MBC Forum Banner

Author Topic: Kawasaki Berbakul ( K1/ Honey/ Joy)  (Read 237 times)

Offline enlogam

  • Newbie
  • *
  • Posts: 43
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Kawasaki Berbakul ( K1/ Honey/ Joy)
« on: 04 August , 2018, 15:41:11 PM »
KAWASAKI K-1 / K-1 SPORT
-   Motor 1st model keluar 3 kaler; hitam, biru dan maroon dan didatangkan dgn rim lidi sunstar 17 dpn belakang berserta dgn side mirror oem berwarna
-   SGV juga mengeluarkan helmet steng K1 yg mana ada 3 variasi warna sesuai dipadankan dgn warna hitam/ biru/ maroon tadi
-   Sportrimnya pula menjadi idaman peminat kapchai , dengan spec dpn 17x1.4 cop asahi manakala belakang 18x1.6 cop enkei
-   K1 juga pernah digunakan dalam perlumbaan cuprix awal 90an demi memberikan persaingan kpd team yamaha & suzuki
-   Motor kapchai pertama 115cc / 5speed/ dual headlamp/ OEM Sportrim
-   Info: Clutch plate, clutch spring, sprocket set, hub brek, brekpad dpn, fork inner tube boleh guna part kriss. Masterpump repair kit, carb & piston boleh guna model rg kalo xsilap




KAWASAKI HONEY /MAX100/ AXM100/ AN90
-   lebih di kenali dgn nama motor posmen, polis pun pernah guna sebagai motor patrol di awal 90an
-   piston motor honey sering menjadi idaman peminat ex5 std modi kerana kelebihan ring tebal compression mantap dan permukaan piston yg tebal boleh korek poket valve tanpa was2
-   Motor ni ada peti rahsia kat bakul dpn utk simpan brg2 berharga dan seat nya buka terbalik




pic credit :bro Yas Kawa & bro Bacan Ray
« Last Edit: 04 August , 2018, 19:29:28 PM by enlogam »
|rgsukan|ct110|ks100|kr150a|k-one|nsr-rr|nsr-rrw|

Offline pirateofyoursoul

  • Administrator
  • Sr. Member
  • *****
  • Posts: 423
  • Popularity: +0/-0
  • OraMinggirTabrak!
    • View Profile
Re: Kawasaki Berbakul ( K1/ Honey/ Joy)
« Reply #1 on: 06 August , 2018, 12:44:14 PM »
wah...ini pun anatra jentera yang lama tak nampak atas jalanraya...
RageAGainstTheMachine!
OraMinggirTabrak!

Offline enlogam

  • Newbie
  • *
  • Posts: 43
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: Kawasaki Berbakul ( K1/ Honey/ Joy)
« Reply #2 on: 06 August , 2018, 16:30:36 PM »
ada peminatnya yg tersendiri, mengamit memori gituww ...
mungkin ada bercinta dulu naik moto2 macam ni kn hehee

kelompok K1 ride langkawi

pic dari bro ajib

geng coverset lusuh kt retromania event

pic dari bro ijat

team johor yg kental.. ride ganu

pic bro bob

rileks2 johor-krabi  :o

pic bro bob
|rgsukan|ct110|ks100|kr150a|k-one|nsr-rr|nsr-rrw|

Offline pirateofyoursoul

  • Administrator
  • Sr. Member
  • *****
  • Posts: 423
  • Popularity: +0/-0
  • OraMinggirTabrak!
    • View Profile
Re: Kawasaki Berbakul ( K1/ Honey/ Joy)
« Reply #3 on: 07 August , 2018, 10:14:42 AM »
fuh....memang tabik hormat la untuk diorang nih...kental...
RageAGainstTheMachine!
OraMinggirTabrak!

Offline feesha

  • Newbie
  • *
  • Posts: 9
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: Kawasaki Berbakul ( K1/ Honey/ Joy)
« Reply #4 on: 21 August , 2018, 09:27:41 AM »
Salam semua, terima kasih sebab sudi baca post saya...

Kalau ada nampak rider-rider yang perlukan bantuan untuk towing motor / penghantaran motor, minta call kami di 016- 377 8183 / 011-2640 7873 / 017-328 3193 / 017-438 7101. Servis termasuk...

- Klang valley, termasuk Semenanjung M'sia
- perkhidmatan 24 jam
- Penghantaran ke puspakom / balai polis / workshop / pintu ke pintu / port klang dan lain-lain lagi
- HARGA? call kami dapatkan quotation harga
- Towing termasuk motor kapcai, cc besar, 3 roda
<br /><br />