Author Topic: Yamaha Scooter T-Max  (Read 25924 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline sapik

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 25
Re: scooter t-max
« Reply #20 on: April 09, 2008, 12:27:54 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
norifumi abe ke?pelumba moto gp tu?da mati ke?

You are not allowed to view links. Register or Login  :'(

tapi,camner la ek..skuter nih leh sampai 500cc  ;D

Offline daddy

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 9
Re: scooter t-max
« Reply #21 on: April 17, 2008, 12:44:44 pm »
tak ramai kot org pakai motor t-max ni kat malaysia kalau dah harganya mahal cam tu. aku tak pernah lagi nampak motor tu on the road

Offline zrozi

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 40
    • Ayuha Bepandiran
Re: scooter t-max
« Reply #22 on: July 02, 2008, 03:41:20 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
tak ramai kot org pakai motor t-max ni kat malaysia kalau dah harganya mahal cam tu. aku tak pernah lagi nampak motor tu on the road

Kat Serdang ada sebuah nak dijual. Satu owner, warna kuning, tahun tak perasan, motor tip-top, harga RM30K +++.
Kalau nak usha aku boleh tunjuk. Owner ni kata t-max paling best daripada 3 scooter >500cc yang lain (Suzuki 600cc dan Honda). Itu sebabnya dia beli t-max. La ni owner dah bersara naik moto. Naik Merc ler pulak.
Gula Galampung Biar Kada Bakula Janapi Sakampung - Peribahasa Banjar

Offline jelan

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 1369
  • جلان سيستم
Re: scooter t-max
« Reply #23 on: August 03, 2008, 11:05:41 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
Betul la. Harga t-max kat malaysia ni memang ridiculous. Mahai betui.

Tahun 2001 2nd hand pun 30k. Bleh dapat nexus baru. Kat uk price difference antara nexus dgn t-max lebih kurang 1,000 pound je. Tapi kat sini waduuuh....

Nexus 460cc. Boleh jugak gi max 190km/h. Ade kat youtube.

meter berat tu.. bukan mcm meter LC/125z
tp handling die mantap

Offline rin_gile180sp

  • Lesen B1
  • ***
  • Posts: 656
Re: scooter t-max
« Reply #24 on: August 04, 2008, 09:57:00 am »
You are not allowed to view links. Register or Login
meter berat tu.. bukan mcm meter LC/125z
tp handling die mantap

dh buat kot leh sampai 190kmh...t-max pn lebih kurang 170kmh jer...nak power lagi antara scoot yg plg laju dlm kategorinya ambik Gilera GP800cc top lebey kurang 200kmh.....agaknya brapa hrga gp800 ni kt RITZ?
warcraft games:
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline ascza

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 26
Re: Yamaha Scooter T-Max
« Reply #25 on: August 05, 2008, 04:28:28 pm »
tmax - aku penah test jap moto ni.skejap je.moto ni seating position dia cukup menarik.best.dengan fairing depan dia cukup besar.
best.tapi harga agak mahal.30k.spare parts.takde masalah.aku cukup suka moto ni.so,aku rekemen la.sape2 nak amik moto ni.sbb dulu ade kawan aku pakai moto ni.dia siap letak bumbung lagi.kira fairing depan tu dia modified sampai la ke belakang.so bleh cover 2 orang.heh.

Offline traplimit

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 62
  • Hidup HANYA SEKALI, Biarlah BERBAKTI...
Re: Yamaha Scooter T-Max
« Reply #26 on: October 10, 2008, 11:03:54 am »
RACUN bagi yg mengidamkannya...hehehehehehehe..

You are not allowed to view links. Register or Login

You are not allowed to view links. Register or Login

You are not allowed to view links. Register or Login

You are not allowed to view links. Register or Login

You are not allowed to view links. Register or Login


.... ;D
PANDANG YG SATU PADA YG RAMAI. PANDANG YG RAMAI PADA YG SATU.

Offline SHAIFUL

  • MBC Riders
  • ***
  • Posts: 4058
  • 012-6847164
    • http://www.myspace.com/shaiful07
Re: Yamaha Scooter T-Max
« Reply #27 on: October 10, 2008, 11:07:10 am »
Nice Pic bro.. xkan ini je bro?  ;)

"Jadilah Seperti Sengkuang, Walaupun Hidupnya Penuh Selut & Belumpur, Tapi Hatinya Tetap Putih Bersih"

Offline traplimit

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 62
  • Hidup HANYA SEKALI, Biarlah BERBAKTI...
Re: Yamaha Scooter T-Max
« Reply #28 on: October 10, 2008, 11:26:56 am »
ni sikit lagi lee.. hehehehe ;D

You are not allowed to view links. Register or Login

You are not allowed to view links. Register or Login

You are not allowed to view links. Register or Login

You are not allowed to view links. Register or Login

You are not allowed to view links. Register or Login

PANDANG YG SATU PADA YG RAMAI. PANDANG YG RAMAI PADA YG SATU.

Offline 125_ck

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 218
  • racing specs but relaxing speed
Re: Yamaha Scooter T-Max
« Reply #29 on: October 10, 2008, 01:44:55 pm »
Berape arge bro beli scooter T-Max ni...??  :o ??? :-\ :-*
Prrreeeeennnggggg......!!!  :D ;D ;D

Offline traplimit

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 62
  • Hidup HANYA SEKALI, Biarlah BERBAKTI...
Re: Yamaha Scooter T-Max
« Reply #30 on: October 10, 2008, 04:39:38 pm »
bro..125_ck
ni bukan scoot saya..
ni T-Max sepupu saya punya..
dia ni dari Negara Brunei Darussalam..
sebelum puasa tempoh hari ada datang ke Labuan..
harga di Brunei dlm $B19,000.00 sahaja... ;D ;D ;D

tapi scoot ni kalau bawak mmg 'fill' mcm bawak Superbike...
MANTAP sungguh prestasinya...setakat MOTO 250cc(baby superbike) senang2 bole 'makan'..
tak tau lak kat Malaysia ni harga scoot ni berapa..?
PANDANG YG SATU PADA YG RAMAI. PANDANG YG RAMAI PADA YG SATU.

Offline ascza

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 26
Re: Yamaha Scooter T-Max
« Reply #31 on: October 10, 2008, 06:48:00 pm »
harga tmax dalam 40k gak.sedap mmg sedap.serius.tapi harganya yang mahal.membuatkan orang pikir dua kali utk spend 40k utk beli skuter.isk2.cuma yg minat je yg akan beli.pape pon design baru ni mmg terlampau cun.isk2.kalo aku ade duit lebih pon aku akan beli tmax ni.isk2.

Offline traplimit

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 62
  • Hidup HANYA SEKALI, Biarlah BERBAKTI...
Re: Yamaha Scooter T-Max
« Reply #32 on: October 13, 2008, 09:17:06 am »
tapi selalunya tentang DUIT LEBIH tu leerrr yang susah sikit nak apat hehehehehehehehehe ;D ;D ;D
at last hanya nengok je lerrr.. hehehehe (gurau aa.. jgn mare..)
PANDANG YG SATU PADA YG RAMAI. PANDANG YG RAMAI PADA YG SATU.

Offline afeef_GTR

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 304
Re: Yamaha Scooter T-Max
« Reply #33 on: October 16, 2008, 07:40:49 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
harga tmax dalam 40k gak.sedap mmg sedap.serius.tapi harganya yang mahal.membuatkan orang pikir dua kali utk spend 40k utk beli skuter.isk2.cuma yg minat je yg akan beli.pape pon design baru ni mmg terlampau cun.isk2.kalo aku ade duit lebih pon aku akan beli tmax ni.isk2.

40k utk skuter 500cc yg boleh tapau sportbikes ok pe....dalam u tube banyak tunjuk video org main pickup moto nih....sekejap je leh sampai 190.....meter sampai 190kmh tapi boleh blah lebih lg :o

my bike is not fast , but it pleases my eyes looking at it :P

Offline zrozi

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 40
    • Ayuha Bepandiran
Re: Yamaha Scooter T-Max
« Reply #34 on: October 27, 2008, 09:21:30 am »
Tu la pasal. Second hand pun dalam 30K++. Kalau beli Kawi ER-6 baru 29K.
Gula Galampung Biar Kada Bakula Janapi Sakampung - Peribahasa Banjar

Offline daddy

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 9
Re: Yamaha Scooter T-Max
« Reply #35 on: November 05, 2008, 12:04:56 pm »
dengar bunyi dlm u tube cham superbike tu....

Offline ah boon

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 308
Re: Yamaha Scooter T-Max
« Reply #36 on: November 05, 2008, 05:20:57 pm »
mmg bunyi sbk pon bkn mcm lg
penah kejar moto ni kat hiway
aku dr penang ke kl
aku nek wira
gile dia dok lane kanan je
aku try ikut meter wira dah 150 dia mcm rilek je
pehh!!! mantap... :o :o :o

Offline daddy

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 9
Re: Yamaha Scooter T-Max
« Reply #37 on: November 24, 2008, 03:21:29 pm »
aku tak pernah tengok motor ni dri dekat. ada org kata motor ni tak guna belting... betul ke.

Offline zuan

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 101
  • Banned user
Re: Yamaha Scooter T-Max
« Reply #38 on: November 25, 2008, 01:31:29 pm »
aish seken pun 30k? gila mahal nak amik baru 40k mahal gila tambah sket dpt versys ish bila la dpt pakai skuter cc besar sket, skuter yg range cc 250 xda ke GTS tu pun 172 cc jer tp label GTS200 ye ye jer aku ingat 198cc (200cc) tp ampeh rupa nyer
Click! ●  You are not allowed to view links. Register or Login ● You are not allowed to view links. Register or Login ● You are not allowed to view links. Register or Login ● You are not allowed to view links. Register or Login

Offline kuan

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 71
  • Brother Biker
Re: Yamaha Scooter T-Max
« Reply #39 on: November 25, 2008, 07:42:49 pm »
pergh saya dah terkena racun t-max nih...

tolong ;D

Malaysian Bikers Community (MBC)

Re: Yamaha Scooter T-Max
« Reply #39 on: November 25, 2008, 07:42:49 pm »