Author Topic: Kedai Jual Fullface LTD/ INDEX/ KHI sekitar Kuala Lumpur  (Read 8843 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline takata

  • Licensed Seller
  • *
  • Posts: 69
  • 017 - 399 8259
Re: Kedai Jual Fullface LTD/ INDEX/ KHI sekitar Kuala Lumpur
« Reply #20 on: February 18, 2009, 10:06:46 am »
sol nie rasenyer taiwan.... ::)
You are not allowed to view links. Register or Login
Get your's here
syah-takata.blogspot.com

Offline raimi_thedevils

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 9
Re: Kedai Jual Fullface LTD/ INDEX/ KHI sekitar Kuala Lumpur
« Reply #21 on: March 12, 2010, 11:58:58 am »
klu JAX try crk kt KMR jln pasar..

Offline WILLIAM650

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 1279
  • welcome into my life...
Re: Kedai Jual Fullface LTD/ INDEX/ KHI sekitar Kuala Lumpur
« Reply #22 on: March 14, 2010, 01:15:26 am »
You are not allowed to view links. Register or Login
sol nie rasenyer taiwan.... ::)
ya..memang taiwan..
Used part for sale:
1) Ori UMA RACING CARBURATORS 28mm + mainjet set /pilot jet set
2) ABSORBER G@Zi Hyper Evolution Damper(sesuai utk wave/shogun/kriss & etc..)

intrested please PM me...

Offline dindan

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 46
Re: Kedai Jual Fullface LTD/ INDEX/ KHI sekitar Kuala Lumpur
« Reply #23 on: March 14, 2010, 02:21:58 pm »
salam...

pertanyaan di luar kawasan  ;D
ada sapa2 taw kedai jual helmet yg disyorkan kt area sbrg perai (butterworth, bm, perda, sbrg jaya, dan kawasan sewaktu dgnnya)

tq
mesin tebu v.2 coming soon~~

Offline WILLIAM650

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 1279
  • welcome into my life...
Re: Kedai Jual Fullface LTD/ INDEX/ KHI sekitar Kuala Lumpur
« Reply #24 on: March 14, 2010, 04:42:35 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
salam...

pertanyaan di luar kawasan  ;D
ada sapa2 taw kedai jual helmet yg disyorkan kt area sbrg perai (butterworth, bm, perda, sbrg jaya, dan kawasan sewaktu dgnnya)

tq
kat megamall sebelah..kedai mtr yg besar tu...MEGA FORTUNE bikers shop..
Used part for sale:
1) Ori UMA RACING CARBURATORS 28mm + mainjet set /pilot jet set
2) ABSORBER G@Zi Hyper Evolution Damper(sesuai utk wave/shogun/kriss & etc..)

intrested please PM me...

Offline Jebon RS

  • Licensed Seller
  • ***
  • Posts: 508
  • EveryBody come from ZERO..!!!!!
    • http://mopedperformanceparts.blogspot.com/
Re: Kedai Jual Fullface LTD/ INDEX/ KHI sekitar Kuala Lumpur
« Reply #25 on: March 15, 2010, 12:07:47 am »
Kalau berminat dgn:

INDEX Titan III
INDEX Extreme II
INDEX Hybrid

Boleh call saya di 0162331484 atau datang terus ke kedai di Kelana Jaya, sy ada bwk masuk helmet2 di atas.....Helmet 2nd hand pun ada mcm Shoei, AGV dll.....
You are not allowed to view links. Register or Login

You are not allowed to view links. Register or Login

Offline WILLIAM650

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 1279
  • welcome into my life...
Re: Kedai Jual Fullface LTD/ INDEX/ KHI sekitar Kuala Lumpur
« Reply #26 on: March 15, 2010, 12:19:40 am »
You are not allowed to view links. Register or Login
Kalau berminat dgn:

INDEX Titan III
INDEX Extreme II
INDEX Hybrid

Boleh call saya di 0162331484 atau datang terus ke kedai di Kelana Jaya, sy ada bwk masuk helmet2 di atas.....Helmet 2nd hand pun ada mcm Shoei, AGV dll.....
bro kasi la upload gambar..
Used part for sale:
1) Ori UMA RACING CARBURATORS 28mm + mainjet set /pilot jet set
2) ABSORBER G@Zi Hyper Evolution Damper(sesuai utk wave/shogun/kriss & etc..)

intrested please PM me...

Offline alldisc

  • Lesen B1
  • ***
  • Posts: 744
  • 2 stroke craze - Bernafas pun keluar asap!
Re: Kedai Jual Fullface LTD/ INDEX/ KHI sekitar Kuala Lumpur
« Reply #27 on: March 15, 2010, 06:52:14 pm »
aku guna helmet full face LTD. design memang lah tak puas hati termasuk grafik. tapi perlindungan lebih baik dari helmet open face tentunya.

aku beli di kajang dapat RM140 (visor clear), bro kipas (KR150) pula dapat RM120. utk harga 1/3 lebih murah dari SOL rasanya berbaloi-baloi... u pay more for SOL hanya utk design menawan, grafik dan jenama.

RM140 utk helmet full face memang hilang akal. tak dapat 10 tahun dulu apatah lagi 15 thn lepas.

kasik bersihh.. yehaaa...

Offline WILLIAM650

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 1279
  • welcome into my life...
Re: Kedai Jual Fullface LTD/ INDEX/ KHI sekitar Kuala Lumpur
« Reply #28 on: March 15, 2010, 10:08:44 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
aku guna helmet full face LTD. design memang lah tak puas hati termasuk grafik. tapi perlindungan lebih baik dari helmet open face tentunya.

aku beli di kajang dapat RM140 (visor clear), bro kipas (KR150) pula dapat RM120. utk harga 1/3 lebih murah dari SOL rasanya berbaloi-baloi... u pay more for SOL hanya utk design menawan, grafik dan jenama.

RM140 utk helmet full face memang hilang akal. tak dapat 10 tahun dulu apatah lagi 15 thn lepas.
rm140 utk sebiji full face..memang berbaloi..so open face pun lebih dari itu..
Used part for sale:
1) Ori UMA RACING CARBURATORS 28mm + mainjet set /pilot jet set
2) ABSORBER G@Zi Hyper Evolution Damper(sesuai utk wave/shogun/kriss & etc..)

intrested please PM me...

Offline badman08

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 37
Re: Kedai Jual Fullface LTD/ INDEX/ KHI sekitar Kuala Lumpur
« Reply #29 on: March 15, 2010, 11:34:52 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
rm140 utk sebiji full face..memang berbaloi..so open face pun lebih dari itu..

i beli 160 di penang
mmg berbaloi and baik dari open face pasal kadang2 jln jauh pakai full face, tebu pun tak masuk
quality , okok lah. ringan dari helme swan open face
160 ada graphic pun okok lah



!! Smallest GPS tracker for motorbike Sales !!
Click at link below for more information

You are not allowed to view links. Register or Login

Offline imcop

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 807
  • "良い夫のために良い妻"
Re: Kedai Jual Fullface LTD/ INDEX/ KHI sekitar Kuala Lumpur
« Reply #30 on: March 15, 2010, 11:40:34 pm »
camni ke full LTD  ::)

« Last Edit: March 15, 2010, 11:43:25 pm by imcop »
"Hidup umpama air"

Offline ham888

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 1049
  • Wave X BiruKu
Re: Kedai Jual Fullface LTD/ INDEX/ KHI sekitar Kuala Lumpur
« Reply #31 on: March 15, 2010, 11:46:10 pm »
helmet KHI fullface xde jual ke??
bli la brangan buatan malaysia..
ak pakai fullface MHR bli second rm160..
visor payah mau cari.. :'( :'(
You are not allowed to view links. Register or LoginYou are not allowed to view links. Register or Login

to let go item;
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline WILLIAM650

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 1279
  • welcome into my life...
Re: Kedai Jual Fullface LTD/ INDEX/ KHI sekitar Kuala Lumpur
« Reply #32 on: March 15, 2010, 11:54:23 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
i beli 160 di penang
mmg berbaloi and baik dari open face pasal kadang2 jln jauh pakai full face, tebu pun tak masuk
quality , okok lah. ringan dari helme swan open face
160 ada graphic pun okok lah




murah..ade pict tak?
Used part for sale:
1) Ori UMA RACING CARBURATORS 28mm + mainjet set /pilot jet set
2) ABSORBER G@Zi Hyper Evolution Damper(sesuai utk wave/shogun/kriss & etc..)

intrested please PM me...

Offline jass80

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 147
  • ::we are bikers::
Re: Kedai Jual Fullface LTD/ INDEX/ KHI sekitar Kuala Lumpur
« Reply #33 on: March 17, 2010, 01:28:37 am »
You are not allowed to view links. Register or Login
aku guna helmet full face LTD. design memang lah tak puas hati termasuk grafik. tapi perlindungan lebih baik dari helmet open face tentunya.

aku beli di kajang dapat RM140 (visor clear), bro kipas (KR150) pula dapat RM120. utk harga 1/3 lebih murah dari SOL rasanya berbaloi-baloi... u pay more for SOL hanya utk design menawan, grafik dan jenama.

RM140 utk helmet full face memang hilang akal. tak dapat 10 tahun dulu apatah lagi 15 thn lepas.

bole tau kedai tu kat maner bro?
gua pon kt kajang jgk nie

Honda Fame C90 - Honda C90 - Honda Hurricane 105 - Yamaha Ego S - Modenas GT 128 - Yamaha FZ150i - Honda CBR 250R ?

Offline alldisc

  • Lesen B1
  • ***
  • Posts: 744
  • 2 stroke craze - Bernafas pun keluar asap!
Re: Kedai Jual Fullface LTD/ INDEX/ KHI sekitar Kuala Lumpur
« Reply #34 on: March 17, 2010, 02:54:46 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
bole tau kedai tu kat maner bro?
gua pon kt kajang jgk nie

kedai tu kat area sg chua. kalau dari stadium, arah ke sg. chua. nt naik jambatan yg keretapi lalu kat bawah tu... sebelah kiri. sebelum celcom

dia sederet dgn kedai yg repair motor eksiden tu. kedai dia bersih dan cantik. ada mcm2 aksesori termasuk jaket dan glove. aku belum gertak, dia dah offer rega tu. tak silap, ada ARAI flip-up RM180.

good luck

kasik bersihh.. yehaaa...

Offline hanif_fxr

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 14
Re: Kedai Jual Fullface LTD/ INDEX/ KHI sekitar Kuala Lumpur
« Reply #35 on: March 17, 2010, 10:30:56 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
salam....sy da search thread serupa ini tapi xjumpa....so sy bukak ini topik........helmet skrg da season...so nak riki2 fullface baru la...

....tau x kedai2 yg jual fullface LTD/ INDEX/ KHI/ JAX dan brand2 lain yg harga lebih kurang.....KHI sy xpasi ade x jenis fullface.....Shoei/ Arai DLL yg rege mahal tolak tepi dulu sbb poket tgh nipis....da riki kat sentul/ pertama....xdek brand2 ni.......

...kalau ade info2 kat sini yek....tq
kwn2 semua.. ltd fullface ada kat sentul & pertama kompleks. sy dah pernah rayau cari akhir tahun lepas. sempat pegang & belek2 pun tp tak beli. harga $140 / $150. harga mcm berbaloi ukt fullface. semua background putih dgn corak daripada 1 warna shj spt biru, hijau dll. yg sy cari2 all black; belum pernah jumpa depan mata. perkara yg sy kurang minat dgn ltd fullface ialah :- ada satu saiz shj iaitu 60(?) lg satu ialah ltd fullface ni besar mcm rice cooker extra large! btw sy sekarang pakai three quarter punya helmet je. ltd rs-2 hitam metalik. sy pakai cermin mata; jadi fullface akan jadi leceh nak pakai & nak buka. maklumat tambahan :- sy berminat dgn sol flip-up hitam metalik tanpa sebarang grafik. harga masih belum ada rezeki nak beli... sekian maklumat yg sy ingin kongsi dgn kwn2 peminat motor semua di mbc. ride safely & carefully insyallah

Offline jass80

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 147
  • ::we are bikers::
Re: Kedai Jual Fullface LTD/ INDEX/ KHI sekitar Kuala Lumpur
« Reply #36 on: March 18, 2010, 02:35:03 am »
You are not allowed to view links. Register or Login
kedai tu kat area sg chua. kalau dari stadium, arah ke sg. chua. nt naik jambatan yg keretapi lalu kat bawah tu... sebelah kiri. sebelum celcom

dia sederet dgn kedai yg repair motor eksiden tu. kedai dia bersih dan cantik. ada mcm2 aksesori termasuk jaket dan glove. aku belum gertak, dia dah offer rega tu. tak silap, ada ARAI flip-up RM180.

good luck

wah,tau sesangat tuh.
tq2..dah gaji gua pegi  ;D

Honda Fame C90 - Honda C90 - Honda Hurricane 105 - Yamaha Ego S - Modenas GT 128 - Yamaha FZ150i - Honda CBR 250R ?

Offline WILLIAM650

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 1279
  • welcome into my life...
Re: Kedai Jual Fullface LTD/ INDEX/ KHI sekitar Kuala Lumpur
« Reply #37 on: March 18, 2010, 12:34:23 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
kedai tu kat area sg chua. kalau dari stadium, arah ke sg. chua. nt naik jambatan yg keretapi lalu kat bawah tu... sebelah kiri. sebelum celcom

dia sederet dgn kedai yg repair motor eksiden tu. kedai dia bersih dan cantik. ada mcm2 aksesori termasuk jaket dan glove. aku belum gertak, dia dah offer rega tu. tak silap, ada ARAI flip-up RM180.

good luck
bro..itu arai ramIII chiplak...kan..?
corak carbon fibre kan.?
i penah tanya...rm130lepas nego...kedai kat setapak...dkt dgn plaza idaman...
Used part for sale:
1) Ori UMA RACING CARBURATORS 28mm + mainjet set /pilot jet set
2) ABSORBER G@Zi Hyper Evolution Damper(sesuai utk wave/shogun/kriss & etc..)

intrested please PM me...

Offline NYAMUK

  • Lesen Antarabangsa
  • *****
  • Posts: 2826
  • seOTAI2 mana pun kita, mati kena tanam jugak...
Re: Kedai Jual Fullface LTD/ INDEX/ KHI sekitar Kuala Lumpur
« Reply #38 on: March 18, 2010, 02:34:49 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
salam...

pertanyaan di luar kawasan  ;D
ada sapa2 taw kedai jual helmet yg disyorkan kt area sbrg perai (butterworth, bm, perda, sbrg jaya, dan kawasan sewaktu dgnnya)

tq

david choo la. kedai dia kat telaga air. depan billion tu. kedai honda.

Offline WILLIAM650

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 1279
  • welcome into my life...
Re: Kedai Jual Fullface LTD/ INDEX/ KHI sekitar Kuala Lumpur
« Reply #39 on: March 18, 2010, 10:03:27 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
david choo la. kedai dia kat telaga air. depan billion tu. kedai honda.
huhu..advertisment baik punyer.....tu tapi tu kat penang bro......
Used part for sale:
1) Ori UMA RACING CARBURATORS 28mm + mainjet set /pilot jet set
2) ABSORBER G@Zi Hyper Evolution Damper(sesuai utk wave/shogun/kriss & etc..)

intrested please PM me...