MBC Forum Banner

Author Topic: SUZUKI FXR 150  (Read 5396 times)

Offline Encik Best

  • Newbie
  • *
  • Posts: 17
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: SUZUKI FXR 150
« Reply #15 on: 10 January , 2018, 20:23:36 PM »
Assalamualikum...holla, masih hidup lagi fxr Saya..tapi berparking jer...

Jangan biar parking lama2.. kesian dia.. nak juga kasih sayang.. kakakaka..

Offline sarjantulang

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 60
  • Popularity: +1/-0
    • View Profile
Re: SUZUKI FXR 150
« Reply #16 on: 10 January , 2018, 22:11:27 PM »
parking side stand dulu.....


tumpang lalu ye abam2 sifoo sekalian...den pakai spesis samo dgn abam2, tapi tukun dah...kekekeke

sarjantulang
eh~

Offline Encik Best

  • Newbie
  • *
  • Posts: 17
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: SUZUKI FXR 150
« Reply #17 on: 11 January , 2018, 11:21:49 AM »
parking side stand dulu.....


tumpang lalu ye abam2 sifoo sekalian...den pakai spesis samo dgn abam2, tapi tukun dah...kekekeke

sarjantulang

Kena parking guna paddock stand.. baru kukuh.. haha..

Tukun apanya.. laju je den tengok... siap main kejar2 lagi kat highway dgn lc.. macm ni FXR den pun kena tinggal.. huhu..

Offline kroren2

  • Newbie
  • *
  • Posts: 14
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: SUZUKI FXR 150
« Reply #18 on: 26 January , 2018, 15:55:01 PM »
parking side stand dulu.....


tumpang lalu ye abam2 sifoo sekalian...den pakai spesis samo dgn abam2, tapi tukun dah...kekekeke

sarjantulang

Kena parking guna paddock stand.. baru kukuh.. haha..

Tukun apanya.. laju je den tengok... siap main kejar2 lagi kat highway dgn lc.. macm ni FXR den pun kena tinggal.. huhu..

Dia mmg begitu , selalu merendah diri...
belanglang HIjo

Offline Encik Best

  • Newbie
  • *
  • Posts: 17
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: SUZUKI FXR 150
« Reply #19 on: 06 February , 2018, 17:48:30 PM »
Assalamualaikum.. mana Geng2 yang lain ni?

Offline Encik Best

  • Newbie
  • *
  • Posts: 17
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: SUZUKI FXR 150
« Reply #20 on: 06 February , 2018, 17:50:06 PM »
parking side stand dulu.....


tumpang lalu ye abam2 sifoo sekalian...den pakai spesis samo dgn abam2, tapi tukun dah...kekekeke

sarjantulang

tukun apanya.. baru lepas tengok video.. sedap layan korner kat jalan motor ya.. laju pulak tuh..

Offline Caswell87

  • Newbie
  • *
  • Posts: 21
  • Popularity: +0/-0
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=60177183750
    • View Profile
Re: SUZUKI FXR 150
« Reply #21 on: 13 April , 2018, 15:55:14 PM »
Salam,

Fork fxr isi berape ml fork oil untuk 1 tube fork?
Bace yg NZ nye forum kate 250ml, indon 220ml.. so mane 1? 1 lg.. viscosity yg mane yg sesuai? 15w/20w?

Tq tuan2..


Sent from my iPhone using Tapatalk

Offline Caswell87

  • Newbie
  • *
  • Posts: 21
  • Popularity: +0/-0
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=60177183750
    • View Profile
Re: SUZUKI FXR 150
« Reply #22 on: 13 April , 2018, 16:12:02 PM »
Salam,

Fork fxr isi berape ml fork oil untuk 1 tube fork?
Bace yg NZ nye forum kate 250ml, indon 220ml.. so mane 1? 1 lg.. viscosity yg mane yg sesuai? 15w/20w?

Tq tuan2..


Sent from my iPhone using Tapatalk

ok da dpt..


Offline metyan

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: SUZUKI FXR 150
« Reply #23 on: 30 August , 2018, 17:15:36 PM »
salam sahabat2....

nak tanya sikit... kat mana nak beli CDI... CDI aku dah kong... tanya kat HONLID yg ori punya harganya RM960.00... tak daya aku... kalau jenama lain murah sikit... atau ada sesiapa yg jual, boleh bgtau aku... boleh PM waasap 012-3035516

Offline Aziz_hamid

  • Old Timer MBC Rider
  • Newbie
  • ***
  • Posts: 6
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: SUZUKI FXR 150
« Reply #24 on: 31 August , 2018, 10:00:48 AM »
boleh beli kat Tengku Ewin
tested ok kat fxr aku..jenis panther klu xsilap


Offline pirateofyoursoul

  • Administrator
  • Sr. Member
  • *****
  • Posts: 457
  • Popularity: +0/-0
  • OraMinggirTabrak!
    • View Profile
Re: SUZUKI FXR 150
« Reply #25 on: 01 September , 2018, 10:46:40 AM »
boleh beli kat Tengku Ewin
tested ok kat fxr aku..jenis panther klu xsilap
Sib baik otai da tolong jawapkan.
RageAGainstTheMachine!
OraMinggirTabrak!

Offline metyan

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: SUZUKI FXR 150
« Reply #26 on: 04 September , 2018, 18:48:53 PM »
boleh beli kat Tengku Ewin
tested ok kat fxr aku..jenis panther klu xsilap

boleh bagi contact no dia?

Offline enlogam

  • Old Timer MBC Rider
  • Jr. Member
  • ***
  • Posts: 57
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: SUZUKI FXR 150
« Reply #27 on: 05 September , 2018, 08:21:43 AM »
boleh beli kat Tengku Ewin
tested ok kat fxr aku..jenis panther klu xsilap

boleh bagi contact no dia?

roger tengku erwin 0192825976

pun boleh try tanya 01123070603 (rozaimie king), kadang ada simpan
« Last Edit: 05 September , 2018, 08:39:03 AM by enlogam »
|rgsukan|ct110|ks100|kr150a|k-one|nsr-rr|nsr-rrw|

Offline Abol

  • Administrator
  • Newbie
  • *****
  • Posts: 31
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
    • bikerzmagazine.com
Re: SUZUKI FXR 150
« Reply #28 on: 05 September , 2018, 13:16:01 PM »
Fxr ni asyik berperam jer...lamanya tak ride...ada ker orang minat lagi dengan FXR ni...
Used ur bike ride to Jannah not Jaahanam.

Offline metyan

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: SUZUKI FXR 150
« Reply #29 on: 05 September , 2018, 15:12:21 PM »
boleh beli kat Tengku Ewin
tested ok kat fxr aku..jenis panther klu xsilap

boleh bagi contact no dia?

roger tengku erwin 0192825976

pun boleh try tanya 01123070603 (rozaimie king), kadang ada simpan

terima kasih bro