MBC Forum Banner

Author Topic: HONDA MONKEY (Mini Bike)  (Read 7290 times)

Offline enlogam

  • Old Timer MBC Rider
  • Jr. Member
  • ***
  • Posts: 84
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
HONDA MONKEY (Mini Bike)
« on: 29 September , 2018, 15:33:30 PM »
Generasi Monyett kembali liar ...
Khas buat pencinta mini-bike, 1st Model 1961 dicipta utk kegunaan dalam taman je dengan enjin 4.2hp 49cc :D :D





Honda Monkey 2019 (Retail RM13,999)
- Basic from model Honda MSX125SF
- Enjin 4 Stroke, Single Cylinder, 125cc
- Bore 52.4mm x Stroke 57.9mm with 4 Speed Transmission
- Max Power 9.6hp/ 7000rpm & Max Torque 10.5Nm/ 5500rpm
- Fuel Injection PGM-Fi dengan Fule Tank 5.6L
- Upside-Down Fork, Disk Front 220mm & Rear 190mm
- Sportrim Front 12x2.75 / Rear 12x3.50
- Available Color:- Pearl Nebula Red, Pearl Glittering Blue, Banana Yellow
(cilok from Paultan.org)
|rgsukan|ct110|ks100|kr150a|k-one|nsr-rr|nsr-rrw|

Offline pirateofyoursoul

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 716
  • Popularity: +0/-0
  • OraMinggirTabrak!
    • View Profile
Re: HONDA MONKEY (Mini Bike)
« Reply #1 on: 29 September , 2018, 15:53:25 PM »
Aduh...lawa bike ni. Tapi bole ke letak topbox? Ke ada option lain?
RageAGainstTheMachine!
OraMinggirTabrak!

Offline enlogam

  • Old Timer MBC Rider
  • Jr. Member
  • ***
  • Posts: 84
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: HONDA MONKEY (Mini Bike)
« Reply #2 on: 29 September , 2018, 16:34:24 PM »
Aduh...lawa bike ni. Tapi bole ke letak topbox? Ke ada option lain?
box kecik2 boleh kot .. seat height 775mm syok jugak layan ni
member saya dulu ada honda gorrila, besar sikit dari monkey .. brg collectible item ni ada pminat tersendiri
kalo dpt collect yamaha tzr50, yamaha mini-enduro, kawasaki kx60, honda nsr50, honda z50, suzuki mt50, suzuki gxsr50...fuhhhh
|rgsukan|ct110|ks100|kr150a|k-one|nsr-rr|nsr-rrw|

Offline zulhilmiz86

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: HONDA MONKEY (Mini Bike)
« Reply #3 on: 29 September , 2018, 23:17:39 PM »
lawa tp untuk bangsawan ja ni

Offline pirateofyoursoul

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 716
  • Popularity: +0/-0
  • OraMinggirTabrak!
    • View Profile
Re: HONDA MONKEY (Mini Bike)
« Reply #4 on: 30 September , 2018, 01:00:18 AM »
lawa tp untuk bangsawan ja ni

Bangsawan je ke? Kita pun boleh. Bila hati dah suka...
RageAGainstTheMachine!
OraMinggirTabrak!

Offline pirateofyoursoul

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 716
  • Popularity: +0/-0
  • OraMinggirTabrak!
    • View Profile
Re: HONDA MONKEY (Mini Bike)
« Reply #5 on: 30 September , 2018, 01:01:09 AM »
Aduh...lawa bike ni. Tapi bole ke letak topbox? Ke ada option lain?
box kecik2 boleh kot .. seat height 775mm syok jugak layan ni
member saya dulu ada honda gorrila, besar sikit dari monkey .. brg collectible item ni ada pminat tersendiri
kalo dpt collect yamaha tzr50, yamaha mini-enduro, kawasaki kx60, honda nsr50, honda z50, suzuki mt50, suzuki gxsr50...fuhhhh

Lama tak dengar nama Honda Gorilla...
RageAGainstTheMachine!
OraMinggirTabrak!

Offline enlogam

  • Old Timer MBC Rider
  • Jr. Member
  • ***
  • Posts: 84
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: HONDA MONKEY (Mini Bike)
« Reply #6 on: 01 October , 2018, 14:58:45 PM »
geng Monyet mmg bmacam2 model, code semua z50a, z50m dll
kalau Gorilla ni tank besar 9L, ada carrier belakang dan seat yg besar



Kalau ada yg layan filem Jepun - Crows Zero mesti ingat lagi Serizawa lari dari Polis naik mini-bike
tapi yang tu dah model Honda Dax ST70, capasiti enjin lebih besar ..





Sejarah mini-bike ni panjang, tapi best layan ... :) :) Tapi biasanya memang harga keras sbb collector seluruh Dunia. Pocket-bike masih digunakan secara meluas dlm track, tp mini-bike ni kategori byk simpan stor kih3


« Last Edit: 01 October , 2018, 15:20:21 PM by enlogam »
|rgsukan|ct110|ks100|kr150a|k-one|nsr-rr|nsr-rrw|

Offline enlogam

  • Old Timer MBC Rider
  • Jr. Member
  • ***
  • Posts: 84
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: HONDA MONKEY (Mini Bike)
« Reply #7 on: 01 October , 2018, 15:19:02 PM »
Antara kaum2 Monyet hehe


Yamaha TZR50 1990 - 2Stroke 8hp@9500rpm


Honda NSR50 1987 - 2stroke 7hp@10000rpm 6speed


Suzuki MT50 1972 - 2stroke 3hp@6000rpm 3speed
|rgsukan|ct110|ks100|kr150a|k-one|nsr-rr|nsr-rrw|

Offline pirateofyoursoul

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 716
  • Popularity: +0/-0
  • OraMinggirTabrak!
    • View Profile
Re: HONDA MONKEY (Mini Bike)
« Reply #8 on: 02 October , 2018, 09:10:36 AM »
Wah...tengkiu boss ku kongsi ilmu nih...tak tau pulak ada sport bike skala mini nih...
RageAGainstTheMachine!
OraMinggirTabrak!