MBC Forum Banner

Author Topic: Sebab syarikat tak amik tanggungjawab aku kehilang RM6k  (Read 756 times)

Offline LightRider

  • Newbie
  • *
  • Posts: 9
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
    • LightRider Youtube
Sebab syarikat tak amik tanggungjawab aku kehilang RM6k
« on: 07 November , 2018, 19:50:51 PM »
Jadi yg mana kenal acc ni tau la siapa aku. Hari sabtu lepas aku accident disebabkan kecuaian syarikat Batu Pahat Transport Service Sdn Bhd sebab diorang tak service treler betul2 bukan lori bro, treler, drive shaft diorang pecah aku langgar batang drive shaft treler tu then accident.

Bukan moto je rosak aku punya equipment rakaman pun pecah, camera, voice recorder, phone dgn laptop kerugian hampir RM6K. Yang sempat amik atas jalan phone je sebb ada simcard lain2 bersepai atas highway

Aku call boss dia perempuan cina mintak suruh bayar untuk phone je dalam RM1500, then dia kata apsal dia nak bayar bukan salah dia salah pekerja dia sebab tak service treler betul2. Kepala bana kau tu kerja kau sebagai boss utk pastikan brg2 semua okay.

Dia xnak bayar then aku kata aku nak viralkan benda ni. Okay dia challenge aku, tolong viralkan benda supaya org lain tidak terkena.
<br /> <br />
A Man With Two Wheels

Offline pirateofyoursoul

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 511
  • Popularity: +0/-0
  • OraMinggirTabrak!
    • View Profile
Re: Sebab syarikat tak amik tanggungjawab aku kehilang RM6k
« Reply #1 on: 08 November , 2018, 09:26:26 AM »
alamak, bro keadaan camana? apa yang cedera? ada buat report polis tak?
RageAGainstTheMachine!
OraMinggirTabrak!