Author Topic: ZONE BASIKAL MBC  (Read 83735 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline shah610

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 31
Re: ZONE BASIKAL MBC
« Reply #60 on: September 08, 2008, 02:38:28 PM »
bg full addres bro..
tima kasih..

Offline musbiaggi

  • Lesen Antarabangsa
  • *****
  • Posts: 2456
  • BIKES THAT RARELY GET EXERCISE MAY BE PROBLEMATIC
Re: ZONE BASIKAL MBC
« Reply #61 on: September 08, 2008, 02:50:36 PM »
You are not allowed to view links. Register or Login
Dont walk infront of me, I may not follow... Dont walk behind me, I may not lead.. Just walk beside me and be my friend...

Offline matdin97

  • Storm Riders
  • *****
  • Posts: 1393
    • myTerengganu.net
Re: ZONE BASIKAL MBC
« Reply #62 on: September 09, 2008, 07:31:39 AM »
berapa harga basikal ni?

Lerun Takeda 26" Mountain Bike

You are not allowed to view links. Register or Login


spec
  • Hi-ten frame
  • Alloy fork
  • Stainless spokes
  • TY23 21-sp
  • Custom painted matching fork
  • Reliable SHIMANO Tourney 21speed gearing
  • Easy to read Revoshift
  • Tektro Alloy brakes
  • Alloy rims and crankset

boleh tahan 100kg tak rasa2 korang?
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline Abg Acid

  • Storm Riders
  • *****
  • Posts: 5418
  • Bike Tour Advisor. Location : Muar Malaysia.
Re: ZONE BASIKAL MBC
« Reply #63 on: September 09, 2008, 10:33:11 AM »
wah Mat Din, nak kayuh gak? 100kg tak ada masalah pada basikal sekarang, jangan hentak langgar lubang sudah lah. Rim basikal Takeda ini jenis single wall biasa, kalau nak mantap lagi tukar rim double wall, mesti boleh tahan rider berat sehingga 200kg.

Rasa rasa basikal Takeda ini harga dalam lingkungan rm600-700 kot? Ia jenis full sub. yaini suspension depan belakang, kegunaan untuk main bukit dan lopat longkang kot? pendek kata jenis untuk serious lah. Tapi kalau ingin kayuh santai dengan keselesaan, supaya ponggong tak sakit, basikal ini elok gak..

layanzzzz..

abg acid
You are not allowed to view links. Register or Login
Wind in your hair, flies on your teeth! Yeah, thats what travel on a motorcycle is all about.
You are not allowed to view links. Register or Login   .Tel +6019 6588 402

Offline kamil

  • MBC Riders
  • ***
  • Posts: 1200
  • Islam gemilang..
    • Macam-macam gambar ada..
Re: ZONE BASIKAL MBC
« Reply #64 on: September 09, 2008, 05:21:34 PM »
salam sume..dulu ade beskal mcm bro matdin tunjuk tu..time tu tahun 98 rasanye..harga masa tu pn range 600-700..brand dah tak ingat la..tapi body nye berat..tak tau la skrgnye..

biase seat die kck...kasi tuko seat mcm beskal raleigh tu..puas sikit duduk.. ;D
Hadis riwayat   Ibnu Umar ra.:
Bahwa Rasulullah saw. melarang sistem penjualan najasy (meninggikan harga untuk menipu)

Offline Abg Acid

  • Storm Riders
  • *****
  • Posts: 5418
  • Bike Tour Advisor. Location : Muar Malaysia.
Re: ZONE BASIKAL MBC
« Reply #65 on: September 09, 2008, 06:34:22 PM »
Ni pula MTB jenis hardtail abg acid. Nexus,.my firsk, my 1st MTB beli 3 tahun lepas. Dulu tengah syok main downhill dan track kelapa sawit lah konon. Tapi dah give up. Basikal nexus, time tu beli rm750. masih lagi cun. dijaga rapi. 27-speed set sram 4. kira ok lah untuk intermediate.

 Basikal telah diubah dengan oversize tyre 26 x 2.2 dan di pasang dengan mudguard ala scrambler. seperti dalam gamabr dibawah. Kini ia digunakan buat round round gempak je. Kekadang kluar gak untuk teh tarik memalam. Tayar besar sangat, bila kayuh bunyi berdengung macam jeep.


You are not allowed to view links. Register or Login
Wind in your hair, flies on your teeth! Yeah, thats what travel on a motorcycle is all about.
You are not allowed to view links. Register or Login   .Tel +6019 6588 402

Offline Abg Acid

  • Storm Riders
  • *****
  • Posts: 5418
  • Bike Tour Advisor. Location : Muar Malaysia.
Re: ZONE BASIKAL MBC
« Reply #66 on: September 09, 2008, 06:40:31 PM »
gambar gambar toruing bike yang pelik pelik. Mat salleh memang suka travel begini, kekadang kite lihat pun rasa kesian nya, kayuh dengan beg beg besar depan belakang, sure berat.


basikal Velo Wood Bell... siap tayar spare kat belakang... macam ada bran?



basikal jenama Rocky Mountain Sherpa.... siap ada lagi tow truck kat belakang. pasti boleh kayuh buat haji ni.



Basikal tayar kecil dan boleh lipat, BikeFriday New World. Basikal macam ni pun dia orang gasak buat touring....
You are not allowed to view links. Register or Login
Wind in your hair, flies on your teeth! Yeah, thats what travel on a motorcycle is all about.
You are not allowed to view links. Register or Login   .Tel +6019 6588 402

Offline Abg Acid

  • Storm Riders
  • *****
  • Posts: 5418
  • Bike Tour Advisor. Location : Muar Malaysia.
Re: ZONE BASIKAL MBC
« Reply #67 on: September 09, 2008, 06:46:56 PM »
Dibawah pula gambar basikal touring tandem. Dia orang memang suka pergi touring berdua, husband depan, wife belakang. Mana dr.tt ni.. hehe ada bran?



Co-Motion Periscope.. layan layan.. sure santai ni, ... ;D



SAntana Arriva,.. tak cukup beg beg kat atas basikal kite boleh tow lagi.. berjela, boleh bawa tv colour kot?



Tak cukup tempat duduk bila dah ada baby, boleh naik macam ini pula..yipeee.  ;D
You are not allowed to view links. Register or Login
Wind in your hair, flies on your teeth! Yeah, thats what travel on a motorcycle is all about.
You are not allowed to view links. Register or Login   .Tel +6019 6588 402

Offline matdin97

  • Storm Riders
  • *****
  • Posts: 1393
    • myTerengganu.net
Re: ZONE BASIKAL MBC
« Reply #68 on: September 10, 2008, 01:49:51 AM »
basikal takeda tu saya nak claim dari card credit point. lebih kurang RM440 (cash rm190, point value = RM250)

bukan nak serius pun... nak buat gi keje balik keje jer.. 1.5km..
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline akuzakie

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 26
  • jiwa kelajuan
Re: ZONE BASIKAL MBC
« Reply #69 on: September 14, 2008, 10:16:28 PM »
You are not allowed to view links. Register or Login
Ya, kekadang situation tempat tinggal kite menjadi fakta utama sebgai pencetus samada untuk mulakan hobbi basikal atau tidak. Mungkin bagi mereka yang tinggal di bandar besar seperti KL agak sukar sikit untuk mulakan hobby ini. Setiap kali ingin berbasikal, mereka terpaksa transportkan dulu dari rumah penginapan hingga lah ke tempat cycling zone mereka. Biasanya mereka akan loadkan basikal ini di atas kereta mereka.

Bagi abg acid pula, oleh kerana kami tinggal di Muar,.. kami boleh terus kayuh dari rumah kami.. cuckup mudah....


Berkayuh  petang petang selepas waktu pejabat, pastu lepak tepi laut kena tea ice... memang best.. nyaman



Dr.tt pun selalu gak ikut abg acid dengan mengayuh beskal nya..



Dr tt dengan beskalnya, Le Run..di atas jejantas..


cayalah org muor.. gaya hidup sihat...
hehehe... patotla member yg main naked bike kt kg beli basikal jugak.. naseb baik keje kt Klia.. kalo x.. mesti sy pon nk join.. lepak tg.emas.. tg.ketapang..(tempat jogging dulu masa memuda..)..
cayalah abg acid...
newbie ~ baru2 pegang LC135

Offline shah610

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 31
Re: ZONE BASIKAL MBC
« Reply #70 on: September 16, 2008, 09:02:05 AM »
ada tak sesiapa nk jual mtb dgn harga yg berpatutan?

Offline mshjohorean

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 250
  • fuh fuh fuh....
Re: ZONE BASIKAL MBC
« Reply #71 on: September 16, 2008, 09:19:13 AM »
You are not allowed to view links. Register or Login
ada tak sesiapa nk jual mtb dgn harga yg berpatutan?

You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline alielmuo

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 12
Re: ZONE BASIKAL MBC
« Reply #72 on: September 16, 2008, 11:45:16 AM »
You are not allowed to view links. Register or Login
ada tak sesiapa nk jual mtb dgn harga yg berpatutan?

ada...gambo akan di usahakan

Offline shah610

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 31
Re: ZONE BASIKAL MBC
« Reply #73 on: September 16, 2008, 04:10:32 PM »
You are not allowed to view links. Register or Login
ada...gambo akan di usahakan

cun...dr aritu tggu..kot2 berkenan ke

Offline Abg Acid

  • Storm Riders
  • *****
  • Posts: 5418
  • Bike Tour Advisor. Location : Muar Malaysia.
Re: ZONE BASIKAL MBC
« Reply #74 on: September 16, 2008, 08:35:26 PM »
You are not allowed to view links. Register or Login
ada...gambo akan di usahakan

aliel check this out, buka puasa di Kelab Golf Muar. Kalau ingin join kasi update nama.

You are not allowed to view links. Register or Login

You are not allowed to view links. Register or Login
Wind in your hair, flies on your teeth! Yeah, thats what travel on a motorcycle is all about.
You are not allowed to view links. Register or Login   .Tel +6019 6588 402

Offline bew5643

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 3
Re: ZONE BASIKAL MBC
« Reply #75 on: September 20, 2008, 10:43:57 AM »
assalammualikum semua...
waahhh... best nye ada member utk cycling... dah lama gak aku tak cycling... klu aku ddk muar bole la join abg acid cycling... ni ddk west port... pusing2 kampung je la.. huhuhuhu...
Ekjos bising, Asap Fogging...

Offline Abg Acid

  • Storm Riders
  • *****
  • Posts: 5418
  • Bike Tour Advisor. Location : Muar Malaysia.
KAYUH TAMAN NEGARA
« Reply #76 on: September 24, 2008, 06:11:23 PM »
KAYUH TAMAN NEGARA 23-26 october 2008 (khamis - ahad)

Basikal perlu di bawa sendiri hingga ke Bentong. Dari Bentong kite akan kayuh.. hehe kayuh , kayuh hingga ke Jerantut. Bermalam satu malam di Jerantut. Pastu hari ke 2, kayuh lagi, ewah.. kayuh beb kayu sampai ke Kuala Tahan Taman Negara.

Hari ke 3, kayuh balik, seperti itu juga.

ada bran? kalau bran, jom jom

abg acid
You are not allowed to view links. Register or Login
Wind in your hair, flies on your teeth! Yeah, thats what travel on a motorcycle is all about.
You are not allowed to view links. Register or Login   .Tel +6019 6588 402

Offline alielmuo

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 12
Re: ZONE BASIKAL MBC
« Reply #77 on: September 24, 2008, 11:51:19 PM »
brapa km semua tu? cam jauh gaban...

Offline musbiaggi

  • Lesen Antarabangsa
  • *****
  • Posts: 2456
  • BIKES THAT RARELY GET EXERCISE MAY BE PROBLEMATIC
Re: ZONE BASIKAL MBC
« Reply #78 on: September 25, 2008, 08:33:32 AM »
konpem tercicir kepala lutut den nih.. ;D  jauh banget..
Dont walk infront of me, I may not follow... Dont walk behind me, I may not lead.. Just walk beside me and be my friend...

Offline musbiaggi

  • Lesen Antarabangsa
  • *****
  • Posts: 2456
  • BIKES THAT RARELY GET EXERCISE MAY BE PROBLEMATIC
Re: ZONE BASIKAL MBC
« Reply #79 on: September 25, 2008, 08:46:00 AM »
You are not allowed to view links. Register or Login
saya nak beli basikal yang pakai siputrim tayar tubeless ler
mana nak cari yer

pergi kat kedai runcit abdul rahman bin Tukiman kat simpang renggam
Dont walk infront of me, I may not follow... Dont walk behind me, I may not lead.. Just walk beside me and be my friend...