MBC Forum Banner

Author Topic: Modenas DOMINAR 400  (Read 4360 times)

Offline pirateofyoursoul

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 604
  • Popularity: +0/-0
  • OraMinggirTabrak!
    • View Profile
Modenas DOMINAR 400
« on: 19 April , 2018, 10:29:31 AM »
Ada yang dah beli ke model ni? Harga termasuk GST RM 14 615 MACAM menarik. Ada yang dah booking ke?
RageAGainstTheMachine!
OraMinggirTabrak!

Offline mdsufian58

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: Modenas DOMINAR 400
« Reply #1 on: 25 August , 2018, 11:13:21 AM »
Ya saya pun nak dapatkan review.
kalau bagus ingat nak book satu. ;)

Offline pirateofyoursoul

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 604
  • Popularity: +0/-0
  • OraMinggirTabrak!
    • View Profile
Re: Modenas DOMINAR 400
« Reply #2 on: 27 August , 2018, 11:50:25 AM »
kita tunggu review dari user yang dah pakai model ni ye tuan..
RageAGainstTheMachine!
OraMinggirTabrak!

Offline shukxray

  • Newbie
  • *
  • Posts: 10
  • Popularity: +0/-0
  • Ride Fast, Ride Safe
    • View Profile
Re: Modenas DOMINAR 400
« Reply #3 on: 15 September , 2018, 11:00:12 AM »
Kt india review mcm ok utk middle weight bike..
Kt malaysia mcm kurang je review..
Mod ala2 adventure tourer cun nih.
Masa terus beredar, namun aku tetap aku... Seorang bikers...

Offline aHLengChai

  • Old Timer MBC Rider
  • Newbie
  • ***
  • Posts: 24
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: Modenas DOMINAR 400
« Reply #4 on: 15 September , 2018, 15:21:15 PM »
ade test baru ni.. kat gtmax s.a..

ntah la.. haha.. build kualiti cam ntah la..

wiring agak byk terdedah terutama bhg sensor dan tps sensor..

kualiti besi ekjoz pun ntah la.. haahaha..

enjin respon low to mid.. ntah la.. mcm agak lemah semangat.. tak tinggi semangat pergi nye..

berat overall.. ringan sikit dr er6.. panjang motor pun pendek jauh dr er6.. kalau rider comel pillion pun comel.. agak seksa kut..

Offline hitz

  • Newbie
  • *
  • Posts: 17
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: Modenas DOMINAR 400
« Reply #5 on: 22 October , 2018, 16:45:43 PM »
Saya pun dah test ride Dominar 400 ni, power pickup memang ada tapi bunyi engine agak kasar bila tarik throttle. Itu pun motor mileage baru 4k km... Tapi motor ringan sesuai untuk town riding. 

Offline LightRider

  • Newbie
  • *
  • Posts: 20
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
    • LightRider Youtube
Re: Modenas DOMINAR 400
« Reply #6 on: 22 October , 2018, 18:15:52 PM »
Dengar citer dkt india dominar 400 baru nak keluar USD fork... mungkin yg mana nak beli tu tunggu dulu kalau2 masuk malaysia hihihi
A Man With Two Wheels

Offline pirateofyoursoul

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 604
  • Popularity: +0/-0
  • OraMinggirTabrak!
    • View Profile
Re: Modenas DOMINAR 400
« Reply #7 on: 23 October , 2018, 09:32:13 AM »
ohh...ingatkan model sekarang dah pakai USD ni
RageAGainstTheMachine!
OraMinggirTabrak!

Offline oldwave

  • Newbie
  • *
  • Posts: 13
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: Modenas DOMINAR 400
« Reply #8 on: 24 October , 2018, 17:44:53 PM »
ade test baru ni.. kat gtmax s.a..

ntah la.. haha.. build kualiti cam ntah la..

wiring agak byk terdedah terutama bhg sensor dan tps sensor..

kualiti besi ekjoz pun ntah la.. haahaha..

enjin respon low to mid.. ntah la.. mcm agak lemah semangat.. tak tinggi semangat pergi nye..

berat overall.. ringan sikit dr er6.. panjang motor pun pendek jauh dr er6.. kalau rider comel pillion pun comel.. agak seksa kut..

Otai review mcm kureng je bunyinya.. 1 lagi kena ambil kira, after sales service + sparepart.. di lembah klang ni ada 1 je SC modenas nak cater untuk modenas, bajaj dan kymco..
Wave 100 - Wave 125 - GT128 - FZ150i - Wave 125X - XJ6 Diversion F - Spacy 100 - Wave Dash 110i

Offline pirateofyoursoul

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 604
  • Popularity: +0/-0
  • OraMinggirTabrak!
    • View Profile
Re: Modenas DOMINAR 400
« Reply #9 on: 15 April , 2019, 16:23:40 PM »
lama juga tunggu owner Dominar review ni hihi...anyone boleh review? servis internal every 5k km ke?
RageAGainstTheMachine!
OraMinggirTabrak!