Author Topic: Yamaha LC 135 V24  (Read 51099 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline anamis

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 17
Re: Yamaha LC 135 V24
« Reply #240 on: July 29, 2009, 09:11:04 am »
You are not allowed to view links. Register or Login
Berita Hangat!!! :) :)

kepada semua pemilik2 LC...huhu..
tadi aku baru je beli majalah KAPCHAI terbaru Bil:85 Ogos 2009..ade berita sgt2 menarik yg pasti buat korang teruja sampai konfom buat idung korang bedarah!!!..huhu ;D ;D

KMR Motor Sdn Bhd terletak tepi jln simpang 4, betol2 tepi trafik light jln pudu tuh..ade jual segala mcm eksesori dgn harga berpatutan..

bulan OGOS ni sempena bln merdeka, kedai ni menawarkan kaver set LC pd arge 299++ ja..huhu..  :) :)
pelbagai eksesori spt brt, faito, RB, gazi, YSS dll pn ade gak..jom kte serbu...untuk maklumat lanjut boleh beli majalah ni...atau layari..

You are not allowed to view links. Register or Login

atau

You are not allowed to view links. Register or Login

Salam WT
nasib baik tak beli YSS lagi ari tu..
berapa harga Gazi dan YSS?
Cikgu Anamis-016 6489676 (sms bole..kol pun bole)

Offline wan tuah

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 38
  • aku budak baru belajar
Re: Yamaha LC 135 V24
« Reply #241 on: July 29, 2009, 09:19:24 am »
You are not allowed to view links. Register or Login
nampaknya aku kene berguru ngan sifu wan tuah ni..tak larat aku nk henjut p putrajaya 120~130 ari..tolong rekemen kedai ker takpun bro bole buat sindri?taman danau desa dkt sgt sbb wife sy keje kat TDMC..bole minum skali - skala..

huhu..zeolord bleh saje klu nak ajak minum..sms je no kat bawah ni.. :)
aku ni ilmu pemotoran xdelah byk...xde blaja pn..byk base on my experience je. :)
klu nak tahu kene tnya mahaguru..didadanya penuh ngn ilmu tu..moto dia laju tu... ;D ;D

skrg bro duk area mana??klu nak buat enjin sy cadangkan bro buat kat bengkel yg dh biasa bikin LC ni dan bro leh percaya kt pomen dia tu..klu tak nnt takut bro kene tipu je...lps tu jgn plak bertukar pomen...
klu nak laju byk barang kene tukar..ni bermakna bro kene berani labur duit la. ;D ;D

aku bikin moto ni kat sepang..klu bro sanggup trun sepang bleh je..huhu. ;D ;D

WanTuah/NINJA ZX 150/Special Edition/NCG5332/Taman Danau Desa/Seremban2/Melaka/012-3819591

Offline wan tuah

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 38
  • aku budak baru belajar
Re: Yamaha LC 135 V24
« Reply #242 on: July 29, 2009, 09:24:45 am »
You are not allowed to view links. Register or Login
Salam WT
nasib baik tak beli YSS lagi ari tu..
berapa harga Gazi dan YSS?

salam bro... :) :)
sy tak pasti arge nye berape..blom usha kedai nye pun lagi..promosi ni utk bln ogos je..igt nak g servey arge gak...dlm majalah ni xde plak tulis arge utk gazi n yss..
WanTuah/NINJA ZX 150/Special Edition/NCG5332/Taman Danau Desa/Seremban2/Melaka/012-3819591

Offline wan tuah

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 38
  • aku budak baru belajar
Re: Yamaha LC 135 V24
« Reply #243 on: July 29, 2009, 09:34:03 am »
You are not allowed to view links. Register or Login
pakai ja carb KOSO madi weh..
size 32mm dah ciukup untuk melayangkan moto lu.
harga pun murah..
setting pun senang.
mainjet 130
pilot jet 38
tapak carb kene beli lain la..
wa pun dah try carb ni.


salam mahaguru.. :) :)
Carb KOSO ni bpe ratus??bleh sy tahu tak ape bezanye klu guna Carb saiz 28mm n saiz 32mm ni??
maksud sy dari segi performnce n penggunaan minyak nye.. :) :) :)
WanTuah/NINJA ZX 150/Special Edition/NCG5332/Taman Danau Desa/Seremban2/Melaka/012-3819591

Offline wan tuah

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 38
  • aku budak baru belajar
Re: Yamaha LC 135 V24
« Reply #244 on: July 29, 2009, 09:51:24 am »
salam semua... :) :)
bleh aku tahu tak...ade ke di kalangan LCian smua yg dh pakai foot race???
klu mana yg dh pakai bleh la kte kongsi pengalaman.. :)
mcm mana klu travel jauh..lenguh tak kaki??
ape kelebihan dan kekurangan nye bile dh pakai foot race ni..coz aku teringin nak pasang benda ni...
harap sahabat2 smua dapat membantu...peace!!! ;) ;) ;) ;)
WanTuah/NINJA ZX 150/Special Edition/NCG5332/Taman Danau Desa/Seremban2/Melaka/012-3819591

Offline wan tuah

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 38
  • aku budak baru belajar
Re: Yamaha LC 135 V24
« Reply #245 on: July 29, 2009, 10:07:07 am »
You are not allowed to view links. Register or Login
Ak Bli Kt Org, Kt Forum Kom135.

Nick Die LapanPuluhEnam.

Bwh Ni Link Forum Tersebut. Try La Usya.  ;D ;D

You are not allowed to view links. Register or Login

salam rossy...
aku dh try berdaftar ngn kom135 lbh 3 mggu tapi sampai skrg tak dapat join lagi...mana mana ni...bleh bitau tak caranya....
WanTuah/NINJA ZX 150/Special Edition/NCG5332/Taman Danau Desa/Seremban2/Melaka/012-3819591

Offline vandamme

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 58
Re: Yamaha LC 135 V24
« Reply #246 on: July 29, 2009, 10:54:32 am »
to bro Wan Tuah..

kedai tu kat kawasan mana?? menarik gak offer tu.boleh gi tengok..

Thanks bro anamis bagi info pasal fork stabiliser tu.

tak sabar nak meronda kat sri muda la. :laugh:
You are not allowed to view links. Register or LoginYou are not allowed to view links. Register or Login

Offline madi^kuale

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 273
Re: Yamaha LC 135 V24
« Reply #247 on: July 29, 2009, 11:11:07 am »
You are not allowed to view links. Register or Login
mesti ngam punye...carb ni mmg utk LC...siap ada tapak skali..tapi nnt tempat tadah minyak hitam dh tak leh pasang kene bukak..sbb carb tu beso skit...kene modi skit bekas tu klu nak pasang gak..tanya pomen kedai yg hang slalu pegi tu mesti ade punye...satu lagi carb uma racing...tp carb ni lebih sesuai utk litar lumba je...sbb nye..klu nak tahu tanye la aku..huhu.. ;D ;D..

aku buat moto aku laju bukan utk belumba..cuma utk sedap jalan je...ari2 keje travel jauh...
walau dh tukar carb minyak up 40sen je dr carb biasa..hehe.. ;D ;D
carb keihin ni leh masuk tps x? Brp harga carb ni ye?

Offline anamis

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 17
Re: Yamaha LC 135 V24
« Reply #248 on: July 29, 2009, 11:17:04 am »
Tgh free ni sampai kul 12
Cikgu Anamis-016 6489676 (sms bole..kol pun bole)

Offline lobk

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 28
  • ?
Re: Yamaha LC 135 V24
« Reply #249 on: July 29, 2009, 11:26:38 am »
You are not allowed to view links. Register or Login
salam bro... :) :)
sy tak pasti arge nye berape..blom usha kedai nye pun lagi..promosi ni utk bln ogos je..igt nak g servey arge gak...dlm majalah ni xde plak tulis arge utk gazi n yss..

Eh...eh...eh...boleh sesape tolong terangkan dgn lebih lanjut camner nak gi kedai tu?
Area maner ar....aku pun berminat. Klu ada map lagi cun......
< lobk / Yamaha LC ES / black 'batik' / Seremban-KL >

Offline ibnu_adenan

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 4
  • idop mesti patuh..
Re: Yamaha LC 135 V24
« Reply #250 on: July 29, 2009, 01:03:20 pm »
maaf aku lari tajuk....
tgh godek2 internet aku jmpe 2 mende bez..
korg tgok la sndri...

aloooo...
aku jmpe tread singapore...aksesori diorg lg bnyk..... ;D :D ;D ;D ;D :o :o :o
click sini You are not allowed to view links. Register or Login


lg 1 utk tatapan ramai....jangan la buat moto laju2....
seram aku tgok... :'( :'( :'( :'( :'( :'(

You are not allowed to view links. Register or Login    :angel: :angel: :angel: :angel:

utk renungan... ;D..
« Last Edit: July 29, 2009, 01:11:40 pm by ibnu_adenan »

Offline wan tuah

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 38
  • aku budak baru belajar
Re: Yamaha LC 135 V24
« Reply #251 on: July 29, 2009, 01:41:42 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
to bro Wan Tuah..

kedai tu kat kawasan mana?? menarik gak offer tu.boleh gi tengok..

Thanks bro anamis bagi info pasal fork stabiliser tu.

tak sabar nak meronda kat sri muda la. :laugh:

kedai tu kat area jalan pudu..betul2 kat simpang 4 trafik light dh leh nampak kedai tu..kedai tu tepi jalan corner lot..ni aku baru je balik dari kedai tu..dapat gak mono yg aku cari..YSS yg ade tabung model M0302-205T...kat kedai lain klu x silap aku arge mono ni RM 400++..ni aku dpt rm350 je..
WanTuah/NINJA ZX 150/Special Edition/NCG5332/Taman Danau Desa/Seremban2/Melaka/012-3819591

Offline wan tuah

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 38
  • aku budak baru belajar
Re: Yamaha LC 135 V24
« Reply #252 on: July 29, 2009, 01:48:27 pm »
untuk maklumat korang..kedai tu hanya ofer kaver set je..rm299++..klu siap pasang rm230..
barang2 high performance utk LC mmg byk..ade yg murah ade yg mahal..sesape yg duk area lembah klang rasanye tak rugi klu dtg kedai ni... :)

nnt sesapa yg nak pegi ajak la aku sama...bleh jumpa dan berkenalan dgn lebih dekat..no aku ade kat bawah ni..sms je..huhu ;D
WanTuah/NINJA ZX 150/Special Edition/NCG5332/Taman Danau Desa/Seremban2/Melaka/012-3819591

Offline anamis

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 17
Re: Yamaha LC 135 V24
« Reply #253 on: July 29, 2009, 01:54:04 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
untuk maklumat korang..kedai tu hanya ofer kaver set je..rm299++..klu siap pasang rm230..
barang2 high performance utk LC mmg byk..ade yg murah ade yg mahal..sesape yg duk area lembah klang rasanye tak rugi klu dtg kedai ni... :)

nnt sesapa yg nak pegi ajak la aku sama...bleh jumpa dan berkenalan dgn lebih dekat..no aku ade kat bawah ni..sms je..huhu ;D
RM330  la
Cikgu Anamis-016 6489676 (sms bole..kol pun bole)

Offline wan tuah

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 38
  • aku budak baru belajar
Re: Yamaha LC 135 V24
« Reply #254 on: July 29, 2009, 01:54:51 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
carb keihin ni leh masuk tps x? Brp harga carb ni ye?


tps!!!tak pasti plak..nnt aku tanye pomen tu..arge aku dpt RM200..tapak carb tu lain arge.rm40..tapi xtahu la tempat hang leh dpt bpe!! :)
WanTuah/NINJA ZX 150/Special Edition/NCG5332/Taman Danau Desa/Seremban2/Melaka/012-3819591

Offline wan tuah

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 38
  • aku budak baru belajar
Re: Yamaha LC 135 V24
« Reply #255 on: July 29, 2009, 01:56:19 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
RM330  la

betul3x...skali salah tekan daa...haha.. ;D ;D ;D
WanTuah/NINJA ZX 150/Special Edition/NCG5332/Taman Danau Desa/Seremban2/Melaka/012-3819591

Offline chuckie

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 5
  • ...peace no racism...
Re: Yamaha LC 135 V24
« Reply #256 on: July 29, 2009, 02:11:55 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
tps!!!tak pasti plak..nnt aku tanye pomen tu..arge aku dpt RM200..tapak carb tu lain arge.rm40..tapi xtahu la tempat hang leh dpt bpe!! :)
salam bro...ikut apa yg aku tau...carb yg ada tps rege dia mahal bro...dlm nilai 1k-3k...
so carb keihin yg bro ckp kn nie...brkemungkina keihin pwk or pwl...
size cab nie brape bro?keihin nie original dari motor ker...?
n pada semua geng lc kt sini...semua nie penah berjmpe x?
kira...menlepak bersama2 la...melainkan berforum kt mbc nie?
« Last Edit: July 29, 2009, 02:22:29 pm by chuckie »

Offline anamis

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 17
Re: Yamaha LC 135 V24
« Reply #257 on: July 29, 2009, 02:32:17 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
salam bro...ikut apa yg aku tau...carb yg ada tps rege dia mahal bro...dlm nilai 1k-3k...
so carb keihin yg bro ckp kn nie...brkemungkina keihin pwk or pwl...
size cab nie brape bro?keihin nie original dari motor ker...?
n pada semua geng lc kt sini...semua nie penah berjmpe x?
kira...menlepak bersama2 la...melainkan berforum kt mbc nie?
JOM..
mggu ni pun bole
Cikgu Anamis-016 6489676 (sms bole..kol pun bole)

Offline vandamme

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 58
Re: Yamaha LC 135 V24
« Reply #258 on: July 29, 2009, 02:39:15 pm »
kat kedai Sri Muda tu ada jekat yang cun-cun tak..?

Jeket tebal tapi tak panas sangat.

Saya pun setuju kita semua jumpa dan minum-minum..Boleh kenal rapat lagi.
You are not allowed to view links. Register or LoginYou are not allowed to view links. Register or Login

Offline anamis

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 17
Re: Yamaha LC 135 V24
« Reply #259 on: July 29, 2009, 02:51:20 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
kat kedai Sri Muda tu ada jekat yang cun-cun tak..?

Jeket tebal tapi tak panas sangat.

Saya pun setuju kita semua jumpa dan minum-minum..Boleh kenal rapat lagi.

Kat Kedai YY Pang banyak..ari tu Wan Tuah dah nak sambar Yamaha Fiat hehehehe
Cikgu Anamis-016 6489676 (sms bole..kol pun bole)

Malaysian Bikers Community (MBC)

Re: Yamaha LC 135 V24
« Reply #259 on: July 29, 2009, 02:51:20 pm »