MBC Forum Banner

Author Topic: Yamaha MT15  (Read 1573 times)

Offline pirateofyoursoul

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 676
  • Popularity: +0/-0
  • OraMinggirTabrak!
    • View Profile
Yamaha MT15
« on: 09 October , 2018, 10:09:41 AM »
emmm...Thailand dah lancar kan model nih...Malaysia tak masuk ker? lawa gak...USD..itu je la yang saya nampak..tapi lampu headlights tu garang...macam model baru MT9 ler
RageAGainstTheMachine!
OraMinggirTabrak!

Offline oldwave

  • Newbie
  • *
  • Posts: 15
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: Yamaha MT15
« Reply #1 on: 11 October , 2018, 11:36:33 AM »
MT15 = R15 naked.. menarik hati.. tapi HLYM biasalah, semakin di belakang.. lambat lagi kot masuk malaya..
Wave 100 - Wave 125 - GT128 - FZ150i - Wave 125X - XJ6 Diversion F - Spacy 100 - Wave Dash 110i

Offline pirateofyoursoul

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 676
  • Popularity: +0/-0
  • OraMinggirTabrak!
    • View Profile
Re: Yamaha MT15
« Reply #2 on: 12 October , 2018, 10:03:27 AM »
MT15 = R15 naked.. menarik hati.. tapi HLYM biasalah, semakin di belakang.. lambat lagi kot masuk malaya..
haha...adoiii, indonesia dan thailand memang neruntung dari segi model baru...kita ni memang lambat ATAU tak masuk langsung..
RageAGainstTheMachine!
OraMinggirTabrak!

Offline Jo

  • Newbie
  • *
  • Posts: 9
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: Yamaha MT15
« Reply #3 on: 27 June , 2019, 12:04:24 PM »
pasaran depa untuk motosikal permintaan besaq...production based on demand...volume setahun moto dkt malaysia terjuai sama volume sebulan moto depa terjual dkt sana...

Offline pirateofyoursoul

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 676
  • Popularity: +0/-0
  • OraMinggirTabrak!
    • View Profile
Re: Yamaha MT15
« Reply #4 on: 30 June , 2019, 12:09:17 PM »
pasaran depa untuk motosikal permintaan besaq...production based on demand...volume setahun moto dkt malaysia terjuai sama volume sebulan moto depa terjual dkt sana...
betul la...tapi jangan le amik untung jer...harap Yamaha dapat consider jugak jual kat malaysia untuk memuaskan hati peminat di Malaysia..kalau takde peminat,kang launching moto apa pun tak dapat pasarkan susah juga..
RageAGainstTheMachine!
OraMinggirTabrak!

Offline oldwave

  • Newbie
  • *
  • Posts: 15
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: Yamaha MT15
« Reply #5 on: 29 August , 2019, 00:12:08 AM »
betul la...tapi jangan le amik untung jer...harap Yamaha dapat consider jugak jual kat malaysia untuk memuaskan hati peminat di Malaysia..kalau takde peminat,kang launching moto apa pun tak dapat pasarkan susah juga..

Hong Leong Yamaha jual apa pun laku teruk punya.. dealer2 + kedai2 aftermarket parts pun promo rapat apa saje berkaitan Yamaha.. terus jadi hot stuff, harga tak masuk akal, jadi tumpuan pencuri, etc.. tapi apa2 pun, terpulang pada minat dan poket masing2..
Wave 100 - Wave 125 - GT128 - FZ150i - Wave 125X - XJ6 Diversion F - Spacy 100 - Wave Dash 110i

Offline pirateofyoursoul

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 676
  • Popularity: +0/-0
  • OraMinggirTabrak!
    • View Profile
Re: Yamaha MT15
« Reply #6 on: 29 August , 2019, 09:53:23 AM »
pasaran depa untuk motosikal permintaan besaq...production based on demand...volume setahun moto dkt malaysia terjuai sama volume sebulan moto depa terjual dkt sana...
on my second thoughts, kenapa ada je model baru yang masuk kat Spore tapi takde kat MSia? Pasaran di Singapura tu besar ke? Just wonder la
RageAGainstTheMachine!
OraMinggirTabrak!