ZUKI86

  • Guest
Re: SUZUKI RG 110 / RGV120 /RGX V8
« Reply #62 on: August 19, 2009, 08:54:52 AM »
bkan kerr ori spokim rg ni enk 3 batang....x pun saja nak marked kot.... ;D

Offline pirelli

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 1177
  • argon
Re: SUZUKI RG 110 / RGV120 /RGX V8
« Reply #63 on: August 19, 2009, 11:10:22 PM »
alamak tuk ketua.. excited sangat ker time ngambik gambar tu..
menggigil tangan tu... :D

ader ker yg pakai 3 batang std..

You are not allowed to view links. Register or Login

ZUKI86

  • Guest
Re: SUZUKI RG 110 / RGV120 /RGX V8
« Reply #64 on: August 20, 2009, 08:41:52 AM »
depa sejuk tu...tu pasal ambil gambar x stabil.... ;D ;D....ada la....ak dlu pakai...dlu2 punya kisah...sebelum pakai rim jejari....skang pake spokim rb....tapi menyesal jual spokim ori...leh wat duit woooo....

Offline BFW4200

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 1201
  • You don't know me.. but I'll let you be the judge!
Re: SUZUKI RG 110 / RGV120 /RGX V8
« Reply #65 on: August 20, 2009, 08:50:54 AM »
You are not allowed to view links. Register or Login
alamak tuk ketua.. excited sangat ker time ngambik gambar tu..
menggigil tangan tu... :D

ader ker yg pakai 3 batang std..



uik... nie bukan mengigil lew... nie kes curi2 amik gambaq...
tue yg kalut tue... huhuh...

Offline paansuzuki

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 151
  • listen to the wind of change..
Re: SUZUKI RG 110 / RGV120 /RGX V8
« Reply #66 on: August 20, 2009, 09:05:03 PM »
aku tgk pemilik2 motor suzuki yang lain dah siap buat logo untuk tread diorang. kite x nak buat ke. lepas tu listkan nama2 pemilik motor siri RG ni. kasi gempak sikit. :angel:

macamamana tok ketua bfw.. ok x?


LIST NAMA RG'an :

1)
2)
3)
4)
5)
.
.
.
.
.
.
.

 ;D ;D

JANGAN JADI MAT REMPIT, JADILAH BIKERS. :police:
« Last Edit: August 20, 2009, 09:25:16 PM by paansuzuki »

Offline raynorton

  • Licensed Seller
  • ****
  • Posts: 1035
  • MECHANICAL ENGINEERING
Re: SUZUKI RG 110 / RGV120 /RGX V8
« Reply #67 on: August 23, 2009, 01:39:09 PM »
salam..bro sekalian...sape ade coil plug RG@RGV tuk dijual?  ;D
PM sy boleh? urgent nie...
*Overhaul,Modified,Service* Yamaha,Honda,Suzuki,Gilera disediakan

murah dari kedai jimat rm100-200-300 dari kedai...compom puas ati...warranty lepas overhaul...

-Pie- 0123872413

You are not allowed to view links. Register or Login

Offline paansuzuki

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 151
  • listen to the wind of change..
Re: SUZUKI RG 110 / RGV120 /RGX V8
« Reply #68 on: August 23, 2009, 01:48:56 PM »
You are not allowed to view links. Register or Login
salam..bro sekalian...sape ade coil plug RG@RGV tuk dijual?  ;D
PM sy boleh? urgent nie...

bengkel dekat mana?

Offline raynorton

  • Licensed Seller
  • ****
  • Posts: 1035
  • MECHANICAL ENGINEERING
Re: SUZUKI RG 110 / RGV120 /RGX V8
« Reply #69 on: August 23, 2009, 08:22:13 PM »
You are not allowed to view links. Register or Login
bengkel dekat mana?


kat umah je bro...area cheras...
*Overhaul,Modified,Service* Yamaha,Honda,Suzuki,Gilera disediakan

murah dari kedai jimat rm100-200-300 dari kedai...compom puas ati...warranty lepas overhaul...

-Pie- 0123872413

You are not allowed to view links. Register or Login

Offline prokutiwuti

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 93
Re: SUZUKI RG 110 / RGV120 /RGX V8
« Reply #70 on: August 24, 2009, 04:53:05 PM »
Hampess tul, hehe, ingat nak projek kat RG aku kasi convert racing, nak jd poyo2 kunun laju la  :D, ekekekke....sekali rupe2 nye body chassis RG aku dah retak la... :'( ni mesti pasal eksiden dulu ni. ada dua barang aku dah beli siap2, tp ni dah tak jadi pasang, so aku saje la nak promote kat sesapa berminat.
satu set footrest racing boy baru, dah bukak dari plastik, tapi belum pernah pasang kat moto lagi rege RM120.00, ngan satu ekjos Y.Y Pang, dah pasang kat moto dan bwk jalan2 untuk tempoh 1 hari sebelum perasan body crack. rege ekjos ni RM130.00. kot ada sape2 minat, call la aku, 016-2448463 (mie). rege leh nego.


Offline racingzonne (rahmatullah)

  • MBC Riders
  • ***
  • Posts: 5728
  • stage 3 on process (95%)
Re: SUZUKI RG 110 / RGV120 /RGX V8
« Reply #71 on: August 26, 2009, 09:13:36 AM »
ada satu model pakai sport rim 5 batang JRD macam kawa ar punya tu

gambar2 motot aku :D
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline RareBane

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 39
Re: SUZUKI RG 110 / RGV120 /RGX V8
« Reply #72 on: August 26, 2009, 12:43:50 PM »
salam abg2 sume...

br je terlepas RGX New Old Stock...
adoii...
ni gambor moto tersebut...


Offline BFW4200

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 1201
  • You don't know me.. but I'll let you be the judge!
Re: SUZUKI RG 110 / RGV120 /RGX V8
« Reply #73 on: August 26, 2009, 01:05:34 PM »
You are not allowed to view links. Register or Login
salam abg2 sume...

br je terlepas RGX New Old Stock...
adoii...
ni gambor moto tersebut...




uihh.. area mana nie bro???
brapa riban??? :o :o

Offline paansuzuki

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 151
  • listen to the wind of change..
Re: SUZUKI RG 110 / RGV120 /RGX V8
« Reply #74 on: August 26, 2009, 01:18:15 PM »

You are not allowed to view links. Register or Login
Hampess tul, hehe, ingat nak projek kat RG aku kasi convert racing, nak jd poyo2 kunun laju la  :D, ekekekke....sekali rupe2 nye body chassis RG aku dah retak la... :'( ni mesti pasal eksiden dulu ni. ada dua barang aku dah beli siap2, tp ni dah tak jadi pasang, so aku saje la nak promote kat sesapa berminat.
satu set footrest racing boy baru, dah bukak dari plastik, tapi belum pernah pasang kat moto lagi rege RM120.00, ngan satu ekjos Y.Y Pang, dah pasang kat moto dan bwk jalan2 untuk tempoh 1 hari sebelum perasan body crack. rege ekjos ni RM130.00. kot ada sape2 minat, call la aku, 016-2448463 (mie). rege leh nego.



racing boy nye foot rest tu mmg untuk model siri rg nye ke? susah nak dapat tu.. :'( :'(. beli dekat mana ni.. :'( :'(


You are not allowed to view links. Register or Login
salam abg2 sume...

br je terlepas RGX New Old Stock...
adoii...
ni gambor moto tersebut...



alamak..dekat area mana ni? rege die standard la, Rm 64++.00. :'( :'(. area mana ni. ade satu je ke... :'( :'(
« Last Edit: August 26, 2009, 01:22:18 PM by paansuzuki »

Offline prokutiwuti

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 93
Re: SUZUKI RG 110 / RGV120 /RGX V8
« Reply #75 on: August 26, 2009, 05:07:56 PM »
You are not allowed to view links. Register or Login
racing boy nye foot rest tu mmg untuk model siri rg nye ke? susah nak dapat tu.. :'( :'(. beli dekat mana ni.. :'( :'(


Yup, memang untuk SUZUKI RG/RGV sahaja. RGX takleh, eheheheh.... pasal RGX pakai brek disk. Mari sapa-sapa berminat boleh roger saya.  ;D

Offline krguy

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 34
    • KIPS parts to let go :-)
Re: SUZUKI RG 110 / RGV120 /RGX V8
« Reply #76 on: August 27, 2009, 02:07:25 PM »
helo bros....sy pakai kips..dik je pakai RGV...leh join tak?
Live to Ride!!

Offline BFW4200

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 1201
  • You don't know me.. but I'll let you be the judge!
Re: SUZUKI RG 110 / RGV120 /RGX V8
« Reply #77 on: August 27, 2009, 02:38:05 PM »
You are not allowed to view links. Register or Login
helo bros....sy pakai kips..dik je pakai RGV...leh join tak?

buleh2... janji dah pernah ride itu rgv.. ;D ;D

Offline pirelli

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 1177
  • argon
Re: SUZUKI RG 110 / RGV120 /RGX V8
« Reply #78 on: August 27, 2009, 08:01:50 PM »
You are not allowed to view links. Register or Login
salam..bro sekalian...sape ade coil plug RG@RGV tuk dijual?  ;D
PM sy boleh? urgent nie...

UGPM..
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline paansuzuki

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 151
  • listen to the wind of change..
Re: SUZUKI RG 110 / RGV120 /RGX V8
« Reply #79 on: August 28, 2009, 02:46:17 PM »
PROUD OWNER OF SUZUKI RG SERIES ( PROSURS )

SUZUKI RG'an CLUB

1) Paansuzuki         MELAKA
2)
3)
4)
5)
.
.
.
.

 :police: mari2 isi list :angel: