MBC Forum Banner

Author Topic: Yamaha Yz-F R25  (Read 2640 times)

Offline Bamir13

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Yamaha Yz-F R25
« on: 09 January , 2018, 22:50:38 PM »
Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada semua rider yang ada di Malaysia. Marilah Sama Sama Kita bincang mengenai r25 yang kian ramai penggunanya Di jalan   8)

Offline Kaptain Tulang

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: Yamaha Yz-F R25
« Reply #1 on: 10 January , 2018, 12:14:43 PM »
Salam semua, Newbie masuk mengadap  8)

Offline rihuhs

  • Newbie
  • *
  • Posts: 26
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: Yamaha Yz-F R25
« Reply #2 on: 11 January , 2018, 15:52:27 PM »
Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada semua rider yang ada di Malaysia. Marilah Sama Sama Kita bincang mengenai r25 yang kian ramai penggunanya Di jalan   8)
dengar2 motor ni banyak problem. bearing clutch la, oil pump la, handle crown crack la. betul ke?

Offline ~mirs~

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: Yamaha Yz-F R25
« Reply #3 on: 17 January , 2018, 11:52:47 AM »
Hai abam....haha

Offline arelane

  • Old Timer MBC Rider
  • Jr. Member
  • ***
  • Posts: 59
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: Yamaha Yz-F R25
« Reply #4 on: 17 January , 2018, 14:33:18 PM »
Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada semua rider yang ada di Malaysia. Marilah Sama Sama Kita bincang mengenai r25 yang kian ramai penggunanya Di jalan   8)
dengar2 motor ni banyak problem. bearing clutch la, oil pump la, handle crown crack la. betul ke?

bukan ke abam bekas pengguna R25... lariik...


Offline KawiSaibot

  • Newbie
  • *
  • Posts: 8
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: Yamaha Yz-F R25
« Reply #5 on: 26 February , 2018, 08:20:43 AM »
Salam geng... :)

Baru upgrade ke artupai selepas kawa zxr250, sudah setahun setengah.....

Quote
dengar2 motor ni banyak problem. bearing clutch la, oil pump la, handle crown crack la. betul ke?
Yang dua problem tu Yamaha ada recall balik, handle crown crack setakat ni tak pernah dengar lagi.....huhu

Offline pirateofyoursoul

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 516
  • Popularity: +0/-0
  • OraMinggirTabrak!
    • View Profile
Re: Yamaha Yz-F R25
« Reply #6 on: 26 February , 2018, 09:35:23 AM »
handle crackdown? hahh? serius? ada kes kah?
RageAGainstTheMachine!
OraMinggirTabrak!

Offline KawiSaibot

  • Newbie
  • *
  • Posts: 8
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: Yamaha Yz-F R25
« Reply #7 on: 12 September , 2018, 14:26:43 PM »
Baru2 ni kecoh pasal kes valve sopek......tengok kat facebook makin banyak pulak user yang kena.....ada yg dah buat valve clearance pun masih kena jugak.....

Adakah kualiti material valve?

Cara bawak melenjan?