MBC Forum Banner

Author Topic: Pendaftaran forumer baru  (Read 919 times)

Offline pirateofyoursoul

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 522
  • Popularity: +0/-0
  • OraMinggirTabrak!
    • View Profile
Pendaftaran forumer baru
« on: 21 November , 2018, 09:55:44 AM »
Untuk semua forumer, untuk mendaftar sebagai forumer buat masa ini perlukan admin approval. Ini bagi menangani masalah spammer yang kian hebat. Admin tidak cukup tangan untuk menguruskannya. Admin dengan ini memohon ampun diatas kekurangan admin. Sekiranya ada forumer baru yang ingin join dan diperkenalkan oleh forumer sedia ada, mohon forumer yang memperkenalkan untuk PM adminuntuk admin approvekan segera.

Terima kasih

To all forumers, to register as a forumer needs an admin approval for the time being. This is to handle the spammer matter that gets worsen everyday. Admin with his limitation cannot cope this alone. If there is a request to register as a forumer and introduce to this by the registered forumer, please have the registered forumer to PM admin the nick newly requested to join the forum.

Thank you.
« Last Edit: 21 November , 2018, 09:59:16 AM by pirateofyoursoul »
RageAGainstTheMachine!
OraMinggirTabrak!

Offline hensem

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: Pendaftaran forumer baru
« Reply #1 on: 21 November , 2018, 21:39:39 PM »
cam tu org tak de geng tak merasa la join. nasib baik aku dah register awal2.

tak dak cara lain ke?

Offline pirateofyoursoul

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 522
  • Popularity: +0/-0
  • OraMinggirTabrak!
    • View Profile
Re: Pendaftaran forumer baru
« Reply #2 on: 22 November , 2018, 08:56:14 AM »
cam tu org tak de geng tak merasa la join. nasib baik aku dah register awal2.

tak dak cara lain ke?
boleh je register boss. Admin akan approvekan. cuma mungkin lambat sikit la. Tu tengah pening camana nak handle spammer ni. Ada idea ke boss?
RageAGainstTheMachine!
OraMinggirTabrak!

Offline Adimanap

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: Pendaftaran forumer baru
« Reply #3 on: 23 November , 2018, 16:58:34 PM »
Terimakasih Tuan Admin approvekan request saya, akan support dengan sebaik mungkin.

Offline pirateofyoursoul

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 522
  • Popularity: +0/-0
  • OraMinggirTabrak!
    • View Profile
Re: Pendaftaran forumer baru
« Reply #4 on: 26 November , 2018, 09:10:49 AM »
Terimakasih Tuan Admin approvekan request saya, akan support dengan sebaik mungkin.
terima kasih kembali tuan. Mohon tunjuk ajar dan support dari tuan. Banyak benda kena belajar.
RageAGainstTheMachine!
OraMinggirTabrak!