MBC Forum Banner

Author Topic: ::HONDA CBR150R [Versi 2008]:: V1  (Read 576 times)

Offline sarjantulang

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 60
  • Popularity: +1/-0
    • View Profile
::HONDA CBR150R [Versi 2008]:: V1
« on: 09 January , 2018, 22:23:52 PM »
Jom Sembang2 pasal Honda CBR150R yang bernadikan enjin DOHC 150cc dan mendapat gelaran kuda kepang dek kerampingan body beliau..




sarjantulang
eh~

Offline Bamir13

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: ::HONDA CBR150R [Versi 2008]:: V1
« Reply #1 on: 09 January , 2018, 22:47:02 PM »
Saya pernah menggilakan motor ni suatu ketua dahulu. Sehingga Kini. Banyak generasi baru keluar. Namun sayangnya tak masuk Malaysia. Cun habis generasi CBR ni  8)

Offline sarjantulang

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 60
  • Popularity: +1/-0
    • View Profile
Re: ::HONDA CBR150R [Versi 2008]:: V1
« Reply #2 on: 10 January , 2018, 01:21:13 AM »
share gambar cbr tukun korang..
ni tukun abam:



sarjantulang
eh~

Offline mkadzmi

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 70
  • Popularity: +0/-0
  • SPOCKRET
    • View Profile
Re: ::HONDA CBR150R [Versi 2008]:: V1
« Reply #3 on: 10 January , 2018, 01:54:08 AM »
Skang musim rs150 lah.  Apa barang cbr reput

Offline sarjantulang

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 60
  • Popularity: +1/-0
    • View Profile
Re: ::HONDA CBR150R [Versi 2008]:: V1
« Reply #4 on: 10 January , 2018, 02:22:36 AM »
Skang musim rs150 lah.  Apa barang cbr reput

apa boleh buat..ni je mampu pakai..kekekeke


sarjantulang
eh~

Offline umar

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: ::HONDA CBR150R [Versi 2008]:: V1
« Reply #5 on: 10 January , 2018, 15:49:46 PM »
kongsi skit jen rahsia penggunaan minyak bersemut kat moto tukun tu...  ;D

Offline sarjantulang

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 60
  • Popularity: +1/-0
    • View Profile
Re: ::HONDA CBR150R [Versi 2008]:: V1
« Reply #6 on: 10 January , 2018, 21:57:46 PM »
kongsi skit jen rahsia penggunaan minyak bersemut kat moto tukun tu...  ;D

takde rahsia..motor standard tukun reput...kekekeke

sarjantulang
eh~

Offline rihuhs

  • Newbie
  • *
  • Posts: 26
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: ::HONDA CBR150R [Versi 2008]:: V1
« Reply #7 on: 11 January , 2018, 16:07:59 PM »
Saya pernah menggilakan motor ni suatu ketua dahulu. Sehingga Kini. Banyak generasi baru keluar. Namun sayangnya tak masuk Malaysia. Cun habis generasi CBR ni  8)
BSH missed the opportunity to bring in the CBR150R Fi, yang launched sama2 dengan CBR250R huhu

Offline sarjantulang

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 60
  • Popularity: +1/-0
    • View Profile
Re: ::HONDA CBR150R [Versi 2008]:: V1
« Reply #8 on: 12 January , 2018, 18:39:40 PM »
Saya pernah menggilakan motor ni suatu ketua dahulu. Sehingga Kini. Banyak generasi baru keluar. Namun sayangnya tak masuk Malaysia. Cun habis generasi CBR ni  8)
BSH missed the opportunity to bring in the CBR150R Fi, yang launched sama2 dengan CBR250R huhu

janganlah sebut2 pasal CBR Fi tu..sedih...huhuhuhhu

sarjantulang
eh~

Offline rihuhs

  • Newbie
  • *
  • Posts: 26
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: ::HONDA CBR150R [Versi 2008]:: V1
« Reply #9 on: 13 January , 2018, 15:44:38 PM »
janganlah sebut2 pasal CBR Fi tu..sedih...huhuhuhhu

sarjantulang

Hahaha den kecewa punya pasal model Fi x masuk la beli FZ ;D ;D

Offline Abol

  • Administrator
  • Newbie
  • *****
  • Posts: 17
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
    • bikerzmagazine.com
Re: ::HONDA CBR150R [Versi 2008]:: V1
« Reply #10 on: 14 January , 2018, 02:41:38 AM »
Masih boleh terbang lagi ker jandaku itu sarjan?
Used ur bike ride to Jannah not Jaahanam.

Offline sarjantulang

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 60
  • Popularity: +1/-0
    • View Profile
Re: ::HONDA CBR150R [Versi 2008]:: V1
« Reply #11 on: 14 January , 2018, 18:11:21 PM »
Masih boleh terbang lagi ker jandaku itu sarjan?

buat masa ni dia terbaring je..enjin takdak..hantar pi restore...slowly depend pada bajet...tapi sepanjang pakai, Alhamdulillah memang terbaik...

kekekeke


sarjantulang
eh~

Offline Abol

  • Administrator
  • Newbie
  • *****
  • Posts: 17
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
    • bikerzmagazine.com
Re: ::HONDA CBR150R [Versi 2008]:: V1
« Reply #12 on: 15 January , 2018, 13:32:11 PM »
Masih boleh terbang lagi ker jandaku itu sarjan?

buat masa ni dia terbaring je..enjin takdak..hantar pi restore...slowly depend pada bajet...tapi sepanjang pakai, Alhamdulillah memang terbaik...

kekekeke


sarjantulang
Kalau pakai standard jer boleh pegi juga 100K kilometer tu...sayang kuda kepang tu
 :D :D :D
Used ur bike ride to Jannah not Jaahanam.

Offline apaulette_86

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: ::HONDA CBR150R [Versi 2008]:: V1
« Reply #13 on: 16 January , 2018, 23:20:10 PM »
salam semua, aku rindu mbc!!!!!  ;D

Offline sarjantulang

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 60
  • Popularity: +1/-0
    • View Profile
Re: ::HONDA CBR150R [Versi 2008]:: V1
« Reply #14 on: 18 January , 2018, 09:02:58 AM »
Masih boleh terbang lagi ker jandaku itu sarjan?

buat masa ni dia terbaring je..enjin takdak..hantar pi restore...slowly depend pada bajet...tapi sepanjang pakai, Alhamdulillah memang terbaik...

kekekeke


sarjantulang
Kalau pakai standard jer boleh pegi juga 100K kilometer tu...sayang kuda kepang tu
 :D :D :D

memang aku pakai dah lebih 100k km weii...tak silap sebelum enjin problem aritu, aku pakai 20000km meter pusing balik.kekeke

salam semua, aku rindu mbc!!!!!  ;D

sifoooo....rindu padamu  jua..kekekeek

sarjantulang
eh~