Author Topic: siapa kat sini kerja dalam bidang perkapalan?  (Read 21976 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline vergildevil

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 217
Re: siapa kat sini kerja dalam bidang perkapalan?
« Reply #80 on: May 18, 2010, 09:54:06 AM »
salam...nak tanye la...sy ade pakcik yg keje kapal,  tp tak tau detail sgt ape pangkat dia dan keje dgn company ape..tapi ape yg penah dia ckp dlu...kalo agak2 da fadeup cari kerja kat darat tp tak dapat2, contact dia....dia boleh bwk naik kapal....ape kelulusan pun tak kesah....tapi ape yang dia cerita...dia slalu berlayar p sudan n jepun..agak2 ape pangkat die ek?? da banyk gak org yang berjaya naik kapal atas pertolongan dia...  ???
Akhrnyer........dpt gak lesen..

Offline EDDYween

  • Baru Daftar
  • Posts: 0
Re: siapa kat sini kerja dalam bidang perkapalan?
« Reply #81 on: May 20, 2010, 03:54:01 PM »
You are not allowed to view links. Register or Login
bro eddy,dah try inai kiara?cube la kontak..sane silap call arini sok dah kene naik...kapal sedut n korek pasir.bnyk kapal die,tug boat pun bnyk.tuk cari pgalaman leh la.

dah try tp tak der ape2 jwp pon tue arr aku dah poning...twing twing#$@%#$ 2miggu lepas sblum ko rply msg aku dah anta aku nyer resume siap ko lg..

Offline EDDYween

  • Baru Daftar
  • Posts: 0
Re: siapa kat sini kerja dalam bidang perkapalan?
« Reply #82 on: May 20, 2010, 04:10:45 PM »
You are not allowed to view links. Register or Login
dah try tp tak der ape2 jwp pon tue arr aku dah poning...twing twing#$@%#$ 2miggu lepas sblum ko rply msg aku dah anta aku nyer resume siap ko lg..

lu bgtau dkat inai kiara ader job aku dah try call x der pon email kat rimba ramin pon tak der camner nie...klu ader info lg email kat aku You are not allowed to view links. Register or Login for help

Offline ariffm0hd

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 126
  • ~AnoTher You~
Re: siapa kat sini kerja dalam bidang perkapalan?
« Reply #83 on: May 21, 2010, 09:22:27 PM »
You are not allowed to view links. Register or Login
aku naik jm indah,charter exxon mobil,dah sebulan sign on,ade 2bln lagi...ape2 info bgtau la.

owh.wke baru.patut aku tak kenai..
You are not allowed to view links. Register or Login
kahalil rahim dlm kenangan..
klik link ni... You are not allowed to view links. Register or Login

Offline tam_taufik

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 81
Re: siapa kat sini kerja dalam bidang perkapalan?
« Reply #84 on: June 21, 2010, 09:59:14 PM »
tumpang tny.. intake utk masuk alam brape kali setahun yer? nk apply insyaallah....

Offline farid

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 2
Re: siapa kat sini kerja dalam bidang perkapalan?
« Reply #85 on: June 23, 2010, 10:10:09 PM »
You are not allowed to view links. Register or Login
tumpang tny.. intake utk masuk alam brape kali setahun yer? nk apply insyaallah....

try la google akedemi laut malaysia... politeknik ungku omar pun ade kursus perkapalan

Offline de @t

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 146
Re: siapa kat sini kerja dalam bidang perkapalan?
« Reply #86 on: June 24, 2010, 05:38:04 AM »
You are not allowed to view links. Register or Login
try la google akedemi laut malaysia... politeknik ungku omar pun ade kursus perkapalan
salam. UniKL MIMET di Lumut Perak pun ada kursus Marine Engineering tu.

Offline sesiapa

  • Licensed Seller
  • *
  • Posts: 64
  • takkan nak pakai rxz smpi tua
Re: siapa kat sini kerja dalam bidang perkapalan?
« Reply #87 on: June 27, 2010, 01:50:36 AM »
kalo sesiapa yang berani nak bersaing international leh try Wilhemsen Shipping.. gaji besar punyer
cerita lebih hapa pun tarak.. tak payahla wei

Offline halfdead

  • Baru Daftar
  • Posts: 0
Re: siapa kat sini kerja dalam bidang perkapalan?
« Reply #88 on: September 02, 2010, 01:20:39 PM »
salam... aku juz student unikl mimet ja,.. tapi dalam bidang  perkapalan gak(fibre construction and maintenance) ada apa2 info.. leh bagitau..peluang kerja ka.. apa ka.. hehe..tahun depan grad

Offline muskay6797

  • Baru Daftar
  • Posts: 0
Re: siapa kat sini kerja dalam bidang perkapalan?
« Reply #89 on: September 06, 2010, 02:47:22 AM »
kalo fiber n construction ni bnyk peluang...try usha kompeni grandbanks kat pasir gudang.die buat bot mewah.kat lumut n manjung pn bnyk kompeni yang wat bot2 kastam polis n mcm2 le...aku igt satu je tulin marine.ko nak senang mintak je ship building mcm boustead syipyard,mmhe,muhibah,sapor,mcm2 lg...xigt aku.xdpt masuk kompeni pun join je ngan sub contractor.harap info ni mbantu ko mcari koje...

Offline halfdead

  • Baru Daftar
  • Posts: 0
Re: siapa kat sini kerja dalam bidang perkapalan?
« Reply #90 on: September 22, 2010, 10:29:39 AM »
owh. ok..tq for the info bro... nanti saya try kat grandbanks dulu k... ramai gak cakap kompeni ni menarik

Offline craw

  • Baru Daftar
  • Posts: 0
Re: siapa kat sini kerja dalam bidang perkapalan?
« Reply #91 on: October 03, 2010, 02:41:45 AM »
ak blajaq transport n logistic..
bole lepak ngn geng kapal x??hehe 8)

Offline kedah010

  • Baru Daftar
  • Posts: 0
Re: siapa kat sini kerja dalam bidang perkapalan?
« Reply #92 on: October 16, 2010, 12:33:07 AM »
budak baru kat sini... ab... salam kenalan semua

Offline sesiapa

  • Licensed Seller
  • *
  • Posts: 64
  • takkan nak pakai rxz smpi tua
Re: siapa kat sini kerja dalam bidang perkapalan?
« Reply #93 on: October 16, 2010, 05:15:41 PM »
You are not allowed to view links. Register or Login
budak baru kat sini... ab... salam kenalan semua

wslm.. AB kapal mane ye bro? Company ape?
cerita lebih hapa pun tarak.. tak payahla wei

Offline kedah010

  • Baru Daftar
  • Posts: 0
Re: siapa kat sini kerja dalam bidang perkapalan?
« Reply #94 on: October 16, 2010, 07:42:56 PM »
kapal offshore..blum ada kapal lagi..tengah rehat2...  ;D dah off 2 bulan...

Offline atoy

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 840
  • 99 better than 46
Re: siapa kat sini kerja dalam bidang perkapalan?
« Reply #95 on: October 28, 2010, 09:29:48 AM »
salam geng.. aku ada benda nak tanya kat sini.. ari tu adik aku ada tanya pendapat aku untuk keje bidang kapal ni.. dia kata bawah M.E.T.A.... kene pergi kursus 10 hari and kene bayar RM2500.00.. betul ke sebab aku mcm konfius pulak kenapa kene bayar RM2500.00 pulak nak mintak keje.. bila aku tanya mcm tu adik aku kata orang kat situ kata untuk duit kursus.. bila aku tanya pulak lepas kursus konfirm ke dapat keje?.. jawapan yang aku terima amat la mengejutkan.. x tentu lagi kalau ada kekosongan baru la dapat keje.. dah tu sijil kursus tu pulak diorang kata valid 6 bulan je...

Offline muskay6797

  • Baru Daftar
  • Posts: 0
Re: siapa kat sini kerja dalam bidang perkapalan?
« Reply #96 on: November 07, 2010, 01:41:03 AM »
salam,ade sape2 yg leh bg alamat kompeni tabung aji..kalo ade leh bgtau..mane tau de kosong..

Offline farid

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 2
Re: siapa kat sini kerja dalam bidang perkapalan?
« Reply #97 on: November 07, 2010, 07:38:07 PM »
You are not allowed to view links. Register or Login
salam,ade sape2 yg leh bg alamat kompeni tabung aji..kalo ade leh bgtau..mane tau de kosong..

salam, setahu saya tabung haji telah bergabung dgn alam maritim. diorang guna nama ALAM TAHA. cuba bro pegi terus office dia dekat sri petaling. office dia atas office alam maritim berdekatan dengan hotel sri petaling. alamat sebenar tak tau ler pulak. harap membantu. ;D
P/s : rasa nya ramai sgt org tengah mencuba company ni.

Offline ariffm0hd

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 126
  • ~AnoTher You~
Re: siapa kat sini kerja dalam bidang perkapalan?
« Reply #98 on: November 08, 2010, 09:44:28 AM »
You are not allowed to view links. Register or Login
salam, setahu saya tabung haji telah bergabung dgn alam maritim. diorang guna nama ALAM TAHA. cuba bro pegi terus office dia dekat sri petaling. office dia atas office alam maritim berdekatan dengan hotel sri petaling. alamat sebenar tak tau ler pulak. harap membantu. ;D
P/s : rasa nya ramai sgt org tengah mencuba company ni.

aku rasa TH ALAM.
sapa nak apply?kontek la brader syah. incharge crewing kompeni tu.  ;D
You are not allowed to view links. Register or Login
kahalil rahim dlm kenangan..
klik link ni... You are not allowed to view links. Register or Login

Offline muskay6797

  • Baru Daftar
  • Posts: 0
Re: siapa kat sini kerja dalam bidang perkapalan?
« Reply #99 on: November 08, 2010, 08:41:35 PM »
trime kaseh bro..try je dulu kan,mane tau ade nasib..nak mintak bourbon takut kena antar luar malaysia...