MBC Forum Banner

Author Topic: Ride Hujung Minggu Part 1  (Read 29808 times)

Offline aHLengChai

  • Old Timer MBC Rider
  • Newbie
  • ***
  • Posts: 24
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: Ride Hujung Minggu Part 1
« Reply #30 on: 06 September , 2018, 10:23:17 AM »
moto pulak rdtx mati.. batt xpired skali pakej.. tak dpt juin  :'(

Offline pirateofyoursoul

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 604
  • Popularity: +0/-0
  • OraMinggirTabrak!
    • View Profile
Re: Ride Hujung Minggu Part 1
« Reply #31 on: 06 September , 2018, 21:32:28 PM »
moto pulak rdtx mati.. batt xpired skali pakej.. tak dpt juin  :'(
Alaaaaa....drive la...da terpaksa kannnn
RageAGainstTheMachine!
OraMinggirTabrak!

Offline Patrickmip

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: Ride Hujung Minggu Part 1
« Reply #32 on: 07 September , 2018, 02:04:24 AM »
Hello

Offline pirateofyoursoul

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 604
  • Popularity: +0/-0
  • OraMinggirTabrak!
    • View Profile
Re: Ride Hujung Minggu Part 1
« Reply #33 on: 07 September , 2018, 17:09:54 PM »
Hello
hi bro...u can always intro yourself in the english section...
RageAGainstTheMachine!
OraMinggirTabrak!

Offline pirateofyoursoul

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 604
  • Popularity: +0/-0
  • OraMinggirTabrak!
    • View Profile
Re: Ride Hujung Minggu Part 1
« Reply #34 on: 08 October , 2018, 17:38:25 PM »
Ahad 07/10/2018
Nasib baik dapat jemputan dari sifu BlackFire. So saya berdua dari Seremban menuju ke tempat RV di RNR Bukit Dukung. Arahnya ? KKIC...(bukan untuk meleper ya...nak jaloan tengok burung)..

ada la gambar sikit yang tak best...







sessi taklimat sikit oleh sifu BlackFire






hj Azam dari Seremban

Kami ride bukan meleper ya. On the way balik tu  ada jumpa beberapa nama tempat yang pelik. nanti ada masa mau explore lah.
RageAGainstTheMachine!
OraMinggirTabrak!

Offline enlogam

  • Old Timer MBC Rider
  • Jr. Member
  • ***
  • Posts: 84
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: Ride Hujung Minggu Part 1
« Reply #35 on: 09 October , 2018, 08:40:25 AM »
terbaik semua layan KKIC, wah ada sejibik nsr repsol rim rrw tu  ;D
kami rakan2 nsr central pula ride ke Cameron Highlands Sabtu lepas 06/10/2018
saja buat fogging free kat highway kah3

|rgsukan|ct110|ks100|kr150a|k-one|nsr-rr|nsr-rrw|

Offline pirateofyoursoul

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 604
  • Popularity: +0/-0
  • OraMinggirTabrak!
    • View Profile
Re: Ride Hujung Minggu Part 1
« Reply #36 on: 14 April , 2019, 00:54:06 AM »
Date: 13/04/2019 Sabtu
Ride ke Port Dickson
Boring. Ada pulak kawan yang offer penginapan percuma. Apa lagi. Setelah habis mesyuarat, segera hubungi kawan kawan untuk setkan tempat perjumpaan. Memang terjah je ride ni.
Perjalanan disulami dengan rintik rintik hujan. Perjalanan bermula sekitar jam 5 petang. Agak lewat kerana menunggu keadaan cuaca semain baik. Bila hujan berhenti , maka segeralah kami memulakan perjalanan. Ikut perancangan awal, kami nak ke Morib dulu untuk singgah di event RetroMania, tapi apa kan daya...
Kami tiba di homestay penginapan di Sunggala lebih kurang jam 745 malam. Bertuah juga dapat merasmikan homestay ni. Terima kasih kami ucapkan kepada pihak berkenaan kerana sudi menumpangkan homestay yang baru saja siap dikemaskan.

Kami sempat juga la berTTS dengan geng retro rider yang baru balik Morib di PD ni...let the pictures talk la!



wah...sapa boleh teka model yang betul untuk moto hitam ni, admin belanja fich n chip katanya  :P. Lain macam geng retro i jaga mesin.





ok. Mesin ni memang rare di mata saya. Sapa bole teka model apa, saya belanja minum. Serius. boleh PM saya.



helmet ni pun legend...




steady la breader ni...helmet pun rare nih...





The end..




Untuk yang nak ride hujung minggu ni , nak cari kawan ride bersama ke destinasi bolehg lah post kat sini..



« Last Edit: 15 April , 2019, 09:44:26 AM by pirateofyoursoul »
RageAGainstTheMachine!
OraMinggirTabrak!

Offline RoyalLady

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: Ride Hujung Minggu Part 1
« Reply #37 on: 15 April , 2019, 15:00:14 PM »
Kita boleh arrange another short + jimat + fun ride ke destinasi yang lain pula Tuan Tuan