Author Topic: safety officer  (Read 4932 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline apies

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 35
  • suzuki ways of life @ i love suzuki
safety officer
« on: December 22, 2008, 04:41:22 pm »
sayer seorang pelajar yang masih menuntut di college
dan ingin menamatkan pengajian dlm masa beberapa bulan lagi
dan diharap semua dapat membantu memberikan peluang pekerjaan yang terbaik
untuk saya mencari pekerjaan ini
dan any contact yg dpt membantu saya unyuk medapatkan pekerjaan


Suzuki ways of life
nk tgk gambar x jom
You are not allowed to view links. Register or Login.
forum RD Club
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline sesiapa

  • Licensed Seller
  • *
  • Posts: 64
  • takkan nak pakai rxz smpi tua
Re: safety officer
« Reply #1 on: December 24, 2008, 01:34:16 pm »
ko amik kos ape? kelulusan?
cerita lebih hapa pun tarak.. tak payahla wei

Offline apies

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 35
  • suzuki ways of life @ i love suzuki
Re: safety officer
« Reply #2 on: December 24, 2008, 02:02:32 pm »
sayer amik cos occupational safety and health officer
kelulusan diploma jer
Suzuki ways of life
nk tgk gambar x jom
You are not allowed to view links. Register or Login.
forum RD Club
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline sesiapa

  • Licensed Seller
  • *
  • Posts: 64
  • takkan nak pakai rxz smpi tua
Re: safety officer
« Reply #3 on: December 24, 2008, 08:05:39 pm »
kalo masuk kilang banyak keje kan? tryla amik course offshore jd SHO kat sana.. tak pun sambung course safety officer kat NIOSH..  tnya bro2 yang keje offshore... aku ni keje lain sangat.. heheheh
cerita lebih hapa pun tarak.. tak payahla wei

Offline apies

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 35
  • suzuki ways of life @ i love suzuki
Re: safety officer
« Reply #4 on: December 25, 2008, 12:43:28 pm »
aku mmg amik course osha igt nk g offshore jugak
Suzuki ways of life
nk tgk gambar x jom
You are not allowed to view links. Register or Login.
forum RD Club
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline AMIRul

  • MBC Support
  • *****
  • Posts: 185
  • fly like a butterfly
Re: safety officer
« Reply #5 on: December 29, 2008, 05:08:52 pm »
kalau tgk scenario workforce sekarang...

electronic...susah sgt nak penetrate...economy tgh down..
oil and gas...susah gak nak penetrate kalau takde experience...diorg susah nak amik freshies...kecuali kalau dah mmg REZEKI...
construction...yg ni senang sikit...especially subcon yg kena tekan dgn main con utk dapatkan SHO...

so cadangan aku (utk apies dan yg lain2 in safety field)...
start drop in your CV ke semua company (kilang ke, OnG ke, construction ke....try je)...
meanwhile, kembangkan ilmu...grab je apa2 ilmu yg related to safety yg ada...
AGT ke, noise ke, analysis ke, auditor ke...

mmg susah sikit nak start in safety...tapi korang kena TABAH and KEEP LOOKING...
tapi percayalah...once u're in...few to come...
so keep trying...

till then, smile...

Offline jojo

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 116
Re: safety officer
« Reply #6 on: December 29, 2008, 05:50:27 pm »
Den anggap nih pun nasihat untuk den jugak,,,

den tgh tunggu jawapan drp UM untuk Pen Peg Kejuruteraan Keselamatan dan Kesihatan Pekerja...

UM dlm process untuk set up Safety and Health Dept,,,tapi kene kontrak dulu,,gaji kerajaan tak banyak,,,J29 jer,,,skrg den keje Technician ,,dah 8 tahun,,tapi bila dah complete EDOSH nih,,den nak kembangkan lagi ,,,,,den jugak berminta nak amik,,,Hygiene Tech,,tapi kene gi kursus 5 hari dulu,,tgh kumpul duit nak attend course rm3000 tu,,hehehe

Apa pendapat bro AMIrul??

Offline AMIRul

  • MBC Support
  • *****
  • Posts: 185
  • fly like a butterfly
Re: safety officer
« Reply #7 on: December 30, 2008, 12:10:13 am »
You are not allowed to view links. Register or Login

UM dlm process untuk set up Safety and Health Dept,,,tapi kene kontrak dulu,,gaji kerajaan tak banyak,,,J29 jer,,,skrg den keje Technician ,,dah 8 tahun,,tapi bila dah complete EDOSH nih,,den nak kembangkan lagi ,,,,,den jugak berminta nak amik,,,Hygiene Tech,,tapi kene gi kursus 5 hari dulu,,tgh kumpul duit nak attend course rm3000 tu,,hehehe

Apa pendapat bro AMIrul??


all the best for your application...banyak IPTA skrg dah mula setup hse dept...tapi kebanyakan committee adalah from lecturer...yg ada master..yg ada phd...so the major challenge for u is to convince them...nak communicate maybe takde masalah...tapi nak suruh diorg agree and ikut kita punya resolution tu yg susah...so good luck...

pasal ILMU plak...
percayalah...apa2 ilmu pun bagus...lagi banyak course kita pegi lagi bagus kita punya CV...kita jadi lebih allrounder and multitasking...our market value pun tinggi...tapi semua course tu pakai MONEY...

so skrg camner nak pilih ilmu yg ada demand...
memula pilih kita punya major dulu...safety ada banyak cabang...
kalau nak buat construction...amik scaffold inspector...
kalau kita nak penetrate keje atas kapal (yg ada helideck)...boleh la amik HLO (helicopter landing officer)...ataupun Ship Security Officer or ship safety management...
kalau kita banyak market kat power plant or installation project...amik la AGT...
tak pun RPO...walaupun demand tak meluas sgt...tapi kalau sekali ada...market kita akan mencanak2 naik...

specific utk jojo...
idea ko nak amik hygiene tech tu mmg bagus...boleh buat duit nanti...tak salah melabur dulu...
tapi memandangkan ko keje ngan gomen...apa kata ko suruh head dept ko antar kursus macam2...just to add value dalam CV ko nanti...free je...walaupun sebenarnya guna duit income tax rakyat  ;D ...tapi apa salahnya kalau utk kebaikan masyarakat... ;)

teruskan bro...

till then, smile...

Offline jojo

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 116
Re: safety officer
« Reply #8 on: December 30, 2008, 09:56:01 am »
Bro amirul,,

thanks for the motivation....kalu ada kerja kosong bleh lah mintak resume dgn den,,,,017-6062504(nik),,,,


Offline orangmuda

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 3
Re: safety officer
« Reply #9 on: December 30, 2008, 12:06:06 pm »
safety first..
slalu gak dok tgk.. tp mcm hiasan jer ???

Offline jojo

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 116
Re: safety officer
« Reply #10 on: December 30, 2008, 01:31:49 pm »
Skrg dah ramai yang buka mata pasai safety nih,,,

Safety is like a insurance for your company

Offline apies

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 35
  • suzuki ways of life @ i love suzuki
Re: safety officer
« Reply #11 on: December 30, 2008, 05:44:51 pm »
yes
that right
Suzuki ways of life
nk tgk gambar x jom
You are not allowed to view links. Register or Login.
forum RD Club
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline jojo

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 116
Re: safety officer
« Reply #12 on: December 31, 2008, 05:46:03 pm »
bro amirul n apies,,

kalu ada peluang kerja ksong tentang safety ,,,tak kira lah apa post pun,,tlg pm,,,

thanks bro,,

bro amirul keje UEM lagi ker??

Offline AMIRul

  • MBC Support
  • *****
  • Posts: 185
  • fly like a butterfly
Re: safety officer
« Reply #13 on: January 01, 2009, 01:58:02 am »
You are not allowed to view links. Register or Login
bro amirul n apies,,

kalu ada peluang kerja ksong tentang safety ,,,tak kira lah apa post pun,,tlg pm,,,

thanks bro,,

bro amirul keje UEM lagi ker??

errrr....jojo...
aku rasa ko salah org ni...

aku tak penah keje uem...org tak power cam aku ni susah nak masuk company besar2 gitu...
aku keje biasa2 je...boleh la nak menampung family...
tgk la nanti...kalau ada apa opening ke aku hello la kat dalam sini...

till then, smile...

Offline apies

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 35
  • suzuki ways of life @ i love suzuki
Re: safety officer
« Reply #14 on: January 01, 2009, 10:48:50 am »
sekom semua
sayer tgh mencari tempat untuk nk buat practical nie
bln 4 nie kena pergi
dh bg sesiapa
yg ada cabel2 tg boleh membantu
saya harap dapat pergi ker offshore company la
Suzuki ways of life
nk tgk gambar x jom
You are not allowed to view links. Register or Login.
forum RD Club
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline jojo

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 116
Re: safety officer
« Reply #15 on: January 01, 2009, 01:18:20 pm »
apies..mlm ni aku cuba call kawan aku,,dan bagi no dia

Offline apies

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 35
  • suzuki ways of life @ i love suzuki
Re: safety officer
« Reply #16 on: January 01, 2009, 02:30:44 pm »
k bro thank u
Suzuki ways of life
nk tgk gambar x jom
You are not allowed to view links. Register or Login.
forum RD Club
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline jojo

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 116
Re: safety officer
« Reply #17 on: January 01, 2009, 03:22:36 pm »
Cuba call no nih,,,biasanya dia amik org yang nak buat practical,,,,

Mohammad Zailan Haji Siwan (Irzai)
Scaffolding Access, Training & Consultancy Sdn Bhd (794244-X)
Tel: 012-3754941 / 019-6874242
Email: You are not allowed to view links. Register or Login
Email: You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login (irzailan)


Offline en.mau

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 203
  • let the good times roll
Re: safety officer
« Reply #18 on: January 01, 2009, 06:41:28 pm »
sime darby pasir gudang mau..?
mmbe aku kije situ procument engineer je..

kalo nk kontek dia pm aku


Offline jojo

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 116
Re: safety officer
« Reply #19 on: January 01, 2009, 07:55:58 pm »
kerja kosong ada tak kat situ??

Malaysian Bikers Community (MBC)

Re: safety officer
« Reply #19 on: January 01, 2009, 07:55:58 pm »