MBC Forum Banner

Author Topic: SUZUKI BELANG 150 R V1  (Read 6999 times)

Offline Caswell87

  • Newbie
  • *
  • Posts: 21
  • Popularity: +0/-0
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=60177183750
    • View Profile
Re: SUZUKI BELANG 150 R V1
« Reply #45 on: 29 March , 2018, 15:33:42 PM »
sape pasang voltmeter? ade ni tak pasang pun nak cari guide haha

voltmeter biasanya ada dua wire. satu merah (positive) & hitam (negative).

Yang merah (+ve) tap ke ignition key
Yang hitam (-ve) tap ke body

Siap.

Yup...buat camni je...tap kat wayar kunci...

untuk belang, wire merah dr voltmeter (+) tap kn ke wire kaler oren dr kunci... sng nk kenal.. kt soket kaler hijau..

wire hitam dr voltmeter (-) tap kn ke rumah kunci moto.. kalau sy akan bukak 1 skru rumah kunci blah bawah.. n lilit pd skru then ikat skru semula..

Offline sidqara

  • Newbie
  • *
  • Posts: 12
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: SUZUKI BELANG 150 R V1
« Reply #46 on: 14 April , 2018, 18:24:44 PM »
sape pasang voltmeter? ade ni tak pasang pun nak cari guide haha

voltmeter biasanya ada dua wire. satu merah (positive) & hitam (negative).

Yang merah (+ve) tap ke ignition key
Yang hitam (-ve) tap ke body

Siap.

Yup...buat camni je...tap kat wayar kunci...

untuk belang, wire merah dr voltmeter (+) tap kn ke wire kaler oren dr kunci... sng nk kenal.. kt soket kaler hijau..

wire hitam dr voltmeter (-) tap kn ke rumah kunci moto.. kalau sy akan bukak 1 skru rumah kunci blah bawah.. n lilit pd skru then ikat skru semula..
dah try tak berjaya, wayar hitam kat chrome boleh gak kan?
*updated: suspek voltmeter problem, sambung direct battery tapi tunjuk 0 je, kahkah.

Sent from my ONEPLUS A3000 using Tapatalk

« Last Edit: 20 April , 2018, 15:17:41 PM by sidqara »

Offline Zack Ah Chai

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: SUZUKI BELANG 150 R V1
« Reply #47 on: 03 May , 2018, 22:48:05 PM »
salam abam2 semua.,sy nubis baru sebulan pkai belang ni..sy zack dri bandar baru selayang..mohon tunjuk ajar abam2 semua..😀✌

Offline Ahmadghaib

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: SUZUKI BELANG 150 R V1
« Reply #48 on: 18 June , 2018, 13:02:52 PM »
Ok...dah aktip...hamba masuk mngadap...

Offline Ahmadghaib

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: SUZUKI BELANG 150 R V1
« Reply #49 on: 18 June , 2018, 13:13:16 PM »
Igt nak sambar satu...so far yg da lama pakai ada isu apa2 x
Xde masalah apa pon...minyak je slalu kna isi...klo nk second boleh halo2...nk try scooter la...santai2

Offline Lago2Liar

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: SUZUKI BELANG 150 R V1
« Reply #50 on: 21 August , 2018, 02:08:44 AM »
Hello , semuaaa ... ada lagi forum ni wujud balik . ingatkan dah xkan ada lagi ... salam pengguna belang dari sabah di bawah bayu

Offline pirateofyoursoul

  • Administrator
  • Sr. Member
  • *****
  • Posts: 457
  • Popularity: +0/-0
  • OraMinggirTabrak!
    • View Profile
Re: SUZUKI BELANG 150 R V1
« Reply #51 on: 21 August , 2018, 09:07:41 AM »
Hello , semuaaa ... ada lagi forum ni wujud balik . ingatkan dah xkan ada lagi ... salam pengguna belang dari sabah di bawah bayu
welkam bek boss...baru up balik nihhh...salam dari kami di semenanjung...baru minggu lepas pulang dari sana...sempat le lepas rindu di Gayang
RageAGainstTheMachine!
OraMinggirTabrak!