MBC Forum Banner

Author Topic: HONDA WAVE 100 - Version 1  (Read 4489 times)

Offline Encik_Kiro

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: HONDA WAVE 100 - Version 1
« Reply #15 on: 10 January , 2018, 23:36:35 PM »

Assalamualaikum ...

Jom kembalikan kelajuan thread wave 100 walaupun motor tak lajuČ sampai ke sudah ...

 ;D ;D ;D

Hai maxx  ;D

Diammah kiro... sombong bye skang ride n lepak geng wave125 xde nak ajak aku dahhhhh.. puiiiii

Mana ada sombong.. Lost kontek kot sejak mbc takde dulu..  Geng2 wave ramai dah murtad motor.. Tapi ade je lepak jugak kadang2 kat KJ..  Tapi 3,4 bulan sekali je la 😂

Offline Hafizumi

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: HONDA WAVE 100 - Version 1
« Reply #16 on: 11 January , 2018, 09:42:29 AM »
Mana hafizumi...oiiiii spammer tegar muncullah dikau

Hai
Nubis here

Dia dah datang

Saiz mainjet ngan pilotjet std wave100 berape ek

Offline mkadzmi

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 70
  • Popularity: +0/-0
  • SPOCKRET
    • View Profile
Re: HONDA WAVE 100 - Version 1
« Reply #17 on: 11 January , 2018, 12:14:36 PM »
Mana hafizumi...oiiiii spammer tegar muncullah dikau

Hai
Nubis here

Dia dah datang

Saiz mainjet ngan pilotjet std wave100 berape ek

sorry enjin honda saya dah pakai fuel injection...

Offline killer_mistake

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: HONDA WAVE 100 - Version 1
« Reply #18 on: 11 January , 2018, 13:41:45 PM »
haha kna ubah tajuk thread ni, honda tahun bila yg ts mksudkan  ;D
smua brand dah buat Fuel Injection skrg  8)

Offline rihuhs

  • Newbie
  • *
  • Posts: 26
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: HONDA WAVE 100 - Version 1
« Reply #19 on: 11 January , 2018, 16:06:46 PM »
Assalamualaikum ...

Jom kembalikan kelajuan thread wave 100 walaupun motor tak lajuČ sampai ke sudah ...

 ;D ;D ;D

Kick start sampai mcm ni, kira laju la motor.  ;D



pehh motor abam abu ni kan.. hehehe

btw hai semua. ex-owner wave boleh tumpang spam sembang tak? ;D ;D

Offline soul

  • Newbie
  • *
  • Posts: 20
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: HONDA WAVE 100 - Version 1
« Reply #20 on: 12 January , 2018, 08:44:07 AM »
haha kna ubah tajuk thread ni, honda tahun bila yg ts mksudkan  ;D
smua brand dah buat Fuel Injection skrg  8)

ha btol jgak .. mohon TT edit subject thread - max.
 8)

Offline soul

  • Newbie
  • *
  • Posts: 20
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: HONDA WAVE 100 - Version 1
« Reply #21 on: 12 January , 2018, 08:45:06 AM »
Assalamualaikum ...

Jom kembalikan kelajuan thread wave 100 walaupun motor tak lajuČ sampai ke sudah ...

 ;D ;D ;D

Kick start sampai mcm ni, kira laju la motor.  ;D



pehh motor abam abu ni kan.. hehehe

btw hai semua. ex-owner wave boleh tumpang spam sembang tak? ;D ;D

uishh .. abam shuhir . a ah motor abu tu.

Offline rihuhs

  • Newbie
  • *
  • Posts: 26
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: HONDA WAVE 100 - Version 1
« Reply #22 on: 12 January , 2018, 09:20:30 AM »
uishh .. abam shuhir . a ah motor abu tu.

keke.. motor bukan biasa2 ni.. tepi jalan pun boleh tukar minyak itam ;D ;D

Offline pirateofyoursoul

  • Administrator
  • Sr. Member
  • *****
  • Posts: 496
  • Popularity: +0/-0
  • OraMinggirTabrak!
    • View Profile
Re: HONDA WAVE 100 - Version 1
« Reply #23 on: 20 March , 2018, 10:44:29 AM »
Senyap jer. ada orang ke nih. kih kih kih
RageAGainstTheMachine!
OraMinggirTabrak!

Offline oldwave

  • Newbie
  • *
  • Posts: 9
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: HONDA WAVE 100 - Version 1
« Reply #24 on: 19 June , 2018, 18:53:12 PM »
Err, kalau wave alpha/dash leh sembang sini ke abam2 otai?
Wave100 - Wave125R - GT128 - FZ150i - Wave125X - Spacy100 - XJ6F

Offline pirateofyoursoul

  • Administrator
  • Sr. Member
  • *****
  • Posts: 496
  • Popularity: +0/-0
  • OraMinggirTabrak!
    • View Profile
Re: HONDA WAVE 100 - Version 1
« Reply #25 on: 20 June , 2018, 03:21:32 AM »
Err, kalau wave alpha/dash leh sembang sini ke abam2 otai?
Boleh je tuan. Kalau nak lagi cun, bukak je thread baru.
RageAGainstTheMachine!
OraMinggirTabrak!

Offline mal_7777

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: HONDA WAVE 100 - Version 1
« Reply #26 on: 09 October , 2018, 16:43:43 PM »
Hai semua  :)

Offline pirateofyoursoul

  • Administrator
  • Sr. Member
  • *****
  • Posts: 496
  • Popularity: +0/-0
  • OraMinggirTabrak!
    • View Profile
Re: HONDA WAVE 100 - Version 1
« Reply #27 on: 10 October , 2018, 09:02:44 AM »
RageAGainstTheMachine!
OraMinggirTabrak!

Offline oldwave

  • Newbie
  • *
  • Posts: 9
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: HONDA WAVE 100 - Version 1
« Reply #28 on: 11 October , 2018, 10:41:06 AM »
Baru pinang janda 110 fi.. ada resepi nak bagi sedap jalan 100km sehari tak?
Wave100 - Wave125R - GT128 - FZ150i - Wave125X - Spacy100 - XJ6F