MBC Forum Banner

Author Topic: Benelli TRK 502  (Read 2026 times)

Offline 1010101

  • Old Timer MBC Rider
  • Newbie
  • ***
  • Posts: 13
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
    • In memory...
Benelli TRK 502
« on: 16 July , 2018, 11:17:23 AM »

Offline pirateofyoursoul

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 511
  • Popularity: +0/-0
  • OraMinggirTabrak!
    • View Profile
Re: Benelli TRK 502
« Reply #1 on: 17 July , 2018, 09:22:05 AM »
Tuan pakai model ini kah? Kasi review sikit tuan. Tq
RageAGainstTheMachine!
OraMinggirTabrak!

Offline 1010101

  • Old Timer MBC Rider
  • Newbie
  • ***
  • Posts: 13
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
    • In memory...
Re: Benelli TRK 502
« Reply #2 on: 18 July , 2018, 09:08:21 AM »
Tuan pakai model ini kah? Kasi review sikit tuan. Tq
Yup, dah lama stop riding, baru nak mula balik, full review boleh tngok Chris punya review

Kalu aku :

power just enough, x laju sgt & x slow sgt
berat yakmat tp bila dah jalan ok ja senang handle
seat selesa sbb lebar
mono kena adjust keras sket
QC kena improve lagi, ada isu yg x sepatutnya jadi depa kena amik perhatian mcm hos pasang terbalik etc
tank 20 liter, RON97 full refill ngan baki 1 bar cecah RM40, dapat la 360-370 km distance
ABS mmg cemerlang berapa kali dah berjaya elak kemalangan dek trafik yg menggila
full spec siap tong 3 biji dah, crash bar lagi, wind shield pun tinggi just nice

« Last Edit: 18 July , 2018, 09:18:52 AM by 1010101 »

Offline pirateofyoursoul

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 511
  • Popularity: +0/-0
  • OraMinggirTabrak!
    • View Profile
Re: Benelli TRK 502
« Reply #3 on: 18 July , 2018, 09:21:36 AM »
Tuan pakai model ini kah? Kasi review sikit tuan. Tq
Yup, dah lama stop riding, baru nak mula balik, full review boleh tngok Chris punya review

Kalu aku :

power just enough, x laju sgt & x slow sgt
berat yakmat tp bila dah jalan ok ja senang handle
seat selesa sbb lebar
mono kena adjust keras sket
QC kena improve lagi, ada isu yg x sepatutnya jadi depa kena amik perhatian mcm hos pasang terbalik etc
tank 20 liter, RON97 full refill ngan baki 1 bar cecah RM40, dapat la 360-370 km distance
ABS mmg cemerlang berapa kali dah berjaya elak kemalangan dek trafik yg menggila
full spec siap tong 3 biji dah, crash bar lagi, wind shield pun tinggi just nice



nice bike tuan. 20 liter?wow...banyak tuh...kalau saya rasanya tak mampu nak bawak sebab berat..tapi seperti tuan cakap, nak naik memang berat tapi bila dah jalan sedap..rasanya seat height sesuai dengan saya..tak tinggi sangat..
RageAGainstTheMachine!
OraMinggirTabrak!

Offline 1010101

  • Old Timer MBC Rider
  • Newbie
  • ***
  • Posts: 13
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
    • In memory...
Re: Benelli TRK 502
« Reply #4 on: 18 July , 2018, 09:34:58 AM »
nice bike tuan. 20 liter?wow...banyak tuh...kalau saya rasanya tak mampu nak bawak sebab berat..tapi seperti tuan cakap, nak naik memang berat tapi bila dah jalan sedap..rasanya seat height sesuai dengan saya..tak tinggi sangat..
aku ni xla tinggi sangat tapi kaki cecah je walaupun menapak dedua belah, kalu menapak sebelah kaki pun moto x senget gak, masih selesa, banding ngan BMW GS800 rasanya GS lagi tinggi, banding ngan GS1200 dari segi besar x banyak beza, hampir sama

Offline pirateofyoursoul

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 511
  • Popularity: +0/-0
  • OraMinggirTabrak!
    • View Profile
Re: Benelli TRK 502
« Reply #5 on: 18 July , 2018, 09:54:05 AM »
Dry weight : 213 KG
Fuel reserve : 3 litres
mmmm...berat nih..tapi design cun.
RageAGainstTheMachine!
OraMinggirTabrak!

Offline 1010101

  • Old Timer MBC Rider
  • Newbie
  • ***
  • Posts: 13
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
    • In memory...
Re: Benelli TRK 502
« Reply #6 on: 18 July , 2018, 09:59:30 AM »
Dry weight : 213 KG
Fuel reserve : 3 litres
mmmm...berat nih..tapi design cun.
mmg bab berat ni salah satu point yg aku harap Benelli amik perhatian & improve untuk model2 akan datang, maybe sbb material depa kot, rata2 moto depa berat berbanding ngan moto lain, hatta level kapchai sekalipun, boleh banding spec sheet ngan moto lain kalu x caya

* 2 dapur ja mutu ni tapi bunyi sedap, maybe trademark Benelli rasanya

Offline shairanm

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: Benelli TRK 502
« Reply #7 on: 08 November , 2018, 12:32:02 PM »
Assalammualaikum..& Selamat tengahari..maaf semua saya nie baru dlm forum nie..agak berminat dengan jentera trk502 nie..dari segi maintenancenya macammana ya..

Offline pirateofyoursoul

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 511
  • Popularity: +0/-0
  • OraMinggirTabrak!
    • View Profile
Re: Benelli TRK 502
« Reply #8 on: 09 November , 2018, 11:13:26 AM »
Assalammualaikum..& Selamat tengahari..maaf semua saya nie baru dlm forum nie..agak berminat dengan jentera trk502 nie..dari segi maintenancenya macammana ya..
wa'alaikumussalam....rasanya maintenance tu lebih kurang bike yang sama atau besar sikit cc nya boss. saya selalu fikir kan kos dari segi
1) Engine Oil
2) Tayar: kena tengok jenis tayar. Rata - rata mungkin dalam 15-25k milegae tengok kepada penggunaan dan brand tayar.
3) Sprocket
alah....pada saya ok je maintainance...cuma harga parts tu yang tak pasti..
RageAGainstTheMachine!
OraMinggirTabrak!