MBC Forum Banner

Author Topic: Honda RS150R V1 sesondol berkembar  (Read 2083 times)

Offline tomio

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Honda RS150R V1 sesondol berkembar
« on: 09 January , 2018, 23:46:30 PM »
Hye... apa kata anda tentang motor keluaran honda ni? Ala yang lampu depan LED tu... seat keras... coil cpt kong... tentioner cpt bunyi... apatah lgi tps gelong...hahaha

Offline FOURZAN

  • Newbie
  • *
  • Posts: 8
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: Honda RS150R V1 sesondol berkembar
« Reply #1 on: 09 January , 2018, 23:55:54 PM »
Apa yang boleh dikatakan..
Bertabahlah 😂😂😂

Harap BSH pekalah dgn isuČ yg torsobut..
Bg denlah,moto dah sodap tp sayangnya kualiti tiada serta parts yang terhad/susah utk dpt.Kebanyakkan kedai spareparts pun masih belum ada parts oem hatta 3rd party sekalipun.. Susahnya bila model ini tidak masuk kepasaran Siamland.. Mengharapkan parts dari Model CB150R yg menggunakan code enjin k56 masuk kedalam pasaran Msia.. Suatu hari nnt😂😂😂

Offline mkadzmi

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 70
  • Popularity: +0/-0
  • SPOCKRET
    • View Profile
Re: Honda RS150R V1 sesondol berkembar
« Reply #2 on: 10 January , 2018, 02:01:23 AM »
Apa yang boleh dikatakan..
Bertabahlah 😂😂😂

Harap BSH pekalah dgn isuČ yg torsobut..
Bg denlah,moto dah sodap tp sayangnya kualiti tiada serta parts yang terhad/susah utk dpt.Kebanyakkan kedai spareparts pun masih belum ada parts oem hatta 3rd party sekalipun.. Susahnya bila model ini tidak masuk kepasaran Siamland.. Mengharapkan parts dari Model CB150R yg menggunakan code enjin k56 masuk kedalam pasaran Msia.. Suatu hari nnt😂😂😂

Hahaha bertabahlah

Offline achcrex

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: Honda RS150R V1 sesondol berkembar
« Reply #3 on: 10 January , 2018, 12:30:52 PM »
ntah la. sy ada sebijik jugak rs ni. mileage harian 160-200km. setakat hari ni takde apa major problem lagi. problem kecik tu macam seat punya stapler tertanggal tu biasa la.. pakai LC135 pun tertanggal jugak masa mula2 beli. ngeri jugak dengar kes coil terbakar ni.. mintak jauhkan lagi la mileage dulu kalau nk kena pun.. amin..
~ mood ride on ~

Offline fardy

  • Newbie
  • *
  • Posts: 18
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: Honda RS150R V1 sesondol berkembar
« Reply #4 on: 11 January , 2018, 11:53:46 AM »
Member tanya, owner rs rekemen ka motor ni?
Macam-macam masalaa ter

Offline mkadzmi

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 70
  • Popularity: +0/-0
  • SPOCKRET
    • View Profile
Re: Honda RS150R V1 sesondol berkembar
« Reply #5 on: 11 January , 2018, 13:26:00 PM »
Member tanya, owner rs rekemen ka motor ni?
Macam-macam masalaa ter

standby lah kalo2 nasib xbaik kena tps kong, coil magnet kong, rod kong...

Offline fardy

  • Newbie
  • *
  • Posts: 18
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: Honda RS150R V1 sesondol berkembar
« Reply #6 on: 11 January , 2018, 13:50:18 PM »
Member tanya, owner rs rekemen ka motor ni?
Macam-macam masalaa ter

standby lah kalo2 nasib xbaik kena tps kong, coil magnet kong, rod kong...

Naya betoi haha

Offline mkadzmi

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 70
  • Popularity: +0/-0
  • SPOCKRET
    • View Profile
Re: Honda RS150R V1 sesondol berkembar
« Reply #7 on: 11 January , 2018, 14:00:41 PM »
Member tanya, owner rs rekemen ka motor ni?
Macam-macam masalaa ter

standby lah kalo2 nasib xbaik kena tps kong, coil magnet kong, rod kong...

Naya betoi haha

apa nak buat....patutnya projek k56 ni setup line manufacturing sendiri kat hicom honda sungai petani dulu tapiiiiii hmmmmm biarlah ianya menjadi misteri macam tutupnya hicom honda tu

Offline fardy

  • Newbie
  • *
  • Posts: 18
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: Honda RS150R V1 sesondol berkembar
« Reply #8 on: 11 January , 2018, 14:02:48 PM »
apa nak buat....patutnya projek k56 ni setup line manufacturing sendiri kat hicom honda sungai petani dulu tapiiiiii hmmmmm biarlah ianya menjadi misteri macam tutupnya hicom honda tu

oooo..
ke arah suzuki jugak ka ni?haha

Offline mkadzmi

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 70
  • Popularity: +0/-0
  • SPOCKRET
    • View Profile
Re: Honda RS150R V1 sesondol berkembar
« Reply #9 on: 11 January , 2018, 14:07:25 PM »
apa nak buat....patutnya projek k56 ni setup line manufacturing sendiri kat hicom honda sungai petani dulu tapiiiiii hmmmmm biarlah ianya menjadi misteri macam tutupnya hicom honda tu

oooo..
ke arah suzuki jugak ka ni?haha

lebih kepada politikus hehehe.....suzuki memang sales pun xde....ini sales gila2 punya honda

Offline Caswell87

  • Newbie
  • *
  • Posts: 21
  • Popularity: +0/-0
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=60177183750
    • View Profile
Re: Honda RS150R V1 sesondol berkembar
« Reply #10 on: 11 January , 2018, 14:11:27 PM »
apa nak buat....patutnya projek k56 ni setup line manufacturing sendiri kat hicom honda sungai petani dulu tapiiiiii hmmmmm biarlah ianya menjadi misteri macam tutupnya hicom honda tu

oooo..
ke arah suzuki jugak ka ni?haha
monopoli ke?
lebih kepada politikus hehehe.....suzuki memang sales pun xde....ini sales gila2 punya honda

Offline mkadzmi

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 70
  • Popularity: +0/-0
  • SPOCKRET
    • View Profile
Re: Honda RS150R V1 sesondol berkembar
« Reply #11 on: 11 January , 2018, 14:21:57 PM »
coil plug tukar pakai k56 indonesia....code belakang N 01 kalu tak silap...yang malaysia pakai N11 rasanya...
tps convert jelah pakai complete tb y15....
oil pum uma dah ada keluar.....

Offline fardy

  • Newbie
  • *
  • Posts: 18
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: Honda RS150R V1 sesondol berkembar
« Reply #12 on: 11 January , 2018, 14:38:32 PM »
Naya betoi polikus lak

Motor design dah ok

Offline achcrex

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: Honda RS150R V1 sesondol berkembar
« Reply #13 on: 11 January , 2018, 16:06:29 PM »
Member tanya, owner rs rekemen ka motor ni?
Macam-macam masalaa ter

standby lah kalo2 nasib xbaik kena tps kong, coil magnet kong, rod kong...


common question ni.. answer pun common gak.. - apa2 jenis muto pun ada masalah gak lah , tepuk dada tanya selero lah , dalam 1000 mesti ada 10 yang masalah lah.. tengok cara rider tunggang macamana lah... gitu gini lah jugak jawapan nya , cuma benda2 macam ni selalu tak di listed , di uplod , di viralkan macam model2 lain , kalau nak dicompare rs150 vs lain model pun masing2 ada pro/con nya.
~ mood ride on ~

Offline LUNASIA

  • Newbie
  • *
  • Posts: 9
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: Honda RS150R V1 sesondol berkembar
« Reply #14 on: 12 March , 2018, 15:28:32 PM »
saya pn pakai honda RS Repsol edition.

beli Mei 2017.  skg ni milleage dah 7k

setakat ni alhamdulillah tak ada problem.
kawan2 saya dah 3-4 pn beli RS.  setakat ni pn tak ada apa masalah.

RS ni antara motor cub yang cc 150...so kira ada power sikit la kot...
agaknya klu dpt tu..hari2 nak membesit... full throttle... hi rev injin...

tu kot agaknya kadang2 tu datang sakit dia..

mungkin... motor apa pn... klu guna cara berhemah...
rajin tukar minyak hitam... jangka hayat mungkin lebih lama kot..

pendapat seposen saya ja laaa...

sebab selalu saya baca dlm forum RS... ada pembeli tu..beli je RS, kuar kedai terus full throttle...
senak perut jg RS tu kalau mcm tu...

ntah la... sendiri punya motor... sendiri jaga.. poket sendiri yg selamat..