Author Topic: Kawasaki BALIUS 250 (ZR250)  (Read 16688 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline zul_cbr (1988-2010)

  • Lesen Antarabangsa
  • *****
  • Posts: 2044
  • 1988-2010
    • :: mZul-aQen ::
Re: KAWASAKI BALIUS 250 (ZR250)
« Reply #20 on: February 26, 2009, 07:07:39 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
kalo ada baca metro 24hb Feb lepas ada satu xcden petrol bike Balius kat melaka,ternyata balius ni memang power sampai sorang anggota tu terbunuh sama  ;D ;D ;D

tak baik kau melawak pasal sedara seislam kita yg meninggal sbb eksiden. dia tgh jalankan tugas dia. knapa perlu ketawakan.

enjin zr250 ni sama ngn zx2..cuma ditune lagi...rendahkan hp...biasa la bagi mana2 manufacturer yg nak jadikan naked bike dari model sport. bunyi dia best kalau dgn ekzos stendet...lembut je...

.SuzukiBest110.HondaEX5.HondaCBR400RR.HondaWave125.YamahaLC135ES.SuzukiFX125.
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline namza

  • Lesen L
  • Posts: 1
Re: KAWASAKI BALIUS 250 (ZR250)
« Reply #21 on: February 27, 2009, 04:46:43 pm »
kitapun satu hari meninggal jugak .... alfatihah ....utk arwah..... :(

Offline zul_cbr (1988-2010)

  • Lesen Antarabangsa
  • *****
  • Posts: 2044
  • 1988-2010
    • :: mZul-aQen ::
Re: KAWASAKI BALIUS 250 (ZR250)
« Reply #22 on: February 27, 2009, 09:54:39 pm »
kat melaka pun dah banyak motor polis ni...berembat aje polis2 tu...mentang2 bunyi dia best...hehehe

.SuzukiBest110.HondaEX5.HondaCBR400RR.HondaWave125.YamahaLC135ES.SuzukiFX125.
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline ashraf

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 1460
Re: KAWASAKI BALIUS 250 (ZR250)
« Reply #23 on: February 28, 2009, 12:19:48 am »
You are not allowed to view links. Register or Login
kat melaka pun dah banyak motor polis ni...berembat aje polis2 tu...mentang2 bunyi dia best...hehehe

naper dlm utusan malaysia
dia ckp yamaha 250cc  ::) ::)


You are not allowed to view links. Register or Login

 ::) ::) ::) ::) ::)

reporter xbuat homework kot  :D :D
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline wantouring

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 3
Re: KAWASAKI BALIUS 250 (ZR250)
« Reply #24 on: March 04, 2009, 02:21:39 pm »
rasanya dah lama motor nie...telah di uji oleh kawasaki sunrock..malangnya sepi tanpa berita....lepas tu berita keluar pihak polis dah guna....rasanya utk rakyat jelata dah tak der peluang nampaknya....sedih...itulah motor iadaman...saper la kita....

Offline hahaman

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 14
Re: KAWASAKI BALIUS 250 (ZR250)
« Reply #25 on: March 04, 2009, 03:26:29 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
naper dlm utusan malaysia
dia ckp yamaha 250cc  ::) ::)


You are not allowed to view links. Register or Login

 ::) ::) ::) ::) ::)

reporter xbuat homework kot  :D :D

bkn x buat homework jek interview pon tak la tu..tah2 pakai copy paste surat kaba laen heheheheh ;D ;D


You are not allowed to view links. Register or Login
rasanya dah lama motor nie...telah di uji oleh kawasaki sunrock..malangnya sepi tanpa berita....lepas tu berita keluar pihak polis dah guna....rasanya utk rakyat jelata dah tak der peluang nampaknya....sedih...itulah motor iadaman...saper la kita....

tulah pasal..kalo x da angkt buat cafe racer da..apekn daye kene la tunggu die lelong dlm 20taun lg ;D ;D
« Last Edit: March 04, 2009, 03:28:35 pm by hahaman »
Its harder to loose weight than gain horsepower

Offline bigbug

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 238
Re: KAWASAKI BALIUS 250 (ZR250)
« Reply #26 on: March 16, 2009, 08:06:23 am »
You are not allowed to view links. Register or Login
Ada. Member club Old Cock Riders ada sorang yg pakai motot ni

Siapa tu, agaknya...  ???
Girls are like phones. They love to be held, talked to, but if you press the wrong button you'll be disconnected or put on hold!

Men are like bank accounts. Without a lot of money they don't generate a lot of interest.

Offline shyman83

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 66
  • gsxr600 idaman kalbu...tetapi fxr150 tetap dihati
Re: KAWASAKI BALIUS 250 (ZR250)
« Reply #27 on: April 17, 2009, 02:28:04 pm »
model nie mungkin utk zxr2 naked series kot,engine mcm zx2 2 ade 4 piston..tp power hp dia kurang sket dari zx2..
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline sawn

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 318
  • Bikeless
    • apa der
Re: KAWASAKI BALIUS 250 (ZR250)
« Reply #28 on: May 05, 2009, 11:01:31 am »
td aku lalu kt jln ipoh... ada namp sebijik moto mengancam... dari jauh cam zephyr atau cb400 tp enjin kecik... belek-belek dr dekat moto ni ler, kawasaki balius 2..

aku tya tokey kedai tu brapa harga, die cakap 20k lebih.. tp harga xtau lagi tapi lebih 20k laa... pastu aku tya lagi jual tak moto kat depan tu... dia cakap tunggu la 4 bulan lagi... dia launch.. CKD.

bole booking tak??.. dia cakap bole... tp kalau harga lain jangan marah... baik you tunggu dulu nanti dapat harga i call balik.. hahaha



overoll aku suka moto ni.. 1. pasal enjin dia.. bunyi sedap. 2. Naked bike.. cam CB4. 3. Tayar belakang besar.

belakang moto tu er6-n.. nampak cam lebih kurang sama besar je moto ni.. cuma enjin kecik duduk dalam chasis besar... tapi aku suka.   ;D. Harapan aku jangan ler lebih dr 20k.  ;D

Boleh tak sapa2 yang ada spy kt sunrock confirmkan benda ni...
سَيَخْرُجُ قَوْمٌ فِي آَخِرِ الزَّمَانِ أَحْدَاثُ الْأَسْنَانِ سُفَهَاءُ الْأَحْلَامِ
?Akan muncul di akhir zaman suatu kaum yang muda umurnya (para pemuda) yang bodoh akalnya.? (HR. Al-Bukhari)

Offline matmotomiskin

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 436
Re: KAWASAKI BALIUS 250 (ZR250)
« Reply #29 on: May 05, 2009, 12:17:15 pm »
yg tu dah register ke belum?

Offline andrewhtf

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 264
  • The Green in memory : 15.01.2007 - 15.11.2009
Re: KAWASAKI BALIUS 250 (ZR250)
« Reply #30 on: May 05, 2009, 01:05:29 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login

 Harapan aku jangan ler lebih dr 20k.  ;D


tak mungkin la bro... kalo 20k pun, mati la ninja250r... harga 2nd pulak, jatuh gedebak gedebuk...

aku rasa koman2 24k-26k. letak antara 250r dan er6n.
Selamat tinggal Kriss 110 & ZZR 250.
Kembali merempitrumput dengan CT 110 & Versys CKD

Offline sawn

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 318
  • Bikeless
    • apa der
Re: KAWASAKI BALIUS 250 (ZR250)
« Reply #31 on: May 05, 2009, 04:12:17 pm »
moto yg aku tgk tu tak register lagi...

bagi korang ler.. kalau moto tu reger dalam 24-26k ..... ada orang nak beli tak??? Kalau aku tough choice gak tu... cikit lagi nak dapat 600cc.. dengan design canggih.

tapi kalau rege sama cam 250r.. ada kemungkinan sales moto 250r akan merudum... tp 250r ada advantage gak... dengan engin yg reliable dan design terbaru... balius masih lagi guna teknologi lama.

tp kalau 250r ngan balius ada kt market.. sure pasni kawasaki bole dominasi market moto dalam segmen 250cc.. bungkus la naza.
سَيَخْرُجُ قَوْمٌ فِي آَخِرِ الزَّمَانِ أَحْدَاثُ الْأَسْنَانِ سُفَهَاءُ الْأَحْلَامِ
?Akan muncul di akhir zaman suatu kaum yang muda umurnya (para pemuda) yang bodoh akalnya.? (HR. Al-Bukhari)

Offline hahaman

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 14
Re: KAWASAKI BALIUS 250 (ZR250)
« Reply #32 on: May 06, 2009, 10:58:10 am »
terima kaseh bebanyak bro sawn kerane dah terjump kedai yg ade member harapan yg balius akan kua jgak utk rakyat Malaysia... :'( terharu dowh...harap2 harge setanding 250r tp kalo lg murah lg bagos  :D wahahahahahah..

bro kedai yg mane satu ek? dier kat display ke?? ingat sabtu ni bole serbu tanye soklan bnyk2  :Dwahahaahah
Its harder to loose weight than gain horsepower

Offline sawn

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 318
  • Bikeless
    • apa der
Re: KAWASAKI BALIUS 250 (ZR250)
« Reply #33 on: May 06, 2009, 11:21:12 am »
hahahaha... kalau harga bawah 20k.. sure cam pisang panas ler moto ni..

dr roundabout jalan kucing (yg nak masuk kepong tu). ko masuk jela ke arah jalan ipoh. bawak slow kt situ. kedai dia ada logo kawasaki besar sebelah stesen minyak caltex. memang susah nak miss (ada la 2km kot dr roundabout tu).

anyhow im crossing my finger. hoping what that tokey kedai say come true la. kalau CKD mesti ler harga murah kan.. cam er-6n. Korang gi ler serbu kedai tu ramai-ramai. manatau kan kot-kot nanti dorg report kat kawasaki sunrock yg moto ni memang ada orang minat nak beli. hahahaha
سَيَخْرُجُ قَوْمٌ فِي آَخِرِ الزَّمَانِ أَحْدَاثُ الْأَسْنَانِ سُفَهَاءُ الْأَحْلَامِ
?Akan muncul di akhir zaman suatu kaum yang muda umurnya (para pemuda) yang bodoh akalnya.? (HR. Al-Bukhari)

Offline hahaman

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 14
Re: KAWASAKI BALIUS 250 (ZR250)
« Reply #34 on: May 06, 2009, 12:25:30 pm »
sawn td aku pukul canang kat abg aku..heheheh(peminat motot togel) dier research kemungkinan moto laen yg kua bkn balius..mengikot sms dier rupe same tp v-twin bkn inline 4 engine... ;D cc aku tak tau lg tp harge 30k (cam er-6)..tp aku mengharapkan balius kua jgak
Its harder to loose weight than gain horsepower

Offline sawn

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 318
  • Bikeless
    • apa der
Re: KAWASAKI BALIUS 250 (ZR250)
« Reply #35 on: May 06, 2009, 01:05:24 pm »
wahhh.. berita ni ler yang bt upset ni. kalau harga 30k.. aku rasa bukan 250cc dh.. mesti lebih ni. Agak-agak moto kawa apa yg v-twin. kalau cruiser mungkin dapat agak kot.
سَيَخْرُجُ قَوْمٌ فِي آَخِرِ الزَّمَانِ أَحْدَاثُ الْأَسْنَانِ سُفَهَاءُ الْأَحْلَامِ
?Akan muncul di akhir zaman suatu kaum yang muda umurnya (para pemuda) yang bodoh akalnya.? (HR. Al-Bukhari)

Offline honda-nighthawk

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 257
  • The Forgotten One is free from all bonds
Re: KAWASAKI BALIUS 250 (ZR250)
« Reply #36 on: May 06, 2009, 02:11:36 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
tak mungkin la bro... kalo 20k pun, mati la ninja250r... harga 2nd pulak, jatuh gedebak gedebuk...

aku rasa koman2 24k-26k. letak antara 250r dan er6n.

Ninja 250R = Sportsbike / Racing bike

Balius II = Naked bike / Street bike

Tak same categori. No?

Offline sawn

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 318
  • Bikeless
    • apa der
Re: KAWASAKI BALIUS 250 (ZR250)
« Reply #37 on: May 12, 2009, 11:14:55 am »
lalu kedai tu pagi.. dh namp ada no plat kt moto tu. Tokey kedai tu cakap dh ada orang beli. 18k kot tak salah aku.

tahniah ler sapa yg beli tu... mesti kembang lubang idung sepanjang jalan (bangga)...  ;D
سَيَخْرُجُ قَوْمٌ فِي آَخِرِ الزَّمَانِ أَحْدَاثُ الْأَسْنَانِ سُفَهَاءُ الْأَحْلَامِ
?Akan muncul di akhir zaman suatu kaum yang muda umurnya (para pemuda) yang bodoh akalnya.? (HR. Al-Bukhari)

Offline RandyGPz OLD SBK

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 17
Re: KAWASAKI BALIUS 250 (ZR250)
« Reply #38 on: May 12, 2009, 02:43:30 pm »
huhuhu! hebat...hebat...  ;D  ;D  ;D
4inline tu geng...bayangkan la klu pakai ejos 4in1 full system dgn di jenama ejos yg hebat! huhuhu! meleleh taik telinga geng...huhuhu!  ;D

bro sawn,sape la insan btuah yg bjaya meminang objek tu ye?  ;D  ntah2 bro sawn tak yg jd owner nye? huhuhu!  ;D

Offline Kee Leong

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 244
Re: KAWASAKI BALIUS 250 (ZR250)
« Reply #39 on: May 12, 2009, 02:45:20 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
lalu kedai tu pagi.. dh namp ada no plat kt moto tu. Tokey kedai tu cakap dh ada orang beli. 18k kot tak salah aku.

tahniah ler sapa yg beli tu... mesti kembang lubang idung sepanjang jalan (bangga)...  ;D

ikut link kat Utusan, "jentera yang berharga RM23,700 seunit itu."...

Tapi Taukei kedai cakap RM18k pulak. Beza RM5k tu banyak. Kalau 18K, dah sambar..

Malaysian Bikers Community (MBC)

Re: KAWASAKI BALIUS 250 (ZR250)
« Reply #39 on: May 12, 2009, 02:45:20 pm »