Author Topic: mari memanah........  (Read 14060 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline BRUCE84

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 44
  • speeed skill & power...
mari memanah........
« on: January 20, 2009, 09:37:44 pm »
salam warga mbc.... ;D ;D ;D

saye baru nak memulakan xtivitie memanah nie.......
so sape2 ade knowladge or knal ngan kawan2 yang tau memanah, hope boley kenalkan kat sayeeee... ;D ;D
buat mase sekarang saye sedang bermain di sekitar lumut....kat base navy.....

anyone..... ;D ;D ;D


berkawan biar beribu...
bercinta biar empat...
berkawin biar satu....
yang lain wat spepart....spepart moto..hahaha......

Offline crysalyis

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 479
  • Facebook saya : Khalil YB
    • Moped Riders Community
Re: mari memanah........
« Reply #1 on: January 20, 2009, 11:55:52 pm »
saya pn bru nk try, bulan 2 ni bru nk mula...leh gak blaja melalui thread ni nt...

YB @ crysalyis / LC SS  / JKT 1184 / 012-3323559 / Sabak Bernam/ Teluk Intan/Bahau/ Standard
YB a.k.a crysalyis

Offline pirelli

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 1178
  • argon
Re: mari memanah........
« Reply #2 on: January 21, 2009, 08:25:29 pm »
kalo masuk kelab dia .. berapa yg kiter kene bayar..
masa try kt genting haritu.. cam rasa berbakat lak.. ;D
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline mie_besi

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 26
  • ajak..die..b'sama kite
Re: mari memanah........
« Reply #3 on: January 22, 2009, 09:06:44 am »
uik ...peralatannye mahal2 lah ..rasa tak manpu .. :'(

Offline pirelli

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 1178
  • argon
Re: mari memanah........
« Reply #4 on: January 22, 2009, 10:19:47 pm »
kalo masuk ahli kelab dia..x kan sewa pun mahal gila..
er..berapa rege set ni .. aku betul2 zero ni..
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline Idaman

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 353
  • Safety Awareness of myself and others
Re: mari memanah........
« Reply #5 on: January 23, 2009, 11:24:41 am »
Kalau tak silap harga alatan memanah ni paling murah RM800 satu set, dan paling mahal sekitar RM500 satu set.  Nak murah lagi pergi memanah di Maju Junction KL,  atau  memanah di Bukit Tinggi Golf Club.

Offline BRUCE84

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 44
  • speeed skill & power...
Re: mari memanah........
« Reply #6 on: January 24, 2009, 03:30:07 pm »
hurm..untuk maklumat.......alatan memanah nie ade 2 kategori....

yg satu name die recurve(set memanah biase) yg lagie satu name die compaund(set memanah yg ade sistem gear)..

compound nie pilihan terbaik untuk org yang xde mase sangat untuk bersukan...n kelebihan die reduce strengh tarikan..so xde la cepat letih lengan tue...

untuk untuk kedua-dua harga alat nie.....set basic yg bekualiti berharga rm 3000 :o :o :o......tue belum masuk ngan xcessori tambahan...
You are not allowed to view links. Register or Login
Kalau tak silap harga alatan memanah ni paling murah RM800 satu set, dan paling mahal sekitar RM500 satu set.  Nak murah lagi pergi memanah di Maju Junction KL,  atau  memanah di Bukit Tinggi Golf Club.
You are not allowed to view links. Register or Login
Kalau tak silap harga alatan memanah ni paling murah RM800 satu set, dan paling mahal sekitar RM500 satu set.  Nak murah lagi pergi memanah di Maju Junction KL,  atau  memanah di Bukit Tinggi Golf Club.

kalo la betul...nak jugak sambar satu.....tapi harga nie maybe 4 tahun lepas kot....



berkawan biar beribu...
bercinta biar empat...
berkawin biar satu....
yang lain wat spepart....spepart moto..hahaha......

Offline ubai88

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 218
  • lalala~~~
Re: mari memanah........
« Reply #7 on: February 01, 2009, 04:14:20 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
Kalau tak silap harga alatan memanah ni paling murah RM800 satu set, dan paling mahal sekitar RM500 satu set.  Nak murah lagi pergi memanah di Maju Junction KL,  atau  memanah di Bukit Tinggi Golf Club.
apakah mksudnya??
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline crysalyis

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 479
  • Facebook saya : Khalil YB
    • Moped Riders Community
Re: mari memanah........
« Reply #8 on: February 05, 2009, 12:07:33 am »
aku da seminggu blaja....leh thn gak sakit tgn...
tp blja yang 28pound dlu....

YB @ crysalyis / LC SS  / JKT 1184 / 012-3323559 / Sabak Bernam/ Teluk Intan/Bahau/ Standard
YB a.k.a crysalyis

Offline mie_besi

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 26
  • ajak..die..b'sama kite
Re: mari memanah........
« Reply #9 on: March 31, 2009, 10:15:22 am »
You are not allowed to view links. Register or Login
aku da seminggu blaja....leh thn gak sakit tgn...
tp blja yang 28pound dlu....

belajar kat mana?

Offline kipas

  • Lesen Antarabangsa
  • *****
  • Posts: 4972
  • Cincin Rosmah RM24 Juta tuh...
    • http://www.kawasakikips.com
Re: mari memanah........
« Reply #10 on: March 31, 2009, 12:17:45 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
kalo masuk kelab dia .. berapa yg kiter kene bayar..
masa try kt genting haritu.. cam rasa berbakat lak.. ;D
same la aku pon...first time main mase kat genting...syok wo...last2 lengan sakit..jari pon sakit...
You are not allowed to view links. Register or Login
Kalau tak silap harga alatan memanah ni paling murah RM800 satu set, dan paling mahal sekitar RM500 satu set.  Nak murah lagi pergi memanah di Maju Junction KL,  atau  memanah di Bukit Tinggi Golf Club.
ha...dah ader tempat...bile kite nak start nih...best gak main ramai2 nih...maju junction...nanti aku servey...tak perasan pulak ader archery kat situ...yg aku tau dulu kat summit usj...pas tu tgk baru2 nih dah tutup...
percakapan dan tulisan anda mencerminkan diri anda siapakah anda sebenarnya...
jgn menukar lorong ketika kona!!!awas jaga-jaga air licik lelehan dari lori sampah..licin wooo...

Offline sukahatiadam

  • Licensed Seller
  • *
  • Posts: 142
  • jom ke sungai Sedim
    • Jeram Terbaik Malaysia
Re: mari memanah........
« Reply #11 on: March 31, 2009, 12:26:03 pm »
aku ada nampah ada archery range kat sport complex seksyen 13 shah alam..sebelah berger king. tak tau lah sapa yang boleh p memanah situ
.. aku baru setahun jagung di sini .

Offline kipas

  • Lesen Antarabangsa
  • *****
  • Posts: 4972
  • Cincin Rosmah RM24 Juta tuh...
    • http://www.kawasakikips.com
Re: mari memanah........
« Reply #12 on: March 31, 2009, 03:07:39 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
aku ada nampah ada archery range kat sport complex seksyen 13 shah alam..sebelah berger king. tak tau lah sapa yang boleh p memanah situ
ooo..yg ader wall climbing skali tuh...aku ader prasan gak..
percakapan dan tulisan anda mencerminkan diri anda siapakah anda sebenarnya...
jgn menukar lorong ketika kona!!!awas jaga-jaga air licik lelehan dari lori sampah..licin wooo...

Offline de @t

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 146
Re: mari memanah........
« Reply #13 on: April 08, 2009, 05:49:01 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
salam warga mbc.... ;D ;D ;D

saye baru nak memulakan xtivitie memanah nie.......
so sape2 ade knowladge or knal ngan kawan2 yang tau memanah, hope boley kenalkan kat sayeeee... ;D ;D
buat mase sekarang saye sedang bermain di sekitar lumut....kat base navy.....

anyone..... ;D ;D ;D

hello bruce. bruce adalah anggota tldm k? tldm kan ada kelab memanah?
ada sesiapa yang hendak jual set compound yang murah dan secondhand? tq
de @t

Offline phl

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 8
Re: mari memanah........
« Reply #14 on: April 20, 2009, 11:04:26 am »
aku ada 4 set alatan memanah ni nanti aku check balik.. dulu ayah aku ada wat kelab tuk budak2 tempat aku kt melaka.. tp skang dah slow sikit..

Offline Deras

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 379
  • yeop...kejor..yeop
Re: mari memanah........
« Reply #15 on: June 26, 2009, 12:17:43 pm »
memanah!..uh aku minat bendalah ni,
tapi apa nak buat aku banyak sangat hobi lain,
hobi main muzik+hobi keta control+hobi memanah...
wah...pening aku nak kejar mane...huhuhu

Offline yeinn

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 20
  • huhuhuhu....moto xlaju tp aku sayang.....2035
Re: mari memanah........
« Reply #16 on: June 27, 2009, 10:29:05 am »
You are not allowed to view links. Register or Login
aku ada 4 set alatan memanah ni nanti aku check balik.. dulu ayah aku ada wat kelab tuk budak2 tempat aku kt melaka.. tp skang dah slow sikit..
salam bro...check yer pastu g taw kami
Aku `SYG` LC ES aku
Peace NO WAR

Offline fan_motor

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 88
  • On a mission~~ huhu ;D
    • My Friendster profile page!
Re: mari memanah........
« Reply #17 on: June 27, 2009, 05:07:35 pm »
Sye pon main memanah gak :D leh la nk kate ajar kawan2... ;D
Dare Taking Chances      Ride The Winds of Change
I love SuzyKu FXR 150!

Offline de @t

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 146
Re: mari memanah........
« Reply #18 on: February 18, 2010, 02:38:55 pm »
kalau memanah compound pun bagus jugak macam RAMBo punya. boleh panah binatang buat memburu. ade yang nak jual panah compound murah murah. dulu pun cuba recurve. boleh le panah. itu salah satu sunah nabi supaya kita belajar memanah. ;D ;D

Offline kipas

  • Lesen Antarabangsa
  • *****
  • Posts: 4972
  • Cincin Rosmah RM24 Juta tuh...
    • http://www.kawasakikips.com
Re: mari memanah........
« Reply #19 on: February 18, 2010, 05:33:41 pm »
memanah...main dart...menembak...tuju satu target...
percakapan dan tulisan anda mencerminkan diri anda siapakah anda sebenarnya...
jgn menukar lorong ketika kona!!!awas jaga-jaga air licik lelehan dari lori sampah..licin wooo...