Author Topic: Yamaha SS racing spirit  (Read 40996 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline AEF7326

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 10
Yamaha SS racing spirit
« on: October 12, 2008, 05:11:24 PM »
Macam mane nak bezakan Yamaha SS racing spirit ngan yang yamaha SS biasa  (kat body motor sticker dah tak ade ....so tak ade proof) ? sebab yg saye tau gear box SS racing spirit lagi best.

ade sape sape boleh tolong ?



Offline PCN54??

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 1255
  • EX5 oWnER
Re: Yamaha SS racing spirit
« Reply #1 on: October 12, 2008, 06:43:48 PM »
ak rase lar broo...

dier lain kat kepala dier nga lampu blakang dier...

tu jer yg ak tau... ;D ;D

xde pape larh ;D

Offline hamsap

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 175
Re: Yamaha SS racing spirit
« Reply #2 on: October 13, 2008, 07:08:55 AM »
ada lagi...kat kedua dua belah tepinye,di atas cover part bateri ada lubang aerodynamic...

Offline malai69

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 14
  • We R BraDeRS!!
Re: Yamaha SS racing spirit
« Reply #3 on: October 13, 2008, 08:00:55 AM »
absorber r.spirit ade botol kaler silver..yg dual clutch cm absorber bese je
-malai69-

Offline vendetta_hrc

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 445
Re: Yamaha SS racing spirit
« Reply #4 on: October 13, 2008, 08:06:54 AM »
lg sng tgk kt geran jerr...
racing spirit ni wlpn pakai ekzos stndard, tp bunyi kuat & lain skit...
racing spirit wlpn standard, nk dpt 170kmph pn blh jer kalo pandai setting.......

Offline hybrid_LC4120

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 1107
  • standard tp kau2..susahnye dpt setting ni
Re: Yamaha SS racing spirit
« Reply #5 on: October 13, 2008, 06:11:53 PM »
kod enjin dia len..
tp ak x ingat la..

Offline AEF7326

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 10
Re: Yamaha SS racing spirit
« Reply #6 on: October 13, 2008, 07:00:08 PM »
You are not allowed to view links. Register or Login
lg sng tgk kt geran jerr...
racing spirit ni wlpn pakai ekzos stndard, tp bunyi kuat & lain skit...
racing spirit wlpn standard, nk dpt 170kmph pn blh jer kalo pandai setting.......

huh ?? aku dah check geran... tak de pun tulis .

Offline vendetta_hrc

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 445
Re: Yamaha SS racing spirit
« Reply #7 on: October 13, 2008, 08:32:56 PM »
bkn ke kalo SS 2 tu mmg dh racing spirit & dual clutch? atau aku dh slh tgk?
kalo slh, sori lar yer... ;D

Offline tuahrox

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 274
Re: Yamaha SS racing spirit
« Reply #8 on: October 16, 2008, 01:49:28 PM »
model racing spirit ni mmg dicipta untuk perlumbaan cz brg2 die kalau kacuk kt ss pn mmg power juge .

Offline BadBoy

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 45
  • Aku Sudah Lama Mengidam Motor Yang Evergreen
Re: Yamaha SS racing spirit
« Reply #9 on: October 16, 2008, 03:12:19 PM »
Bro AEF7326,

aku rasa better ko surf habis habis forum ni...sebab benda ni dah explain dalam YAMAHA treads banyak kali..sampai YAMAHA 100,SS,SS11 dah sampai volume 3 tapi masih ada org tanya beza dia....

banyak membaca banyak ilmu...jgn harap kena suap je....

lagi satu jgn bazirkan bandwitch kat forum ni...tanya soalan yg dah ada dan dah explain banyak kali...kesian kat MOD dan yg penting gunakan forum yg tak perlu bayar ini dgn berhemah...

salam

saya yg prihatin
sain
« Last Edit: October 16, 2008, 03:15:20 PM by BadBoy »


never afraid to try something stupid, stupid thing lead to greatest idea

Offline tuahrox

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 274
Re: Yamaha SS racing spirit
« Reply #10 on: October 16, 2008, 03:23:19 PM »
You are not allowed to view links. Register or Login
Bro AEF7326,

aku rasa better ko surf habis habis forum ni...sebab benda ni dah explain dalam YAMAHA treads banyak kali..sampai YAMAHA 100,SS,SS11 dah sampai volume 3 tapi masih ada org tanya beza dia....

banyak membaca banyak ilmu...jgn harap kena suap je....

lagi satu jgn bazirkan bandwitch kat forum ni...tanya soalan yg dah ada dan dah explain banyak kali...kesian kat MOD dan yg penting gunakan forum yg tak perlu bayar ini dgn berhemah...

salam

saya yg prihatin
sain

hehe mungkin brader ni x jumpe da kot thread lme tu  :D

Offline BadBoy

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 45
  • Aku Sudah Lama Mengidam Motor Yang Evergreen
Re: Yamaha SS racing spirit
« Reply #11 on: October 16, 2008, 03:44:13 PM »
usaha tangga kejayaaan...buat rugi je button search tu bang ooiii


never afraid to try something stupid, stupid thing lead to greatest idea

Offline tuahrox

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 274
Re: Yamaha SS racing spirit
« Reply #12 on: October 17, 2008, 11:35:20 AM »
iyeap button search tu mmg bergune  8)

Offline TycuChing

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 276
  • Padas River Head Hunter..!!
Re: Yamaha SS racing spirit
« Reply #13 on: October 21, 2008, 03:58:29 PM »
huhuhu...
apa2 pun bg info la ckit...
kat body luaran aku x pasti..
tp kat dlm enjin banyak beza...

1. gearbox beza dr mana2 model yamaha ss
2. crank shaf dia belah kanan pendek (x pakai auto)

yg tu jak aku tau...
klu ada lg tlg ler tambah..
hehehehe ;D ;D

Offline tuahrox

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 274
Re: Yamaha SS racing spirit
« Reply #14 on: October 21, 2008, 04:18:06 PM »
enjin dia ad gak beza dgn ss biase tp kalau nk tahu lebih lanjut kne tye otai2 ss spirit larh .

Offline viper king

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 4
Re: Yamaha SS racing spirit
« Reply #15 on: October 21, 2008, 04:54:18 PM »
You are not allowed to view links. Register or Login
huh ?? aku dah check geran... tak de pun tulis .

bro, aku dulu pernah guna racing spirit..
yg paling nyata ada tertulis dalam geran..
tak silap aku, pada hujung nama enjin akan ada tertulis @#$%$%$#@!!%$#^%$&*YRS

YRS ialah maksud bagi Yamaha Racing Spirit..

Offline Lipan_angkasa

  • Lesen B1
  • ***
  • Posts: 556
  • ::continue my quest::
Re: Yamaha SS racing spirit
« Reply #16 on: October 21, 2008, 04:59:43 PM »
You are not allowed to view links. Register or Login
bro, aku dulu pernah guna racing spirit..
yg paling nyata ada tertulis dalam geran..
tak silap aku, pada hujung nama enjin akan ada tertulis @#$%$%$#@!!%$#^%$&*YRS

YRS ialah maksud bagi Yamaha Racing Spirit..

tak pasti...
tapi starting no enjin 5AB,kat dia punya tabung 5 AB
tank 2t kecik sikit darri ss dan ss2 dc(tabung hidraulik)
ada jual sebijik kat jalan kebun klang harga 3k(last time aku gi check)
lain kali jelajah dulu bro dalam thread2 dalam ni.....

masuk je ke dalam thread yamaha bikes-ss/ss2/100sport punya tempat...bukan dalam bengkel ni....

"My advice to you is get married: if you find a good wife you'll be happy; if not, you'll become a philosopher."
- Socrates (470-399 B.C.) -

Offline tuahrox

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 274
Re: Yamaha SS racing spirit
« Reply #17 on: October 21, 2008, 05:00:09 PM »
yeap yrs = yamaha racing spirit

Offline fto

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 348
  • ---> ҉Jom layan ninja
Re: Yamaha SS racing spirit
« Reply #18 on: October 21, 2008, 05:55:09 PM »
laju gila babeng racing spirit ni... ade sekali nak kejar mase lampu hijau abis gak la aku perah...  ;D kalau ss2 biase senang2 je nak potong...

yang aku tak dapat kejar tu warna biru corak kuning??  ???

Offline tuahrox

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 274
Re: Yamaha SS racing spirit
« Reply #19 on: October 21, 2008, 07:40:55 PM »
myb da bikin jugak tuy kowt hehe  ;)