MBC Forum Banner

Author Topic: FNF (Friday Night Fever) - Version 1  (Read 26039 times)

Offline arelane

  • Old Timer MBC Rider
  • Jr. Member
  • ***
  • Posts: 59
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
FNF (Friday Night Fever) - Version 1
« on: 13 January , 2018, 11:34:44 AM »
Mari kita mulakan dimana cadangan untuk diadakan FNF.

« Last Edit: 14 September , 2018, 17:56:04 PM by pirateofyoursoul »

Offline ~maxXximus~

  • Newbie
  • *
  • Posts: 9
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: FNF (Friday Night Fever) - Central - Version 1
« Reply #1 on: 14 January , 2018, 19:51:20 PM »
Mari kita mulakan dimana cadangan untuk diadakan FNF.

biasanya FNF ni ape aktiviti ye ? maaf tak tau apa2 ... newbies ...  :-\
...:::  sǝop ʇᴉ uǝɥʍ ʎɹɐuoᴉʇɐʇs ǝɯoɔǝq llᴉʍ ʇᴉ ʇnq llᴉʞ ʇ,usǝop pǝǝds  :::...

Offline pirateofyoursoul

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 699
  • Popularity: +0/-0
  • OraMinggirTabrak!
    • View Profile
Re: FNF (Friday Night Fever) - Central - Version 1
« Reply #2 on: 15 January , 2018, 00:13:49 AM »
Mari kita mulakan dimana cadangan untuk diadakan FNF.

Cadangan tuan arelane?
RageAGainstTheMachine!
OraMinggirTabrak!

Offline arelane

  • Old Timer MBC Rider
  • Jr. Member
  • ***
  • Posts: 59
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: FNF (Friday Night Fever) - Central - Version 1
« Reply #3 on: 15 January , 2018, 21:11:52 PM »
Mari kita mulakan dimana cadangan untuk diadakan FNF.

biasanya FNF ni ape aktiviti ye ? maaf tak tau apa2 ... newbies ...  :-\

Aktiviti FNF ni biasanya ada sesi meramas mesra.. temuramah... Interview... Kenal2... Tengok motor.... Jalan2 naik motor.... Cite pasal motor.....cite lepas ride.... Cerita kenangan2.... Cerita kawan2.. cerita bisnes.... Cerita hantu.... Cerita trmpat makan.... Cadangan nak buat event.... Cadangan nak buat ride.... Cadangan nak kawin.... Cadangan modi motor... Cadangan perihal hidup.... Borak2 lepak2 minum2 makan2 geletek2 latah2 godek2
Hahaha...



Mari kita mulakan dimana cadangan untuk diadakan FNF.

Cadangan tuan arelane?


Cadangan tu belom pasti.....

Geng2 terpencil kami sesi lepak kat bukit jalil... Kalau tuan hamba sudi bersidang... Marila join....

En pirate pun mesti ada tempat tercadang kan....


Kalau nak cuba old place MBC pun ok....

Tempat2 MBC central pernah berFNF dulu kala....

Foodcourt bangsar...
Leeyas corner bangsar....
Alia cafe bangsar....
Supp kaww kelanajaya....
Faris maju kelana jaya....

Tapi tak salah kita cuba tempat baru.....
Ditengah2 kota KL pun ok....

Offline Caswell87

  • Newbie
  • *
  • Posts: 21
  • Popularity: +0/-0
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=60177183750
    • View Profile
Re: FNF (Friday Night Fever) - Central - Version 1
« Reply #4 on: 16 January , 2018, 14:27:16 PM »
Mari kita mulakan dimana cadangan untuk diadakan FNF.

biasanya FNF ni ape aktiviti ye ? maaf tak tau apa2 ... newbies ...  :-\

Aktiviti FNF ni biasanya ada sesi meramas mesra.. temuramah... Interview... Kenal2... Tengok motor.... Jalan2 naik motor.... Cite pasal motor.....cite lepas ride.... Cerita kenangan2.... Cerita kawan2.. cerita bisnes.... Cerita hantu.... Cerita trmpat makan.... Cadangan nak buat event.... Cadangan nak buat ride.... Cadangan nak kawin.... Cadangan modi motor... Cadangan perihal hidup.... Borak2 lepak2 minum2 makan2 geletek2 latah2 godek2
Hahaha...



Mari kita mulakan dimana cadangan untuk diadakan FNF.

Cadangan tuan arelane?


Cadangan tu belom pasti.....

Geng2 terpencil kami sesi lepak kat bukit jalil... Kalau tuan hamba sudi bersidang... Marila join....

En pirate pun mesti ada tempat tercadang kan....


Kalau nak cuba old place MBC pun ok....

Tempat2 MBC central pernah berFNF dulu kala....

Foodcourt bangsar...
Leeyas corner bangsar....
Alia cafe bangsar....
Supp kaww kelanajaya....
Faris maju kelana jaya....

Tapi tak salah kita cuba tempat baru.....
Ditengah2 kota KL pun ok....
meh la sepang/putrajaya... hahahhaha

Offline arelane

  • Old Timer MBC Rider
  • Jr. Member
  • ***
  • Posts: 59
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: FNF (Friday Night Fever) - Central - Version 1
« Reply #5 on: 16 January , 2018, 18:40:16 PM »
Mari kita mulakan dimana cadangan untuk diadakan FNF.

biasanya FNF ni ape aktiviti ye ? maaf tak tau apa2 ... newbies ...  :-\

Aktiviti FNF ni biasanya ada sesi meramas mesra.. temuramah... Interview... Kenal2... Tengok motor.... Jalan2 naik motor.... Cite pasal motor.....cite lepas ride.... Cerita kenangan2.... Cerita kawan2.. cerita bisnes.... Cerita hantu.... Cerita trmpat makan.... Cadangan nak buat event.... Cadangan nak buat ride.... Cadangan nak kawin.... Cadangan modi motor... Cadangan perihal hidup.... Borak2 lepak2 minum2 makan2 geletek2 latah2 godek2
Hahaha...



Mari kita mulakan dimana cadangan untuk diadakan FNF.

Cadangan tuan arelane?


Cadangan tu belom pasti.....

Geng2 terpencil kami sesi lepak kat bukit jalil... Kalau tuan hamba sudi bersidang... Marila join....

En pirate pun mesti ada tempat tercadang kan....


Kalau nak cuba old place MBC pun ok....

Tempat2 MBC central pernah berFNF dulu kala....

Foodcourt bangsar...
Leeyas corner bangsar....
Alia cafe bangsar....
Supp kaww kelanajaya....
Faris maju kelana jaya....

Tapi tak salah kita cuba tempat baru.....
Ditengah2 kota KL pun ok....
meh la sepang/putrajaya... hahahhaha


Putrajaya pun menarik.... Kat arwa mana mau... Foodtruck?

Offline pirateofyoursoul

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 699
  • Popularity: +0/-0
  • OraMinggirTabrak!
    • View Profile
Re: FNF (Friday Night Fever) - Central - Version 1
« Reply #6 on: 17 January , 2018, 08:47:53 AM »
Ada tak tempat yang luas dan tidak terlalu bising? CYberjaya pun menarik.
RageAGainstTheMachine!
OraMinggirTabrak!

Offline arelane

  • Old Timer MBC Rider
  • Jr. Member
  • ***
  • Posts: 59
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: FNF (Friday Night Fever) - Central - Version 1
« Reply #7 on: 17 January , 2018, 12:28:30 PM »
Ada tak tempat yang luas dan tidak terlalu bising? CYberjaya pun menarik.

tempat luas tak terlalu bising yang pastinya bukan kedai makan la cerita dia... hahaha...

2.916682, 101.684518    -  kiosk laksa kat putrajaya ni macam sesuai je..... tapi tak tahu la tutup pukul berapa.


Offline Abg Acid

  • Storm Riders
  • Newbie
  • *****
  • Posts: 25
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: FNF (Friday Night Fever) - Central - Version 1
« Reply #8 on: 20 January , 2018, 12:10:16 PM »
Putra Jaya tu mcm menarik je.
Wind in your hair, flies on your teeth.
Yeah, that's what travel on motorcycle is all about.

Offline pirateofyoursoul

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 699
  • Popularity: +0/-0
  • OraMinggirTabrak!
    • View Profile
Re: FNF (Friday Night Fever) - Central - Version 1
« Reply #9 on: 20 January , 2018, 21:21:46 PM »
Ada tak tempat yang luas dan tidak terlalu bising? CYberjaya pun menarik.

saya rekemen foodcourt precint 9 👍🏼👍🏼👍🏼
sambal lontongnya bagai ditabrak kenderan
perang!
pergh....bagaimana dengan kawasan parkirnya tuan? Maksud tuan Precint 9 Putrajaya kan? Tuan biasa ke situ ke?
RageAGainstTheMachine!
OraMinggirTabrak!

Offline trunksz

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: FNF (Friday Night Fever) - Central - Version 1
« Reply #10 on: 22 January , 2018, 00:33:26 AM »
selalu klu gather2 ni... geng2 motor ni lebih prefer motor park depan mata punya area.. dan biasanya mamak... kedai melayu pun ok.. lg best klu ada wifi... mkn apa ni biasanya no. 2 bagi kaki lepak ni.. melainkan dtg sbb nak mkn best lah.. so.. saya vote tpt yg senanng park dan nampak motor.. jenis melepak berejam oder teh tarik saja pun xda hal.. kedai camni..  ;D

Offline ecto6453

  • Newbie
  • *
  • Posts: 11
  • Popularity: +0/-0
  • nek mutor usang jer...
    • View Profile
Re: FNF (Friday Night Fever) - Central - Version 1
« Reply #11 on: 22 January , 2018, 19:32:40 PM »
Putrajaya ek...klu kat mamak sekitar Ayer@8 tu pun ok kot, ada parking depan n belakang tu
time panas ride santai, time ujan lepak bawah jambatan sama2..apedehal 😋

Offline pirateofyoursoul

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 699
  • Popularity: +0/-0
  • OraMinggirTabrak!
    • View Profile
Re: FNF (Friday Night Fever) - Central - Version 1
« Reply #12 on: 22 January , 2018, 20:21:17 PM »
Putrajaya ek...klu kat mamak sekitar Ayer@8 tu pun ok kot, ada parking depan n belakang tu

Tu kedai mamak atau food court ye geng?
RageAGainstTheMachine!
OraMinggirTabrak!

Offline ecto6453

  • Newbie
  • *
  • Posts: 11
  • Popularity: +0/-0
  • nek mutor usang jer...
    • View Profile
Re: FNF (Friday Night Fever) - Central - Version 1
« Reply #13 on: 23 January , 2018, 09:48:14 AM »
Putrajaya ek...klu kat mamak sekitar Ayer@8 tu pun ok kot, ada parking depan n belakang tu

Tu kedai mamak atau food court ye geng?

kedai mamak tu, tuan..shahnaz maju klu xsilap nama kedai tu
time panas ride santai, time ujan lepak bawah jambatan sama2..apedehal 😋

Offline BORN2KILL

  • Newbie
  • *
  • Posts: 8
  • Popularity: +0/-0
  • Don't Stress Do your best.!
    • View Profile
Re: FNF (Friday Night Fever) - Central - Version 1
« Reply #14 on: 24 January , 2018, 12:29:42 PM »
Mari kita mulakan dimana cadangan untuk diadakan FNF.

biasanya FNF ni ape aktiviti ye ? maaf tak tau apa2 ... newbies ...  :-\

Aktiviti FNF ni biasanya ada sesi meramas mesra.. temuramah... Interview... Kenal2... Tengok motor.... Jalan2 naik motor.... Cite pasal motor.....cite lepas ride.... Cerita kenangan2.... Cerita kawan2.. cerita bisnes.... Cerita hantu.... Cerita trmpat makan.... Cadangan nak buat event.... Cadangan nak buat ride.... Cadangan nak kawin.... Cadangan modi motor... Cadangan perihal hidup.... Borak2 lepak2 minum2 makan2 geletek2 latah2 godek2
Hahaha...



Mari kita mulakan dimana cadangan untuk diadakan FNF.

Cadangan tuan arelane?


Cadangan tu belom pasti.....

Geng2 terpencil kami sesi lepak kat bukit jalil... Kalau tuan hamba sudi bersidang... Marila join....

En pirate pun mesti ada tempat tercadang kan....


Kalau nak cuba old place MBC pun ok....

Tempat2 MBC central pernah berFNF dulu kala....

Foodcourt bangsar...
Leeyas corner bangsar....
Alia cafe bangsar....
Supp kaww kelanajaya....
Faris maju kelana jaya....

Tapi tak salah kita cuba tempat baru.....
Ditengah2 kota KL pun ok....

Jom FNF di kampung baru KL nnt. hehe  ;D