Author Topic: NAZA BLADE 250  (Read 53115 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline onii

  • Licensed Seller
  • ****
  • Posts: 1269
NAZA BLADE 250
« on: August 12, 2008, 05:17:14 PM »
assalamualaikum kepada semua warga mbc..saya ada kemusykilan..dan saya perlukan jawapan dan pandangan  warga2 mbc sekalian.. saya mmg suka dgn moto jenis naked..easy ride atau touring bike..dan saya bercadang untuk membeli motor ini memandangkan lesen saya hanyalah b2 sahaja..saya berasal dari melaka..dan skrg belajar di gombak..saya ingin tahu..adakah motor blade 250 ni banyak sgt prob enjin dia?sebab saya dgr2 jgk pasal masalah moto naza ni...lebih2 lg pada enjin dia..tapi bagi saya..asalkan saya menjaga dan servis segala2nya dgn baik dan teratur..mungkin dapat mengurangkan sedikit peratusan untuk rosak..saya nak guna motor ni untuk ulang alik dari melaka kl..mungkin juga untuk konvoi suka2..ape pandangan saudara2 yg arif sekalian?satu lg..meleper tu ape ye?xpaham..hehe sekian terima kasih..
« Last Edit: August 12, 2008, 06:06:43 PM by onii »



You are not allowed to view links. Register or Login

zarcon_t

  • Guest
Re: NAZA BLADE 250
« Reply #1 on: August 13, 2008, 02:02:52 AM »
Hi bro...saya pengguna Blade 250R....so far moto ni takdak masalah...best! laju pun ye gak... nak tau lebih lanjut bole lepak kat sini You are not allowed to view links. Register or Login

...meleper tu kona cecah lutut... hehe ;D

contoh macam ni:

« Last Edit: August 13, 2008, 02:11:58 AM by zarcon_t »

Offline anuarmne

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 51
Re: NAZA BLADE 250
« Reply #2 on: August 13, 2008, 10:41:38 AM »
yelah....abg dah pakai lebih dr 3 tahun....hari2 jln 80km pergi balik kerje.....buat masa ni tiada masalah lagi....kalau dah minat pakai ajelah...janji cukup masa maintain...

Offline onii

  • Licensed Seller
  • ****
  • Posts: 1269
Re: NAZA BLADE 250
« Reply #3 on: August 13, 2008, 12:53:55 PM »
salam..mekasih untuk reply sedara..hmm..saya nak beli yg naked nye..org pggl ape?blade 250 je kan?kalau ok saya xteragak2 nak beli..sedap sket ulang alik kl melaka..hehe skrg pun pakai LC..ok jgk..tapi..kecik..badan saya agak besar..huhu mcm tu upanya meleper..baru tau..

You are not allowed to view links. Register or Login

Offline onii

  • Licensed Seller
  • ****
  • Posts: 1269
Re: NAZA BLADE 250
« Reply #4 on: August 18, 2008, 02:26:45 PM »
nak beli..tapi takut..dan was2..hehehe  ::)

You are not allowed to view links. Register or Login

Offline kakeijun84

  • Lesen L
  • Posts: 1
  • Kapcai & Skuter.. 2-2 besh! SBK???
Re: NAZA BLADE 250
« Reply #5 on: August 19, 2008, 07:29:45 AM »
Ko beli jeee... Orang yang tak pakai memang suka kondem, pastu asyik cite yang kawan lah, sedare lah. motor apapun ko pakai yang penting jaga maintenance dia.
 ;D ;D ;D

Offline anuarmne

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 51
Re: NAZA BLADE 250
« Reply #6 on: August 19, 2008, 10:02:46 AM »
group bladers baru buat bar08 di tanjung balau , desaru....semua motor dlm keadaan baik walau pun perjalanan hampir mencecah 1000km....

Offline onii

  • Licensed Seller
  • ****
  • Posts: 1269
Re: NAZA BLADE 250
« Reply #7 on: August 21, 2008, 02:05:31 AM »
ye ke..hmm..ok2...nak pi kedai tanya ni..ada satu lg persoalan..harga kat kedai motor biasa sama ke harga dia letak berbanding kat kedai naza sendiri  ???

You are not allowed to view links. Register or Login

Offline akuNabil

  • Lesen Antarabangsa
  • *****
  • Posts: 2452
Re: NAZA BLADE 250
« Reply #8 on: August 21, 2008, 02:09:38 AM »
You are not allowed to view links. Register or Login
assalamualaikum kepada semua warga mbc..saya ada kemusykilan..dan saya perlukan jawapan dan pandangan  warga2 mbc sekalian.. saya mmg suka dgn moto jenis naked..easy ride atau touring bike..dan saya bercadang untuk membeli motor ini memandangkan lesen saya hanyalah b2 sahaja..saya berasal dari melaka..dan skrg belajar di gombak..saya ingin tahu..adakah motor blade 250 ni banyak sgt prob enjin dia?sebab saya dgr2 jgk pasal masalah moto naza ni...lebih2 lg pada enjin dia..tapi bagi saya..asalkan saya menjaga dan servis segala2nya dgn baik dan teratur..mungkin dapat mengurangkan sedikit peratusan untuk rosak..saya nak guna motor ni untuk ulang alik dari melaka kl..mungkin juga untuk konvoi suka2..ape pandangan saudara2 yg arif sekalian?satu lg..meleper tu ape ye?xpaham..hehe sekian terima kasih..

kalau ada bajet lebih, beli yg lagi besar.
lesen soal lain. nanti dah ada moto, ada lah lesen tu.  ;)
tp kalau bajet xbesar, ok la 250 pon.
skrg dah ada pilihan. blade250 dan ninja 250r.

Offline onii

  • Licensed Seller
  • ****
  • Posts: 1269
Re: NAZA BLADE 250
« Reply #9 on: August 21, 2008, 12:14:24 PM »
hoho...dgr2 mcm ramai jgk rider2 motor besau ni pakai lesen b2 saje..takut dgn jpj je..hehe

You are not allowed to view links. Register or Login

Offline tat

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 67
  • Ulau besau melingkau atas pagau...
Re: NAZA BLADE 250
« Reply #10 on: August 22, 2008, 03:43:20 PM »
kalu ko beli muto ni bolehla aku tumpang balik kg skali..haha ;D
mcm yg akuNabil ckp..anda bleh wat pilihan..blade@ninja250r tu..
jg tunggu lame2 lg..

Offline onii

  • Licensed Seller
  • ****
  • Posts: 1269
Re: NAZA BLADE 250
« Reply #11 on: August 22, 2008, 04:36:53 PM »
huhuhu org melaka upanya...boleh2..tapi nak lg best kita saing..haha ninja mahal..so..consider moto ni je ar..huhu

You are not allowed to view links. Register or Login

Offline akuNabil

  • Lesen Antarabangsa
  • *****
  • Posts: 2452
Re: NAZA BLADE 250
« Reply #12 on: August 22, 2008, 09:40:21 PM »
You are not allowed to view links. Register or Login
huhuhu org melaka upanya...boleh2..tapi nak lg best kita saing..haha ninja mahal..so..consider moto ni je ar..huhu

mahal mende.
same je.
dulu masa blade baru kuar, 2-3 bulan pastu byk je dgr masalah.
ninja dah 2-3 bulan.so far xdgr lagi.. biasalah. kompeni besar.. rnd terbaik

Offline onii

  • Licensed Seller
  • ****
  • Posts: 1269
Re: NAZA BLADE 250
« Reply #13 on: August 22, 2008, 11:16:47 PM »
i love naked~~~

You are not allowed to view links. Register or Login

Offline akuNabil

  • Lesen Antarabangsa
  • *****
  • Posts: 2452
Re: NAZA BLADE 250
« Reply #14 on: August 23, 2008, 01:17:15 AM »
member aku baru beli blade650r 3 hari lepas.
sekarang ada kat workshop. rectifier kong!  what a bike! :o :o :o
xleh turun tts mlm ni,. ciannn. kes kes kes

Offline onii

  • Licensed Seller
  • ****
  • Posts: 1269
Re: NAZA BLADE 250
« Reply #15 on: August 23, 2008, 11:33:05 AM »
You are not allowed to view links. Register or Login
member aku baru beli blade650r 3 hari lepas.
sekarang ada kat workshop. rectifier kong!  what a bike! :o :o :o
xleh turun tts mlm ni,. ciannn. kes kes kes

YA ALLAH...ape sudah jadi..hmm..dah benda nak jadi..xsemua yg beli semuanya rosak kan?harap bersabar ye siapa2 yg terkena tu..ada hikmahnya  :D

You are not allowed to view links. Register or Login

Offline ohsai79

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 15
Re: NAZA BLADE 250
« Reply #16 on: August 23, 2008, 08:15:36 PM »
Rectifier tu biasalah, naza cruise aku pun kena,

pomen naza cakap rectifier tu rosak sebab masa pemasangan motor tu sepatutnya rectifier tak boleh pasang jika tak ada bateri. bateri biasanya akan dipasang bila ada orang beli motor tu, jadi kalau dah 4 bulan motor tu dah dipasang rectifier tanpa bateri, itulah jadinya..... itu pomen naza yang cakap... tak tahulah kalau hanya nak menyedapkan hati aku yang panas masa tu...

Offline akuNabil

  • Lesen Antarabangsa
  • *****
  • Posts: 2452
Re: NAZA BLADE 250
« Reply #17 on: August 23, 2008, 08:18:53 PM »
ramai mangsa rupanya..
so, whose next?  ;D

Offline fto

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 348
  • ---> ҉Jom layan ninja
Re: NAZA BLADE 250
« Reply #18 on: August 23, 2008, 08:52:54 PM »
You are not allowed to view links. Register or Login
ramai mangsa rupanya..
so, whose next?  ;D
hehe  ;D ::)
sape yang nak beli blade nih.. meh mengadap aku.. segala jenis masalah aku dah rase  ;D

Offline onii

  • Licensed Seller
  • ****
  • Posts: 1269
Re: NAZA BLADE 250
« Reply #19 on: August 23, 2008, 10:50:00 PM »
You are not allowed to view links. Register or Login
hehe  ;D ::)
sape yang nak beli blade nih.. meh mengadap aku.. segala jenis masalah aku dah rase  ;D

ye ke?naza blade 250 ape prob dia?hehe senaraikan satu2..keke  ;D

You are not allowed to view links. Register or Login