MBC Forum Banner

Author Topic: Suzuki Fx125 - Version 1 - Motor Reput  (Read 7546 times)

Offline fardy

  • Newbie
  • *
  • Posts: 18
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: Suzuki Fx125 - Version 1 - Motor Reput
« Reply #15 on: 10 January , 2018, 12:51:29 PM »
bersabarlah moto tukun

Fx moto tukun.. ada org pakai lagi ke?

Tahu le da pakai Y15 sekarang...

Lampu belakang dah luruh.takde jual moto ni

Ni lagi sorang nk tertukar da ke Y15. Hahaha. lampu blkg nye hal terus nk jual motor.

moto masih hidup

Offline mkadzmi

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 70
  • Popularity: +0/-0
  • SPOCKRET
    • View Profile
Re: Suzuki Fx125 - Version 1 - Motor Reput
« Reply #16 on: 10 January , 2018, 13:36:53 PM »

Offline emanweirdodo

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile

Offline mkadzmi

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 70
  • Popularity: +0/-0
  • SPOCKRET
    • View Profile

Offline emanweirdodo

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile

Offline ragers

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: Suzuki Fx125 - Version 1 - Motor Reput
« Reply #20 on: 11 January , 2018, 14:35:07 PM »
Fx moto tukun.. ada org pakai lagi ke?

Tahu le da pakai Y15 sekarang...

Lampu belakang dah luruh.takde jual moto ni

Ni lagi sorang nk tertukar da ke Y15. Hahaha. lampu blkg nye hal terus nk jual motor.

alamak abam.. hahha

Offline musbiaggi

  • Newbie
  • *
  • Posts: 10
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: Suzuki Fx125 - Version 1 - Motor Reput
« Reply #21 on: 11 January , 2018, 20:57:52 PM »
Muto gapo fx nih..best ke


Offline SofiYusof

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: Suzuki Fx125 - Version 1 - Motor Reput
« Reply #23 on: 12 April , 2018, 14:29:59 PM »
teringin betul nak pakai motor ni dulu.
minat dengan design nye.
sekarang dah guna honda future.

Offline enlogam

  • Old Timer MBC Rider
  • Jr. Member
  • ***
  • Posts: 84
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: Suzuki Fx125 - Version 1 - Motor Reput
« Reply #24 on: 07 September , 2018, 16:15:35 PM »
teringin betul nak pakai motor ni dulu.
minat dengan design nye.
sekarang dah guna honda future.

jual honda future .. beli fx bang
hastag minat mengatasi segalanya hehehee
lariiiiiii
|rgsukan|ct110|ks100|kr150a|k-one|nsr-rr|nsr-rrw|

Offline KawiSaibot

  • Newbie
  • *
  • Posts: 23
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: Suzuki Fx125 - Version 1 - Motor Reput
« Reply #25 on: 11 September , 2019, 13:41:48 PM »
<br /><br />

Salam semua, newbie sini baru beli fx125....mohon tunjuk ajar semua yer.... :)

Offline pirateofyoursoul

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 676
  • Popularity: +0/-0
  • OraMinggirTabrak!
    • View Profile
Re: Suzuki Fx125 - Version 1 - Motor Reput
« Reply #26 on: 11 September , 2019, 16:05:33 PM »
<br /><br />

Salam semua, newbie sini baru beli fx125....mohon tunjuk ajar semua yer.... :)
tu dia...sifu fx dah mai dah...cuna juga kaler hijau nih...fx ni enjin sama ke dengan fxr boss?
RageAGainstTheMachine!
OraMinggirTabrak!

Offline KawiSaibot

  • Newbie
  • *
  • Posts: 23
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: Suzuki Fx125 - Version 1 - Motor Reput
« Reply #27 on: 12 September , 2019, 17:29:33 PM »
<br /><br />

Salam semua, newbie sini baru beli fx125....mohon tunjuk ajar semua yer.... :)
tu dia...sifu fx dah mai dah...cuna juga kaler hijau nih...fx ni enjin sama ke dengan fxr boss?
Haha....baru nak berjinak ngan dohc oil cooled ni....



Head blok sama tak silap, blok fx leh buh slip lain, fxr buleh rebore.....gearbox pun leh salin fxr gak....ni kena otai2 explain.... :D

Offline pirateofyoursoul

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 676
  • Popularity: +0/-0
  • OraMinggirTabrak!
    • View Profile
Re: Suzuki Fx125 - Version 1 - Motor Reput
« Reply #28 on: 15 September , 2019, 07:26:05 AM »
<br /><br />

Salam semua, newbie sini baru beli fx125....mohon tunjuk ajar semua yer.... :)
tu dia...sifu fx dah mai dah...cuna juga kaler hijau nih...fx ni enjin sama ke dengan fxr boss?
Haha....baru nak berjinak ngan dohc oil cooled ni....



Head blok sama tak silap, blok fx leh buh slip lain, fxr buleh rebore.....gearbox pun leh salin fxr gak....ni kena otai2 explain.... :D


alalaa...boss pun boleh explain ....saya je yang tak tau pasal enjin ni...hihi...tapi betulke kalau saya cakap ada teknologi Suzuki ni yang mendahului pesaingnya...masa fxr kuar..teknologi DOHC dah ada ke untuk model lain yang bawah 150cc?
RageAGainstTheMachine!
OraMinggirTabrak!

Offline KawiSaibot

  • Newbie
  • *
  • Posts: 23
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: Suzuki Fx125 - Version 1 - Motor Reput
« Reply #29 on: 19 September , 2019, 17:38:12 PM »
<br /><br />

Salam semua, newbie sini baru beli fx125....mohon tunjuk ajar semua yer.... :)
tu dia...sifu fx dah mai dah...cuna juga kaler hijau nih...fx ni enjin sama ke dengan fxr boss?
Haha....baru nak berjinak ngan dohc oil cooled ni....



Head blok sama tak silap, blok fx leh buh slip lain, fxr buleh rebore.....gearbox pun leh salin fxr gak....ni kena otai2 explain.... :D


alalaa...boss pun boleh explain ....saya je yang tak tau pasal enjin ni...hihi...tapi betulke kalau saya cakap ada teknologi Suzuki ni yang mendahului pesaingnya...masa fxr kuar..teknologi DOHC dah ada ke untuk model lain yang bawah 150cc?
Bro otai lg kot....haha....sy jer nubis baru nak pakai motor ni....hehe

Tau sikit2 motor ni dulu dok baca thread fx dulu...

Buleh kata tech motor ni agak advance masa dier kluaq dulu, tahun 1998 era two stroke tak silap, rxz, tzm, rg110, sstwo....

Timing agak tak kena, 4 stroke ngan DOHC shim dan bucket pulak tu, time tu mostly kapcai 4 stroke masih lg SOHC ngan rocker arm....