MBC Forum Banner

Author Topic: Cadangan Ride : : Anda ada cadangan ride? Jom kongsi dengan kami disini  (Read 1470 times)

Offline pirateofyoursoul

  • Administrator
  • Sr. Member
  • *****
  • Posts: 457
  • Popularity: +0/-0
  • OraMinggirTabrak!
    • View Profile
Geng, takda ride ka? Mana tau ada yang nak ride kalau boleh berkongsi route / destinasi kat thread ni. Jom
RageAGainstTheMachine!
OraMinggirTabrak!

Offline pirateofyoursoul

  • Administrator
  • Sr. Member
  • *****
  • Posts: 457
  • Popularity: +0/-0
  • OraMinggirTabrak!
    • View Profile
Macam nak ride ke Gunung Jerai la. Ada sesapa yang dah pernah ke Gunung Jerai?
RageAGainstTheMachine!
OraMinggirTabrak!

Online Aziz_hamid

  • Old Timer MBC Rider
  • Newbie
  • ***
  • Posts: 6
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Aku selalu gak naik gunung Jerai naik moto smpi ke pemancar. Pastu xblh pergi atas lg.
Tiada yg menarik
Ride ke Siam masuk Betong keluar kat Durian Burung(kedah dekat kuala Nerang.).tido smlm kat Yala. Nice hotel Rama Yala..twin bed dlm 700baht..tgh pekan.
Blh singgah kedai2 mkn islam kat kg2 antara betong dan Yala.

Online Aziz_hamid

  • Old Timer MBC Rider
  • Newbie
  • ***
  • Posts: 6
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Kalau nak pergi Pattani pun boleh. Hanya 38km dari Yala. Selalu jumpa geng moto besar yg ride masuk dari rantau panjang/pengkalan kubor(feri) keluar betong tidor di Pattani. Aku masuk naik keter sbb aku bawak basikal aku.
2 hotel ok kat pattani Room residence dan River Place. harga River Place hanya 750baht (ada swimming pool, halal restaurant, mlm live band, tepi Sg Pattani..)
Saper nk buat, boleh aku join skali.
017-6357554 wassap pun boleh
« Last Edit: 14 July , 2018, 15:54:08 PM by Aziz_hamid »

Offline pirateofyoursoul

  • Administrator
  • Sr. Member
  • *****
  • Posts: 457
  • Popularity: +0/-0
  • OraMinggirTabrak!
    • View Profile
Wah. Tempting. Ada rezeki tuan Aziz bikin la
RageAGainstTheMachine!
OraMinggirTabrak!

Offline bunjut

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: Cadangan Ride : : Anda ada cadangan ride? Jom kongsi dengan kami disini
« Reply #5 on: 13 August , 2018, 11:17:58 AM »
Salam dan Salam Sejahtera kepada warga MBC,

Apa Khabar semua, lama sungguh tak jenguk MBC..sekali kena register baru...
ada cadangan Ride sambutan Merdeka tak taun ni...?


Online Aziz_hamid

  • Old Timer MBC Rider
  • Newbie
  • ***
  • Posts: 6
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: Cadangan Ride : : Anda ada cadangan ride? Jom kongsi dengan kami disini
« Reply #6 on: 13 August , 2018, 16:06:18 PM »
Klu ride ke Cameron Highlands boleh ride sampai Mossy Forest dan Gunung Brinchang.
Pastu boleh singgah minum kat BOH sg Palas.
Tido boleh sewa apartment kat Cameron Jaya kat Tanah Rata dlm rm300, 3 bilik boleh isi 8 orang. Ada dapur dan ada kedai kat bawah. Jgn lupa beli jagung manis kat pasar brinchang utk rebus di apartment.
Klu nk camping boleh camp kat Sg Pauh..dekat jer dgn Tanah Rata.
Aku xde moto nk join.
Klu nk booking apartment tapi xde akaun kat booking
Com, blh guna link aku ni...nnt dapat diskaun
https://www.booking.com/s/27_8/aziz1418
« Last Edit: 13 August , 2018, 16:27:51 PM by Aziz_hamid »

Offline pirateofyoursoul

  • Administrator
  • Sr. Member
  • *****
  • Posts: 457
  • Popularity: +0/-0
  • OraMinggirTabrak!
    • View Profile
Re: Cadangan Ride : : Anda ada cadangan ride? Jom kongsi dengan kami disini
« Reply #7 on: 14 August , 2018, 23:44:03 PM »
Salam dan Salam Sejahtera kepada warga MBC,

Apa Khabar semua, lama sungguh tak jenguk MBC..sekali kena register baru...
ada cadangan Ride sambutan Merdeka tak taun ni...?

Khabar baik bang. Ride sambutan merdeka.? Abang bole lead dan organise ka?jalan terussss
RageAGainstTheMachine!
OraMinggirTabrak!

Offline bunjut

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: Cadangan Ride : : Anda ada cadangan ride? Jom kongsi dengan kami disini
« Reply #8 on: 16 August , 2018, 10:21:29 AM »
Salam dan Salam Sejahtera kepada warga MBC,

Apa Khabar semua, lama sungguh tak jenguk MBC..sekali kena register baru...
ada cadangan Ride sambutan Merdeka tak taun ni...?

Khabar baik bang. Ride sambutan merdeka.? Abang bole lead dan organise ka?jalan terussss


 ;D ;D ;D organise tu saya tak berapa pandai.... ;D saya jenis follow je...
ke cherating kita jom....macam dulu naik boat tengok kelip kelip...abang acid dah tak ride moto ke..ari tu nampak dalam fb kawan saya..nampak kat Vietnam dengan basikal.


Offline pirateofyoursoul

  • Administrator
  • Sr. Member
  • *****
  • Posts: 457
  • Popularity: +0/-0
  • OraMinggirTabrak!
    • View Profile
Re: Cadangan Ride : : Anda ada cadangan ride? Jom kongsi dengan kami disini
« Reply #9 on: 16 August , 2018, 17:09:12 PM »
Salam dan Salam Sejahtera kepada warga MBC,

Apa Khabar semua, lama sungguh tak jenguk MBC..sekali kena register baru...
ada cadangan Ride sambutan Merdeka tak taun ni...?

Khabar baik bang. Ride sambutan merdeka.? Abang bole lead dan organise ka?jalan terussss


 ;D ;D ;D organise tu saya tak berapa pandai.... ;D saya jenis follow je...
ke cherating kita jom....macam dulu naik boat tengok kelip kelip...abang acid dah tak ride moto ke..ari tu nampak dalam fb kawan saya..nampak kat Vietnam dengan basikal.

cadangan tarikh nya bang...tu yang penting tu...macam best ni..kelip kelip ni susah nak tengok dah sekarang
RageAGainstTheMachine!
OraMinggirTabrak!

Offline bunjut

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: Cadangan Ride : : Anda ada cadangan ride? Jom kongsi dengan kami disini
« Reply #10 on: 20 August , 2018, 10:29:18 AM »
Salam dan Salam Sejahtera kepada warga MBC,

Apa Khabar semua, lama sungguh tak jenguk MBC..sekali kena register baru...
ada cadangan Ride sambutan Merdeka tak taun ni...?

Khabar baik bang. Ride sambutan merdeka.? Abang bole lead dan organise ka?jalan terussss


 ;D ;D ;D organise tu saya tak berapa pandai.... ;D saya jenis follow je...
ke cherating kita jom....macam dulu naik boat tengok kelip kelip...abang acid dah tak ride moto ke..ari tu nampak dalam fb kawan saya..nampak kat Vietnam dengan basikal.

cadangan tarikh nya bang...tu yang penting tu...macam best ni..kelip kelip ni susah nak tengok dah sekarang

erm....ermmmm... ;D

Cadangan saya 15 ~ 16 Sept 2018

Kos yang terlibat -

RM 35 seorang utk trip Kelip Kelip
RM (TBA) chelet penginapan 3 atau 2 orang sebilik

Laluan

Lebuh raya pantai timur exit kuantan - Cherating