MBC Forum Banner

Author Topic: Yamaha LC135 V1,V2,V3,V4 ~ Verison 1  (Read 4375 times)

Offline -fazly-

  • Newbie
  • *
  • Posts: 18
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: Yamaha LC135 V1,V2,V3,V4 ~ Verison 1
« Reply #15 on: 02 February , 2018, 15:11:35 PM »
Salam semua

Saya bary service lc es v1 saya

Saya tukar clutch, ade 5plate size mcm ex5 punya...apa lai model compatible boleh masuk lc es saya ni? Saya tukar sementara sebab kedai motor takde yg ori lc punya...lepas tukar da sedap n senang masuk gear, motor ada pickup n sedap bila laju...

Skarang ni spoket pakai 14/37 ada sapa tau tak pakai size apa yg tahan lama...rantai pon jenis size apa ye...

Yang ni kotak angin takde ke mcm mana..hahaha... Harap tulun saya...kalau ada lubang harga murid..sila war2 kan

ya fazly.. kotak angin nya mane?  :D

owner lama pon tatau letak mana...tapi saya perasan bila low gear or slow dia bobok...tp bile tgh laju...dia pegi sedap jer...

tp saye tetap nak masuk balik kotak angin...

skang ni ada masalah pula gear...gear 3 nak naik 4 atau turun dua susah...nak free tak boleh dr 1 kalau berenti...naik 2 pon takleh...tp dari 2 nak ke neutral senang cari..adakah ini masalah clutch?

Offline aman

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: Yamaha LC135 V1,V2,V3,V4 ~ Verison 1
« Reply #16 on: 12 February , 2018, 21:24:36 PM »
Salam semua

Saya bary service lc es v1 saya

Saya tukar clutch, ade 5plate size mcm ex5 punya...apa lai model compatible boleh masuk lc es saya ni? Saya tukar sementara sebab kedai motor takde yg ori lc punya...lepas tukar da sedap n senang masuk gear, motor ada pickup n sedap bila laju...

Skarang ni spoket pakai 14/37 ada sapa tau tak pakai size apa yg tahan lama...rantai pon jenis size apa ye...

Untuk LC ES saya kurang pasti, tapi untuk LC SS V1 saiz sprocket standard 15-39. Rasanya sama je LC ES dengan LC SS.

Saiz pula 428. Kalau nak tahan minta "heavy duty" punya, 428H.

Offline nganga

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: Yamaha LC135 V1,V2,V3,V4 ~ Verison 1
« Reply #17 on: 21 June , 2018, 20:32:40 PM »
salam ...mono y ngan lc der beze ker

Offline aman

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: Yamaha LC135 V1,V2,V3,V4 ~ Verison 1
« Reply #18 on: 08 July , 2018, 15:51:52 PM »
salam ...mono y ngan lc der beze ker

Y apa Y15ZR? Kalau Y15ZR, tak sama dia panjang sikit. Dekat YouTube ada orang Indonesia dah pasang monoshock MX King dekat Jupiter MX dia. Dia tunjuk sekali beza ketinggian tu.