Author Topic: c50 nak bagik laju  (Read 4320 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline C50hijau

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 76
c50 nak bagik laju
« on: September 21, 2008, 11:20:39 PM »
hello i new dkt cni
saya ada honda c50 (blok 49cc)  tahun 67 kot
dah make up tapi engine slow sangat
nak tanya otai2 dkt cni macam mana nak bagik laju

harap dpt membantu...




Offline ansar ex-5

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 1045
  • |\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/|
Re: c50 nak bagik laju
« Reply #1 on: September 21, 2008, 11:49:34 PM »
You are not allowed to view links. Register or Login
hello i new dkt cni
saya ada honda c50 (blok 49cc)  tahun 67 kot
dah make up tapi engine slow sangat
nak tanya otai2 dkt cni macam mana nak bagik laju

harap dpt membantu...
pakai head bl0k ex5 dah cukup...
pist0n pakai 55mm ka....
carb pakai ts125...huhuhuhu...
cepat la sket nk ke keb0n m0t0t tue....
;D

Offline ansar ex-5

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 1045
  • |\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/|
Re: c50 nak bagik laju
« Reply #2 on: September 21, 2008, 11:52:31 PM »
You are not allowed to view links. Register or Login
nanti brek tak laju pulak
wakakakakaka~ :D

Offline ansar ex-5

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 1045
  • |\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/|
Re: c50 nak bagik laju
« Reply #3 on: September 21, 2008, 11:58:03 PM »
You are not allowed to view links. Register or Login
jangan lar gelak macam tu, bahaya tau jalan laju pakai drum brek kapcai ni, kecian dia nanti
0wh...lupa lak nk tambah...
asyik gelak....wakakakaka~

lepas m0di tue....
br0 C50hijau disaran upgrade sistem brake anda......hahahaha
pakai la c0mplete set 125z pnya ka,Lc ka,legend ka....
wakakakaka~
:D ;D

Offline ansar ex-5

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 1045
  • |\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/|
Re: c50 nak bagik laju
« Reply #4 on: September 22, 2008, 12:05:48 AM »
You are not allowed to view links. Register or Login
hepi betul kamu malam ni yer  :D
ehehehehe....
mana tuan tanah nie....
setuju x ngn idea saya nie?
??? ;D

Offline imtiaz

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 187
  • "Fiat Justitia Ruat Coelum"
    • -music arrangement, composing, mixing-
Re: c50 nak bagik laju
« Reply #5 on: September 22, 2008, 12:08:47 AM »
tukr moto jer~  ;D
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline cepai_pink

  • Lesen Antarabangsa
  • *****
  • Posts: 2103
  • dulu cepai ku pink skng dah black diamond
Re: c50 nak bagik laju
« Reply #6 on: September 22, 2008, 01:35:54 AM »
bia la beliau..
nk mod engine tu..
byk keje tau tuan tnah..
nk lgi senang,transplan je engine cepai naik..
std dn laju..
oppss..ni dh haram pnye keje ni..

honda makanan aku,yamaha minuman aku..modenas pule sgt menjengkelkn aku..

Offline C50hijau

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 76
Re: c50 nak bagik laju
« Reply #7 on: September 22, 2008, 10:35:55 PM »
agak2 nak mod blok head ex5 berapa ratus??
aku malas nak mod xtream
moto nie bukan untuk race tapi utk jalan2
tapi kalo sapa ada blok ex5 jual la dkt aku

Offline musbiaggi

  • Lesen Antarabangsa
  • *****
  • Posts: 2455
  • BIKES THAT RARELY GET EXERCISE MAY BE PROBLEMATIC
Re: c50 nak bagik laju
« Reply #8 on: September 22, 2008, 10:50:10 PM »
rugi sgt kalau c50 bikin kasi laju..sbb muto ni cantik sgt2 kalau di mekap..nilai c50 bukan pada kelajuan bro..janji muto cantik enjin bunyi kejap..layan slow n steady jer..kalau bawak marka..perrhh mamat yang pakai harley pon jeles
Dont walk infront of me, I may not follow... Dont walk behind me, I may not lead.. Just walk beside me and be my friend...

Offline C50hijau

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 76
Re: c50 nak bagik laju
« Reply #9 on: September 22, 2008, 11:46:00 PM »
You are not allowed to view links. Register or Login
rugi sgt kalau c50 bikin kasi laju..sbb muto ni cantik sgt2 kalau di mekap..nilai c50 bukan pada kelajuan bro..janji muto cantik enjin bunyi kejap..layan slow n steady jer..kalau bawak marka..perrhh mamat yang pakai harley pon jeles

pendapat ko memang sama dgn aku
tapi kalo c50 aku nie boleh p 60km/j ja marka pon lari

Offline C50hijau

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 76
Re: c50 nak bagik laju
« Reply #10 on: September 22, 2008, 11:56:07 PM »
You are not allowed to view links. Register or Login
motot ni dah antik, layan lar motot ni macam antik
dah mod hilang value antique dia
betoi gak ek

Offline budak kecik

  • Lesen B1
  • ***
  • Posts: 628
  • Lc slow??? nk bagi laju sms no 0103490835 (kajang)
    • http://www.facebook.com/people/Budak-Kecik/1321041845?ref=search
Re: c50 nak bagik laju
« Reply #11 on: September 23, 2008, 12:50:44 AM »
You are not allowed to view links. Register or Login
pakai head bl0k ex5 dah cukup...
pist0n pakai 55mm ka....
carb pakai ts125...huhuhuhu...
cepat la sket nk ke keb0n m0t0t tue....
;D


bukan senang nk masuk blok ex5 kat c50, blok ex5 panjang. kena mesin kasi pendek. lagi satu, slip blok tu nk kena mesin kasi kecik gak. kalau 55mm xlepas nk masuk kat tapak enjin standart c50. mybe 53mm leh kot, tu pun slip blok kena mesin sikit. kalau xmesin, tapak enjin kena kasi korek. sama mcm ex5 gak la. sayang woo kalau tapak enjin c50 ni nk korek. mana nk dapat lagi yg ori.
You are not allowed to view links. Register or Login


hello i new dkt cni
saya ada honda c50 (blok 49cc)  tahun 67 kot
dah make up tapi engine slow sangat
nak tanya otai2 dkt cni macam mana nak bagik laju

harap dpt membantu...




pakai je untuk wat jln2 waktu petang ;D tu moto antik. bernilai tinggi. skrg pun dah mahal. ape kata bro tunggu 5,6 tahun lagi, mana tau ade org nk tukar dgn R1 ke CBR ke ;D. kalau nk laju beli hayabusa ;D

call/sms 0103490835

Offline musbiaggi

  • Lesen Antarabangsa
  • *****
  • Posts: 2455
  • BIKES THAT RARELY GET EXERCISE MAY BE PROBLEMATIC
Re: c50 nak bagik laju
« Reply #12 on: September 23, 2008, 08:03:54 AM »
kalau ngko nak mod sangat baik jual kat aku..kalau boleh RM seribu aku angkat sekarang..boleh gak aku buat jln 2 dgn anak aku time petang2..utk pegi layan teh tarik waktu malam ke ;D
Dont walk infront of me, I may not follow... Dont walk behind me, I may not lead.. Just walk beside me and be my friend...

Offline C50hijau

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 76
Re: c50 nak bagik laju
« Reply #13 on: September 23, 2008, 04:01:29 PM »
nak bawak keluaq malam
ha macam mana nak bagik lampu terang??
aku dah tukaq bateri mentol 12v malap 6v pon malap
nak buat macam mana?/

Offline kapcai

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 311
  • apa itu moto
    • http://www.youtube.com/watch?v=4HWxhxSLy5w
Re: c50 nak bagik laju
« Reply #14 on: September 23, 2008, 04:05:58 PM »
You are not allowed to view links. Register or Login

bukan senang nk masuk blok ex5 kat c50, blok ex5 panjang. kena mesin kasi pendek. lagi satu, slip blok tu nk kena mesin kasi kecik gak. kalau 55mm xlepas nk masuk kat tapak enjin standart c50. mybe 53mm leh kot, tu pun slip blok kena mesin sikit. kalau xmesin, tapak enjin kena kasi korek. sama mcm ex5 gak la. sayang woo kalau tapak enjin c50 ni nk korek. mana nk dapat lagi yg ori.

pakai je untuk wat jln2 waktu petang ;D tu moto antik. bernilai tinggi. skrg pun dah mahal. ape kata bro tunggu 5,6 tahun lagi, mana tau ade org nk tukar dgn R1 ke CBR ke ;D. kalau nk laju beli hayabusa ;D

huhuuh.. bukan takat tu.. c50 tak pakai taiming chain tak silap aku, dia pakai round gear tu pasal kalau dia gerak ada bunyi macam hantu..


adakah ini modifications terlampau????????

Offline musbiaggi

  • Lesen Antarabangsa
  • *****
  • Posts: 2455
  • BIKES THAT RARELY GET EXERCISE MAY BE PROBLEMATIC
Re: c50 nak bagik laju
« Reply #15 on: September 23, 2008, 04:40:58 PM »
You are not allowed to view links. Register or Login
nak bawak keluaq malam
ha macam mana nak bagik lampu terang??
aku dah tukaq bateri mentol 12v malap 6v pon malap
nak buat macam mana?/


nak bagi cerah lampu benda mudah bro..nak kasi masuk lampu HID pon boleh..
Dont walk infront of me, I may not follow... Dont walk behind me, I may not lead.. Just walk beside me and be my friend...

Offline tuptap

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 246
Re: c50 nak bagik laju
« Reply #16 on: September 23, 2008, 08:17:04 PM »
You are not allowed to view links. Register or Login

bukan senang nk masuk blok ex5 kat c50, blok ex5 panjang. kena mesin kasi pendek. lagi satu, slip blok tu nk kena mesin kasi kecik gak. kalau 55mm xlepas nk masuk kat tapak enjin standart c50. mybe 53mm leh kot, tu pun slip blok kena mesin sikit. kalau xmesin, tapak enjin kena kasi korek. sama mcm ex5 gak la. sayang woo kalau tapak enjin c50 ni nk korek. mana nk dapat lagi yg ori.
ahahaha...
kita yg bt dia..
bkan dia yg bt kita....
;D
dh tuan tanah nk m0di.....

:D :D :D :D :D :D
SeTTinG bY
keSkeSkeS~
;D ;D ;D ;D

Offline C50hijau

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 76
Re: c50 nak bagik laju
« Reply #17 on: September 23, 2008, 10:08:09 PM »
You are not allowed to view links. Register or Login
nak bagi cerah lampu benda mudah bro..nak kasi masuk lampu HID pon boleh..

masuk lampu hid.. tgk dulu arr
You are not allowed to view links. Register or Login
ahahaha...
kita yg bt dia..
bkan dia yg bt kita....
;D
dh tuan tanah nk m0di.....

:D :D :D :D :D :D
aku xkan modi moto antik aku nie
biar slow

Offline iwae405

  • Lesen Antarabangsa
  • *****
  • Posts: 2745
  • Mechy Enthusiast
    • 0139satu42515..and 0179zero86121
Re: c50 nak bagik laju
« Reply #18 on: September 24, 2008, 01:25:12 AM »
so keputusannya tak jadi r modi?
bagus bagus...
aku amat stuju..

kalo GBO leh la gak..sbb tak rare mane model ni..
kalo c50 uish..sayangnyeeeeeeee.......


motor ni orang mekap je..
slow sbb nak mkn angin..
layan tgk burung..
AWD motorcycle
You are not allowed to view links. Register or Login!
hotfile & megaupload je..no TS or CAM accepted

Offline budak kecik

  • Lesen B1
  • ***
  • Posts: 628
  • Lc slow??? nk bagi laju sms no 0103490835 (kajang)
    • http://www.facebook.com/people/Budak-Kecik/1321041845?ref=search
Re: c50 nak bagik laju
« Reply #19 on: September 24, 2008, 02:07:59 AM »
kalau naik c50, kiri kanan org duk pandang.... kalau laju sangat mcm mana org nampak keantikan moto c50 tu ;D ;D ;D

call/sms 0103490835