Author Topic: Yamaha R1  (Read 92906 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Dee9869

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 3
Re: Yamaha R1
« Reply #120 on: February 28, 2009, 01:02:53 AM »
Minta tolong bro semua sesiapa yang tahu price for R1 '08 and K8 on the road?
Teringin nak pakai either one lah...dah ready nak ambil ni...minta pendapat skit..
thanks

Offline Wanamie

  • Licensed Seller
  • Posts: 0
Re: Yamaha R1
« Reply #121 on: March 01, 2009, 04:16:52 PM »
You are not allowed to view links. Register or Login
Minta tolong bro semua sesiapa yang tahu price for R1 '08 and K8 on the road?
Teringin nak pakai either one lah...dah ready nak ambil ni...minta pendapat skit..
thanks
harga r1 2008 rm 88k kat Naza world PJ...suzuki k8 memang lagi mantap dari r1 2008..tapi banyak org suka r1 sebab rupanyer..kalau suka tak salah simpan duit bleh beli hehe..nanti leh beli...dari segi kelajuan agak sama je..cuma handling,braking,weight ratio, dan ada la segi lain yg membuat sesuatu motor tu lagi best dari yg lain walaupun cc nyer sama..tapi r1 2008 masih di hati ^_^ Sumber dari Danvear
H/P: 013 9307872
Amateur Radio: 9W2WAR

Offline A Man

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 77
Re: Yamaha R1
« Reply #122 on: March 11, 2009, 11:28:57 AM »
yes .....r1 still the best.....beli aje le dee, apa pikir2 lg....nt nyesal

Offline Danvear

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 284
  • I love my R1 & my family & my agama *Islam*
Re: Yamaha R1
« Reply #123 on: March 16, 2009, 12:30:55 PM »
You are not allowed to view links. Register or Login
yes .....r1 still the best.....beli aje le dee, apa pikir2 lg....nt nyesal
hahaha kena piki bab maintain jer la...:D ...
« Last Edit: April 28, 2009, 04:26:14 PM by Danvear »
?????????????????????????????????????????????

Offline wak_marjan

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 4
  • kabare.. munggah-munggah
Re: Yamaha R1
« Reply #124 on: April 11, 2009, 01:29:26 AM »
nak r1 murah bli la plet singapore..20k dh dpt haha
alon-alon yor nunggangin motor gedey, engko kalo ketabrakan susah wong tuo mu.

Offline Wanamie

  • Licensed Seller
  • Posts: 0
Re: Yamaha R1
« Reply #125 on: April 12, 2009, 12:26:49 PM »
You are not allowed to view links. Register or Login
nak r1 murah bli la plet singapore..20k dh dpt haha
Cakap2 pasal singapore bike ni, nak tanya sikit pada yang tahu....tentang COE tu...aku tak faham la...contoh kalau COE tu sampai 2015...lepas tu kena hantar perwaja ke? atau masih boleh sambung? mcm mana prosesnya?
H/P: 013 9307872
Amateur Radio: 9W2WAR

Offline wak_marjan

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 4
  • kabare.. munggah-munggah
Re: Yamaha R1
« Reply #126 on: April 13, 2009, 03:27:44 AM »
bros... coe tu kalo kat sni mcm roadtax la.. yg selanjutnya aku x pasti.. pasal sy tahu moto singa murah, hidden cost x diknal pasti..mcm insuran, geran, puspakom
alon-alon yor nunggangin motor gedey, engko kalo ketabrakan susah wong tuo mu.

Offline Dee9869

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 3
Re: Yamaha R1
« Reply #127 on: April 16, 2009, 01:49:00 AM »
Bro semua,Betul ker spare part for R1 ni susah nk dapat? atau ada cara yang paling baik untuk dapat dengan cepat? sbb sesetengah part tu yg model 08 tak boleh masuk yang 07 punya. Lagi pun parts ni kebanyakkannya kena order direct dari Jepan.. any idea?

Offline pengyu

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 19
Re: Yamaha R1
« Reply #128 on: April 16, 2009, 02:35:36 AM »
nope... 07 sama je ngn 08, no difference at all, except color n ECU (upgraded sikit,no more throttle lag).
Parts di singapore byk, jgn takut..malaysia pun ada jugak kalau setakat part wear & tear. If, part yg susah nak rosak, mmg kene order lah..

Offline The_Stroke

  • Lesen Antarabangsa
  • *****
  • Posts: 1687
Re: Yamaha R1
« Reply #129 on: April 20, 2009, 10:05:17 AM »
semalam kalian ade tgk tal kat astro 814, 24 hours Le Mans... Yamaha R1 team Austria juara kat situ...kedua honda, ketiga suzuki...biasanyer race 24jam le man didominasi suzuki..

cuma dlm tgk race live tu dgr celoteh pengacara ade cerita pasal R1 2009, dia punyer crankshaft lebih panjang utk versi crossplane berbanding model lain.. patut la aku tgk pelik sgt dr pandangan hadapan motor R1 09..motor2 moden makin lama makin tipis tp r1 09 makin kembang..enjin dia lebar sgt..

jd pembangunan utk R1 dimasa2 akan datang dah boleh agak la..memendekkan crankshaft seiring dgn sistem penyejukkan, pastu bahan ringan...utk kuruskan motor..

Offline zixexar

  • Lesen B1
  • ***
  • Posts: 739
  • ingat orang tersayang...pelan2 pulas..
Re: Yamaha R1
« Reply #130 on: May 06, 2009, 06:17:05 PM »
sapa ada koleksi gambar R1 yg cantik2.. share la kat sni ;D 
saya peminat setia mesin ni ;D beli tak mampu lg.. koleksi gambo je la.. ;D
You are not allowed to view links. Register or LoginYou are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline al-khodir

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 21
Re: Yamaha R1
« Reply #131 on: May 06, 2009, 11:27:07 PM »
nak tanya sikit pada yg telah menggunakan r1, berapa top speed r1 bole dpt?

Offline A Man

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 77
Re: Yamaha R1
« Reply #132 on: May 07, 2009, 11:07:13 AM »
bawak sbk ni ikut kering hati masing2 le, semua lebih kurang je....kawan saya kata dia penah cecah 340kmj dgn r1 dia.

.....saya belum & x ada bran ::)

Offline jamesbond

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 31
Re: Yamaha R1
« Reply #133 on: May 07, 2009, 12:08:24 PM »
laju woo.... 340?... xde cut off ke?

Offline metallica85

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 77
Re: Yamaha R1
« Reply #134 on: May 07, 2009, 01:49:03 PM »
Salam bro2 MBCian..

bukan ke FIM dah limitkan motosikal yg dikeluarkan speed less than 300km/h?sebab contoh terbaik boleh tengok kat Hayabusa  ;D

Bro, majalah Roda-Roda bulan ni ada artikel pandu uji yang pasal R1 2009. Saya baru beli kelmarin (06/05/2009). Terkejut gak sebab kat depan tak tulis apa-apa pun pasal R1 (or saya tak perasan) sebab cover depan moto ZX6R.

Offline A Man

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 77
Re: Yamaha R1
« Reply #135 on: May 08, 2009, 09:57:19 AM »
You are not allowed to view links. Register or Login
Salam bro2 MBCian..

bukan ke FIM dah limitkan motosikal yg dikeluarkan speed less than 300km/h?sebab contoh terbaik boleh tengok kat Hayabusa  ;D

Bro, majalah Roda-Roda bulan ni ada artikel pandu uji yang pasal R1 2009. Saya baru beli kelmarin (06/05/2009). Terkejut gak sebab kat depan tak tulis apa-apa pun pasal R1 (or saya tak perasan) sebab cover depan moto ZX6R.


x tahu plak klu memember tu punya ada cap limit 300kmj ke x.....dia pki plat spore

Offline Dee9869

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 3
Re: Yamaha R1
« Reply #136 on: May 09, 2009, 11:52:51 PM »
Salam semua,
Saya dah upgrade motor saya dari 600cc ke 1000cc.Survey punya survey R1 juga jadi pilihan hati...terus angkat baru.Mula tu ingat nk tunggu yang '09 model tapi lambat lagi tunggu dari bulan satu gi...so last month amik sebiji yg '08 model..scheme color putih/merah..dah tukar double exhaust yoshi..mmg best dia punya sound..so harap owner2 R1 bolehlah share any info dan knowledge kat sini...thanks :)

Offline jamesbond

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 31
Re: Yamaha R1
« Reply #137 on: May 10, 2009, 02:24:52 PM »
You are not allowed to view links. Register or Login
Salam semua,
Saya dah upgrade motor saya dari 600cc ke 1000cc.Survey punya survey R1 juga jadi pilihan hati...terus angkat baru.Mula tu ingat nk tunggu yang '09 model tapi lambat lagi tunggu dari bulan satu gi...so last month amik sebiji yg '08 model..scheme color putih/merah..dah tukar double exhaust yoshi..mmg best dia punya sound..so harap owner2 R1 bolehlah share any info dan knowledge kat sini...thanks :)

bape riban?.. bro bli cash ke?

Offline Dee9869

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 3
Re: Yamaha R1
« Reply #138 on: May 10, 2009, 08:11:04 PM »
Harga dia dalam RM90K++...tak der lah cash...loan bank jugak.....tapi berbaloi...lepas hajat.. ;D ;D

Offline jamesbond

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 31
Re: Yamaha R1
« Reply #139 on: May 10, 2009, 09:53:37 PM »
You are not allowed to view links. Register or Login
Harga dia dalam RM90K++...tak der lah cash...loan bank jugak.....tapi berbaloi...lepas hajat.. ;D ;D
ke?... muka bape ek?  bln2?