Author Topic: HONDA CBX 750 V1  (Read 75171 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline arezam0509

  • Baru Daftar
  • Posts: 0
  • I Love CB4
Re: HONDA CBX 750 V1
« Reply #260 on: June 27, 2010, 04:27:41 pm »
Bro semua,

Tayar blakang secondhand saya masa beli memang dah ada kesan tampal...so sekarang dia keluar angin melalui tampalan tersebut...tadi pegi bandar baru sg buloh suruh pomen check pakai sabun memang nampak buih2 kecil dan halus telah keluar melalui tampalan tersebut. Bila saya minta masukkan cacing tampal tempat lama dorang kata x boleh sebab nanti tetap bocor lagi..kedai tu ada jual gel sealant sebotol RM18 cuma dorang pakaiakan kat moto biasa bukan superbike dan kalau mcm tayar saya saiz 160 mau kena 2-3 botol cumanya kedai nih x pernah buat kat moto besar. So bila call kawan kata ada risiko sebab tayar nih jenis high speed.

Soalan saya:

Bolehke pasang ubat tayar tu 2-3 botol? Apa kesannya?
Kalau x boleh ada ubat lain ke?
Kalau x de ubat tayar memang kena ganti tayar, di mana lagi member2 yang jual tayar secondhand area KL Selangor nih?
 
Yang ingin tahu...
Mama mia!

Offline gaban_z

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 7
    • bike forum
Re: HONDA CBX 750 V1
« Reply #261 on: June 28, 2010, 08:28:26 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
Tq bro cepaikuat,

Kat mana slalu jumpa minum teh tarik?
Klau dekat nak join skali, saya kat sg buloh

wah....hamba pun dari sg. buloh..........
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline arezam0509

  • Baru Daftar
  • Posts: 0
  • I Love CB4
Re: HONDA CBX 750 V1
« Reply #262 on: June 28, 2010, 11:06:12 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
wah....hamba pun dari sg. buloh..........

Area mana tu tuan hamba? jom lepak2
Mama mia!

Offline gaban_z

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 7
    • bike forum
Re: HONDA CBX 750 V1
« Reply #263 on: July 05, 2010, 05:48:29 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
Area mana tu tuan hamba? jom lepak2

saujana utama.....lama dah tak turun minum......nanti set satu masa kita lepak....
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline kura

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 33
Re: HONDA CBX 750 V1
« Reply #264 on: July 05, 2010, 11:54:04 pm »
maaf tumpang tanya...harap x salah tempat la...
honda cbx 1000 yg 6 silinder ade masuk malaysia x..?
ade sapa2 tau...??
minat sgt moto2 old skool mcm cbx nihh...

Offline arezam0509

  • Baru Daftar
  • Posts: 0
  • I Love CB4
Re: HONDA CBX 750 V1
« Reply #265 on: July 06, 2010, 08:07:30 am »
You are not allowed to view links. Register or Login
saujana utama.....lama dah tak turun minum......nanti set satu masa kita lepak....

dokek jo tu...nanti calling2 0127771897
Mama mia!

Offline K RoL

  • Lesen L
  • Posts: 1
Re: HONDA CBX 750 V1
« Reply #266 on: July 25, 2010, 02:46:36 pm »
salam sahabat2 cbx...saya ada barang2 cbx 650 untuk di jual....
complate enjin ngn wyering,rim belakang 3 batang 17 inci dgn depan 17 inci 5 batang,cover set ada suma mat guard ngn fairing depan saja xda...kalau berminat sila lah beritahu...nak jual sebab barang2 ini sudah tidak lagi akan di gunakan oleh saya keran sudah ada pegantinya...
sila PM saya

Offline imranamdam

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 29
Re: HONDA CBX 750 V1
« Reply #267 on: August 19, 2010, 10:24:13 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
salam sahabat2 cbx...saya ada barang2 cbx 650 untuk di jual....
complate enjin ngn wyering,rim belakang 3 batang 17 inci dgn depan 17 inci 5 batang,cover set ada suma mat guard ngn fairing depan saja xda...kalau berminat sila lah beritahu...nak jual sebab barang2 ini sudah tidak lagi akan di gunakan oleh saya keran sudah ada pegantinya...
sila PM saya

Assalammualaikum dengan alat ganti CBX 650 tu..

nanti PM no phone...InsyaAllah kita berurusan nanti..

salam

Offline arezam0509

  • Baru Daftar
  • Posts: 0
  • I Love CB4
Re: HONDA CBX 750 V1
« Reply #268 on: September 09, 2010, 09:27:08 am »
My Ride, My Pride

Mama mia!

Offline gaban_z

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 7
    • bike forum
Re: HONDA CBX 750 V1
« Reply #269 on: September 13, 2010, 05:14:27 pm »
assalamualaikum.....selamat hari raya......eh, kemana cikgu mi...lama tak keudara....
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline nasrider

  • Lesen Antarabangsa
  • *****
  • Posts: 1848
  • Ride and feel the freedom
Re: HONDA CBX 750 V1
« Reply #270 on: September 23, 2010, 12:55:25 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
Bro semua,

Tayar blakang secondhand saya masa beli memang dah ada kesan tampal...so sekarang dia keluar angin melalui tampalan tersebut...tadi pegi bandar baru sg buloh suruh pomen check pakai sabun memang nampak buih2 kecil dan halus telah keluar melalui tampalan tersebut. Bila saya minta masukkan cacing tampal tempat lama dorang kata x boleh sebab nanti tetap bocor lagi..kedai tu ada jual gel sealant sebotol RM18 cuma dorang pakaiakan kat moto biasa bukan superbike dan kalau mcm tayar saya saiz 160 mau kena 2-3 botol cumanya kedai nih x pernah buat kat moto besar. So bila call kawan kata ada risiko sebab tayar nih jenis high speed.

Soalan saya:

Bolehke pasang ubat tayar tu 2-3 botol? Apa kesannya?
Kalau x boleh ada ubat lain ke?
Kalau x de ubat tayar memang kena ganti tayar, di mana lagi member2 yang jual tayar secondhand area KL Selangor nih?
 
Yang ingin tahu...

Tak perlu buh banyak2, bocor pun halus je, 1 botol dah cukup, banyak nanti dah efek pd balancing, lagi satu cecair tu efek pada motor besar superbikes yg lari melebihi 200 kmj hingga 300 kmj, setakat top 180 tak efek sangat.
Penyelesaian untuk minyak rantai motorsikal anda;
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline gaban_z

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 7
    • bike forum
Re: HONDA CBX 750 V1
« Reply #271 on: October 02, 2010, 06:36:30 pm »
nak carik clear fairing baru kek mano ado?....fairing den dah kelabu la...sakit mate dibueknyo......
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline hasim_mssmkl

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 11
  • " Pagi Senyumm Petang Senyum Malam Senyum"
Re: HONDA CBX 750 V1
« Reply #272 on: October 14, 2010, 08:38:25 pm »
uiii firing baru rm1800 bro...cuba kilatkan dlu ngn pengilat khas tuk lampu plastik...kt giant ada jual rege dlm rm12...kt kajang ada rege rm20 jenama otter...selamat mencube kekeke....nak cube yg otter gi bengkel kt ampang..leh test mujarab ke tk kekeke...setakat ni puashati gak pakainye..clear dowh...
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline nasrider

  • Lesen Antarabangsa
  • *****
  • Posts: 1848
  • Ride and feel the freedom
Re: HONDA CBX 750 V1
« Reply #273 on: October 26, 2010, 08:27:08 pm »

Memang mahal fairing tu, biasanya try polish pun tak jadi gak sebab kelabunya bukan dipermukaan sahaja tetapi semua lapisan sebab dah lama dan terjemur, jika nak jimat trim pendek agak2 leh lepas mata pandang kedepan pun dah ok angin masih lalu atas kepala jika ride lebih 100km/j.
Penyelesaian untuk minyak rantai motorsikal anda;
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline arezam0509

  • Baru Daftar
  • Posts: 0
  • I Love CB4
Re: HONDA CBX 750 V1
« Reply #274 on: October 31, 2010, 09:30:09 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
Tak perlu buh banyak2, bocor pun halus je, 1 botol dah cukup, banyak nanti dah efek pd balancing, lagi satu cecair tu efek pada motor besar superbikes yg lari melebihi 200 kmj hingga 300 kmj, setakat top 180 tak efek sangat.

Thanks bro nasrider.... :)
Mama mia!

Offline zed_61

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 114
Re: HONDA CBX 750 V1
« Reply #275 on: May 01, 2011, 07:12:37 pm »
salam semua aku ingat nak angkat cbx750 (macam kuat pulak) ......... dalam mudah ada iklan ..... ada yg kenal tak moto ni .... bagi info sikit ......

You are not allowed to view links. Register or Login

Offline wsk7836

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 39
Re: HONDA CBX 750 V1
« Reply #276 on: May 01, 2011, 07:17:39 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
salam semua aku ingat nak angkat cbx750 (macam kuat pulak) ......... dalam mudah ada iklan ..... ada yg kenal tak moto ni .... bagi info sikit ......

You are not allowed to view links. Register or Login




ok la x sakit tulang bwk....
berat jugak :o
« Last Edit: April 11, 2012, 06:35:13 pm by wsk7836 »

Offline Abdullah

  • Licensed Seller
  • *
  • Posts: 14
Re: HONDA CBX 750 V1
« Reply #277 on: June 08, 2011, 11:37:32 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
salam semua aku ingat nak angkat cbx750 (macam kuat pulak) ......... dalam mudah ada iklan ..... ada yg kenal tak moto ni .... bagi info sikit ......

You are not allowed to view links. Register or Login

nak respond sikit, sorang kawan maintai 160km/jam untuk jalan jauh. pastu enjin jem kena full overhaul. setelah dia buat post- mortem, dia dapat tahu bahawa motor ni memang tak boleh maintain lama pada kelajuan tinggi. kos overhaul lebih 7 k menyebabkan dia terpaksa jual cb4 kesayangan dia. pernah ride dengan kawan ni ke seremban tiga bulan lepas. kalo bukan kaki pecut , sesuai la pakai motor ni, lagipun riding position dia memang best.

Offline cepaikuat

  • Lesen L
  • Posts: 1
Re: HONDA CBX 750 V1
« Reply #278 on: July 14, 2011, 11:40:20 am »
harap sudi membantu....bole dapat kan lubang untuk saya mencari gasket top (getah) head sebab dah patah 2 dan dah mula keluar minyak sikit...model cb750...jika ada boleh call me 017-9588757...tq :)

Offline hasim_mssmkl

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 11
  • " Pagi Senyumm Petang Senyum Malam Senyum"
Re: HONDA CBX 750 V1
« Reply #279 on: July 14, 2011, 12:50:12 pm »
call Pak Ramlee 0173364558...rege dlm rm80 rasanya
You are not allowed to view links. Register or Login