Author Topic: Yamaha LC 135 V24  (Read 51753 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline madi^kuale

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 273
Re: Yamaha LC 135 V24
« Reply #260 on: July 29, 2009, 03:36:50 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
tps!!!tak pasti plak..nnt aku tanye pomen tu..arge aku dpt RM200..tapak carb tu lain arge.rm40..tapi xtahu la tempat hang leh dpt bpe!! :)
ko guna menjet n pilotjet no brp kat carb keihin ni. Blok ko saiz brp?

Offline lantzo

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 301
  • adoyai....
Re: Yamaha LC 135 V24
« Reply #261 on: July 29, 2009, 03:43:50 pm »







ni gambir moto aku...dari mula2 beli sampai la skang ni...bru jer 8 bulan aku pakai...diam x diam dah dekat 2 ribu hangus dah..mostly part RB...
motor x seberape pun....

aku budak baru blajo,klau salah jgan plak jolok,betulkan la yer....

Offline trecool

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 189
Re: Yamaha LC 135 V24
« Reply #262 on: July 29, 2009, 04:00:34 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
Ni aku jumpa lagi satu kedai Yamaha..jual kaver set LC gak
RM450 siap pasang komplit set (boleh runding lagi tu)







kedai nie kat mana bro ;D ;D ;D ;D

Offline atap_aje

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 21
  • shah alam - pasir tumbuh
Re: Yamaha LC 135 V24
« Reply #263 on: July 29, 2009, 04:08:18 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login




kedai nie kat mana bro ;D ;D ;D ;D

kalau tak silap aku, kat sungai rasah, padang jawa. dekat aku beli muto aku.
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline ibnu_adenan

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 4
  • idop mesti patuh..
Re: Yamaha LC 135 V24
« Reply #264 on: July 29, 2009, 04:13:25 pm »
kpd lantzo..
eakau duk mano?
na plate mcm n9 jer..duk blah mner?seremban ker?

Offline rOssy

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 324
  • 4 Stroke
Re: Yamaha LC 135 V24
« Reply #265 on: July 29, 2009, 04:38:50 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
salam rossy...
aku dh try berdaftar ngn kom135 lbh 3 mggu tapi sampai skrg tak dapat join lagi...mana mana ni...bleh bitau tak caranya....

Erk X Bole Join ? Pelik Gak.

Sy Dlu Rasenye Pas Register Bole Gune Je.

Die Kene Validate Email Kot, Bro Letak Email Yg Betul Tak ?

Sy X Berapa Ingat Care Registernye.

UPDATED : 02/11/09

WTB List :
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline lobk

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 28
  • ?
Re: Yamaha LC 135 V24
« Reply #266 on: July 29, 2009, 07:48:34 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
kedai tu kat area jalan pudu..betul2 kat simpang 4 trafik light dh leh nampak kedai tu..kedai tu tepi jalan corner lot..ni aku baru je balik dari kedai tu..dapat gak mono yg aku cari..YSS yg ade tabung model M0302-205T...kat kedai lain klu x silap aku arge mono ni RM 400++..ni aku dpt rm350 je..

simpang 4 traffic light ada satu je ke kat Jln Pudu? bagitau ler sebelah kedai tu ada pe? depan kedai tu ada pe?
< lobk / Yamaha LC ES / black 'batik' / Seremban-KL >

Offline chuckie

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 5
  • ...peace no racism...
Re: Yamaha LC 135 V24
« Reply #267 on: July 29, 2009, 08:20:34 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
simpang 4 traffic light ada satu je ke kat Jln Pudu? bagitau ler sebelah kedai tu ada pe? depan kedai tu ada pe?
salam bro...bro tau x jln pasar pudu ktne?depan kedai traffik light n tepi just traffik light gak....dia ada signboard besar tulis KMR...

You are not allowed to view links. Register or Login
JOM..
mggu ni pun bole
wah..mnggu nie...nk lepak area mana bro...semua org kt sini dok area mana?aku dok area sri damansara...
« Last Edit: July 29, 2009, 08:44:49 pm by chuckie »

Offline chuckie

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 5
  • ...peace no racism...
Re: Yamaha LC 135 V24
« Reply #268 on: July 29, 2009, 08:38:34 pm »
pada semua dak2 kom...
ada x sape2 nk tolak caliper es ker...
or caliper 125z...
aku ngh cari la skng nie...
aku nk yg 2ndhnd jer...budget pun kecik dlm rm50 jer...
klu ada sape2 nk tolak or mmber2 nk tolak kasi tau...

Offline anamis

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 17
Re: Yamaha LC 135 V24
« Reply #269 on: July 29, 2009, 09:18:25 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
salam bro...bro tau x jln pasar pudu ktne?depan kedai traffik light n tepi just traffik light gak....dia ada signboard besar tulis KMR...
wah..mnggu nie...nk lepak area mana bro...semua org kt sini dok area mana?aku dok area sri damansara...
Kabare
cuba buat list geng LC ni senang kita nak berhubung
macam ni

1. Anamis - 016 6489676 (Shah Alam)

just my rong ece hehehehe
Cikgu Anamis-016 6489676 (sms bole..kol pun bole)

Offline anamis

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 17
Re: Yamaha LC 135 V24
« Reply #270 on: July 29, 2009, 09:21:30 pm »
Tahniah Bro Lantzo
Cikgu Anamis-016 6489676 (sms bole..kol pun bole)

Offline wan tuah

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 38
  • aku budak baru belajar
Re: Yamaha LC 135 V24
« Reply #271 on: July 29, 2009, 10:58:59 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
Erk X Bole Join ? Pelik Gak.

Sy Dlu Rasenye Pas Register Bole Gune Je.

Die Kene Validate Email Kot, Bro Letak Email Yg Betul Tak ?

Sy X Berapa Ingat Care Registernye.

email sy betul validate lagi..ari2 hantar email kat member2..ntah la..xleh jgk..ingt klu dpt join leh ikut konvoi diorang ke mersing ujung tahun ni...
WanTuah/NINJA ZX 150/Special Edition/NCG5332/Taman Danau Desa/Seremban2/Melaka/012-3819591

Offline sparkling_silver

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 177
Re: Yamaha LC 135 V24
« Reply #272 on: July 29, 2009, 11:18:59 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
email sy betul validate lagi..ari2 hantar email kat member2..ntah la..xleh jgk..ingt klu dpt join leh ikut konvoi diorang ke mersing ujung tahun ni...

hehe..bro cuba reg guna nick lain plak..mana tau bleh ke..
aku pon prnah jadi mcm tuh..ak dftar kt mbc ni la..2thun tggu x tau jadi ape ngn nick aku,nick pn dah x igt..last2 aku reg user baru..by the way,sy orang baru..hehe..nk buli pon xpe.. :laugh:
tapi kt kom wpun ak dh reg lama,nick lama tu msih ada..
SILA LA KLIK KEDAI SAYA..

You are not allowed to view links. Register or Login

Offline wan tuah

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 38
  • aku budak baru belajar
Re: Yamaha LC 135 V24
« Reply #273 on: July 29, 2009, 11:22:47 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
salam bro...ikut apa yg aku tau...carb yg ada tps rege dia mahal bro...dlm nilai 1k-3k...
so carb keihin yg bro ckp kn nie...brkemungkina keihin pwk or pwl...
size cab nie brape bro?keihin nie original dari motor ker...?
n pada semua geng lc kt sini...semua nie penah berjmpe x?
kira...menlepak bersama2 la...melainkan berforum kt mbc nie?

salam kembali... :)
keihin ni salah satu performance part utk LC. selain tu yg aku tahu carb uma racing la...size carb yg aku pakai skrg ni 28mm..ade yg lebih besar lg..32mm,35mm..tapi pomen aku cadangkan 28mm dh cukup..klu carb yg lbh besar nnt top speed kurang..kiranya saiz 28mm ni dh cukup..


aku setuju klu sekali sekala kite jumpa..nnt leh berkenalan dgn lebih dekat...sambil tengok moto korang yg mcm2 ada...

bro madi..
aku pn xpasti pomen aku guna minjet n pilot jet bpe..arge mgkn setiap tempat x sama aku beli kat sini rm200..xde tps..tapi sejak tukar carb ni aku dh sgt berpuas hati dgn moto aku ni...
perubahan yg aku dh buat...blok fz 150i,cdi brt neo click,cam racing,carb keihin 28mm,masuk klas tgn,paip ahaumotor, tu je.. ;D ;D ;D..

salam sparkling_silver..
tima kasih bg aku cadangan tu..nnt aku try guna nick name lain plak...huhu.. ;D ;D
WanTuah/NINJA ZX 150/Special Edition/NCG5332/Taman Danau Desa/Seremban2/Melaka/012-3819591

Offline kaitzhur

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 8
Re: Yamaha LC 135 V24
« Reply #274 on: July 29, 2009, 11:23:30 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
start pg td kuar asap putih plak.pastu bunyi ekzos jd kuat ckit bunyi sebiji2 n taiming x sekata.nape ye? Blok calar ke atau vavle problem?

You are not allowed to view links. Register or Login
cube ko refer kat sini..
kaitzhur/WRY6462/damansara damai-pj / 0173778060


Offline sham_stalker

  • Lesen B1
  • ***
  • Posts: 685
  • solution???? try dis...hehehe
Re: Yamaha LC 135 V24
« Reply #275 on: July 30, 2009, 12:05:23 am »
salam warga lc... ;)
n warga kom ;D
masa bawa LC dulu...selalu nampak cbr1000rr lalu..Skrg..jadi kuda terbaru ku..

Offline sham_stalker

  • Lesen B1
  • ***
  • Posts: 685
  • solution???? try dis...hehehe
Re: Yamaha LC 135 V24
« Reply #276 on: July 30, 2009, 12:07:16 am »
You are not allowed to view links. Register or Login
pada semua dak2 kom...
ada x sape2 nk tolak caliper es ker...
or caliper 125z...
aku ngh cari la skng nie...
aku nk yg 2ndhnd jer...budget pun kecik dlm rm50 jer...
klu ada sape2 nk tolak or mmber2 nk tolak kasi tau...

cube try cr caliper kris..
die nisin gak...
same mcm honda nsr pki
masa bawa LC dulu...selalu nampak cbr1000rr lalu..Skrg..jadi kuda terbaru ku..

Offline sham_stalker

  • Lesen B1
  • ***
  • Posts: 685
  • solution???? try dis...hehehe
Re: Yamaha LC 135 V24
« Reply #277 on: July 30, 2009, 12:11:56 am »
You are not allowed to view links. Register or Login
salam kembali... :)
keihin ni salah satu performance part utk LC. selain tu yg aku tahu carb uma racing la...size carb yg aku pakai skrg ni 28mm..ade yg lebih besar lg..32mm,35mm..tapi pomen aku cadangkan 28mm dh cukup..klu carb yg lbh besar nnt top speed kurang..kiranya saiz 28mm ni dh cukup..


aku setuju klu sekali sekala kite jumpa..nnt leh berkenalan dgn lebih dekat...sambil tengok moto korang yg mcm2 ada...

bro madi..
aku pn xpasti pomen aku guna minjet n pilot jet bpe..arge mgkn setiap tempat x sama aku beli kat sini rm200..xde tps..tapi sejak tukar carb ni aku dh sgt berpuas hati dgn moto aku ni...
perubahan yg aku dh buat...blok fz 150i,cdi brt neo click,cam racing,carb keihin 28mm,masuk klas tgn,paip ahaumotor, tu je.. ;D ;D ;D..

salam sparkling_silver..
tima kasih bg aku cadangan tu..nnt aku try guna nick name lain plak...huhu.. ;D ;D


try pki 30mm n 32 mm...tgk ade tak top ;D ;D
keihin slalu sesuai utk honda pki...
klu dapat mikuni lg bgs... :o
masa bawa LC dulu...selalu nampak cbr1000rr lalu..Skrg..jadi kuda terbaru ku..

Offline wan tuah

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 38
  • aku budak baru belajar
Re: Yamaha LC 135 V24
« Reply #278 on: July 30, 2009, 12:13:33 am »
You are not allowed to view links. Register or Login
hehe..bro cuba reg guna nick lain plak..mana tau bleh ke..
aku pon prnah jadi mcm tuh..ak dftar kt mbc ni la..2thun tggu x tau jadi ape ngn nick aku,nick pn dah x igt..last2 aku reg user baru..by the way,sy orang baru..hehe..nk buli pon xpe.. :laugh:
tapi kt kom wpun ak dh reg lama,nick lama tu msih ada..

dah try dh tetap sama je...siap buat email baru lagi..tak bleh jugak..
WanTuah/NINJA ZX 150/Special Edition/NCG5332/Taman Danau Desa/Seremban2/Melaka/012-3819591

Offline rOssy

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 324
  • 4 Stroke
Re: Yamaha LC 135 V24
« Reply #279 on: July 30, 2009, 12:19:45 am »
You are not allowed to view links. Register or Login
email sy betul validate lagi..ari2 hantar email kat member2..ntah la..xleh jgk..ingt klu dpt join leh ikut konvoi diorang ke mersing ujung tahun ni...

Erm Xpe, Nnt Sy Try Tanye Mod Kt Sane.  ;D ;D

UPDATED : 02/11/09

WTB List :
You are not allowed to view links. Register or Login

Malaysian Bikers Community (MBC)

Re: Yamaha LC 135 V24
« Reply #279 on: July 30, 2009, 12:19:45 am »