Author Topic: HONDA CBR400RR V2  (Read 24374 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Raiders4ever

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 9
Re: HONDA CBR400RR V2
« Reply #320 on: July 13, 2009, 05:35:44 pm »
Price: RM 19 929  Reg. year: 2001  


assalamualaikum semua.

ini motor gua nak tolak. semua masih standart.gua bagi jaminan kat lu duit dipulangkan kalu dah kacau enjin.
tp lu nak power lagi lu bikin sendiri.
gua bukan nak jual pasal terdesak ataupun nak up great. tapi gua dah cuci tangan.
bila dah kahwin moto ni kurang dapat perhatian sbb apa2 gua asik guna kreta.
so daripada tak guna, baik gua tolak. bg yg berminat tu, hubungi je gua.
harga rm19,929. harga leh runding lagi kalu betul2 stuju. stakat tanya je..
baik tak payah. buang kredit ko jer. yg setuju gua bg helmet, kasut, jaket honda skali.
terpulanglah kat lu org menilainya.. ok chaw.

jxxxx

xxxxxx
xxxxxx
Kalau macam tu bayau bulan-bulan boleh laaa... ;D :laugh: he he he jangan maraaa...nanti kena jual :angel:

pls register sebagai penjual jika nak jual di mb. Perkara ke 2, motor plet singapore tidak di benarkan jualan di MBC

abg acid
« Last Edit: September 04, 2009, 05:42:28 pm by Abg Acid »
LIVE TO RIDE TO WORK TO LIVE N HAVE FUN...

Offline zainuren

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 232
  • DP BIKESMOTORSPORT Racing Team
    • http://www.dpbikesmotorsport.wetpaint.com
Re: HONDA CBR400RR V2
« Reply #321 on: July 14, 2009, 01:57:07 am »
Salam bro2 semua,

     Saya ni tengah cari cbr400 tapi tak dapat lagi. Dah register kat WTB tapi tak ada jawapanlah bro2.
Kalau ada member nak tolak PM saya. TQ bro2 CBR 400. ;D
Pocketbike Performance parts
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
Sesiapa yg hendak berhenti merokok bolehlah kilck-
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline zul_cbr (1988-2010)

  • Lesen Antarabangsa
  • *****
  • Posts: 2044
  • 1988-2010
    • :: mZul-aQen ::
Re: HONDA CBR400RR V2
« Reply #322 on: July 14, 2009, 01:11:35 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
Price: RM 19 929  Reg. year: 2001  


assalamualaikum semua.

ini motor gua nak tolak. semua masih standart.gua bagi jaminan kat lu duit dipulangkan kalu dah kacau enjin.
tp lu nak power lagi lu bikin sendiri.
gua bukan nak jual pasal terdesak ataupun nak up great. tapi gua dah cuci tangan.
bila dah kahwin moto ni kurang dapat perhatian sbb apa2 gua asik guna kreta.
so daripada tak guna, baik gua tolak. bg yg berminat tu, hubungi je gua.
harga rm19,929. harga leh runding lagi kalu betul2 stuju. stakat tanya je..
baik tak payah. buang kredit ko jer. yg setuju gua bg helmet, kasut, jaket honda skali.
terpulanglah kat lu org menilainya.. ok chaw.



Kalau macam tu bayau bulan-bulan boleh laaa... ;D :laugh: he he he jangan maraaa...nanti kena jual :angel:

itu machiam kasi bincang dgn owner la. saya tak tau pape. ;D ;D
« Last Edit: September 04, 2009, 05:43:18 pm by Abg Acid »

.SuzukiBest110.HondaEX5.HondaCBR400RR.HondaWave125.YamahaLC135ES.SuzukiFX125.
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline Abdullah

  • Licensed Seller
  • *
  • Posts: 14
Re: HONDA CBR400RR V2
« Reply #323 on: July 16, 2009, 09:02:59 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
masalah? kalau documentation complete, should be no worries bro...COE renew setiap 10 taun, renew insurans setiap tahun, setel..

setuju2  ;D beli sebijik motor mesia dapat tiga bijik motor sg / thai ....... baik beli sebijik motor sg/thai , dapat jimat banyak huhu ( cadangan je, x paksa )

Offline TJ

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 97
Re: HONDA CBR400RR V2
« Reply #324 on: August 10, 2009, 12:27:38 pm »


Offline zul_cbr (1988-2010)

  • Lesen Antarabangsa
  • *****
  • Posts: 2044
  • 1988-2010
    • :: mZul-aQen ::
Re: HONDA CBR400RR V2
« Reply #325 on: August 10, 2009, 09:44:51 pm »
itu conversion member forum 400greybike tu. budak Ukraine, PARUS namanya.

ini motor dia lepas siap convert fairing K-conversions.


.SuzukiBest110.HondaEX5.HondaCBR400RR.HondaWave125.YamahaLC135ES.SuzukiFX125.
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline zul_cbr (1988-2010)

  • Lesen Antarabangsa
  • *****
  • Posts: 2044
  • 1988-2010
    • :: mZul-aQen ::
Re: HONDA CBR400RR V2
« Reply #326 on: August 10, 2009, 09:48:15 pm »
my next project...insyaallah.

RVF400 Nissin 4-pot + Goodridge steel braided hose.


.SuzukiBest110.HondaEX5.HondaCBR400RR.HondaWave125.YamahaLC135ES.SuzukiFX125.
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline SUN GOKU

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 11
  • :: FROM BIKER FOR BIKERS ::
Re: HONDA CBR400RR V2
« Reply #327 on: August 12, 2009, 04:56:54 pm »
wah.. brg baik ni kompom bole angkat tayar belakang lps ni ;D ;D
breketnye kasi buat smart2 bro..barulah padan dgn org yg bawak motonye hehe

Offline zul_cbr (1988-2010)

  • Lesen Antarabangsa
  • *****
  • Posts: 2044
  • 1988-2010
    • :: mZul-aQen ::
Re: HONDA CBR400RR V2
« Reply #328 on: August 13, 2009, 12:33:53 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
breketnye kasi buat smart2 bro..barulah padan dgn org yg bawak motonye hehe

camana nak buat braket ek?? pakai kadbod dulu ke tekap amik jarak mounting screw?

.SuzukiBest110.HondaEX5.HondaCBR400RR.HondaWave125.YamahaLC135ES.SuzukiFX125.
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline RADHI16

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 155
Re: HONDA CBR400RR V2
« Reply #329 on: August 23, 2009, 04:06:36 pm »
JGN FLOOD IKLAN DALAM MBC TANPA LESEN DAN HIJACK THREAD ORG
SILA MOHON LESEN PENJUAL
« Last Edit: August 24, 2009, 10:45:33 am by TRUNASUCI »
You are not allowed to view links. Register or LoginYou are not allowed to view links. Register or Login

Offline Raiders4ever

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 9
Re: HONDA CBR400RR V2
« Reply #330 on: September 03, 2009, 04:37:50 pm »
Itu CBR400R plet sarawak dalam mudah.my tu sudah jual ke? Aisehmen :P...tengah kumpul duit ni dah ada orang lain sambar pulak. Takde jodoh la nampaknya. Sape owner baru? Kasi review la sikit kat sini.
LIVE TO RIDE TO WORK TO LIVE N HAVE FUN...

Offline TJ

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 97
Re: HONDA CBR400RR V2
« Reply #331 on: September 03, 2009, 05:11:58 pm »
Ambik la mtr cbr4 bro budakcbr250 punya.rm16k nego lagi tu.lai lai lai

Offline zul_cbr (1988-2010)

  • Lesen Antarabangsa
  • *****
  • Posts: 2044
  • 1988-2010
    • :: mZul-aQen ::
Re: HONDA CBR400RR V2
« Reply #332 on: September 03, 2009, 07:15:01 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
Ambik la mtr cbr4 bro budakcbr250 punya.rm16k nego lagi tu.lai lai lai

itu la pasal...budakcbr250 dah gatal nak tukar nick kepada budakz750 tuuu...hahaha

.SuzukiBest110.HondaEX5.HondaCBR400RR.HondaWave125.YamahaLC135ES.SuzukiFX125.
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline Raiders4ever

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 9
Re: HONDA CBR400RR V2
« Reply #333 on: September 03, 2009, 11:11:11 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
Ambik la mtr cbr4 bro budakcbr250 punya.rm16k nego lagi tu.lai lai lai

Mana nak tengok gambar? Iklan kat mana? Kat mudah.my semuanya plet sing/thai aje. Yang mana satu?
LIVE TO RIDE TO WORK TO LIVE N HAVE FUN...

Offline TJ

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 97
Re: HONDA CBR400RR V2
« Reply #334 on: September 04, 2009, 05:29:20 am »
Dulu ada kat mudah.nak senang,pm je bro budakcbr250 n mintak gmbrnya.

Offline Raiders4ever

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 9
Re: HONDA CBR400RR V2
« Reply #335 on: September 04, 2009, 08:58:14 am »
Yang plet sarawak QMH.... tu la budakcbr250 punya kan?
LIVE TO RIDE TO WORK TO LIVE N HAVE FUN...

Offline TJ

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 97
Re: HONDA CBR400RR V2
« Reply #336 on: September 04, 2009, 11:44:50 am »
Tak pasti tapi mmg plat swak.warna merah.

Offline zul_cbr (1988-2010)

  • Lesen Antarabangsa
  • *****
  • Posts: 2044
  • 1988-2010
    • :: mZul-aQen ::
Re: HONDA CBR400RR V2
« Reply #337 on: September 04, 2009, 05:29:25 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
Yang plet sarawak QMH.... tu la budakcbr250 punya kan?

owner dan motornya.

gambar diambil dari You are not allowed to view links. Register or Login

.SuzukiBest110.HondaEX5.HondaCBR400RR.HondaWave125.YamahaLC135ES.SuzukiFX125.
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline TJ

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 97
Re: HONDA CBR400RR V2
« Reply #338 on: September 19, 2009, 01:50:44 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
Salam bro2 semua,

     Saya ni tengah cari cbr400 tapi tak dapat lagi. Dah register kat WTB tapi tak ada jawapanlah bro2.
Kalau ada member nak tolak PM saya. TQ bro2 CBR 400. ;D

You are not allowed to view links. Register or Login

model : HONDA CBR 400 RR NC23 (Hurricane)
Malaysia Registered
road tax + insurance = until January 2010
100% tip top condition
full overhauled, recently serviced

-new battery
-new spark plug
-new air filter original honda
-new complete working original Meter from Ebay
-new gasket
-new oil pump
-new sprocket
macam2 baru, dah repair dan fully restored A-Z

yang penting ini PLATE MALAYSIA dan bukan plate singapore atau thailand

RM17,000

view di Wangsa Maju , Kuala Lumpur
contact by email dulu. tq
=====================

ni adalah plate malaysia
road tax insuran sampai januari 2010
gran motor kat aku

dah fully overhaul !!! (resit kat aku boleh tengok)
+air filter baru
+batteri baru/spark plug baru
+last full service (tukar minyak hitam semua)baru bawak 500+km

LAGI:
meter motor pun satu set baru dari ebay sebab yg lama rosak
meter semua 100% berfungsi
kipas berfungsi baik
windscreen baru dari ebay juga
carburetor dah tukar sebijik dari singapore
oil pump pun baru
gasket baru
tayar pun baru depan belakang
sprocket dan rantai baru
starter motor dah servis, brush baru
choke cable baru beli saja tak pasang lagi
byk lagi la benda baru dah tukar nak kasi full condition tip top

kiranya aku dah buat dari A-Z motor ni... sekali cat

segalanya tip top

FREE - buku manual original haynes cbr400 + rectifier spare original honda satu
===============

RM17,000
location Wangsa Maju, Kuala Lumpur

Offline makaii

  • Licensed Seller
  • *
  • Posts: 204
  • Yieehaaa!! Lets ride..
Re: HONDA CBR400RR V2
« Reply #339 on: October 06, 2009, 12:38:43 pm »
 ;D good buy!!
::: Selamat Hari Raya :::