Author Topic: kawasaki scrambler KLX 250- D-tracker  (Read 109756 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline fooqaw

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 46
Re: kawasaki scrambler KLX 250- D-tracker
« Reply #220 on: September 30, 2010, 12:32:12 am »
x kene langsung

ada dalam 2-3mm gap, mmg ngam2

Offline YMN

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 14
Re: kawasaki scrambler KLX 250- D-tracker
« Reply #221 on: September 30, 2010, 10:05:51 am »
You are not allowed to view links. Register or Login
x kene langsung

ada dalam 2-3mm gap, mmg ngam2

Tkasih tuan atas info

Offline batagolek

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 12
Re: kawasaki scrambler KLX 250- D-tracker
« Reply #222 on: October 09, 2010, 05:38:20 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login

ok tak ni bro ? buat travel ke sekolah ?

jarak dlm 40 km ..hmmm

Offline killpoint

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 11
Re: kawasaki scrambler KLX 250- D-tracker
« Reply #223 on: November 16, 2010, 04:13:16 pm »
akhirnya d tracker X datang jua :)

You are not allowed to view links. Register or Login

DOWN PAYMENT : RM 3817.00
-RM 861.00(3 YRS)-RM 710.00(4 YRS)
DOWN PAYMENT : RM 6362.00
-RM 691.00(3 YRS)-RM 558.00 (4YRS)
You are not allowed to view links. Register or LoginYou are not allowed to view links. Register or Login

Offline max_ady

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 7
Re: kawasaki scrambler KLX 250- D-tracker
« Reply #224 on: February 02, 2011, 05:42:12 pm »
Salam, saya penguna baru untk kawasaki D tracker 250, nak tumpang tanya. Ada saudara-saudara disini yang pernah bawak naik motor nie ke bukit broga tak? kalau ada boleh bagitau pakai route mana..

thanks in advance.

You are not allowed to view links. Register or Login

Offline fooqaw

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 46
Re: kawasaki scrambler KLX 250- D-tracker
« Reply #225 on: March 04, 2011, 07:42:56 am »
max_ady

aku penah nampak moto ko ni solat jumaat di mesjid bulat PJ. add my FB, search nick "Hero Masakini"

kami x pernah naik bukit broga. kami layan corner aje di kuala klawang, fraser hill, & trackday..& selalu chill2 minum2

Offline max_ady

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 7
Re: kawasaki scrambler KLX 250- D-tracker
« Reply #226 on: March 04, 2011, 04:21:32 pm »
cantik sangat saudara fooqaw, saya selalu solat kat masjid bulat sebab opis sayat dekat situ. sekali sekala nak juga rasa ride dengan geng motard nih..


puas saya carik jalan untuk kepuncak, semak untuk ke mendaki bukit terlalu tebal.


kene hati-hati kat sini sebab ada anjing kebun.


percubaan untuk bawak motor atas bukit gagal.

Full story:
You are not allowed to view links. Register or Login

You are not allowed to view links. Register or Login

Offline fooqaw

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 46
Re: kawasaki scrambler KLX 250- D-tracker
« Reply #227 on: March 05, 2011, 01:57:43 am »
ok...kalau ada event. aku akan update. gimme yr fon number bro. aku pon keje situ la..depan toyota service center, opis aku kat the crest building.

Offline warque

  • AFD2012
  • *****
  • Posts: 1239
  • NOKIA 3310 user
Re: kawasaki scrambler KLX 250- D-tracker
« Reply #228 on: March 29, 2011, 02:28:57 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login

terbaru nih...
wasap : 011 2385 4070

Offline pirateofyoursoul

  • MBC Support
  • *****
  • Posts: 432
  • being me...
Re: kawasaki scrambler KLX 250- D-tracker
« Reply #229 on: April 11, 2011, 08:41:29 am »
Salam,saya nak komen.Feedback dan review dari bro semua yang dah pakai motor ni.Camana riding dengan moto ni.Fuel Consumption?Jarak terjauh pernah ride motor ni dalam satu hari plak berapa?Untuk sesapa yang pakai top box pada moto ni, apa size box yang anda pakai?45 liter box bole suit tak?
Terima kasih sifu2 semua.
r@Ge aG@1nSt tHe mAcHIne!.

Offline aki.igat

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 99
Re: kawasaki scrambler KLX 250- D-tracker
« Reply #230 on: April 12, 2011, 02:49:24 pm »
Aki pun berkenan dengan KLX250 tapi versi ENDURO.
Ada yang dah beli 2011 model?  Fuel injection dan baca review overseas forum memang value for money. ;D
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline pirateofyoursoul

  • MBC Support
  • *****
  • Posts: 432
  • being me...
Re: kawasaki scrambler KLX 250- D-tracker
« Reply #231 on: April 13, 2011, 08:40:55 am »
Versi ENDURO ni camana plak?saya ni newbie lagi la aki.bole tak explain sikit enduro,trail dan apa2 lagi kategori yang la..
r@Ge aG@1nSt tHe mAcHIne!.

Offline max_ady

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 7
Re: kawasaki scrambler KLX 250- D-tracker
« Reply #232 on: April 14, 2011, 12:18:26 am »


You are not allowed to view links. Register or Login
Salam,saya nak komen.Feedback dan review dari bro semua yang dah pakai motor ni.Camana riding dengan moto ni.Fuel Consumption?Jarak terjauh pernah ride motor ni dalam satu hari plak berapa?Untuk sesapa yang pakai top box pada moto ni, apa size box yang anda pakai?45 liter box bole suit tak?
Terima kasih sifu2 semua.

salam bro pirateofyoursoul, saya memang guna motor nie pakai gie keje. dari pj shah alam 5-6 ringgit 2 hari. so far memang sangat memuaskan sebab senang bawak masuk kl yg tengah jem, ringan dan power dia sangat cukup untuk tujuan tersebut. box yg saya pakai tu takder tulis brape liter tapi memang muat helmet dan juga sedikit barang-barang belanja dapur. so far memang sedap pakai motor nie, kedudukan relax. yg tak best nyer setiap kali berenti kat trafik light awek dan mat rempit asyik ushaaa ajer..

Dah ada bike nanti jgn lupa ride sama-sama.. nie geng motard dan d-tracker, diorang semua sempoi. tak kira dari sekecil demak sehingga sebesar desduro semua boleh campur.
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline aki.igat

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 99
Re: kawasaki scrambler KLX 250- D-tracker
« Reply #233 on: April 17, 2011, 11:05:16 am »
You are not allowed to view links. Register or Login
Versi ENDURO ni camana plak?saya ni newbie lagi la aki.bole tak explain sikit enduro,trail dan apa2 lagi kategori yang la..

Pirate: Aki pun baru mahu berkenalan dengan spesies ni.
Enduro/Trail lebih ke arah off road dan yang paling ketara saiz tayar depan 21 dan belakang 18. Kalau dari segi harga murah sikit daripada D Tracker.
Aki hanya nak tahu perbezaan 2010 dan 2011 model; kemampuan DFI dan redesigned swingarm. Mohon review sesiapa yang lebih arif.  ;D
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline wakbundle

  • MBC Riders
  • ***
  • Posts: 123
Re: kawasaki scrambler KLX 250- D-tracker
« Reply #234 on: April 17, 2011, 08:34:02 pm »
salam' naktahu ja brp top speed blh dpt bro2 semua `

Offline pirateofyoursoul

  • MBC Support
  • *****
  • Posts: 432
  • being me...
Re: kawasaki scrambler KLX 250- D-tracker
« Reply #235 on: April 18, 2011, 12:02:23 pm »
bro max_ady..terima kasih atas explaination..baru berangan jer bang..nampak macam best motor ni..saya tak pernah try lagi but i wish i nak try dulu..riding distance yang paling jauh bro ady penah gi lak camana?let's say 500 km per day?pernah try tak?bole menten 120 - 140 kmh?fuel capacity and usage lak camana?thanks for the info bro. ;D
r@Ge aG@1nSt tHe mAcHIne!.

Offline max_ady

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 7
Re: kawasaki scrambler KLX 250- D-tracker
« Reply #236 on: April 18, 2011, 04:28:56 pm »
untuk memiliki sesuatu yg baik memang kene mula dari angan-angan. 500 km jauh tuu! paling jauh saya pernah bawak 200km jer, saya rasa saya isi minyak rm 4 x 3. d-tracker nie boleh maintain 120-130. Atas dari tu saya rasa dia gegar dan tak balance. moto nie sangat sesuai untuk jalan kornar korni macam bukit frazer dan awana. Buat panjat bukitpun mantap. strong point moto nie saya rasa buat pegi keje yg jalan jem, tak menyusahkan macam bawak sbk dan tak boring macam bawak cupchai. untuk pergi awana saya prefer moto nie lagi berbanding saya punya z7. ringan dan mudah dikendalikan. top speed saya pernah cecah cuma 140 ajer. Ada geng lain kata diorang pernah cecah 150.

kejap lagi member saya angkat D tracker x. sebaik jer pecah dara kitorang akan lumbakan dekat elite highway subang.. hehehe, itupun kalau dia branie laa.
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline Ija_Zahri

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 94
Re: kawasaki scrambler KLX 250- D-tracker
« Reply #237 on: April 19, 2011, 09:42:51 am »
`max ady agak2 motot ne blh tak untk touring jauh ,contoh nya masuk thailand sbb kat sana x perlu kelajuan tingi ,senag naik fere bot sbb regan saya rasa .jadi mcm manam pandagan max ady

Offline Ija_Zahri

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 94
Re: kawasaki scrambler KLX 250- D-tracker
« Reply #238 on: April 19, 2011, 10:21:53 am »
`max ady agak2 motot ne blh tak untk touring jauh ,contoh nya masuk thailand sbb kat sana x perlu kelajuan tingi ,senag naik fere bot sbb regan saya rasa .jadi mcm manam pandagan max ady

Offline pirateofyoursoul

  • MBC Support
  • *****
  • Posts: 432
  • being me...
Re: kawasaki scrambler KLX 250- D-tracker
« Reply #239 on: April 19, 2011, 11:33:10 am »
yup ija...just about to ask ady max camana pandangan dia...tapi bandit kan best...
r@Ge aG@1nSt tHe mAcHIne!.