Author Topic: ZONE BASIKAL MBC  (Read 82527 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline wajarian

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 1253
Re: ZONE BASIKAL MBC
« Reply #320 on: February 13, 2009, 05:51:48 pm »
kalau Proton T-Bolt tu ok tak yg harga Rm950 tu

Offline musbiaggi

  • Lesen Antarabangsa
  • *****
  • Posts: 2455
  • BIKES THAT RARELY GET EXERCISE MAY BE PROBLEMATIC
Re: ZONE BASIKAL MBC
« Reply #321 on: February 13, 2009, 09:09:43 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
kalau Proton T-Bolt tu ok tak yg harga Rm950 tu

dah lebih dari ok..full susp lagi..derailer pon bagus..tak yah apgred..trus pakai jer
Dont walk infront of me, I may not follow... Dont walk behind me, I may not lead.. Just walk beside me and be my friend...

Offline musbiaggi

  • Lesen Antarabangsa
  • *****
  • Posts: 2455
  • BIKES THAT RARELY GET EXERCISE MAY BE PROBLEMATIC
Re: ZONE BASIKAL MBC
« Reply #322 on: March 05, 2009, 09:05:23 am »
senyap jer..semua dah jatuh basikal ke
Dont walk infront of me, I may not follow... Dont walk behind me, I may not lead.. Just walk beside me and be my friend...

Offline musbiaggi

  • Lesen Antarabangsa
  • *****
  • Posts: 2455
  • BIKES THAT RARELY GET EXERCISE MAY BE PROBLEMATIC
Re: ZONE BASIKAL MBC
« Reply #323 on: March 05, 2009, 05:38:49 pm »
Wise words for mountainbikers;

# 1 "Drink not water that passes the second bladder"
#2 "You don't have to find a mountain to do mountainbiking"
#3 "Bringing you granny along in your ride does not help you in your climb"
#4 "Removing your brakes does not make you the fastest downhiller"
#5 "Being called a handle-bar does not mean that you can hang you six-pack or teh tarik or any sort of beverages on it"
#6 "The most expensive mountain bike part is...the kick stand. That's why you hardly see them on a mountain bike. It's darn expensive. Only few can afford it."
#7 "One quick way of silencing the noisy irritating squeaking sound of your brake is to dab the disc with lube oil. However, that irritating noise may come from another source, your mouth, as you yell your lung out, when your brake fails to grab hold to the disc."
Dont walk infront of me, I may not follow... Dont walk behind me, I may not lead.. Just walk beside me and be my friend...

Offline avalanche_2.0

  • Baru Daftar
  • Posts: 0
  • aku rasa layan off-road lagi syok...
Re: ZONE BASIKAL MBC
« Reply #324 on: March 05, 2009, 05:56:57 pm »
assalamualaikum semua... lama siot gua tak post kt mbc ni. berjele2 mesej korang gua baca.
mus kau pekabo? angkat fork baru nampak.......... yelah, bila ride dah makin serius n makin bagus kene upgrade ye tak?...

ari tu masa ada Comp DH kt Mount Austin JB, ada sesapa yg kat dlm ni g tak? aku jadi marshall kat sana.
maklumlah Krew kalau masuk race menang takpe jugak, buatnya kalah mana nak letak muka siot......
beskal riban2 buat tugu dlm rumah lagi bagus.... hehehe  ;D ;D ;D

ni spec terbaru beskal aku, kalau ada sesapa ada syor ke komen ke dipersilakan, sebab aku pun bukannya pandai sangat...

sepc-specnya adalah.... jene jeng jeng  ;D


frame: Fuji Tahoe SL ( altair custon butted) ori tau ! bukan china copy...
fork : Rockshock Recon 351 Coil U-turn 85mm - 130mm
stem: FSA OS190 (carbon cap)
handle: FSA K-Force DH (carbon)
crank: Deroe XT
f/d: Deore XT top swing
r/d: Deore XT shadow
cassette: Deore XT
shifter: Deore XT
chain: HG 93
brake: Avid Elixir R 185mm f/r rotor
hub: Novatec Gold FR (qr)
spoke: Hayes oxyn black
rim: Mavic 317 disc (original France)
seatpost: Thomson Elite
saddle: X mission
paddle: Crank Brothers Mallet C ( yg mcm steve pheet pakai tuu...)
grip: Sars hex lock
tire: Panaracer Fire XC Pro

RM 6320.00 jeeeee............  ;D ;D ;D ;D

helmet: 661 Evolution red , fullface (RM 520)



jangan lupa baca doa naik kenderaan tiap2 kali kita kayuh....

Offline avalanche_2.0

  • Baru Daftar
  • Posts: 0
  • aku rasa layan off-road lagi syok...
Re: ZONE BASIKAL MBC
« Reply #325 on: March 05, 2009, 06:39:14 pm »
aku ada cadangan nak angkat full sus la....
ada sesapa ada info tentang frame Transition Blindside atau Bottlerocket? n bape harge.......
jangan lupa baca doa naik kenderaan tiap2 kali kita kayuh....

Offline musbiaggi

  • Lesen Antarabangsa
  • *****
  • Posts: 2455
  • BIKES THAT RARELY GET EXERCISE MAY BE PROBLEMATIC
Re: ZONE BASIKAL MBC
« Reply #326 on: March 05, 2009, 09:33:50 pm »
fuiyoooo rega basikal boleh beli 2 bijik basikal aku...

kalau full sus aku minat dabomb dancing betty kot..


skang aku tg cari stem, dan sadle dabomb, ..mana nak cari dabomb area lembah kelang ni
Dont walk infront of me, I may not follow... Dont walk behind me, I may not lead.. Just walk beside me and be my friend...

Offline avalanche_2.0

  • Baru Daftar
  • Posts: 0
  • aku rasa layan off-road lagi syok...
Re: ZONE BASIKAL MBC
« Reply #327 on: March 05, 2009, 10:37:02 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
fuiyoooo rega basikal boleh beli 2 bijik basikal aku...

kalau full sus aku minat dabomb dancing betty kot..


skang aku tg cari stem, dan sadle dabomb, ..mana nak cari dabomb area lembah kelang ni

wei, mana ada dabomd dancing betty ! yenna dei....  ::) bouncing betty la... tp model tu dah agak out-dated la
walau pun ada 09" punya model tapi masih guna sistem direct sigle pivot. tayar belakang agak membuai2 bila hard braking n kalau keadaan tanah berpasir dan kering boleh loose traction ooo...... :o

kalau nak cari full sus, cari yang ada - ABP, full floater, pastu ngam kan ngan shock Fox DHX 5.0... Fuyooo

jangan lupa baca doa naik kenderaan tiap2 kali kita kayuh....

Offline musbiaggi

  • Lesen Antarabangsa
  • *****
  • Posts: 2455
  • BIKES THAT RARELY GET EXERCISE MAY BE PROBLEMATIC
Re: ZONE BASIKAL MBC
« Reply #328 on: March 05, 2009, 10:40:08 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
wei, mana ada dabomd dancing betty ! yenna dei....  ::) bouncing betty la... tp model tu dah agak out-dated la
walau pun ada 09" punya model tapi masih guna sistem direct sigle pivot. tayar belakang agak membuai2 bila hard braking n kalau keadaan tanah berpasir dan kering boleh loose traction ooo...... :o

kalau nak cari full sus, cari yang ada - ABP, full floater, pastu ngam kan ngan shock Fox DHX 5.0... Fuyooo



bouncing ke dancing ke sama la tu..tetap mahal...

fork cap musang ..uiiiyooooo gilo...mahai
Dont walk infront of me, I may not follow... Dont walk behind me, I may not lead.. Just walk beside me and be my friend...

Offline avalanche_2.0

  • Baru Daftar
  • Posts: 0
  • aku rasa layan off-road lagi syok...
Re: ZONE BASIKAL MBC
« Reply #329 on: March 06, 2009, 12:08:46 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
bouncing ke dancing ke sama la tu..tetap mahal...

fork cap musang ..uiiiyooooo gilo...mahai

kau try ushar Frame Jamis Parker 2 (fullsus), 09' model....... frame ni memiliki ciri2 semua jenis terrain.
dari XC - XCR - Trail - 4X - Dual slalom - park jumbike - extreme Free ride - lite Downhill - satu frame untuk semua !  :o ;D

harga pun ok, aku check ari tu RM2700 ... frame dgn shock Fox Float R (100mm)
jangan lupa baca doa naik kenderaan tiap2 kali kita kayuh....

Offline musbiaggi

  • Lesen Antarabangsa
  • *****
  • Posts: 2455
  • BIKES THAT RARELY GET EXERCISE MAY BE PROBLEMATIC
Re: ZONE BASIKAL MBC
« Reply #330 on: March 06, 2009, 12:21:42 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
kau try ushar Frame Jamis Parker 2 (fullsus), 09' model....... frame ni memiliki ciri2 semua jenis terrain.
dari XC - XCR - Trail - 4X - Dual slalom - park jumbike - extreme Free ride - lite Downhill - satu frame untuk semua !  :o ;D

harga pun ok, aku check ari tu RM2700 ... frame dgn shock Fox Float R (100mm)

itu rega sekali shock cap musang ke..atau frame saja..tak mampu la..mau bini aku hentak kepala aku dgn basikal..  dapat pakai frame t bolt pon ok la kot..

ada org kata Banshee pon okeh gak
Dont walk infront of me, I may not follow... Dont walk behind me, I may not lead.. Just walk beside me and be my friend...

Offline avalanche_2.0

  • Baru Daftar
  • Posts: 0
  • aku rasa layan off-road lagi syok...
Re: ZONE BASIKAL MBC
« Reply #331 on: March 06, 2009, 12:44:13 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
itu rega sekali shock cap musang ke..atau frame saja..tak mampu la..mau bini aku hentak kepala aku dgn basikal..  dapat pakai frame t bolt pon ok la kot..

ada org kata Banshee pon okeh gak

 hahahahahahahah...........

bro, aku rasa Banshee tu lagi mahal lah
jangan lupa baca doa naik kenderaan tiap2 kali kita kayuh....

Offline musbiaggi

  • Lesen Antarabangsa
  • *****
  • Posts: 2455
  • BIKES THAT RARELY GET EXERCISE MAY BE PROBLEMATIC
Re: ZONE BASIKAL MBC
« Reply #332 on: March 06, 2009, 12:50:30 pm »
buat masa ni layan guna XC je..tgh kumpul modal nak beli jump bike la..buat layan downhill.. ;D.. bila nak layan bike park kat putra jaya..geram nih...
Dont walk infront of me, I may not follow... Dont walk behind me, I may not lead.. Just walk beside me and be my friend...

Offline hokkageke4

  • MBC Riders
  • ***
  • Posts: 1099
  • ngeeeee~~~~~~
Re: ZONE BASIKAL MBC
« Reply #333 on: March 06, 2009, 03:54:58 pm »
Fuh...basikal abg2 seme barang mahal2 weh...
Tak macam aku,seme yg murah2...hhuhu...

You are not allowed to view links. Register or Login
buat masa ni layan guna XC je..tgh kumpul modal nak beli jump bike la..buat layan downhill.. ;D.. bila nak layan bike park kat putra jaya..geram nih...
Rase nk beli gak frame dirt nih,agak2 bape rm yek...tak dapat ori,tiruan pun jd la...

" Kalau...kurang pedas tambah lada..kurang AJAR kena BELAJAR ..kurang rasa tambah perisa..."

Offline musbiaggi

  • Lesen Antarabangsa
  • *****
  • Posts: 2455
  • BIKES THAT RARELY GET EXERCISE MAY BE PROBLEMATIC
Re: ZONE BASIKAL MBC
« Reply #334 on: March 06, 2009, 03:56:26 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
Fuh...basikal abg2 seme barang mahal2 weh...
Tak macam aku,seme yg murah2...hhuhu...
Rase nk beli gak frame dirt nih,agak2 bape rm yek...tak dapat ori,tiruan pun jd la...



kita beli scott replica dah la..tak pon specialized rockhopper..murah sket ;D
Dont walk infront of me, I may not follow... Dont walk behind me, I may not lead.. Just walk beside me and be my friend...

Offline hokkageke4

  • MBC Riders
  • ***
  • Posts: 1099
  • ngeeeee~~~~~~
Re: ZONE BASIKAL MBC
« Reply #335 on: March 06, 2009, 03:59:05 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
kita beli scott replica dah la..tak pon specialized rockhopper..murah sket ;D
Heheh..skang aku pakai scott tiruan tuk xc le...igt nk cr voltage lak,tiruan pon tiruanlah...
Bape rege dia ek?mne kedai yg ade jual?
" Kalau...kurang pedas tambah lada..kurang AJAR kena BELAJAR ..kurang rasa tambah perisa..."

Offline avalanche_2.0

  • Baru Daftar
  • Posts: 0
  • aku rasa layan off-road lagi syok...
Re: ZONE BASIKAL MBC
« Reply #336 on: March 06, 2009, 05:24:26 pm »
scott voltage tu frame extreme dirt jump tuuu......... kau nk fly berapa tinggi? 20ft ? 30ft? aku rasa voltage susah nk dapat yg copy bro........ kalau nk wat main park kau amik jamis je.
jangan lupa baca doa naik kenderaan tiap2 kali kita kayuh....

Offline knight

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 211
  • moh kite makan ikan patin sungai pahang
Re: ZONE BASIKAL MBC
« Reply #337 on: March 07, 2009, 04:49:36 pm »
mane nk cri fork yg ade suspension utk mtb???aku dh ade basikal tp fork rosak plk
LeT's FiGhT If U DaRe:
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline musbiaggi

  • Lesen Antarabangsa
  • *****
  • Posts: 2455
  • BIKES THAT RARELY GET EXERCISE MAY BE PROBLEMATIC
Re: ZONE BASIKAL MBC
« Reply #338 on: March 07, 2009, 07:51:33 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
mane nk cri fork yg ade suspension utk mtb???aku dh ade basikal tp fork rosak plk

aku nak jual fork..jenis alpha GTS CL..RM 120 jer
Dont walk infront of me, I may not follow... Dont walk behind me, I may not lead.. Just walk beside me and be my friend...

Offline avalanche_2.0

  • Baru Daftar
  • Posts: 0
  • aku rasa layan off-road lagi syok...
Re: ZONE BASIKAL MBC
« Reply #339 on: March 08, 2009, 12:05:01 am »
brepa bajet kau untuk fork ? aku ada 2-3 biji fork untuk di jual....................
tp 5rat ke atas arr, sr suntour ade, rockshock ade, fox ade atau kau nk rst dirt jump slider 40mm.
jangan lupa baca doa naik kenderaan tiap2 kali kita kayuh....

Malaysian Bikers Community (MBC)

Re: ZONE BASIKAL MBC
« Reply #339 on: March 08, 2009, 12:05:01 am »