MBC Forum Banner

Author Topic: Minyak enjin::Ada tak yang gunakan minyak enjin RedLine?  (Read 529 times)

Offline pirateofyoursoul

  • Administrator
  • Sr. Member
  • *****
  • Posts: 310
  • Popularity: +0/-0
  • OraMinggirTabrak!
    • View Profile
Minyak enjin::Ada tak yang gunakan minyak enjin RedLine?
« on: 05 February , 2018, 21:58:47 PM »
Geng, ada tak yang guna kan minyak enjin RedLine? Beli kat mana?
« Last Edit: 12 March , 2018, 16:45:23 PM by pirateofyoursoul »
RageAGainstTheMachine!
OraMinggirTabrak!

Offline ^pomen_GTR^

  • Storm Riders
  • Newbie
  • *****
  • Posts: 6
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: Minyak enjin::Ada tak yabg gunakan minyak enjin RedLine?
« Reply #1 on: 07 March , 2018, 17:45:34 PM »
Geng, ada tak yang guna kan minyak enjin RedLine? Beli kat mana?

sunway.. works engineering...


tapi mostly minyak kereta lah....mmg tiptop kualiti...


cuma untuk motor xpasti

Offline pirateofyoursoul

  • Administrator
  • Sr. Member
  • *****
  • Posts: 310
  • Popularity: +0/-0
  • OraMinggirTabrak!
    • View Profile
Re: Minyak enjin::Ada tak yabg gunakan minyak enjin RedLine?
« Reply #2 on: 08 March , 2018, 09:57:46 AM »
Saya masih lagi dalam peringkat test minyak hitam nih. Saya ada bertanya RedLIne menerusi email dan saya diberitahu boileh cover up to 20 000 kilometer. Masih ada 4000kilometer untuk saya tukar minyak. Apa yang perlu kita lihat samaada kesan penggunaan minyak hitam ini ya?Ada tips?
RageAGainstTheMachine!
OraMinggirTabrak!

Offline -mamodd-

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: Minyak enjin::Ada tak yang gunakan minyak enjin RedLine?
« Reply #3 on: 15 March , 2018, 16:35:59 PM »
salam dr newbie mbc dulukala..hehe.. alang2 cite pasal minyak enjin, nak bertanye la. kenapa sight glass dan besi dalam tu boleh jd kotor ek? dh masuk engine flush pn masih x hilang. selama ni pakai silkolene 15-50. cuma kali ni je tukar petronas f700. geram lak nengok org lain punye elok je bersih. masuk ni dh 2x tukar minyak hitam sejak kotoran tu muncul..

<br /><br /><br />free picture hosting sites<br />

Offline pirateofyoursoul

  • Administrator
  • Sr. Member
  • *****
  • Posts: 310
  • Popularity: +0/-0
  • OraMinggirTabrak!
    • View Profile
Re: Minyak enjin::Ada tak yang gunakan minyak enjin RedLine?
« Reply #4 on: 15 March , 2018, 21:00:11 PM »
salam dr newbie mbc dulukala..hehe.. alang2 cite pasal minyak enjin, nak bertanye la. kenapa sight glass dan besi dalam tu boleh jd kotor ek? dh masuk engine flush pn masih x hilang. selama ni pakai silkolene 15-50. cuma kali ni je tukar petronas f700. geram lak nengok org lain punye elok je bersih. masuk ni dh 2x tukar minyak hitam sejak kotoran tu muncul..

<br /><br /><br />free picture hosting sites<br />

Saya pun tak terfikir pasal ni tuan. Kita tunggu la kalau ada sifu yang sudi tunjuk ajar.
RageAGainstTheMachine!
OraMinggirTabrak!

Offline -mamodd-

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: Minyak enjin::Ada tak yang gunakan minyak enjin RedLine?
« Reply #5 on: 22 March , 2018, 16:02:05 PM »
salam dr newbie mbc dulukala..hehe.. alang2 cite pasal minyak enjin, nak bertanye la. kenapa sight glass dan besi dalam tu boleh jd kotor ek? dh masuk engine flush pn masih x hilang. selama ni pakai silkolene 15-50. cuma kali ni je tukar petronas f700. geram lak nengok org lain punye elok je bersih. masuk ni dh 2x tukar minyak hitam sejak kotoran tu muncul..

<br /><br /><br />free picture hosting sites<br />

Saya pun tak terfikir pasal ni tuan. Kita tunggu la kalau ada sifu yang sudi tunjuk ajar.

xpe2.. mekaseh bang. wait n see katenye..hehe