Author Topic: HONDA CB 400 V10 ::  (Read 33754 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline blackfire

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 260
Re: HONDA CB 400 V10 ::
« Reply #340 on: August 18, 2009, 09:38:28 am »
You are not allowed to view links. Register or Login
bro lan aku nak servis fork dpn boleh tah....sebelah dah bocor la....

dan pada sesapa ada mencari cari absober belakang showa utk CB400 leh roger sama aku....

mtigo, dua2 benda tu bawak je kat bro lan cb4, gerenti setel. ;D
[/URL]
mudah.my/blackfire-used-tyre
You are not allowed to view links. Register or Login[/URL]
You are not allowed to view links. Register or Login
Selling Used / New tyre and Parts for SBK

Offline ZamEp

  • Lesen L
  • Posts: 1
Re: HONDA CB 400 V10 ::
« Reply #341 on: August 18, 2009, 10:07:37 am »
bro azmi_unikl you got pm

Offline azmi_unikl

  • Lesen L
  • Posts: 1
Re: HONDA CB 400 V10 ::
« Reply #342 on: August 18, 2009, 02:24:38 pm »
Bro ZamEP...message replied....
x dpt...text me...0123636205

Offline lan cb4

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 106
Re: HONDA CB 400 V10 ::
« Reply #343 on: August 19, 2009, 12:18:46 am »
Slm keng kwn.. de beberapa barangan CB letgo..


Link nyer.... You are not allowed to view links. Register or Login
« Last Edit: August 19, 2009, 12:32:29 am by lan cb4 »
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline saiful7168

  • Licensed Seller
  • *
  • Posts: 113
Re: HONDA CB 400 V10 ::
« Reply #344 on: August 19, 2009, 01:56:07 am »
Salam bro2 cb4 sekelian. Saya nk tany kat dalam mudah ada Honda CB400 Super Four - Hyper VTEC II -03 RM 32 500 utk dijual. Relevan tk harga ni? Then ada lg satu cb400 super four rm23000.

kalu rege baru brp yer? maaf yer bertanya. Abg sy tgh kemaruk nk angkat cb400..
Motor Tetap Layan, Solat Jgn Tinggal..

Offline lan cb4

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 106
Re: HONDA CB 400 V10 ::
« Reply #345 on: August 19, 2009, 02:12:08 am »
You are not allowed to view links. Register or Login
Salam bro2 cb4 sekelian. Saya nk tany kat dalam mudah ada Honda CB400 Super Four - Hyper VTEC II -03 RM 32 500 utk dijual. Relevan tk harga ni? Then ada lg satu cb400 super four rm23000.

kalu rege baru brp yer? maaf yer bertanya. Abg sy tgh kemaruk nk angkat cb400..

Tuk motor warganegara M'sia, kire ok tu bro.. amik yg Vtec II.. perhhh lazatttt... ;D ;D
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline ZamEp

  • Lesen L
  • Posts: 1
Re: HONDA CB 400 V10 ::
« Reply #346 on: August 19, 2009, 09:37:32 am »
You are not allowed to view links. Register or Login
Slm keng kwn.. de beberapa barangan CB letgo..


Link nyer.... You are not allowed to view links. Register or Login

tak sangka banyak spare part boleh didapati dekat sini dengan harga yang munasabah.....
You are not allowed to view links. Register or Login
Salam bro2 cb4 sekelian. Saya nk tany kat dalam mudah ada Honda CB400 Super Four - Hyper VTEC II -03 RM 32 500 utk dijual. Relevan tk harga ni? Then ada lg satu cb400 super four rm23000.

kalu rege baru brp yer? maaf yer bertanya. Abg sy tgh kemaruk nk angkat cb400..

salam bro.... kalau berkemampuan baik amik yang malaysian registered.... senang tak pening kepala... saya pun dok kumpul duit lagi nak sambor cb4 yg ada vtec tuu.... skng nie dalam forum sing biker ramai yg nak jual cb4 yg verison baru pun ada.....

You are not allowed to view links. Register or Login

Bro ZamEP...message replied....
x dpt...text me...0123636205

tak masuk lagi kot masage nye....nanti gua text dkt hp ...thanks

Offline ZamEp

  • Lesen L
  • Posts: 1
Re: HONDA CB 400 V10 ::
« Reply #347 on: August 21, 2009, 11:37:31 am »
salam bro sekalian... ada tak owner cb4 dalam forum nie yang tinggal dekat area2 N9 atau  selatan selangor??.... boleeh tak kasi contact no?  bukan aper boleh ler nak tanye serbaa sedikit berkennaan dengan motor2 cb4  nie sambil2 lepak2 minum teh....

Offline bai81

  • Baru Daftar
  • Posts: 0
Re: HONDA CB 400 V10 ::
« Reply #348 on: August 21, 2009, 03:48:05 pm »
Selamat Berpuasa Kpd Warga Cb 400  ;D

Offline vtecbest2

  • Lesen L
  • Posts: 1
  • REDUCE+REUSE+RECYCLE
Re: HONDA CB 400 V10 ::
« Reply #349 on: August 21, 2009, 04:31:07 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
salam bro sekalian... ada tak owner cb4 dalam forum nie yang tinggal dekat area2 N9 atau  selatan selangor??.... boleeh tak kasi contact no?  bukan aper boleh ler nak tanye serbaa sedikit berkennaan dengan motor2 cb4  nie sambil2 lepak2 minum teh....

salam bro aku n9 tak tau area mane. tapi kalau p9 kat umah aku..bleh le kalu nak lepak2. u got pm bro

Offline pjo

  • Baru Daftar
  • Posts: 0
Re: HONDA CB 400 V10 ::
« Reply #350 on: August 22, 2009, 03:12:51 am »
salam,
saje nak mencelah. kerap gak tengok thread cb4 ni. ye la minat gila kat cb4.tapi kurang post.
just 'selamat berpuasa' kepada all pemilik cb4.
kelmarinsekarangesok

Offline Abdullah

  • Licensed Seller
  • *
  • Posts: 28
Re: HONDA CB 400 V10 ::
« Reply #351 on: August 22, 2009, 05:11:00 am »
You are not allowed to view links. Register or Login
Tuk motor warganegara M'sia, kire ok tu bro.. amik yg Vtec II.. perhhh lazatttt... ;D ;D

camana lak dengan masalah sistem VTEC ni..
1. boleh rosak ke?
2. kos repair mahal ke?
3. spare part sistem ni mudah tak?

tolong cite skit Tuan Lan @ otai2 lain.. mana la tau terbeli ke nti  :angel:

Offline ZamEp

  • Lesen L
  • Posts: 1
Re: HONDA CB 400 V10 ::
« Reply #352 on: August 23, 2009, 10:07:34 am »
kacukan CB+CBR


Offline onii

  • Licensed Seller
  • ****
  • Posts: 1269
Re: HONDA CB 400 V10 ::
« Reply #353 on: August 24, 2009, 12:43:04 pm »
perghh....menarik

selamat berpuasa semua

You are not allowed to view links. Register or Login

Offline lan cb4

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 106
Re: HONDA CB 400 V10 ::
« Reply #354 on: August 24, 2009, 01:58:26 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
camana lak dengan masalah sistem VTEC ni..
1. boleh rosak ke?
2. kos repair mahal ke?
3. spare part sistem ni mudah tak?

tolong cite skit Tuan Lan @ otai2 lain.. mana la tau terbeli ke nti  :angel:

Rosak.. sudah semertinye bleh rosak, tp bila x tau la.. ;D ;D
Klu kos repair x pasti la cz belum ada lg kwn2 yg rosak, cuma penah jumpa bukak v-tec cara manual
Maybe de problem ngn wiring/relay pd signal RPM x berfungsi (aku agak jer  ;D ;D)
Sparepart nk kt mudah tu tak gak.. tp senang nk dpt la.. hehehe..

Yg pasti.. vtec mmg best...  ;D ;D

Selamat Berpuasa Kawan2... pst.. x teringin ke berbuka bersama2?? jom...
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline zali2

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 2
Re: HONDA CB 400 V10 ::
« Reply #355 on: August 25, 2009, 01:05:17 am »
You are not allowed to view links. Register or Login
tadi pi penang..ada sebuah cb4 vtech 3 utk dijual RM39K...plat baru...moto recond kot..

selamat berpuasa kpd semua kawan-kawan...
« Last Edit: August 25, 2009, 01:09:49 am by zali2 »

Offline naszweg

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 12
Re: HONDA CB 400 V10 ::
« Reply #356 on: August 25, 2009, 08:47:32 am »
cb4 ni takde ke yg rege bawah 30k ek...
bila ler nak nak ble pakai cb4 ni..

Offline pirateofyoursoul

  • MBC Support
  • *****
  • Posts: 439
  • being me...
Re: HONDA CB 400 V10 ::
« Reply #357 on: August 25, 2009, 10:02:55 am »
ada bang nasz...cuma mungkin version nya lain laa...adoii...dah ada zz6 tu ok la tu...
sifu lan,
camana nak tau atau apakah tanda-tanda vtec bermasalah atau rosak?
r@Ge aG@1nSt tHe mAcHIne!.

Offline tuanhafizan

  • MBC Support
  • *****
  • Posts: 1594
  • Must Go Faster
Re: HONDA CB 400 V10 ::
« Reply #358 on: August 25, 2009, 10:49:15 am »
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
tadi pi penang..ada sebuah cb4 vtech 3 utk dijual RM39K...plat baru...moto recond kot..

selamat berpuasa kpd semua kawan-kawan...


wah... agak2 buleh wat loan tak tu?

I ride to better understand myself, my machine, the lands in which I ride, and to seek out and know other bikers like m

Offline lan cb4

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 106
Re: HONDA CB 400 V10 ::
« Reply #359 on: August 25, 2009, 11:03:36 am »
Mambang.. kena cepat sikt.. hehehe... Thanks Zali2.. ;D ;D
You are not allowed to view links. Register or Login